Faturalar ve ne yapabiliriz

Orası neresi be canım valla 500 iyi atıyorsunuz kenara ama istanbul'da bu maaşla bırak kenara para atmak sürekli içeri girersin..

Ah evlere burada çok para ödüyoruz çok içim acıyor ödediğim paraya..

bizim kreş+kızımın okul parası toplam 1015 tl ediyor kafadan gidiyor zaten :)

ben çorumda yaşıyorum istanbula göre bedava burası

patatesimiz soğanımız köyden geliyor .kurbanda kestiğimiz et hala bitmedi .Cep telefonuma 2 ayda bir 10 lira yüklerim mesela.gündüzleri evde olmadığım için doğalgazı kapatıyorum.üstüme başıma öyle çok pahalı bişeyler almam.evimiz eşimin babasının evi olunca kira ödemiyoruz. 6 kg lık deterjanım 4 ay gider .pazara haftada 10 lira harcarım her şeyden yarım kilo alıyorum yetiyor .zaten israf olmasın diye bi yemeği iki gün yiyoruz.Elimden geldiğince kısmaya çalışıyorum çocuk yokken tasarruf yapıp eşime araba almaya çalışıyoruz.

gerçekten başarılı akıllı bir kadınsınız ben faturalı hat kullanıyorum aceba diyorum sizin gibimi yapsam ayda 40 ne gerek var.

patatesimiz soğanımız köyden geliyor .kurbanda kestiğimiz et hala bitmedi .Cep telefonuma 2 ayda bir 10 lira yüklerim mesela.gündüzleri evde olmadığım için doğalgazı kapatıyorum.üstüme başıma öyle çok pahalı bişeyler almam.evimiz eşimin babasının evi olunca kira ödemiyoruz. 6 kg lık deterjanım 4 ay gider .pazara haftada 10 lira harcarım her şeyden yarım kilo alıyorum yetiyor .zaten israf olmasın diye bi yemeği iki gün yiyoruz.Elimden geldiğince kısmaya çalışıyorum çocuk yokken tasarruf yapıp eşime araba almaya çalışıyoruz.

cnm valla helal olsun rabbım bereketını vermış sıze

kızlar y bu topik ıı olmuş eşim 4000 alıyo kı bazende gecıyo ay ne kadar gelır o kadar gıder bana göre luks te yaşamıyoruz ama gıder cok

ev kredı 840
eşim ışe araba ıle gıdıyo ortalama 500 e yakın
doğalgaz 300
elektrık 110
su 25
ıkımızın cep ınternet ev telı 130falan
kızın okul servıs 150
400 tl lık taksıt
e karta ufak tefek taksıtler e
bı kaç gun var onlar gerı dönuyo ıyı oıluyo

eee daha ne yıyecez ne ıcecez ac karnınamı gezıcez oyyyy oyyyyy

Ben market masrafımdan kısmaya karar verdim eşim hep alıyor market masrafımızı ama bunu benim yapmam lazım çünkü çooook ıvır zıvır alıyor ve de fiyatına hiiiiç bakmadan...anlaşıldı bu iş 400 bence bize çok zaten akşam saat 6'da ben eşim de 7 ya da 7 30 gibi evde oluyor bir akşam yemegi için gerçekten çok fazla..

Bazı zaman işyerinden yemek bile götürüyorum ben ya haftada 2 kere ya da bilemedin 3 kere felan..Artıyor yazık israf olmasın diye getiriyorum...

Benim işim evime çok yakın yürüme mesafesi ile 3 dakika :))

Kızımın kreşi de öyle çok yakın.

Eşimde şirket arabası var ve biz hafta sonu gezmelerinde bile benzin harcamayız çünkü şirket karşılıyor yani eşimin yol masrafı da yok...Bence az atıyoruz kenara biz..

sizi tebrik ederim bana biraz anlatırmısınız neyi kısıyorsunuz aceba benim bilmediğim yöntemlermi var benim eşim 3 e yakın alıyor kenera koyamıyoz.
aynen bende dınlemek ıstıyoum hıc para atamadıgımız gıbı ay sonu gelmıyor bı turlu

Az para almiyorsunuz bence canim ama kredi odemeniz biraz fazla sanirim ev icin o en azindan eviniz var.bizim halimiz daha icler acisi bence.
Bizde kredi oduyoruz hemde dugun masraflari icin sagolsun esimin ailesi hic yardim etmedi esim kendisi yapti herseyi aylik 575 ona oduyoruz.simdiki aklim olsaydi bi nikah yapar bir oturma odasi yatak odasi alir bakardim rahatima 30bin kredi cekip ev esyalarina ve dugune vermezdik cok pismaniz mesela buna :KK43:((
evımız var evet canım
bızım esyaları aılelerde aldı bızde aldık bız bıze dusenı dugun takılarıyla fılan odedık ıste 1.5 ay once evımız bıttı buraya gedctık
kredının bıtmesınede dahada var 2 yıl yanı bıraz dusuyor 19 aydan sonrada 19 ay yau 19 ay
sız cok para harcamıssınız ya :S

İnşallah olur be canım..Gelirimiz iyi sayılır evet eşimin maaşı zamsız maaşı zam alsa sanırım 2750 olur ben de dua ediyorum olsun diye :))

Bak sana imrendim eviniz var ne güzel bize de nasip olsa keşke...Ahh keşke :)
herkez bırbırıne ımrenıyor ama dusunsene ıstedıgımız bıseylerı almakta zorlanıyoruz yanı ıkı tane pabuc rengım olsun dıyemıyorsun ha ıstraftırda sonucta kadınlarında syası cok oluyor bılmıyorum acıkcası esım ıs degıstırırse 600 lıra bende 100 lıra zam alsam 700 lıra far edecek
bırıkım yapabılırız
kredı kartı ıle alısverıs yapmak ıstemıyorum
hos yapmıyoruz
nakıtte yapamıyoz
oyle yanı ne zor gecım ya
nereden kemer sıkalım bılemedım

bu kadar çok cips yiyince kilo problemi olmuyor mu ben hiç cips ve abur cubur yemediğim halde kilo veremiyorum

Benim kilo problemim yok
Resimleri gören arkadaşlar bilirler :KK3:

Ama ben çocukluktan beri böyleyim
Abur cubura özellikle cipse çok düşkünüm

NOT : Tek kötü alışkanlığım bu :KK8:

Son düzenleme:
fatura ve masraflar yaşanılan şehre göre değişiyor..istanbul da bile semte e göre değişebiliyor.
idareli olmak gerek.:KK6:

Malesef ben de geçinemeyenlerdenim. 270 tl kira. 200 tl telefon internet, 500 tl kredi, 150 elektrik, 20 tl su, 600-700 de kredi kartı taksitler falan.bir de evin masrafı en az 500 aylık. Kıyafet almıyoruz bile. Arabamız yok çok şükür ki. Eşim kısa bi süredir çalışmıyor. Beraber çalışınca gelirimiz 3500 ama şu anda sıkışıkız.

şimdi arkadaşlar ben her ay liste yaparım eksiklerimi
onun dışına pek çıkmam markete gittiğimde ve bi kere gidiyorum bi daha gitmiyorum
bişey bitse bile temel ihtiyaç değilse diğer ayı bekliyorum almak için
ve hangi market bana daha uygun geliyosa oraya gidiyorum
hergün eve gelen broşürlerden seçiyorum :)

idare etmek lasım zaten akşamdan akşama evde yemek yiyoruz
sabah kahvaltısı dahil iş yerinde yapıyoruz bir tek pazar günleri evde kahvaltı yapıyoruz

yinede para birikmiyo :KK43:

Sizler ne güzel kenara atıyorsunuz yaa :KK43: Biz kenara atmak şurda dursun anca denk getiriyoruz.

Dükkan kirası 800 tl
krediler 1600 tl
kartlara 500 tl
dükkan masrafı 500 tl
telefonlar 100 tl
günlük yemek 300 tl
Dükkan elektrik-su 500 tl
Ev ekeltrik-su 300 tl

Eve masraf felan yapmadan benzinsiz vs durum böyle :18: Hiç birikmiyor hiçç

Ben market masrafımdan kısmaya karar verdim eşim hep alıyor market masrafımızı ama bunu benim yapmam lazım çünkü çooook ıvır zıvır alıyor ve de fiyatına hiiiiç bakmadan...anlaşıldı bu iş 400 bence bize çok zaten akşam saat 6'da ben eşim de 7 ya da 7 30 gibi evde oluyor bir akşam yemegi için gerçekten çok fazla..

Bazı zaman işyerinden yemek bile götürüyorum ben ya haftada 2 kere ya da bilemedin 3 kere felan..Artıyor yazık israf olmasın diye getiriyorum...

Benim işim evime çok yakın yürüme mesafesi ile 3 dakika :))

Kızımın kreşi de öyle çok yakın.

Eşimde şirket arabası var ve biz hafta sonu gezmelerinde bile benzin harcamayız çünkü şirket karşılıyor yani eşimin yol masrafı da yok...Bence az atıyoruz kenara biz..

bencede kesınlıkle
yarım kılo almak cok mantıklı hatat buyuk marketten almak karlı ama carrefour real degıl oralar pahalı semt marketlerı varya
sonucta 4 tane patlıcan 6 tane carlıston bıber alabılırsın
bende ele alıcam bu onumuzdekı ay keseyı bakalım ben daha basarılı olurum dıye dusunuyorum

Benim kilo problemim yok
Resimleri gören arkadaşlar bilirler :KK3:

Ama ben çocukluktan beri böyleyim
Abur cubura özellikle cipse çok düşkünüm

NOT : Tek kötü alışkanlığım bu :KK8:

bende oyleee
ama eskısı gıbı degılım
artık bıktım
yenı tadlar ıstıyorum :KK53:cıps cola
cocuga bobıbon suttu derken yenıdenmı emzırmeye baslasam ben napsam yaw

X