• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Farmasi'nin zayıflama öyküsü..( farmasi ile kilo koruma programı)

Farmasicim bana da yol göster canım :16: Dışardan bakıldığıda ideal kilodayım fakat ben uzun bir süredir göbeğime takmış durumdayım . Yemekle aramda yoktur ama göbeğim çok rahatsız ediyor beni . Bunun için nelere dikkat etmem gerek . Önerilerini bekliyorum . :16:

canım ne kadar ideal kiloda olursak olalım

karbonhidratlı yiyeceklere sınırlama getirmezsek sonra karbonhidrat vücutta yağa dönüşür ve belli bölgelerimizde yani özellikle göbek basen bölgelerimizde birikir.

o nedenle şekerli yiyecekleri özellikle çikolata şekerli içecekler tatlıların alımına dikkat etmek lazım
mümkün olduğunca şeker ihtiyacımızı meyvelerden karşılamaya çalışmalıyız.
kahvaltıda reçel bal tahin-pekmez gibi yiyecekleri 2 tatlı kaşığından fazla tüketmemeye özen göstermeliyiz.
hafta 1- 2 gün tatlı kaçamağı yapabiliriz :34:
çayın şekerini azaltabiliriz
inan zamanla çok şeyin değiştiğini göreceğiz.

Sağol canım ama ben zaten çayı şekersiz içiyorum . Ayrıca çikolata tarzı şeyleri de çok sık tüketmem ki :17: Normal ekmekte yemiyorum . Çavdar ekmeği tükmeye özen gösteriyorum .
Göbek hala duruyor ama ya :17:

Farmasicim ben bu konunu yeni gördüm canım. Ben de evlenme aşamasında ve evlendikten sonra kilo aldım. Şu an 10 kg fazlam var. 5 kilo bile versem kar sayacağım.
1 ay aerobike gittim ama sıcaklar var diye bıraktım. Sıkılaştım biraz.

Yediklerime de dikkat ediyorum aslında. Ekmek falan çok çok az yiyorum. Sebze ve küçük porsiyonlar yiyorum. Ama işim masabaşı ve çok fazla hareket edemiyorum. O yüzden yakamıyorum ben :43:

Sağol canım ama ben zaten çayı şekersiz içiyorum . Ayrıca çikolata tarzı şeyleri de çok sık tüketmem ki :17: Normal ekmekte yemiyorum . Çavdar ekmeği tükmeye özen gösteriyorum .
Göbek hala duruyor ama ya :17:

süt ve yoğurdu bol tüket
çünkü kalsiyum yağ yakımına müthiş yardımcıdır,

bir de 1 su bardağı suya 1tatlı kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı elma sirkesi içmeni aç tok farketmez öneririm canım
müthiş yağ yakıcı metabolizma hızlandırıcı ve de bir o kadar direnç artırıcı :34:

Farmasicim ben bu konunu yeni gördüm canım. Ben de evlenme aşamasında ve evlendikten sonra kilo aldım. Şu an 10 kg fazlam var. 5 kilo bile versem kar sayacağım.
1 ay aerobike gittim ama sıcaklar var diye bıraktım. Sıkılaştım biraz.

Yediklerime de dikkat ediyorum aslında. Ekmek falan çok çok az yiyorum. Sebze ve küçük porsiyonlar yiyorum. Ama işim masabaşı ve çok fazla hareket edemiyorum. O yüzden yakamıyorum ben :43:

ballı elmasirkeli su karışımını öneririm canım

Her gün mü içeceğim bunu farmasi canım? Yağ yaktırmaya mı yarıyor?

hergün iç , 1-2 hafta devam et bakalım kendince ne gibi değişiklikler hissedeceksin :34:
tabi bu arada yediklerine de dikkat etmelisin canım
yağ yakmayı kolaylaştırıyor, vücut direncini artıran bir içecek

Son düzenleme:
slm sizin yazdıklarınızı okudum inandırıcı geldi elma sirkesi market mi dogalmı kullandıgın marka varmı sirke bal yardım edermisiniz teşekkürler

bildiğiniz marketlerde satılan fersan elma sirkesini
bal olarak yöremizde üretilen çiçek balını kullandım
piyasada güvendiğiniz balı kullabilirsiniz
kolaylıklar dilerim :34:

farmasi bişey sorcam sana ben:ssz:
cok fazla çikolata istegi var bende sabah uyandıgımda bile tatlı yiyebilirim kendime dur demek istiyorum çokta faydalı bişey değil zaten ne kdr tatlı olsadaaaaaaaa:14:

ne önerirsin bunun için?:15::34:

farmasi bişey sorcam sana ben:ssz:
cok fazla çikolata istegi var bende sabah uyandıgımda bile tatlı yiyebilirim kendime dur demek istiyorum çokta faydalı bişey değil zaten ne kdr tatlı olsadaaaaaaaa:14:

ne önerirsin bunun için?:15::34:

canım tatlı ihtiyacını sadece meyvelerden karşılayıp , çikolatayı bir müddet hayatından çıkarabilirsin
ya da sadece 1-2 zeytin tanesi kadar çikolata yiyip o isteğini o kadar miktarla bastırmayı öğrenmeye çalışmanı
ya da haftada kendine sadece 1 gün çikolata ödülü verebilirsin

zaten şeker ihtiyacını meyvelerle karşılamayı alışkanlık haline getirirsen adi şekerle yapılmış ürünlere ihtiyaç duymadığını da göreceksin :34:

ben şahsen şu anda çikolata ikram ettiklerinde yiyemiyorum bile çünkü azıcık miktarı bile ağzımda sanki bir çuval şeker varmış gibi bir hissiyata neden oluyor bu da beni çok rahatsız ediyor :34:

farmasicim teşekkür ederim hızlı dönüşün için... atamadım msj 10dk 1 pm izni varmış

deniycem gerçekten çok ihtşyacım var

farmasi "zayıflama öyküsü" diye bi başlığın olduğunu söylemiştin bir topikte, hele bi inceliyeyim dedim. benim zayıflamaya ihtiyacım yok da şu an için, sağlıklı beslenmeyi hayatıma geçirme fikrim var. hamile kalmaya karar verdiğim zaman (5-6 ay önce) evde abur cubur doldurduğum çekmeceye kuru kayısı, kuru üzüm, fındık, ceviz, leblebi doldurdum, ama bunların yanı sıra abur cubur da aldım azıcık, çünkü birden bire kesemem :9: fındık ve kuru kayısıya bayılırım zaten. hamileyken de besin değeri yüksek ama kalori açısından dolgun olmayan bir o kadar da sağlıklı şeyler tüketmek istiyorum. listelerini inceledim, çok hoşuma gitti zaten. şu an ramazan dolayısıyla pek de düzenli beslenemiyorum, meyveyle pek aram yoktu ama meyveyi sever oldum, sahurda mutlaka bir çeşit meyve yiyorum. ramazandan sonra inşallah düzenli ve de sağlıklı beslenmeye çalışcam. haa bu arada ramazanda çok da düzensiz beslenmiyoruz, en azından onun da bi düzeni var tabiki (ramazan ayını küstürmeyelim) ama uzun süren açlık döneminden bahsediyorum ben(sahur ve iftar arası) neyse buraya takılırım arada, teşekkürler :46:

Back