Farmasi'nin zayıflama öyküsü..( farmasi ile kilo koruma programı)

selamlaarrr
kahvaltım
2.5 dilim ekmek
1 kk peynir
6 7 zeytin
1 tatlı kaşığı çilek reçeli
1 domates
1 kaşık yumurta tavada pişmiş
ara
1 kase yoğurt
1 tıkım ekmek üzerine sürülmüç çay kaşığı kadar tereyağ
farmasi tereyağnı nekadar yemeliyim en fazla çokmu kalorili acaba?becel formum yiyyodum öyle bile çok güzel kilo vermiştim..
şimdi tavsiyen üzerine tereyağ aldım ama kalorisi becelden 2 kat yüksekmiş..

hani ekmek..?:82::82:

ayy pardon ben aygünle karıştırdım seni, çorba yaparım tüm bilgileri
olsun canım kısa değilsinki kilon iyi bence yinede
bu arada ne kadardır diyettesin:44:

ocak ayindan beridir canim anca verebildim bu kadar kiloyu aman ne yapayim gec olsunda güc olmasin

dün internette sorun vardi giremedim hemen dünkü menümüde paylasiyim sizlerle.
250 ml su,
bir bardak yesil cay
sabah:
30 gr müsli,
100 ml süt,bir cay kasigi bal,
5 cilek
ara:3 kuru kayisi
isden gelince canim cekti bir dilim ekmekle 3 dilim sucuk yedim
öglen:
yine 3 dilim sucukla yapilmis yagsiz yumurta tavada
1 adet yesil sogan yedim
ara:herzamanki meyveli icecegim
aksam:3 kepce mercimek corbasi,yer lahanasi,3 yk yogurt
ara:2yk tiramusu diyet sonunda bitirdim sütlü nescafe
1 saat oynadim 30 dk egzersiz yaptim
2,5 litre su ictim bu kadar canlarim

hepsi de çok güzel olmuş canım afiyet olsun

harika bir liste olmuş

evet canım içmiştim mide sorunu olmayanlara mutlaka tavsiye ederim

şimdiden afiyet olsun canım

iyi geceler canım
sağol tatlım
kolay gelsin canım
merhaba hayırlı cumalar kızlar cumamız mübarek olsun gönnüllerimiz huzurla dolsun canlar AMİN...
hayırlı cumalar sanada canım
ben sıteden kımseyı tanımıyorumama tanımak ıstıyorum???
kendı kendıme yazıp cevaplıyorum:)
hoşgeldin canım tanışalım o zaman biz herkese açığız
çok değil be güzelim, iyi bence niye öyle dedinki
afiyet olsun
ocak ayindan beridir canim anca verebildim bu kadar kiloyu aman ne yapayim gec olsunda güc olmasin
tebrikler tatlım

afiyet olsun tatlım

herkese hayırlı cumalar

ben bugün menü paylaşmayım, çok fena suçluyum:78::78::78:

yarın telafi edicem ama

paaaaaaaaaaaaat diye bi ses duyarsanız, korkmayın o benim patlama sesim

öptüm hepinizi

herkese hayırlı cumalar

yarın telafi edicem ama

öptüm hepinizi

hahaha saol canim sanada hayirli cumalar olsun arada kacamak olur
bugun bende pastane pogacasi yaptim kendim evde ama diyet pogaca oldu kepekli unla esmer sekerle falan yaptim harika oldu valla pogaca sevenler varsa hemen tarifi veririm yumusasik oldu

istemeeeeeeem tarif falan, tüm tarifler düşmanım artık

benim ki bi kaç poğaça olsa neyse canım, bi bilsen neler yedim:78:

oooff ama bu 2 ayın ödülü olsun, 2 aydır tuttum boğazımı, bi 2 ay oyalar bu beni

ben sıteden kımseyı tanımıyorumama tanımak ıstıyorum???
kendı kendıme yazıp cevaplıyorum:)
merhaba canım hoşgeldin
hayırlısıyla tanışırız canım

listen çok güzel bana fazla gelen birşey görünmedi canım
hatta eksik bile var nerede ekmek?:26:

hepsi güzel canım tereyağı konusunda da istersen doktorumuzun yazdığına bir göz atalım senin için araştırdım ama hepimiz için gerekli bilgiler faydalı olması dileğimle canım

Tereyağı mı, margarin mi
Prof. Dr. Osman MÜFTÜOĞLU
Prof. Dr. Osman MÜFTÜOĞLU tüm makaleleri
Hürriyet Gazetesi'ndeki tüm makaleleri

Bu soruyu "Kırk katır mı, kırk satır mı" sorusuna benzetir, "Ne tereyağı ne margarin, ille de zeytinyağı" diye yanıtlamak isterim.

Ama siz "İkisi arasında bir seçim yapmak zorunda kalırsak hangisini tercih edelim" sorusunun yanıtını almakta ısrarlı olursanız "Tereyağını tercih edin" derim. Evet, yanlış okumadınız, margarin veya margarinlerle üretilmiş hazır besinleri yiyeceğinize tereyağı yiyin daha iyi! Bunun nedenlerini yazının tamamını okuduğunuzda daha iyi anlayacaksınız!

GIDA endüstrisi, 1960’lı yıllarda bitkisel yağları hidrojenle sertleştirme teknolojisini keşfetti ve arkasına bilim insanlarının desteğini de alarak tüketiciye "Tereyağını bırak, margarini tercih et" talimatını verdi!.. Bu talimatın içinde tereyağı gibi sağlıksız bir yağı, daha sağlıklı ama azıcık hidrojenle sertleştirilmiş bitkisel yağlarla değiştirmek arzusu vardı. Tüketiciler çaresiz bu talimata uydular. Sofralarından mis kokulu o güzelim tereyağlarını kaldırıp yerine margarinleri koydular. Okul dönüşünde çocuklara margarin sürülmüş ekmekler yediriliyor, pilavda, börek, çörek ve yemeklerde margarinler kullanılıyordu!

TÜKETİCİ ALDATILDI MI

Tüketici aldatılmadı, ama yapılanın yanlış olduğu 10-15 yıl sonra ortaya çıktı. Yapılan iş yanlıştı. Tereyağını bırakıp margarine geçmek, ne kalp krizi geçirme olasılığını, ne de kalp hastalığına yakalanma riskini azaltıyordu. Tam tersine, margarinler (bol miktarda trans yağ içerdiklerinden) damarları tıkamada tereyağından daha başarılıydı!.. Tereyağından margarine geçmek, daha az doymuş yağ yemek şansı veriyordu ama margarinlerde bol miktarda bulunan trans yağlar bu avantajı yok ediyordu.

Son 20 yılda yapılan yüzlerce çalışma, bitkisel yağların hidrojenle sertleştirilmesi yoluyla üretilen margarinlerde bulunan trans yağların tereyağında bulunan doymuş yağlardan daha tehlikeli olduğunu ortaya koydu. Trans yağlar, kötü kolesterolü (LDL) doymuş yağlardan daha çok yükseltiyor. Üstelik kötü kolesterolün en kötü bölümünü oluşturan küçük ve yoğun LDL parçacıklarının sayısını artırdığından damarları süratle sertleştirip daraltıyor.

Bizim önerimiz hidrojenle sertleştirilmiş bitkisel yağların mümkünse hiçbir yiyeceğin hazırlanmasında kullanılmamasıdır. Gıda endüstrisi, bisküvi, gofret, cips ve diğer atıştırmaları üretirken bu kötü yağları bol miktarda kullanıyor. Bu besinleri çocuk ve gençlerin daha sık tükettikleri dikkate alınırsa hidrojenle sertleştirilmiş bitkisel yağlar ve margarinlerin neden çok önemli sağlık tehditleri olduklarını daha iyi anlarsınız.

iYi YAĞLAR SAĞLIĞIN GARANTiSiDiR

1. Yağlar enerji ihtiyacınızın en önemli kaynaklarıdır. Vücudunuz gerektiğinde yağları yakarak enerji ihtiyacını giderir. Bir miktar yağı biriktirerek onu depo edilmiş enerji kaynağı gibi muhafaza eder.

2. Yağlar olmadan bazı vitaminlerden yararlanamazsınız. Vücudun A, D, E, K vitaminlerini bağırsaklardan ayırabilmesi için yağa ihtiyaç vardır. Yağlar bu vitaminlerin görevlerini yerine getirmeleri için de gereklidir.

3. Eğer yeteri kadar yağınız yoksa vücut ısınızı muhafaza etmekte zorlanırsınız. Yağlar otomobillerdeki antifrizler gibi ısıyı saklamada, dengelemede ve beden ısısını korumada önemli görevler üstlenirler.

4. Sağlıklı bir hücrenin üretimi için yağlar zorunludur. Hücre duvarının esas maddesini yağlar oluşturur. Hücrenin bütünlüğünü korumada hücreler arası destek dokusunu oluşturma görevi yağlara verilmiştir.

5. Yağlar sağlıklı bir cilt, güzel bir görünüm için de gereklidir. Cilt altı dokusunda bol miktarda yağ vardır. Yağlar cilde gerginlik ve kıvam kazandırır. Kadınlar erkeklerden daha fazla yağ taşır. Yaşlandıkça her vücut bir miktar yağlanır. Yağlar iç organların etrafını sararak onları koruma ve desteklemede de görev alır.

6. Özellikle bir organınız var ki onun yarıdan fazlası yağdır: Beyin. Beyin ve omuriliğin önemli bir kısmı yağlardan oluşmaktadır.

7. Yağ yiyeceklerinizin lezzetinin de garantisidir. Yiyecekleri kendine has lezzetleri çoğu kez ihtiva ettikleri yağlarla ilişkilidir. Bazı yağlar (tereyağı) gibi kokuları nedeniyle de lezzette katkı sağlar.

8. Yağlar vücut kimyanızın en önemli maddeleri olan hormonların yapımı ve üretimi için zorunludur. Eğer yeteri kadar yağa sahip değilseniz çoğu hormonu üretemezsiniz. Aşırı yağ kaybına yol açan diyetlerin sonunda ortaya çıkan adet bozukluklarının nedeni hormon üretiminde meydana gelen aksamalardır.

BİR ÖRNEK

Danimarka ne yapıyor?

Fast food lokantalarının, yemek fabrikalarının, hazır gıda üreticilerinin bu konuda sıkı bir şekilde denetlenmeleri gerekiyor. Bazı fast food üreticilerinin Danimarka gibi gıda denetiminin çok büyük dikkatle sürdürüldüğü ülkelerde margarin ve hidrojene edilmiş sıvı yağ kullanımından vazgeçtiklerini hatırlatalım. Danimarka’da burgerler bile bitkisel yağlarla yapılıyor. Bir uyarı da ailelere, okul yöneticilerine: Çocuklar ve gençler cips, bisküvi, kraker tüketmemeleri için uyarın. Okul kantinlerinde bu tür atıştırmaların satışını sınırlayın. Okullarda fast food yiyeceklerinin satılmasına izin vermeyin.

BİR ÖNERİ

Değerli okuyucular, satın aldığınız her besinin etiketini dikkatle okuyun. İçinde margarin veya hidrojene edilmiş bitkisel yağ bulunan ürünleri satın almayın. Son bir öneri de gıda kontrol dairesi yetkililerine: Hazır besinlerin içinde ne kadar trans yağ bulunduğunu bilmek tüketicinin en doğal hakkıdır. "Bitkisel yağ içerir" cümlesinin içeriğini öğrenmek de şarttır. Bitkisel yağ kavramının içinde "sağlık yanlısı zeytinyağı" da var, "sağlık zararlısı palmiye yağı" da! Paketlenmiş hazır besinlerin üretiminde kullanılan bitkisel yağın cinsi ve hidrojene edilmiş bir bitkisel yağ olup olmadığı da açıklanmalıdır.

afiyet olsun canım
herkese hayırlı cumalar

yarın telafi edicem ama

öptüm hepinizi
merhaba canım listeni paylaşır mısın canımcım ? ne olursa olsun paylaşalım listelerimizi sonrasında nasıl dengelediğimizi de gösteren listelerimizi de paylaşalım

hayırlı cumalar canım afiyet olsun
ben yeme içme konusunda damak tadımdan ödün vermiyorum sadece miktar olarak fedakarlıkta bulunuyorum kepekli makarnayı da sevemedim
ama kepek ekmeğe bayılıyorum.
aşırı hamurişine düşkünlüğüm de yok. ama sen tarfilerini paylaşmak istersen paylaş ve de faydalanmak isteyenler de olabilir değil mi tatlım ?

kızlar bakın nasıl bir yazıyla karşılaştım ve sizlerle paylaşmak istedim , umarım faydalı olur .

Tereyağ mı? Margarin mi? aman dikkat
Margarin ve Tereyağı arasındaki farkı biliyor musunuz?

· Her ikisi de hemen hemen aynı kaloriye sahiptir.

· Tereyağı çok az daha fazla doymuş yağ oranına sahiptir. 8 grama 5 gram.

· Harvard Tıp Fakültesinin çalışmasına göre tereyağı ile karşılaştırılınca margarin yemek kadınlarda kalp hastalığına yakalanma olasılığını %53 artırıyor.

· Tereyağı yemek, yiyeceklerdeki diğer besin öğelerinin emilimini artırıyor. Tereyağının besinsel değeri yüksek olmasına rağmen margarinin çok düşüktür. Çünkü katkılıdır.

· Tereyağı margarinden çok daha lezzetlidir ve diğer yiyeceklerdeki tadları zenginleştirir. Tereyağı yüzyıllardır bilindiği halde margarin 100 yıldan az bir süredir yapılmaktadır.

Ve şimdi margarine gelelim...

· Yağ asitleri çok yüksektir...

· Koroner kalp hastalığı riskini üçe katlar...

· Toplam kolesterolü ve LDL'yi yükseltir. (Kötü kolesterol)

· HDL'yi düşürür. (iyi kolesterol)

· Kanser riskini beş katına çıkarır...

· Anne sütünün kalitesini düşürür...

· Bağışıklık sistemini zayıflatır...

· İnsülin tepkisini düşürür.

İŞTE EN İLGİNÇ KISIM!!

· Margarin plastikten yalnızca 1 molekül farklıdır.

İşte bu gerçek beni hayatım boyunca bir daha margarin ve diğer hidrojene yiyecekleri yemekten alıkoymuştur . (Hidrojene demek moleküler yapısına hidrojen eklenmiş demektir.) Kendiniz de deneyebilirsiniz: Bir paket margarin alın ve gölge bir yere koyun. İki gün içinde şunları gözlemleyeceksiniz. Üzerinde bir tane bile sinek yok! (Bu size birşeyler anlatmalı.)

Çürümemiş ve kötü kokmamıştır. Çünkü hiçbir besin değeri yoktur ve üzerinde hiçbir şey gelişmez. Hatta mikro organizmalar bile yerleşmez. Neden? Çünkü nerdeyse plastiktir. Evdeki plastik kablonuzu eritip de tostunuza sürer misiniz ?
Hayatta hersey den önce saglik geliyor bende bana gelen iletilerden birini sizlerle paylasmak istedim .

slm tüm bayanlar buraya yazmayı unutuyorum artık listelerimi ama tam gaz devam ediyorum dün akşam 1 aydır görüşmediğim insanlar nasıl zayıflamıssın böyle dedile bi sevindim bi sevindim anlatamam
inş böyle devam ederim kilom bu sabah itibariyle 55.5
bu arada farmasi 3ü1 aradayı bıraktım ama 2si1 arada içiyorum 1 tanecik:76:

ben subat 15 inde spor ve diyete basladım bugüne kadar 6.5 kilo verdim ben yavas mı gidiyorum acaba?????

merhaba canım hoşgeldin ve de tebriklerrrrrrrrrrrrrrr
demek ikisi bir arada içiyorsun iyi bakalım afiyet olsun canım

ben subat 15 inde spor ve diyete basladım bugüne kadar 6.5 kilo verdim ben yavas mı gidiyorum acaba?????

kilo verme hızında gayet normal ve de güzel acelemiz yok değil mi arkamızdan düşman kovalamıyor sonuçta üstelik bu kiloları da 2-3 günde almadık ki pat diye 2-3 günde verebilelim değil mi canımcım?

evet canım haklısında önümüzdeki ay düğün var o zamana kadar 50 olmak istiyorum yaaaaaaa

evet canım haklısında önümüzdeki ay düğün var o zamana kadar 50 olmak istiyorum yaaaaaaa

şevkini asla kırmak istemem önümüzdeki aya kadar 5 kilodan fazla vermek sence mümkün mü canım bence değil
farzedelim ki verdin desek bile ne kadar sağlıklı olur ayrıca sen 1 ayda 5 kilodan fazla kilo vermiş olsan acaba o düğünde sağ salim ayakta kalabilir misin ? bence sen iyisi önümüdeki aya kadar kilo alma verebilirsen de 1-2 kilo ver ve de şükret .bana da kızma olur mu?/COLOR]

Son düzenleme:

tabiki canim ama sunu demeliyim ki beyaz unla yapilmis pogacadan hic farki yok esim bile anlamadi o hemen anlarda ekmek yerine de tüketilebilir bence:)
1 cay bardagi yagsiz süt,
bir cay bardagi su,
bir yemek kasigi sivi yag,
1.5 yemek kasigi esmer seker(yerine suni tatlandiricida atilabilir 3-4 adet)
bir kücük paket kuru maya,
2 yumurta(birisi pogacanin üstüne sürülecek)
bir tatli kasigi tuz,yarim labne peyniri(0,2 yagliydi benimkisi)
aldigi kadar un.
yapilisi:Süt,su ve sekeri bir tencerede yada tavada ısıtın.elinizi yakmayacak sekilde ilik olsun yani.arada karistirin ki sekeri erisin sonra bunu bir derin kaba alip diger malzameleri karistirin ve yogurun bir saat dinlendirmeye birakin daha sonra yumurta seklinde bezeler yapip yuvarlak sekil verip(isteyen sekil vermeden önce arasini acip peynir ve maydanozla hazirlanmis karisim koyabilir labne peyniri olmazsa yada sevmiyorsaniz) yagli kagit serilmis firin tepsisine koyup yarim saat daha dinlendirin sonra üzerine yumurtanin sarisini sürüp önceden isitilmis 200 derecelik firinda üzeri kizarana kadar pisirin.

kızlar bir bilgiyi daha paylaşmak istedim umarım faydalı olur

Esmer şekerin beyaz şekerden ne farkı var?

Esmer şeker, şeker kamışı ya da şeker pancarının ikinci şurubundan doğal olarak elde ediliyor. Rafine edilmediği için glisemik indeksi beyaz şekere oranlar daha düşük, ama buna sakın aldanmayın çünkü sıralamada beyaz şekerden hemen sonra geliyor.

Kalori bakımından esmer şeker ve beyaz şeker arasında çok az fark bulunuyor; onun da sebebi içindeki su oranı. 100 gram beyaz şekerde 396 kalori bulunurken, 100 gram esmer şekerde 373 kalori bulunuyor. Ancak dikkat edilmesi gereken birşey var: Esmer şeker kristalleri daha küçük olduğu için, daha fazla sıkıştırılabiliyor. Yani aynı hacimde esmer şeker, beyaz şekere oranla daha yüksek kalorili oluyor. Örneğin 1 tatlı kaşığı esmer şeker 48 kalori iken, 1 tatlı kaşığı beyaz şeker 45 kalori! Tadı da biraz daha karamelimsi. Aynı tatlılığı yakalamak için biraz daha fazla kullanmanız gerekebilir.

Yaptığım araştırmalar sonucu, esmer şekerin sağlığa az zararı olduğuna dair birşey görmedim. Sadece beyazıyla kıyasladıklarında, daha sağlıklı denilmiş. Hemen hemen tüm yazılarda, “Şeker, her şekilde şekerdir ve sağlığa en ufak bir yararı yoktur.” şeklinde yaklaşılmış. Bilginize…

bende suni tatlandirici kullanirim bundan sonra sok gecirdim yani arastirmak lazim cok saol bitanem faydali yararin icin sende olmasan

bende suni tatlandirici kullanirim bundan sonra sok gecirdim yani arastirmak lazim cok saol bitanem faydali yararin icin sende olmasan

rica ederim canım ne demek bilgiler paylaşıkdıkça çoğalır öyle değil mi?
eşim kimyager o her zaman söyler sadece boş yere fazla para vermekten başka birşey değil tek farkı bu der
keşke şekeri yapabiliyorsak tamamen hayatımızdan çıkarıp atmak ama kendi adıma söylemek gerekirse bu mümkün görünmüyor ve de öyle bir niyetim yok zaten sadece ölçülü tüketmeyi uygun buluyorum o kadar.
herşeyden az az yemek benim mantığıma daha uygun geliyor ve de ruhum bunalmıyor güle oynaya kilo verdim ve de koruyorum öyle olunca şükürler olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…