- 9 Ağustos 2021
- 15.739
- 54.234
- 548
- Konu Sahibi frambuazlii
-
Bence de adam maddi yönden kendini kullandıran biri belli ki ama sadece ailesine . Konu sahibi çok sıkıntı yaşayacakBana bu çok normal gelmedi.Masraf olmasın diye abisini yanına alıp kızın ailesine tanışmaya gelmeyen adam neden 6 kişinin yurt dışı masrafını karşılıyor ki?! Abisinin illaha olmasını isteyen adam neden yiğenlerini de getirtiyor sadece Abisi olsaymış.Vallaha açık olacağım konu sahibine tam olarak söylenmeyen şeyler var bence.Damat annesini babasını bu kızın ailesine getirip götürmek istemiyor..
İşinize gelirse..Ben ailemi senin ailenin ayağına getirip götüremem demek istiyor ama konu sahibi ile de sıkıntınyaşamamak için "maddi yönden sıkıntıdayım" diyor.Abisini yurt dışından getirebilen adam konumsahibinin ailesinin olduğu şehirde 1 gece öğretmen evinde kalır aylar önceden bu tanışmayı gerçekleştirirdi .Neyse bu "canım artık günümüz koşullarına uymak lazım" diyen modern ailenin konu sahibinin annesi çeyiz hazırlamazsa ya da 10 yorgan 20 nevresim takımı almazsa yapacakları yorumları dinlemek isterim gerçektenBence de adam maddi yönden kendini kullandıran biri belli ki ama sadece ailesine . Konu sahibi çok sıkıntı yaşayacak
Kesinlikle katılıyorum. Ufacık bir muhabbette anlıyorlar.kaynana topuzu falan diyerek inceden alaya alip itibarsizlastirdiginiz konularda basiniza geldigi zaman hicte oyle degilmis diyeceksiniz insanlar evlatlarini daldan toplamiyorlar nasil bir aileye gelin gittigini analiz edebilirler kendilerince bu firsatin onlara verilmesi gerektigine inaniyorum.Yillanmis insanlarin bakisiyla ask sarhosluguna kapilmis toy bir bireyin bakisi ayni degildir.edilen kisa sureli sohbetten bile bazen birseyleri anlayabilirsiniz.
Kızlarının kiminle evleneceğini sözde nişanda görmeleri çok doğru değil miBu zamanda git gel git gel bir sürü masraf. Aileniz haksız ikna edin.
Evet söz için çoluk çocuk için Almanya'dan Türkiye'ye gelmelerine ne gerek var? Ama olmaz yenge, yeğen hepsi gelecek onların biletleri alınırken sorun yok. Konu sahibinin ailesi için bir gün bir yerde kalınması boşa masraf.Bana bu çok normal gelmedi.Masraf olmasın diye abisini yanına alıp kızın ailesine tanışmaya gelmeyen adam neden 6 kişinin yurt dışı masrafını karşılıyor ki?! Abisinin illaha olmasını isteyen adam neden yiğenlerini de getirtiyor sadece Abisi olsaymış.Vallaha açık olacağım konu sahibine tam olarak söylenmeyen şeyler var bence.Damat annesini babasını bu kızın ailesine getirip götürmek istemiyor..
Kızlarının kiminle evleneceğini sözde nişanda görmeleri çok doğru değil mimasraf olacak, yapacak bir şey yok.
Benim de gelin damat aile tanışması, isteme, söz , nişan 1 günde olmuştu birbirini tanıyan 2 kişi vardı oda eşim ve ben :) yani biz o zamanlar annem ne kadar kapris yapsada babamla birlkte hemfikirdik, kimseyi 10 kere yormaya gerek yok zaten adetten diye yapılıyor bu işler karar çoktan verildi aradan çıksın dedik. Düğün nikah fakanda aynı öyle oldu bize kalsa sadece nikah olurdu hafsizler ailelere baskı yapınca utanma belasına düğün yapıldı saçma. Bencede heleki şu ekonomide bir şeylere şimdiden diretmeler kaprisler çok gereksiz zaten herkes zor ayarlıyor kendini. Önemli olan sevgi saygı... Çağlar öncesi gelenekler uğruna sevenleri yıpratmayada nifak sokmayada gerek yok asıl bencillik bu bence.Merhaba herkese. Benim durumumda olup da yazılan başlıkları okudum fakat ben de kendi durumumu yazıp fikir almak istiyorum. 3 yılı aşkın bir ilişkim var o İstanbul'da benim ailem de İzmir'de oturuyor. Ben 1. Senemizde gittim ailesiyle tanıştım bir kaç kere onlarda da kaldım ailesi gayet düzgün insanlar benim aileme de yakınlar. Annem bizi başından beri biliyordu fakat uzak olduğu için hep olumsuzdu. Bu arada tek çocuğum. Arada gelgitler oldu derken ben ilişkimi babama da bir hafta önce açtım gayet olumlu karşıladı kız karar vermiş zaten olacak illa ki gelsin tanışalım sonra ailesi gelsin sonra söz yaparız vs. Dedi.
Fakat şöyle bir sorun var ki abisi başka ülkeden geldi yaz tatiline ve kalabalık bir aileler. Erkek arkadaşım da ben iki kere o kadar kişiye yolculuk yaptırmamam ben gelir tanışır sonraki hafta ailem gelir isteme söz yaparız diyor. Ailem de öyle tek seferde kız alınmaz diyor. Ben de çok arada kaldım 10 yıl yaşlandım gibi hissediyorum adeta. Annem o sana baskı yapıyor abisi gelmişse ne yapalım diyor. Erk. Arkadaşım da benim babam rahatsız bir de o kadar plan yapmıştık ailene söylemekte geç kaldın biz aylar önceden bunu konuşmuştuk diyor. Abimler gitmeden söz yapmak istiyorum onlar da olacak diyor. Ailemle konuşmaya da çekiniyorum tek seferde gelsin tanissinlar söz yapalım diye. İki ucu .. değnek. Bu tarz deneyimleri olanlar ne yapmam lazım sizce
Konu sahibini destekliyordum ama bunu görüncede, işler sıkıntılı bir hal alıyor.. Adam resmen evet imkanım var ama sana yok ailene yok demiş.. Bizim imkanımız yoktu ama ben istesem eşim sonuna kadar şartlarını zorlar gönlümüzü yapardı biliyorum o yüzden içim rahat ama sizin durumda çok ciddi bir harcamadan bahsediliyor. Bir ailenin yurtdışı geliş parası demek sizin şehirde ailecek rahatlıkla 2 hafta konaklayabilirler demek. Ayrıca o nasıl abi "kardeşimin mürüvetini göreceğim " diyor ama "kardeşim evlenecek adam destek olacağıma bir de yük mü olayım" demiyor. Öyle bencil abi olmayıversin benim eşimin abisi yengesi de yoktu yakın oldukları halde düğünde tanıştım nolmuş sanki..Hoş değil bu tavır. O kadar ailesine düşkün ise sizin ailenizede aynı özveriyi göstermeli... Aksi halde ileride ailenizide sizide ezebilir, aşağı görebilir bu damat adayı aklınızda olsun. Kaldı ki fedakarlığında, nazında dozunu kaçırmamak gerekir aman diyeyim. Bazen kız tarafı çakallık yapar, sömürür gibi çok gördük sonra evlenince adam karısına seni resmen satın aldım der, ki haklı. Ya da taraflardan birinin istekleri hep ön plana çıkar diğeri olsun der anlayış gösterir bu sefer anlayış gösteren taraf hbir durumda adam yerine konulmaz... Yani adil olun, şahısları düşüncelerini değil size göre herkes için adil olanı isteyin çekinmeyin.Evet yurt dışı masraflarını karşılamış damat bey
Adil olanın olması için konu sahibinin erkek arkadaşının en az ailesi kadar konu sahibini de onemsemesi gerekirdi bence önemsemiyor. Abisigilin tatili bölünürmus masraf olurmuş bilmem neKonu sahibini destekliyordum ama bunu görüncede, işler sıkıntılı bir hal alıyor.. Adam resmen evet imkanım var ama sana yok ailene yok demiş.. Bizim imkanımız yoktu ama ben istesem eşim sonuna kadar şartlarını zorlar gönlümüzü yapardı biliyorum o yüzden içim rahat ama sizin durumda çok ciddi bir harcamadan bahsediliyor. Bir ailenin yurtdışı geliş parası demek sizin şehirde ailecek rahatlıkla 2 hafta konaklayabilirler demek. Ayrıca o nasıl abi "kardeşimin mürüvetini göreceğim " diyor ama "kardeşim evlenecek adam destek olacağıma bir de yük mü olayım" demiyor. Öyle bencil abi olmayıversin benim eşimin abisi yengesi de yoktu yakın oldukları halde düğünde tanıştım nolmuş sanki..Hoş değil bu tavır. O kadar ailesine düşkün ise sizin ailenizede aynı özveriyi göstermeli... Aksi halde ileride ailenizide sizide ezebilir, aşağı görebilir bu damat adayı aklınızda olsun. Kaldı ki fedakarlığında, nazında dozunu kaçırmamak gerekir aman diyeyim. Bazen kız tarafı çakallık yapar, sömürür gibi çok gördük sonra evlenince adam karısına seni resmen satın aldım der, ki haklı. Ya da taraflardan birinin istekleri hep ön plana çıkar diğeri olsun der anlayış gösterir bu sefer anlayış gösteren taraf hbir durumda adam yerine konulmaz... Yani adil olun, şahısları düşüncelerini değil size göre herkes için adil olanı isteyin çekinmeyin.
Olur mu evlenecekleri zaman bin tane adet çıkarırlar o zaman damat bey şey der benim aileme saygı duyacaksın onlar istiyorsa olacak. Şimdiden paşa abisinin masrafları karşılanmış tatili bölünmesin diye düşünen erkek evlendikten sonra evde tam bir köle ister çok eminimİşinize gelirse..Ben ailemi senin ailenin ayağına getirip götüremem demek istiyor ama konu sahibi ile de sıkıntınyaşamamak için "maddi yönden sıkıntıdayım" diyor.Abisini yurt dışından getirebilen adam konumsahibinin ailesinin olduğu şehirde 1 gece öğretmen evinde kalır aylar önceden bu tanışmayı gerçekleştirirdi .Neyse bu "canım artık günümüz koşullarına uymak lazım" diyen modern ailenin konu sahibinin annesi çeyiz hazırlamazsa ya da 10 yorgan 20 nevresim takımı almazsa yapacakları yorumları dinlemek isterim gerçekten
Ya bu devirde hala çok iyi insan algınız sabah kalkıp kuran okuması mı cidden?Benim buraya gelme zamanlarım çok kısıtlı 1 ay sonra göreve gideceğim ve belki seminerlerimiz online olursa Kasım'da yoksa yarıyıl tatilinde gelebilecegim ancak. Ailem tanışmak istiyor tabiki de haklı buluyorum ama abisi geldi koskoca aileyle ta yurtdışından biletler alındı ki bunları da erkek arkadaşım aldı 5 kişinin bileti az para değil ama aileme bunu söylemedim henüz bileti de o aldı bakın ne kadar masraf yaptı emek verdi bunun için demek doğru olur mu bilemedim ben de pek istemedim almasını yeni iş kurdu zaten vs ama bu abisiyle arasındaki mesele şuan karışmam gereken bir durum değil. Neyse bunu aileme söylesem bu şekilde açıklasam haftasonu gelip bir gün yazlıkta hep beraber vakit gecirip diğer gün isteme söz olması bana da makul geliyor ama ailem tek kızımız var tanımadığımız birine vermeyiz diye tutturuyorlar çünkü alışmışlar uzak akrabadan aynı köylüden birini almayı tanıdık va olması kolay geliyor ama bizim durumumuz böyle değil işte. Halbuki ailesi de o kadar mülayim insanlar ki sabah namazına kalkıp kuran okurlar her gün babası çok sessiz bir adam annesi daha etkin ama bi kötülüğünü duyup görmedim bugüne kadar az çok muhabbetim oldu gidip geldim. Ha bu arada ben ailesine gidip geldiğimde ailem bilmiyordu uniyi de uzakta okudum 2 senedir de görev yapıyorum uzakta.
Bizde de boyle bir durum olmustu, annem ve babam uygun bulmadi cunku bizde soz falan yoktu, direkt nisan yuzuklerini takmak istediler. Bir kere tanisma icin geldiler, bir kere de aksam yemegine davet ettik, ucuncude nisanlandik. Ben bozulmamistim aileme, boyle durumlarda sartlar cok zorlamiyorsa "Benim ailemde bu sekilde" diyin ve cekilin kenara, sartlar cok zorluyorsa da anne babalar gorussun. Su an herseyi bu kadar dert edip cozmeye calisirsaniz cok yorulursunuz. Sizin aileniz tanisma gununde soz, nisan vs. uygun bulmamis. Ben sizin yerinizde olsam söz yapmam zaten, nisan planlarim. Nisan da aile icinde olacaksa dahi bir kiyafet hazirligi, mekan hazirligi vs. oluyor o yuzden yetismez zaten. Ama dikkat cekmek istedigim bir nokta var erkek arkadasiniz yukarda yazdiginiz kdr rahat konusamamali bence, o kadar kisiye yolculuk yaptiramazsa anne babasina yaptirir sonra da tum ailesiyle nisana gelirler. Sizin aileniz boyle olsun istiyor. Bunu eski kafalilik olarak gorenler olmus ama sahsen oyle dusunmuyorum. Aileler icin boyle gunler ozel sahsen bnm icin isteme fln hiic onemli dgldi ama annem babam icin onemliydi. Erkek tarafti bir kerede gelip bitirmek istiyor diye zorlamadim, benim ailem icin uygun degil once tanismak istiyorlar diye ilettim.Merhaba herkese. Benim durumumda olup da yazılan başlıkları okudum fakat ben de kendi durumumu yazıp fikir almak istiyorum. 3 yılı aşkın bir ilişkim var o İstanbul'da benim ailem de İzmir'de oturuyor. Ben 1. Senemizde gittim ailesiyle tanıştım bir kaç kere onlarda da kaldım ailesi gayet düzgün insanlar benim aileme de yakınlar. Annem bizi başından beri biliyordu fakat uzak olduğu için hep olumsuzdu. Bu arada tek çocuğum. Arada gelgitler oldu derken ben ilişkimi babama da bir hafta önce açtım gayet olumlu karşıladı kız karar vermiş zaten olacak illa ki gelsin tanışalım sonra ailesi gelsin sonra söz yaparız vs. Dedi.
Fakat şöyle bir sorun var ki abisi başka ülkeden geldi yaz tatiline ve kalabalık bir aileler. Erkek arkadaşım da ben iki kere o kadar kişiye yolculuk yaptırmamam ben gelir tanışır sonraki hafta ailem gelir isteme söz yaparız diyor. Ailem de öyle tek seferde kız alınmaz diyor. Ben de çok arada kaldım 10 yıl yaşlandım gibi hissediyorum adeta. Annem o sana baskı yapıyor abisi gelmişse ne yapalım diyor. Erk. Arkadaşım da benim babam rahatsız bir de o kadar plan yapmıştık ailene söylemekte geç kaldın biz aylar önceden bunu konuşmuştuk diyor. Abimler gitmeden söz yapmak istiyorum onlar da olacak diyor. Ailemle konuşmaya da çekiniyorum tek seferde gelsin tanissinlar söz yapalım diye. İki ucu .. değnek. Bu tarz deneyimleri olanlar ne yapmam lazım sizce
Valla bizim ailelerimiz tanisiyordu o yüzden pek gel git mevzusu yapmadık ailelere açınca Kayseri İstanbul arası bir sefer geldiler isteme ve nişan oldu gittiler. Bizim için en doğrusu buydu ama sizde aileler de tanışmıyor öyle olunca ebeveynleriniz yangından mal kaçırır gibi kiz istiyorlar diye düşünüyor ki haklılar. Düşünsenize babanıza bir hafta önce söylemişsiniz şimdi de istemeye gelecekler diyorsunuz . Adam çok üzülür Valla haklı olarak. Bence de en azindan bir tanışma olsun abisi olmadan da gayet isteme yapilabil bu kadar buyutmeye de gerek yok. Madem adayınız kendi ailesini düşünüyor siz de kendi ailenizi düşünün. Sonra oturup ikiniz orta yolu bulun eğer tek başınıza orta yolu bulmaya çalışırsanız fedakarlık etmis olursunuz ve karşı tarafın bundan hiç haberi olmaz. Madem bir yola birlikte gireceksiniz orta yolu da birlikte bulun. Tanışmaya abisi de gelsin ama istemede olmayı versin . Yaaa varya kimse kusura bakmasın ama şu yurtdışına gidip Türkiye'ye tatile gelenler de her şey onlara göre planlansin istiyor.Merhaba herkese. Benim durumumda olup da yazılan başlıkları okudum fakat ben de kendi durumumu yazıp fikir almak istiyorum. 3 yılı aşkın bir ilişkim var o İstanbul'da benim ailem de İzmir'de oturuyor. Ben 1. Senemizde gittim ailesiyle tanıştım bir kaç kere onlarda da kaldım ailesi gayet düzgün insanlar benim aileme de yakınlar. Annem bizi başından beri biliyordu fakat uzak olduğu için hep olumsuzdu. Bu arada tek çocuğum. Arada gelgitler oldu derken ben ilişkimi babama da bir hafta önce açtım gayet olumlu karşıladı kız karar vermiş zaten olacak illa ki gelsin tanışalım sonra ailesi gelsin sonra söz yaparız vs. Dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?