Farklı şehirlerde aynı gün söz isteme vs.

Bence de adam maddi yönden kendini kullandıran biri belli ki ama sadece ailesine . Konu sahibi çok sıkıntı yaşayacak

Bence de adam maddi yönden kendini kullandıran biri belli ki ama sadece ailesine . Konu sahibi çok sıkıntı yaşayacak
İşinize gelirse..Ben ailemi senin ailenin ayağına getirip götüremem demek istiyor ama konu sahibi ile de sıkıntınyaşamamak için "maddi yönden sıkıntıdayım" diyor.Abisini yurt dışından getirebilen adam konumsahibinin ailesinin olduğu şehirde 1 gece öğretmen evinde kalır aylar önceden bu tanışmayı gerçekleştirirdi .Neyse bu "canım artık günümüz koşullarına uymak lazım" diyen modern ailenin konu sahibinin annesi çeyiz hazırlamazsa ya da 10 yorgan 20 nevresim takımı almazsa yapacakları yorumları dinlemek isterim gerçekten

Ya bu kız verme ve kız alma olayı ne kadar çok abartılıyor. Hatta bence terim olarak çok yanlışlar. Tek defada her şey olsun bitsin işte. Çok çok yapacağınız şey erkek arkadaşınizin ailesi için bir otel ayarlayıp birkaç gün İzmir de gezdirirsiniz.

Eskiden olsa ay insanlar o kadar yoldan gelir mi eder mi erkek arkadaşın haklı derdim. Artık öyle düşünmüyorum bu gibi şeylerde. Ayrıca erkek arkadaşının üslubu bozuk. Söylemek var söylemek var. Böyle konuşarak baskın çıkmaya benim dediğim olacak kafasına hiç bürünmesin. Şimdi böyleyse nişan alışverişleri, düğün yeri şusu busu nasıl olacak. Önce bi çocuk gelsin bi sizinkilerle tanışsın. Sonra gelsinler aileler tanışsın. Babanız bi sorup soruştursun. Ona göre.

Kesinlikle katılıyorum. Ufacık bir muhabbette anlıyorlar.

Kardeşinin yanında istemesi çok normal zamanlamada bir hata var. Sanırım ailenize konuyu geç açmışsınız sorun burada başlıyor gibi. Tanışma-isteme ve nişanın ilk seferde olmasını doğru bilmiyorum önce ailelerin bir tanışması gerekir insan evladını evlendiriyor sonuçta. Nasıl bir aileye katılacak insan bilmek ister. Ekonomik şartlar vs vs gibi şeyleri de düşünmeyin. Daha tanışmak için bilet parası, benzin parası düşünecek olan insanlar çocuklarını bu devirde evlendirmesinler o zaman.

Benim ailem de böyle söyledi, eşim de haklılar dedi ve o şekilde oldu. Ben yurtdışındaydım aileme birlikte, İstanbul'a geldik onlar da uzak bir şehirden geldiler tanıştılar. Bir kaç hafta sonra da istemeye geldiler.
Bu tanışmadan önce de babam yurtdışından geldiğinde eşimle birebir tanıştılar.
Evet şu an siz mahçup hissediyorsunuz ama parasal bir sıkıntı yoksa bence olabilir bir durum.
İlk görüşmeye abi vs gelmesin madem.

Evet söz için çoluk çocuk için Almanya'dan Türkiye'ye gelmelerine ne gerek var? Ama olmaz yenge, yeğen hepsi gelecek onların biletleri alınırken sorun yok. Konu sahibinin ailesi için bir gün bir yerde kalınması boşa masraf.
Sevgili çok haklı hakikaten.

Benim de gelin damat aile tanışması, isteme, söz , nişan 1 günde olmuştu birbirini tanıyan 2 kişi vardı oda eşim ve ben :) yani biz o zamanlar annem ne kadar kapris yapsada babamla birlkte hemfikirdik, kimseyi 10 kere yormaya gerek yok zaten adetten diye yapılıyor bu işler karar çoktan verildi aradan çıksın dedik. Düğün nikah fakanda aynı öyle oldu bize kalsa sadece nikah olurdu hafsizler ailelere baskı yapınca utanma belasına düğün yapıldı saçma. Bencede heleki şu ekonomide bir şeylere şimdiden diretmeler kaprisler çok gereksiz zaten herkes zor ayarlıyor kendini. Önemli olan sevgi saygı... Çağlar öncesi gelenekler uğruna sevenleri yıpratmayada nifak sokmayada gerek yok asıl bencillik bu bence.

Evet yurt dışı masraflarını karşılamış damat bey
Konu sahibini destekliyordum ama bunu görüncede, işler sıkıntılı bir hal alıyor.. Adam resmen evet imkanım var ama sana yok ailene yok demiş.. Bizim imkanımız yoktu ama ben istesem eşim sonuna kadar şartlarını zorlar gönlümüzü yapardı biliyorum o yüzden içim rahat ama sizin durumda çok ciddi bir harcamadan bahsediliyor. Bir ailenin yurtdışı geliş parası demek sizin şehirde ailecek rahatlıkla 2 hafta konaklayabilirler demek. Ayrıca o nasıl abi "kardeşimin mürüvetini göreceğim " diyor ama "kardeşim evlenecek adam destek olacağıma bir de yük mü olayım" demiyor. Öyle bencil abi olmayıversin benim eşimin abisi yengesi de yoktu yakın oldukları halde düğünde tanıştım nolmuş sanki..Hoş değil bu tavır. O kadar ailesine düşkün ise sizin ailenizede aynı özveriyi göstermeli... Aksi halde ileride ailenizide sizide ezebilir, aşağı görebilir bu damat adayı aklınızda olsun. Kaldı ki fedakarlığında, nazında dozunu kaçırmamak gerekir aman diyeyim. Bazen kız tarafı çakallık yapar, sömürür gibi çok gördük sonra evlenince adam karısına seni resmen satın aldım der, ki haklı. Ya da taraflardan birinin istekleri hep ön plana çıkar diğeri olsun der anlayış gösterir bu sefer anlayış gösteren taraf hbir durumda adam yerine konulmaz... Yani adil olun, şahısları düşüncelerini değil size göre herkes için adil olanı isteyin çekinmeyin.

Adil olanın olması için konu sahibinin erkek arkadaşının en az ailesi kadar konu sahibini de onemsemesi gerekirdi bence önemsemiyor. Abisigilin tatili bölünürmus masraf olurmuş bilmem ne

Olur mu evlenecekleri zaman bin tane adet çıkarırlar o zaman damat bey şey der benim aileme saygı duyacaksın onlar istiyorsa olacak. Şimdiden paşa abisinin masrafları karşılanmış tatili bölünmesin diye düşünen erkek evlendikten sonra evde tam bir köle ister çok eminim

Ya bu devirde hala çok iyi insan algınız sabah kalkıp kuran okuması mı cidden?
Bu arada İstanbul İzmir arası çok da uzun mesafe değil.Erkek arkadaşınız tanışmak için bir aile üyesiyle gelsin tanışın.1 hafta sonra da isteme söz yapın.Zaten isteme olunca, tamam denildiğinde adı söz oluyor.Sorun ne ben anlamadım.

benim arkadasim ayni gün tanisma ve nisan ertesi gün de nikah yapti, insanlara zorluk cikarmayin nasil uygunsa onu yapin 1 kere de kiz verilmez hikayesi eskide kaldi ayni köyde oturmuyorsunuz...

Bizde de boyle bir durum olmustu, annem ve babam uygun bulmadi cunku bizde soz falan yoktu, direkt nisan yuzuklerini takmak istediler. Bir kere tanisma icin geldiler, bir kere de aksam yemegine davet ettik, ucuncude nisanlandik. Ben bozulmamistim aileme, boyle durumlarda sartlar cok zorlamiyorsa "Benim ailemde bu sekilde" diyin ve cekilin kenara, sartlar cok zorluyorsa da anne babalar gorussun. Su an herseyi bu kadar dert edip cozmeye calisirsaniz cok yorulursunuz. Sizin aileniz tanisma gununde soz, nisan vs. uygun bulmamis. Ben sizin yerinizde olsam söz yapmam zaten, nisan planlarim. Nisan da aile icinde olacaksa dahi bir kiyafet hazirligi, mekan hazirligi vs. oluyor o yuzden yetismez zaten. Ama dikkat cekmek istedigim bir nokta var erkek arkadasiniz yukarda yazdiginiz kdr rahat konusamamali bence, o kadar kisiye yolculuk yaptiramazsa anne babasina yaptirir sonra da tum ailesiyle nisana gelirler. Sizin aileniz boyle olsun istiyor. Bunu eski kafalilik olarak gorenler olmus ama sahsen oyle dusunmuyorum. Aileler icin boyle gunler ozel sahsen bnm icin isteme fln hiic onemli dgldi ama annem babam icin onemliydi. Erkek tarafti bir kerede gelip bitirmek istiyor diye zorlamadim, benim ailem icin uygun degil once tanismak istiyorlar diye ilettim.

Valla bizim ailelerimiz tanisiyordu o yüzden pek gel git mevzusu yapmadık ailelere açınca Kayseri İstanbul arası bir sefer geldiler isteme ve nişan oldu gittiler. Bizim için en doğrusu buydu ama sizde aileler de tanışmıyor öyle olunca ebeveynleriniz yangından mal kaçırır gibi kiz istiyorlar diye düşünüyor ki haklılar. Düşünsenize babanıza bir hafta önce söylemişsiniz şimdi de istemeye gelecekler diyorsunuz . Adam çok üzülür Valla haklı olarak. Bence de en azindan bir tanışma olsun abisi olmadan da gayet isteme yapilabil bu kadar buyutmeye de gerek yok. Madem adayınız kendi ailesini düşünüyor siz de kendi ailenizi düşünün. Sonra oturup ikiniz orta yolu bulun eğer tek başınıza orta yolu bulmaya çalışırsanız fedakarlık etmis olursunuz ve karşı tarafın bundan hiç haberi olmaz. Madem bir yola birlikte gireceksiniz orta yolu da birlikte bulun. Tanışmaya abisi de gelsin ama istemede olmayı versin . Yaaa varya kimse kusura bakmasın ama şu yurtdışına gidip Türkiye'ye tatile gelenler de her şey onlara göre planlansin istiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…