Farklı şehirlerde aynı gün söz isteme vs.

frambuazlii

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2020
15
5
36
Merhaba herkese. Benim durumumda olup da yazılan başlıkları okudum fakat ben de kendi durumumu yazıp fikir almak istiyorum. 3 yılı aşkın bir ilişkim var o İstanbul'da benim ailem de İzmir'de oturuyor. Ben 1. Senemizde gittim ailesiyle tanıştım bir kaç kere onlarda da kaldım ailesi gayet düzgün insanlar benim aileme de yakınlar. Annem bizi başından beri biliyordu fakat uzak olduğu için hep olumsuzdu. Bu arada tek çocuğum. Arada gelgitler oldu derken ben ilişkimi babama da bir hafta önce açtım gayet olumlu karşıladı kız karar vermiş zaten olacak illa ki gelsin tanışalım sonra ailesi gelsin sonra söz yaparız vs. Dedi.
Fakat şöyle bir sorun var ki abisi başka ülkeden geldi yaz tatiline ve kalabalık bir aileler. Erkek arkadaşım da ben iki kere o kadar kişiye yolculuk yaptırmamam ben gelir tanışır sonraki hafta ailem gelir isteme söz yaparız diyor. Ailem de öyle tek seferde kız alınmaz diyor. Ben de çok arada kaldım 10 yıl yaşlandım gibi hissediyorum adeta. Annem o sana baskı yapıyor abisi gelmişse ne yapalım diyor. Erk. Arkadaşım da benim babam rahatsız bir de o kadar plan yapmıştık ailene söylemekte geç kaldın biz aylar önceden bunu konuşmuştuk diyor. Abimler gitmeden söz yapmak istiyorum onlar da olacak diyor. Ailemle konuşmaya da çekiniyorum tek seferde gelsin tanissinlar söz yapalım diye. İki ucu .. değnek. Bu tarz deneyimleri olanlar ne yapmam lazım sizce

Aynı gün isteme yapan ve (söz değil) nişan yüzüğü takan çok insan var. Erkek arkadaşınız haklı.

Bu devirde önce söz , sonra da nişan mı yapmayı düşünüyorsunuz ?

Ayni gun isteme , soz olur. Zaten söz ne ki ayro toren yapilsin. Ama bir kere gelmeyle her sey olmaz. Benim esimin ailesiyle ayni teklifte bulunmuştu. Olmaz, tanimadiklari aileye gelir gelmez kiz mi verecek ailem, once gelsin tanissinlar dedim. Geldiler tanistilar, 19 gun sonra isteme+söz oldu. Sonra benim ailem de onlarin sehrine evine ziyarete gitti. Hazirliklar vs yapildi, isteme ve sozun yapildigi gunden 40 gun sonra da nişan yapildi yine bizim evde. Mecbur en azindan tanismaya, istemeye ve nisana, yaki en az 3 kez gelecekler. Ona gore hazirlasinlar kendilerini , evlilik bu sonucta.

Annen hakli, Sen aradan cekil anne babalar konussun

İnsanlara eziyet etmenin ne anlamı var? Ne demek bi sefer gelmeyle kız mı verilir?

Babanız kendisi söylemiş zaten siz kararınızı vermişsiniz. İşin oluru olmayacaksa zaten söz de bozulur.

Erkek arkadaşınız haklı o kadar insanı sırf"aaa bak tek seferde kızı verdiler"demesin millet diye defalarca yollarda sürüklemeye gerek yok.

En fazla olacağı erkek arkadaşınızın ailesi için kalacak makul bir yer ayarlarsanız ve onlar da kabul ederse gelmişken birkaç gün kalır ve ailenizle vakit geçirmiş olur.

Esimin ailesi İzmir’de, benimkiler İstanbul’a yakin bir sehirde yasiyor.

Esim, annesi ve ablasi geldi; aile tanismasi oldu. 1 ay sonra esimin 7 sulalesi geldi, evde isteme ve yuzuk merasimi oldu. 3 ayi bulmadan da nikah yapildi.

Aileler ve biz farkli sehirlerde yasadigimiz icin isimiz kolaylasti. Biz hicbir adeti uygulamadik. Oyle ki, nikah icin turist gibi İzmir’e gittik, 2 gece kaldik akabinde balayina uctuk.

Bu isleri ne kadar kolaylastirirsaniz o kadar iyi.

Mutluluklar.

Kendiminkini de yazayım. Memleketler arası 1000 km. İlişki nişanlandığımızda 9, babam öğrendiğinde 5 aylıktı. Babama tanışmaya gelmek istiyorlar geldiklerinde de iş resmileşsin diye düşünüyoruz dedim. Haklısın kızım insanları o kadar yoldan sürekli getirmeye gerek yok. Gençler nasıl isterse öyle olsun dedi. Sobrasıbda düğün dahil her şeyin tarihine şimdiki eşim ve ben karar verip sadece ailelerin onayına sunduk.

Eşim kalacak yer ayarladı ailesi 1 hafta bizim şehrimize geldi. Bir gün ben onun ailesiyle tanıştım bir gün o benim ailemle tanıştı bir gün aileler tanıştı ertesi gün ailelerle şehir gezildi 2 gün sonra da isteme söz nişan hepsi aynı gün oldu.

Yazdıklarınızdan anlaşılan siz de erkek arkadaşınıza hak veriyorsunuz ama ailenize söylemeye çekiniyorsunuz. Anneniz size erkek arkadaşınızın baskı yaptığını söylemiş ama aslında kendisi baskı yapıyor.

Güzellikle karşınıza alıp "Benim bir kardeşim olsa böyle özel bir günde yanımda olmasını isterdim. Bana önceden söylenmişti ama size söylemekte geciktim hata benim. Bu yüzden böyle formalite işler için kimse kırılsın istemiyorum. Gelsinler tek sefer hallolsun. İnsanları ekstra masraf yapmaya ya da kalacak yer bulmaya zorlamaya gerek yok"diyeceksiniz.

Aynı şehirde olduğumuz halde tanışma isteme ve nişanı aynı gün yaptık gitti. Hangi yıldayız, sizin evlenip evlenmeyeceğinizin kararını gerçekten aileniz vermiyor ki bunların hepsi formalite. Erkek arkadaşınız haklı.

Ben ailem ve erkek arkadasimin ailesi tanisirken yurtdisindaydim
Babami naptik ettik ikna ettik ben yokken tanismaya. Ucak bileti parasi vs tekrar tekrar gidip gelemem diye.

Daha isteme olmadan dugun salonu , davetyeler fln hep birlikte secildi. ben online katiliyorum tabi

Ben geldim 9 eylul de , direk eve ugramadan verem savasa akciger filmi cektirmeye gittikyildirim nikahina basvuralim hemen diye .

13 eylul isteme ve nisan oldu. 21 eylul nikah , 25 eylul dugun oldu.

Sizden farkli olarak ben yurtdisina cikmadna 2 sene once babama soylemistim boyle biri var evlenmeyi dusunuyoruz diye. ozamandan beri biliyordu ama hic tanismak istemedi, erteleye bildigi kadar erteledi

Kız kardeşim de nişanlandı ve en başta tanışma 2. Sinde ise isteme oldu , tabi bizim uzaklık 5 saatlikti , orta yolu bulmaya çalışın...

Farklı şehirlerdeydik bizim de böyle olmuştu. İlk kez evimizde tanıştılar. Nişan oldu o gece. Sonra da düğünde görüştüler. Ama benim ailem böyle olmasını istedi karşı tarafa uğraşmayın uzaktasınız dediler. Belli ki sizinkilerin talebi farklı.
Belki erkek arkadaşın tek gelirken yanında anne babası gelse sizinkiler biraz daha ılımaz mı meseleye?

Bir de söz yapacağız demişsiniz. Bir daha nişan da mı isteyeceksiniz?

Yani temel olarak, ben daha az iş çıkması için herşeyin aynı günde olmasını tercih ederim.

Ama evlilik zamanı kız tarafının tercihleri de önemli. Biraz onların gönlünü yapmak lazım. Tamam erkek tarafı için görece zor olacak, ama en başta bu kadar nazı çekemeyen erkek ailesi için ilerisi de kuşku uyandırıcı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…