Farklı şehirlerde aynı gün söz isteme vs.

Bakıs acımız farklı o kesın.Ben kımseye gelın gıtmedım oncelıkle.Sevgilimle karar verdik (3 senenın sonunda)evlendık.Benım 3 sene de goremediğimi(3 senede de ask sarhoslugu falan kalmaz kesın bılgı yayalım)annem yarım saatte gorecekse,ben zaten evlilik ehliyetini alamamısım demektır.Cıdden evlenmeyeyım yanı.Ben boyle dusunuyoırm bılmıyorm.Sızınkıne de saygı duyuyorum.

biz yeğenime üç gün içinde tanışma isteme söz nişan yaptık
hele bugunün şartlarında farklı yerlerdeki insanları bu kadar zorlamaya gerek var mı
insanların kalacağı yer bile sorun oluyor
sizin bu aileyle işiniz zor

ee zaten nişanlılık bunun için var
o zamanda bol bol tanışırlar

hersey mukemmel herkes ehliyet sahibi muthis modern ve aklıselim olsa bile annenin ve babanin istegi verilen emeklere saygidan dolayi itibarsizlastirilamaz heleki karsi tarafin abisi icin yapilmamali.

Bu zamanda git gel git gel bir sürü masraf. Aileniz haksız ikna edin.
Aile haksiz falan degil kizinin gelin gidecegi aileyi is resmiyete dokulmeden birkere olsun gormek en dogal haklari biricik evlatlarinin muruvetini gorecekler ve hersey usulune uygun olmali bu devirde evlenmeye kalkiyorsan masrafida goze aliyosun demektir yurt disindan gelen abi ille benim iznime uydurun tum takvimi diyecegine kardesine maddi anlamda destek olsun da cok sevdigi kizi o sekilde yetistiren ailenin kalbi kirilmasin.

Merhabalar, iki taraf da kendince haklı tabi. Burada bu durumu yaratan benim davranislarim oldu maalesef. Erkek arkadaşıma şunu söyledim, gelecek hafta sen bi aile büyüğünle gel abin annen olur hem yük sana binmez onlar konuşur haftaya söz için hazırlandıklarını abisinin Almanya'ya gidecehini onun da bu sözde bulunmak istediğini vs. bu durumu hem de bizimkilerin içi ferahlar daha rahat ederler dedim. O yine yok ben oradaki evli arkadaşlarım var onlarla geleceğim dedi-ben de o arkadaşlarını tanıyorum nisan ve düğünlerine gittik- şimdi ekstra masraf olmasın vs dedi. Ben kendi söylediğimi gayet makul gördüm. O ısrarla diretiyor şuan, dedim ki bi annenle falan konuş o da bana hak verecek onun da 2 kızı evlenmiş sonuçta anlar. Yok hala devam. Ben annesini ya da buradaki arkadaşını arayıp bu durumdan bahsedip onunla konuşmasını istemeyi düşünüyorum sizce uygun olur mu?

Gayet makul isteğiniz o kadar da yapsın yani. Geri adım atmayn

Size mi söyledim haklı mı haksız mı diye?

Hem maddi hem manevi olarak erkek arkadaşınızın ailesini yoracak bir durum. Benimle eşimin aileleri farklı şehirdeydiler. Eşimin ailesi bize gelmek istediler buyur ettik babam annem tanıdı .Sonra bizde gidelim nerede yaşarlar ne yaparlar bakalım dedi ailem , pandemiden dolayı gidemedik. İş gittikçe uzamıştı sen git gör tanı gel dedi ailem . Kendim için olumlu olduğunu ailelerimizin uyuşabileceğini düşündüğümü söyledim. Geldiler aynı gün içinde söz nişan isteme oldu. Sende keşke aynı şehirde olsaydık gelirler giderlerdi dışarı yemeğe de çıkardık ailecek ama özel bir durum kardeşi yurtdışından gelmiş en önemli günümüz olacak kardeşi de yanımızda olsun diye ailene söylemelisin bence.

Neden bu kadar inat anlam veremedim sizin sozunuz yeterli degilmi arkadaslari mi ikna edicek hayat boyu isi yokusa suruyor siz sevdiginizi asiri belli ettiginizden bir ozguven patlamasi yasiyor sanirim

Annesi nerde kalacak?Onu mu dusunuyor acaba?O da abartmasin 1 gece otelde kalsin gerekirse annesi .

Şimdiye kadar damat adayını tanıma fırsatı sunsaydınız keşke ailenize? O zaman hiç tanımadan kızı verdik hissi yaşamazlardı en azından.

Birinci gün tanıssinlar. İkinci gün istesinler. Herkesin gönlü olsun. Ortamı germenin bir alemi yok diye düşünüyorum.

Bizimde benzer bir durumdu aynen müstakbel nisanlinizin dediği gibi yaptık.insanlari zora koşmanın ne size ne onlara bir faydası olacağını sanmıyorum; hatta dezavantajları bile olabilir

cok makul bir sey soylemissin, karsi tarafin senin makul istegini nasil karsiladigini iyi incele, gelecege dair ipucu olur. anne babanin tabi ki isi yokusa surmemesi gerekir ama sen de onlari bir kenara atma. bizim kulturumuzde kadinlar malesef en modern ailelerde bile eziliyor. ailenle mesafeli vs oldugunu bilirse karsi taraf daha cok kadinin uzerine gelebiliyor genelde.

Kusura bakmayın ama bu ilişkinin yürüme ihtimali nasıl var biliyor musunuz siz sürekli gözünüzü kapatırsanız . Beş kişilik ailenin yurt dışından geliş masrafını karşılamış bu adam Euro dolar belli oysaki sizin sevgiliniz kendini ailesine kullandirir abisi yahu yarısını da ben karşılayıyim dememiş . Amaç zaten sizin sözse iki kez gelmek batmamali . Ama orda masraf bahane edilip ( beş kişinin yurt dışı parasinin yanında bir hiç yol parasi çünkü ) yine kendi ailesini seçmiş .
Makul yaklaşıyorsunuz tek kişiyle gel diye bence ailesinden birini sizin ailenizin ayağına iki kez getirmek istemiyor.
Aileniz de çok hakli hiç tanimadiklari bir aile gelecek birden kızları o adamla evlenmek uzere söz takacaklar. Kusura bakmayın bunu bende kabul edemezdim . Siz bence başka şeyleri sorgulamalisiniz

Ben anlamadım abisinin ,çocuklarının ve onun karısının yol masrafını konu sahibinin sevgilisi mı karşılamış

Evet yurt dışı masraflarını karşılamış damat bey
Bana bu çok normal gelmedi.Masraf olmasın diye abisini yanına alıp kızın ailesine tanışmaya gelmeyen adam neden 6 kişinin yurt dışı masrafını karşılıyor ki?! Abisinin illaha olmasını isteyen adam neden yiğenlerini de getirtiyor sadece Abisi olsaymış.Vallaha açık olacağım konu sahibine tam olarak söylenmeyen şeyler var bence.Damat annesini babasını bu kızın ailesine getirip götürmek istemiyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…