Çorbalar Farklı Lezzetli Çorba Tarifleri

En başarılı bulduğunuz' Çorba Tarifleri ''hangileridir?(2 oy hakkınız var)

• Ankete Katılan
    581
  • Anket Kapalı .
Depremzede arkadaşlarımıza çok geçmiş olsun, hanımlar lütfen başka konuları buraya taşımayın, insanları da yadırgamayın, herkesin yaşadığı olaylara tepkisi, şok etkisi farklıdır, Allah kimseye yaşatmasın, yaşanan afet çok büyük, insanların üzerinde nasıl bir psikoloji yarattığını bilmiyoruz, bilmediğimiz bir şeyin yargılamasını yapmamalıyız.

Merhaba mune abla. konu benimle alakalı. Ben asla yargılama amaçlı yazmadım. Eksik bir yerden mi bakıyorum olaya anlamak istedim. Akıl almak istedim yani. Zaten diğer konuda da depremzede arkadaşa tüm iyi niyetimle yazıp konuyu kapatmıştım. Bu aralar çok hassas davranıyorum. Bahane değil tabii ki ama hamile olmanın da etkisi var, eğer yanlış bir şey düşündüysem diğer arkadaştan özür dilemeyi düşünmüştüm o yüzden buraya sordum.

Kuzucum ülkece çok büyük bir şok yaşıyoruz, öyle bir felaket yaşadı ki insanlar acıları bizi de mahvediyor, herkesin kalbi duaları deprem bölgesinde, depremzedeler başta olmak üzere, tv başında bir mucize olur mu diye bekleyen insanları da anlıyorum, kimsede sinir kalmadı, öte yandan böyle büyük felaketler herkeste farklı davranışlara sebep olabilir, şu an hiçbiri normal psikolojide değil, bu sebeple zaten tüm insanlarımız enkazdan bir kurtulsun Türkiye Psikiyatri Derneği bölgede hizmet vereceğini açıkladı.

Ben de Osmamiye'nin bir köyünde yaşıyorum. Köyde yıkık yok ama sallantıyı olduğu gibi hissettik. Evimize girebiliyoruz,oturuyoruz ama sallantı olmasa bile psikolojik olarak sallandığımızı hissediyoruz. Afedersiniz ama dişimi daha bu sabah fırçaladım. Gece korkudan kalbime ağrılar giriyor,en ufak bir seste hemen yatakta irkiliyorum. Deprem günü üstümde olan kıyafetlerimi dün akşam değiştirebildim çünkü artık kokuyordum. Yemek sadece 3-5 lokma. Akşama kadar gözlerimiz yaşlı,gereksiz tek kelime konuşmuyoruz. Elimde telefon televizyonun karşısında bir yandan haberleri takip ediyorum diğer yandan buraya ve instagrama bakıyorum. Asla dramatize etmiyorum her şeyi olduğu gibi yazdım. Tek tesellimiz tek şükürümüz sağız,evimiz,sevdiklerimiz,sevdiklerimizin evi hasarsız. Psikolojisi çok ağır. Kendi evimde bu haldeyim başkasının evine sığınanlara Allah'ım yardım etsin.

Ben farkli ulkede olmama ragmen gece tam gozume uyku girdigi anda sallaniyoruz sandim kostum isigi actim avizeye baktimsonra sakinlestim nasil icime oturmuşsa artik.sizleri dusunemiyorum bile.hele o insanlari evladini, ailesini kaybedenleri Allahim nasil bir imtihan buo insanlar nasil kendilerine gelecekler bir daha

Allah hepinize yardım etsin, bu psikolojiden kurtulmak çok uzun sürecek maalesef deprem bölgesinde değilim ama 99’daki 2 depremi de İstanbul’da yaşadım, keza Ege’de olan depremleri de, ki enkazda kalmadık, evlerimizde hasar yoktu aylarca evde diken üstündeydik, sizin yaşadığınız büyük bir felaket, bizim gibi tv başında hadi bir mucize daha olsun diye bekleyenleri bile etkiledi, gece gözümü kapatıyorum deprem yangın olabilecek her felaketi görüyorum, ben böyleysem sizler felaketi yaşamış insanlar olarak ne haldesiniz kim bilir

olay bu. eksik yazmayayım da günahına girmeyeyim kızın.
Tamam deodorant, güneş kremi örneği biraz uç olmuş ama diğer yazdıkları çok üzücü. Parayı harcamaya kıyamayıp aldığı arababıb pert olması, aynı odada erkeklerle kendi evinden ayrı bir yerde yaşamak, kişisel temizliğini yapamamak daha ön planda sanki. Deodorantım yok diye hayıflanmamış esasında önceden lüks içindeyken şimdi bunlara bile ulaşamıyorum demiş.
Benim kızım 10 yaşında. Allah korusun bizim de başımıza gelse böyle bir durum, kızım da çok zorlanır. Benim bardağım bırak boş bardak görse Ona da emin olmaz içmez o bardaktan. Koku hassasiyeti var, bazen gittiğimiz bir yerde(rutubet, koku) sıkıştırır beni hadi gidelim diye. Yabancılarla, kalabalıkla uzun süre vakit geçirmeyi sevmez. Kişinin yapısıyla alakalı biraz da. Tabii sen de haklısın o kadar ölü, yaralı, enkaz altında kalanları düşününce durumuna şükretmesini de lazım ama alışkın olduğu hayattan biranda kopmak zor gelir insana.
Bayağı da uzun yazmışım hee.

Ah nevosum ah giysi için dıger temel ihtiyac, hijyen urunlerı hepsını kolileyıp yolluyoruz cogunlugu sıfır ıkıncı el olanlarda cok ıyı durumdaysa koyuyoruz bol bol gitsin ki yıkama ıcın zemın yok atarsınız dıye ınsallah en kısa zamanda elınıze gelir bır suru tır cıkıyor hergun 10 ile

Psikolojik boyutu apayrı zerre zaten, uzun bir süre toparlanabileceğimizi düşünmüyorum. Ben Yeni regl olmuştum kesilmiş, üstüme annemin kıyafetlerini geçirdim artık afedersin koktuğu için, TV de deprem dışında bir şey açtıklarında küfür yemiş gibi hissediyorum başka bir şey nasıl izliyorsunuz diye. Benim annemin evi yine iyiyiz yani, ama erkeklerin içinde uyumak zorunda kalmak, tüm hayatının komple ters yüz olması çok zor, Rabbim sabır versin.

Allah hepinizin yardimcisi olsun

Yemin ederim cocuklarimin bir gun once giydigi, uyumaya giderken sabah giyerler diye cikardigim hirkalarini bile koydum.biz sicak evimizdeyiz usursek alt tarafi bir svit daha giyeriz uzerimize ama ordaki insanlar caresiz insallah bu yardimlar yerlerine ulasiyodur

Kızlar ikinize de cevap yazmış olayım çünkü farklı bi şey demeyeceğim.

Ben de deprem bölgesine 1000 küsur km uzaktayıM, trakyadayım ama mahvolmuş durumdayım. İş yerinde herkes sus pus, kimsebin ağzını bıçak açmıyor. Aynı şekilde deprem harici bi şey konuşulsa sanki günaha girmişiz gibi herkes bir garip oluyor. Oğlumu gece uykusunda kontrol edip duruyorum, karnımdakini sağ Salim doğurmak için dua ediyorum. bu dua kısmı her zaman olan bir şeydi ama şimdi başka bir psikolojide bunu etmek çok kötü. Ben bile bu haldeysem bizzat yaşayanlar ne haldedir düşünemiyorum. evet, asla deprem bölgesindeki depremzedeler gibi hissedemeyiz ama biz de kahrolmuş durumdayız burada. Sadece benim önceliğim deodorant, el kremi olmazdı mesela öyle bir durumda Ama dediğiniz gibi herkesin yaşam tarzı ve öncelikleri farklı. tabii ki benim de evim arabam gitse kahrolurdu. Benim için önemsiz olan bir şey başkası için hayati mesele taşıyor olabilir. Arkadaş öyle yazınca hani bir felaketten kurtulmuş ya, ne bileyim kötü bi şey de demedim ona da ama hani ben olsam şükrederdim dedim. Konfor arar mıydım o esnada bilmiyorum. Allah kimseye aratmasın, yaşatmasın. Çok zor. Ülkece bu psikolojiden çıkmamız uzun yıllar alacak. ben kendimi biliyorum, benim için en azından uzun yıllar sürecek korkusu.

Aynen canım hep oyle dusunuyoruz yeter ki birazda olsa yaralar sarılsın

Ben (biz) seni anlıyoruz zaten canım, ne hissettiğini de anlıyoruz sıkıntı yok. O konudakiler anlamamış seni, ne demek istediğini, sıkma canını

Ayrıca evet ben de seni anlayabiliyorum. Ve lütfen böyle durumlara örnek verirken ben olsam, ben olsaydım demeyelim Allah korusun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…