- 7 Aralık 2018
- 6.808
- 17.713
- 248
- 27
- Konu Sahibi Cileklivanilinn
-
Evet! Çoğu insan fal baktığınız için çevrenizde, farkındasınız. Çünkü bazı insanlar o ağzınızdan çıkan 2 cümleye inanacak kadar kendilerini koyvermişler.
En iyisi ‘büyük yemin ettim sevdiklerimin üzerine artık rahatsız oluyorum’ diyin... Faladdine yollasınlar, destan yazıyorHem güzel sözlerle gururlarını da okşar.
Bu tutma olayı da çok ilginç müslümansak geleceği Allahtan başkasının bilemeyeceğini de biliriz neyi zorluyorlar anlamıyorum geçmişin tutması da çok zor bir şey değil normal insanlarız hemen hemen aynı şeyleri yaşıyoruz onun dışında biraz gözlem biraz çene yeterli. Aa senin hayatında bir dönem seni çok üzen biri olmuş diyorum zart diye aa evet ahmet eski sevgilim diyorlar tamam işte verdin bana ipucunu ben ordan türetir de türetirim..Lisedeyken arkadaş ortamında girgirina bakardık biz de. Sonra benim dediklerim tutmaya baslamisti. Böyle olunca küçük çaplı bir ün salmıştım. Sonra da geceleri uyuyamamaya başladım üstüme karabasan çöküyordu. Sende de oluyor mu bu? Olmuyorsa bile böyle soyle, artık bakmıyorum de.
Bana çok tehlikeli geliyor bu durum belli bir süre sonra obsesif bir hale geliyor ve fal bakan kişinin sizi manipüle edebilmesine açık hale geliyorsunuz. Özellikle para verip baktıranlara üzülüyorum gidip bir aç doyursanız halbuki manevi hazza ulaşırsınız en azından. Şu kadar da açık söyleyeyim hiçbir fal gerçek değildir bazı insanların sezgileri güçlü oluyor evet ama ortada efsunlu bir durum yok. Kaldı ki fal bakan kişilerin hayatına bakınca çoğu zaman kendilerine hayırları olmadığını görürüz. Dalga geçmedim ama insan bir sorguluyor gerçekten kahvedeki şekillerden benim geleceği bilebileceğim inancına nasıl sahip olabilirler diye. Onun yerine dertleşip fikir alışverişi yapmak ya da bir psikologa gitmek çok daha yararlı. Fal bakan kişiler sadece olumlu yorumlar yapmazlar heyecan olsun diye olumsuz yorumlar da serpiştirirler çünkübu konuda acik yazacagim benim annem cok baktirir hep anlatirdi bana dedikleri cikti sonra ben de bosandiktan sonra o umutsuzlukla fala sardim evet o iki cumle bile bazen insana moral oluyor bakmak istemiyor olabilirsiniz de yok salliyorum yok ciddiye aliyorlar falan dalga gecmeyin bence. bazen insan derdini kimseye anlatamıyor medet umuyor iste
Bende kötü kötü bakmayı düşünüyorum için kararmış iki yol var hanene ay doğacak tarzı belki usanırlarAhahha ben de bir arkadaşa şakasına kahve falı bakıyordum hayatımda ilk defa olan bişeydi ve arkadaşın o hafta yapacağı hiç bilgim olmayan bir şeyi doğru bilmişim o sırada ortamda olup bilen arkadaşları şok oldular ve beni aylarca darladılar fal fal diye.... şart koydum fal başı yardım SMS i atacaklardı, bir kaç kez ıvır zıvır uydurdum ayakları kesildi paraları yardım kuruluşlarına gidince şükür
Ne desen olmuyor bu ilginc vakalara haklısınızOnu da söyledim takmıyorlar ki gidip kahveyi yapıp kapatıyorlar fincanı bir de deli gibi hevesleniyorlar sorsak müslümandırlar dedim ki fal günah değil mi neden yapıyoruz bunu aman nolucak senin yaptığın sevap ehehe diyorlar
Ne oturduğumdan zevk alıyorum ne bir şeyden bir de ısrar ettiklerinde iyice gıcık oluyorumBen de acayip tuttururum. Bi de genelde hastalik yatalak kalma ölüm doğum görürsem kesin tutar. Biktim artik vala sirf bu yuzden özledim gel görüşelim deyip kahve fincanı önüme iterlerdi kus geldi. Care falan bulamadim yillardir düzenli baktigim arkadaşlarim var bogasim gelio kahve iciyim mi deyince pk ic diyorum gene bakiorum
Haklısınız yüzleri düşünce üzüldüğümden hayır diyemedimEn başta hatayı siz yapmışsınız.dalgasina veya eğlencesine deyip fal bakmışsınız.fal bakmanin dalgası veya eglencesi yoktur büyük gunahlardandır.7 kebairden (7buyuk günah)birisi fal bakmak,baktirmaktir.bolca tövbe istiğfar edin ve bunu Allah için yapın.şuanki insanların sürekli sizi sıkıştırmaları fal bakma işine gösterdiğiniz ciddiyetsizligin bedelidir.bedel ödüyorsunuz.hayir demeyi bilin.kırılıp küserlerse küssünler büyük günahtan kurtulmuş olursunuz.gelecegi ancak Allah bilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?