Götüren kayınvalidem değil gorumcem ve karşılayan da kendisi değil sonuçta.
Görümcem ve kayınvalidem yazmışsınız ona binaen yazdım. Siz hep maddi açıdan düşünmüşsünüz fakat mesela 800 tllik kaban eminim oldukça kalitelidir ve yıllarca kullanırdınız. Böyle şeyler her zaman olmuyor ki. Bence hazır almamışken güzel kalitelisinden bir tane alın onlarında gönlü olsun. Zaten orta halli bir mağazada bile kaban 400-500 tl şu an. Açıkçası ben bir kadının dolabında özel günler için kaliteli bir kaç parçası olması taraftarıyım. Ha sizin yoktur demiyorum vardır mutlaka. Belliki kv ve görümce almışken iyisini alalım demişler. Benimkiler benden önce etikete bakmışlardı...Götüren kayınvalidem değil gorumcem ve karşılayan da kendisi değil sonuçta.
O görümceden bende de var aldıklarını attım çoğu şeyi zaten kendisi zevklerini tatmin ve namelanmak için yaptı şimdi çok uzak duruyorumDüğün için alışverişe çıkıldı kayınvalidem ve görümcem eşliğinde.
Artik ikinci bir ailem var ve ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar sağolsunlar ama ben yersiz birseyler mi yaptım bilemiyorum. Kırıcı olunmadigi sürece tüm elestirilere açığım.
İhtiyacim olmayan ve kullanmayacağım hiçbir şey istemediğimi söyledim bugün ısrarla. ( giysi dolabim yeterince dolu ve evim gecici ve kücük oldugundan fazla yerim yok ) Normalde bizzat gidip almayacağim pahalilikta bir seyi almak istemedigimi de belirttim. Misal hayatım boyunca hicbir kabana 800tl vermedim. Alamadığımdan değil de alternatifi olan bir şey için o kadar para vermeyi sevmiyorum.. Bu beni pinti mi yapar, ya da marka takıntım olmaması vizyonsuz mu? ha bu arada dümdüz bir kabandi ve çoğu yerde bulunabilecek türdendi. Acıdım o paraya ve sırf almış olmak için aldirmadim.
Basim kapali değil ve pahali tesettur magazalarindan birine girdik, kendime göre bulduğum tek şey bir gömlekti ve o da kombinlenmesi zor bi parcaydı. Ki o fiyata aldığım şık elbiselerim olduğunu hatirlayinca bıraktım. Girdiğim mağazalara laf arasında döküntü vs dendiğini duyar gibi oldum. Erkek tarafından ne koparirsak kar zihniyetini zaten sevmiyorum da bunu yapmamdaki amaç beni sevmeleri, tutumlu demeleri vs. icin değildi kesinlikle. İhtiyacimdan ,yemeğimden asla kısmam ama bu durumlar bana çok tuhaf geliyor. Zaten alışverişi görev olarak değil de zevk alarak yapmayı seviyorum, bugün resmen süreli kıyafet seçme yarışinda gibiydim. Düğün alisverisi adi altında yapılan her şeye zaten değer katılıyorlarken ve ekonominin durumu da böyleyken aşırı israfa karşıyım ben ve bugün bunu fazlasıyla gösterdim sanırım. Onlar da ruhumun fakir olduğunu tescillediler diye düşünüyorumEn son kuyumcuya ben yatırım için ve işçiliği az olanlardan istiyorum dediğimde muhterem görümcemin arkadan suratı düşük sekilde onun bile hesabını yapıyor deyişini duydum. Ve kayinvalidemle bakışmalarini gördüm birkaç kez.
Ama sonra da görmemiş, her şeyi aldırıyor denmesindense fakir ruhlu olduğumu düşünmeleri daha mı iyidir diye düşünürken buldum kendimi.
Ah ne zormuş dostlar, her davranışa bir kulp bulunuyorsa şayet ben içimden geleni yapayım da kusur bulan her şekilde bulur diyor ve durum değerlemesini size bırakıyorum, şimdiden teşekkürler
yok sizi anlıyorum da, orda anlatmak istediğim şey: ben konu sahibinin yerinde olsam, eğer onlar beni alışverişte ucuza kaçıyorum diye yadırgıyorsa, ben de onları geçmiş zaman adetlerini hala uyguluyorlar diye yadırgardım.Konu sahibi değilim ama inanın bunun sosyetik olmakla ilgisi yok. Eğer aile geleneklere bağlı ise dünya zengini olsunlar, yine o alışverişe çıkarlar.
Sadece gelenek olsa keşke. Eğer tanınan nüfuslu bir aile ise maalesef düğün falan çok önemli olabiliyor. Benim düğünümüze, takacakları takıya çok önem veriyorlardı. Benim için çoğu gereksiz olsa da düğünümde gelin odamda kendimi bir anda belediye başkanları, milletvekilleri ile tanışırken bulmuştum. Yani çoğunluğu admıza yakışanı yapalım gibi bir şey oluyor.yok sizi anlıyorum da, orda anlatmak istediğim şey: ben konu sahibinin yerinde olsam, eğer onlar beni alışverişte ucuza kaçıyorum diye yadırgıyorsa, ben de onları geçmiş zaman adetlerini hala uyguluyorlar diye yadırgardım.
evet haklısınız. takacakları takı konusunda çok problem yok bence istedikleri kadar abartabilirler, onu hiç yadırgamamSadece gelenek olsa keşke. Eğer tanınan nüfuslu bir aile ise maalesef düğün falan çok önemli olabiliyor. Benim düğünümüze, takacakları takıya çok önem veriyorlardı. Benim için çoğu gereksiz olsa da düğünümde gelin odamda kendimi bir anda belediye başkanları, milletvekilleri ile tanışırken bulmuştum. Yani çoğunluğu admıza yakışanı yapalım gibi bir şey oluyor.
Ama bugün napiyorum, çarşıya kendim çıkıp mont, çanta ve ev ayakkabisi alip faturayi yolluyorum hahaha napayım
Ben de bir düğünümde gördüm zaten, hediyelerini getirdiler gelin odasına. Tam da yemek yerken gelmişlerdi vicdansızlar, saatlerce aç kaldım. Bana tek faydaları düğün hediyeleri.evet haklısınız. takacakları takı konusunda çok problem yok bence istedikleri kadar abartabilirler, onu hiç yadırgamam
milletvekiliyle tanıştırma olayını kardeşimin düğününde damadımızın babası yapmıştı. düğünde tanıştık ve gittiler.
gösterişten kasıt mesela bize İtalya'da balayı hediye ediyoruz deseler daha makbul bence. instagramdan her dakika hikaye atar, fena gösteriş yapabilirdim meselaama yoook bizde hava atma burma bileziğin ötesine geçemiyor, ne yazık
ah o yurtdışı hayali bende de var, bu sene çok niyetliydim ama bebiş geliyor. Gitmek gezmek lazım iyi yapmışsınız en güzeliBen de bir düğünümde gördüm zaten, hediyelerini getirdiler gelin odasına. Tam da yemek yerken gelmişlerdi vicdansızlar, saatlerce aç kaldım. Bana tek faydaları düğün hediyeleri.
Biz balayını evde geçirdik. Uludağ'da dağ evi kiralayalım, kafa dinleyelim dedik de ne oldu 2.5 ay stresten regl olmadım olmadım düğün gecesi oldum. Eve geçene kadar da bir şey anlamadım.7 ay sonra İspanya ve Kıbrıs'a gittik ama o da balayı için değildi, arkadaşlarımızla gittik.