Fakir ruhlu muyum ben?

Götüren kayınvalidem değil gorumcem ve karşılayan da kendisi değil sonuçta.

Görümceniz kapalı bir bayan mı?
Götürdükleri mağazalar kendi bildikleri yerler de olabilir, kapanma mesajı da veriyor olabilirler. Benim kv-kp de onlarca kuyumcu içinde (kuyumcu çarşısında) küçücük bir dükkana götürmüşlerdi, meğer uzun süredir tanıyorlarmış. Gelinlik olarak şehrin en kötü yerlerinden birini önerdi kv ama ben kendim karşılayacağımdan ve İstanbuldan alacağımdan kibar bir dille teşekkür ettim o kadar.

Yani aslında şurda hatanız var; ya hiç çıkmayacaktınız, ya da nişanlınıza söyleyip onunla çıkacaktınız.

Bir de benim kv en ufak şeyi bile önceden kendisi 1-2 yer kararlaştırıp beni oralara götürür seç derdi :) Sizinkiler de önceden kararlaştırmış belli ki. Tanıdık olabilir gidilen yerler. Biz hep onlarca mağaza dükkan içinden bir yere giderdik, hatta beyaz eşya için bir markanın şehirde belki 10 tane bayisi var gene beni en küçüğe götürdüler tanıdık diye, adam hiç indirim yapmadı :) Babamın tanıdığı bayi indirim yapınca ordan almıştık :)

ben yillar sonra kabul ettim bu durumu,
hakikaten fahir ruhluyum.

eger ki oyleyseniz siz de kabul edin ve bosverin kim ne demis ne yapmis.

cunku siz ic huzurunuzu boyle buluyorsaniz diger insanlarin onemi yok.
siz o kabani aldirsaniz icinize sinmeyecekti madem, iyi etmissiniz almamakla.

bunun disinda fakir ruhlu olmak bence cok da guzel degil,
ben degismeye calisiyorum,
tabi kendimi huzursuz edecek degisiklikleri kast etmiyorum,
ama ozellikle yasla birlikte maddi kaygilardan arinmak bizi olgunlastirir diye dusunuyorum.

Götüren kayınvalidem değil gorumcem ve karşılayan da kendisi değil sonuçta.
Görümcem ve kayınvalidem yazmışsınız ona binaen yazdım. Siz hep maddi açıdan düşünmüşsünüz fakat mesela 800 tllik kaban eminim oldukça kalitelidir ve yıllarca kullanırdınız. Böyle şeyler her zaman olmuyor ki. Bence hazır almamışken güzel kalitelisinden bir tane alın onlarında gönlü olsun. Zaten orta halli bir mağazada bile kaban 400-500 tl şu an. Açıkçası ben bir kadının dolabında özel günler için kaliteli bir kaç parçası olması taraftarıyım. Ha sizin yoktur demiyorum vardır mutlaka. Belliki kv ve görümce almışken iyisini alalım demişler. Benimkiler benden önce etikete bakmışlardı...

O görümceden bende de var aldıklarını attım çoğu şeyi zaten kendisi zevklerini tatmin ve namelanmak için yaptı şimdi çok uzak duruyorum

Hiçbir şey almayacaksanız ve adetleri saçma buluyorsanız alışverişe neden gittiniz? Evet beraber gitmeniz biraz yanlış olmuş ya da o kabana zorlanmanız filan. Ama kendi tarzınıza uygun çok uçuk olmayan fiyatlarda bi şeyler alabilirdiniz madem alışverişe çıkıldı. Kullanmayacağınız şeyler almak zorunda değilsiniz alırsanız saçma olur.Kaldı ki zaten ortalama bi şeyler alsanız yine çok tutar çünkü her şeyin fiyatı uçmuş.

Konu sahibi değilim ama inanın bunun sosyetik olmakla ilgisi yok. Eğer aile geleneklere bağlı ise dünya zengini olsunlar, yine o alışverişe çıkarlar.
yok sizi anlıyorum da, orda anlatmak istediğim şey: ben konu sahibinin yerinde olsam, eğer onlar beni alışverişte ucuza kaçıyorum diye yadırgıyorsa, ben de onları geçmiş zaman adetlerini hala uyguluyorlar diye yadırgardım.

Normal yasantinizda nasil istiyorsanız oyle davranın da düğün alışverişinde onların götürdükleri mağazalardan zevkinize gore olanları fiyatına bakmadan alsaydınız keske. Veya direk işçiliği az olani ıstiyorum demek yerine bunu beğendim deseydiniz kisaca. Belli ki boyle seylere takilan tipler, agizlarina laf vermek yerine ben olsam böyle yapardim.

niye cümbür cemaat alışverişe çıkıyorsunuz, ben de gerçekten bunu anlamıyorum. konuda kendini övüyorsunuz, güya vizyonunuz geniş ama gömlek almaya kaynana ve görümce ile gidiyorsunuz, adı da düğün alışverişi oluyor.

Sadece gelenek olsa keşke. Eğer tanınan nüfuslu bir aile ise maalesef düğün falan çok önemli olabiliyor. Benim düğünümüze, takacakları takıya çok önem veriyorlardı. Benim için çoğu gereksiz olsa da düğünümde gelin odamda kendimi bir anda belediye başkanları, milletvekilleri ile tanışırken bulmuştum. Yani çoğunluğu admıza yakışanı yapalım gibi bir şey oluyor.

evet haklısınız. takacakları takı konusunda çok problem yok bence istedikleri kadar abartabilirler, onu hiç yadırgamam
milletvekiliyle tanıştırma olayını kardeşimin düğününde damadımızın babası yapmıştı. düğünde tanıştık ve gittiler.
gösterişten kasıt mesela bize İtalya'da balayı hediye ediyoruz deseler daha makbul bence. instagramdan her dakika hikaye atar, fena gösteriş yapabilirdim mesela ama yoook bizde hava atma burma bileziğin ötesine geçemiyor, ne yazık

Ben de bir düğünümde gördüm zaten, hediyelerini getirdiler gelin odasına. Tam da yemek yerken gelmişlerdi vicdansızlar, saatlerce aç kaldım. Bana tek faydaları düğün hediyeleri.

Biz balayını evde geçirdik. Uludağ'da dağ evi kiralayalım, kafa dinleyelim dedik de ne oldu 2.5 ay stresten regl olmadım olmadım düğün gecesi oldum. Eve geçene kadar da bir şey anlamadım. 7 ay sonra İspanya ve Kıbrıs'a gittik ama o da balayı için değildi, arkadaşlarımızla gittik.

Ben evlenirken , tok gozluydum tamamen ne ıcımde buyuttum ne soyledım ne bırıne anlattım.
Sonra aradan seneler gectıkce sımdı 31 yasındayım, emek verılen degerlı oluyor dıyıp gıdıyorum.

Ben de hem fakir ruhlu hem cimriyim.
Tek kendimin değil kimsenin boşa para harcamasından hoşlanmıyorum.
Bazen turist gezdiriyorum, adamların 1 eurosu bizim 7 tlmiz, herşeye 'cok ucuz çok ucuz' diyorlar, haliyle esnaf da minik bakır cezveyi otuz liradan satmaya çalışıyor. Buna bile uyuz olduğum için onlara sectirip kendim alıyorum normal fiyatına.
Adamlara hamam paketi satmak istiyorlar 150 liraya, onu aldırmıyorum da fatihteki tarihi hamama - masaja gönderiyorum 40-50 liraya.
Biri beni kahvaltıya davet etsin, davet edenin ödeyeceğini bildiğim halde elli lira kahvaltıya ödetmek saçma geliyor, 'piknik yapalım mı bilmemne tepesinde? Ben getiririm termos falan' diyorum.
Uzun aktarmalı uçuşlarda yanima ton baligi-ekmek alıyorum ki havaalanında karnımın gurultusuna yenilip boşuna yemek almayayım diye
Bugüne kadar hiç de zararını görmedim cimriligimin. Ama çok yararını gördüm. Üç kuruşumu biriktirip ekonomik ekonomik gezdim.
Sen de boşver, kendi yolundan git .çok para harcamak istiyorlarsa altın alsınlar.
Alt tarafı iki insan evleniyor. Bunu vatan millet meselesi haline getirip milyarlar harcayan insanlari hiç anlamadım hiç de anlamayacagim.
Her şey doğal akışında ilerlese ne güzel olur... Ama düğün de doğum da bir endüstri bence artık modern dünyada

ah o yurtdışı hayali bende de var, bu sene çok niyetliydim ama bebiş geliyor. Gitmek gezmek lazım iyi yapmışsınız en güzeli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…