Fakir ruhlu muyum ben?

Minimalistlikle pahaliligin ne alakasi var yahu. Bazilari gosterisli sevmem minimalistim filan yazmis. Biseyin pahali olmasi icin illa cafcafli olmasi gerekmiyor ki.
1.000tlik cantam var "indirimde" almistim. Tamamen dumduz, simsiyah klasik dikdortgen asiri sade birsey dikkat cekmiyordur bile eminim.
Zaten genel olarak cok gosterisli giyinmem.

Evimdeki esyalar da gosterissiz, spor tarzdir ve olabildigince az esyam vardir ama herseyim ucuzluktan alinma degil.

Sen ev geçindirecek bayanlardansın bence bu yolda devam et millet aç gözlü olmuş sen olmayınca şaşırdılar pek tabii.Takma kafana mutlu isen böyle en güzeli.Sağımız solumuz heryer çul dolmuş boşver her yıl 2 çuval bir yerlere veriyorum artık az ile yetinmeyi öğrenmek ve bu gereksiz şeylere para vermektense altın almak daha karlı diye düşünüyorum.Ben de evlenirken hiç pahalı bişey almadım

Minimalistlikle pahaliligin ne alakasi var yahu. Bazilari gosterisli sevmem minimalistim filan yazmis. Biseyin pahali olmasi icin illa cafcafli olmasi gerekmiyor ki.
1.000tlik cantam var "indirimde" almistim. Tamamen dumduz, simsiyah klasik dikdortgen asiri sade birsey dikkat cekmiyordur bile eminim.
Zaten genel olarak cok gosterisli giyinmem.

Evimdeki esyalar da gosterissiz, spor tarzdir ve olabildigince az esyam vardir ama herseyim ucuzluktan alinma degil.

Zaten kaliteli ürünler sadedir, çünkü tasarımı malzemesi o kaliteyi yansıtır. Premium koleksiyonlar vardır mesela her şey minimalist kesim ama kaliteli kumaş ve malzemeden oluşur.

20 tl ye polyester gömlek de var ,200 tl ye ipek gömlek de. İpeği her şeyle giyerim, haftaiçi kalem eteğimle haftasonu jeanle giyerim ve bence bu minimalizmdir.

800 tl lik kaban belki çok kaliteli kumaştan yapılma evladiyelik kabandı. Kaşmir yün kumaş, camel renk klasik kesim bir kaban gözümde canlandı mesela.

niye cümbür cemaat alışverişe çıkıyorsunuz, ben de gerçekten bunu anlamıyorum. konuda kendini övüyorsunuz, güya vizyonunuz geniş ama gömlek almaya kaynana ve görümce ile gidiyorsunuz, adı da düğün alışverişi oluyor.

Ne alaka kendimi övmekle, ben kalabalik olmasın dediğim halde böyle ciktiysak napabilirim? Bana biz de gelelim mi diye sorulmadi ki yuzlerine siz gelmeyin diyemezdim o an

Zaten kaliteli ürünler sadedir, çünkü tasarımı malzemesi o kaliteyi yansıtır. Premium koleksiyonlar vardır mesela her şey minimalist kesim ama kaliteli kumaş ve malzemeden oluşur.

20 tl ye polyester gömlek de var ,200 tl ye ipek gömlek de. İpeği her şeyle giyerim, haftaiçi kalem eteğimle haftasonu jeanle giyerim ve bence bu minimalizmdir.

800 tl lik kaban belki çok kaliteli kumaştan yapılma evladiyelik kabandı. Kaşmir yün kumaş, camel renk klasik kesim bir kaban gözümde canlandı mesela.

Hayır dümdüz bir kabandı sıradan bir mağazada. Bugün aldım haki yeşili ve o fiyatının ceyregine. Hala gerekli olmadığni savunuyorum o denli fiyatın. Ha tek bir ihtiyaç olsa neyse tolere edilebilir desem..

Yani evet sirf dumduz kabandi diye 800tl fazlaymis gibi yazmis konu sahibi. Evet dumduz oldugu icin benzeri daha ucuza da bulunur ama duruşu, kumasi kalitesi birebir ayni olmaz sonucta. Sanki pahali seyler hep cok susluymus gibi birsey olusmus birde. Evet kaliteli ürün yillarca giyiliyor.
Butce yoksa cok kaliteli ve yillarca kullancak bile olsam 800tl veremezdim acikcasi gereksiz bir harcama olurdu bana gore tamamen ve evet alternatiflere yonelmeli insan ama para mevzu yoksa ve butce varken de dogru durust bikac parca almali insan.

Ne alaka kendimi övmekle, ben kalabalik olmasın dediğim halde böyle ciktiysak napabilirim? Bana biz de gelelim mi diye sorulmadi ki yuzlerine siz gelmeyin diyemezdim o an

alışverişin kendisi saçma. sizin gömleğiniz kabanınız yok mu? hayır yani yine bana bşeyler alsınlar derdindesiniz sanırım.

Garip..
Arkanizdan iyice konusturursunuz boyle.
Size firsat sunulmus almamissiniz, simdi de fatura yolluyorum diyorsunuz, cidden cok tuhaf.
O işin şakasiydi.. tabiki fatura yollamiyorum kendi kendime. Nişanlım kaban ve kalan ihtiyaclarina bak bulunduğun ilçeden dediği için bugün çıktım ve son eksiklerimi aldım.

alışverişin kendisi saçma. sizin gömleğiniz kabanınız yok mu? hayır yani yine bana bşeyler alsınlar derdindesiniz sanırım.

Siz de her konuda muhalefet yaratayim derdindesiniz gibi.. Her üslubu anlarım da sizin üslubunuz genel olarak böyleydi sanırım...

Keşke..ben de mümkün mertebe az kişiyle cikilmasini uygun buluyorum. Ama öyle oldu işte..

850tl ye aldık gecelik takımını ama sonuç, sabahlığın arkası delik ve büstiyer lekeli çıktı. Her markanın eti yenmiyormus işte :KK70: değiştirmeye 1saatlik yol cekecegim.olan gene bana oldu
Hangi markadan aldınız ki delik çıktı, valla insanlar çok garip pahalı alsan bi türlü , almasan bi türlü

Ödeme işi nasıl olacak?
Ailesimi karşılıycak yoksa nişanlın kredimi çekti?

Siz de her konuda muhalefet yaratayim derdindesiniz gibi.. Her üslubu anlarım da sizin üslubunuz genel olarak böyleydi sanırım...

verecek cevabı olmayan da benim uslubuma takıyor. siz niye kaynana ve görümceye mont aldırıyosunuz, ben bunu soruyorum.

Ilk defa mutevazi istekleri olan bir gelin ve fazla esya giysi istemedigi icin eleştiren bir erkek tarafi kk da bir ilk yaşanıyor. :deli:Tam tersi konulara o kadar alıştık ki.

Ne tutumlu kız diye el açıp şükretmeleri gerek.Ayrıca ‘fakir ruhlu’ hoş bir tabir değil bunu kendinize yakıştırmayın lütfen.Sade ve tutumlu denebilir bence

Ben de hem fakir ruhlu hem cimriyim.
Tek kendimin değil kimsenin boşa para harcamasından hoşlanmıyorum.
Bazen turist gezdiriyorum, adamların 1 eurosu bizim 7 tlmiz, herşeye 'cok ucuz çok ucuz' diyorlar, haliyle esnaf da minik bakır cezveyi otuz liradan satmaya çalışıyor. Buna bile uyuz olduğum için onlara sectirip kendim alıyorum normal fiyatına.
Adamlara hamam paketi satmak istiyorlar 150 liraya, onu aldırmıyorum da fatihteki tarihi hamama - masaja gönderiyorum 40-50 liraya.
Biri beni kahvaltıya davet etsin, davet edenin ödeyeceğini bildiğim halde elli lira kahvaltıya ödetmek saçma geliyor, 'piknik yapalım mı bilmemne tepesinde? Ben getiririm termos falan' diyorum.
Uzun aktarmalı uçuşlarda yanima ton baligi-ekmek alıyorum ki havaalanında karnımın gurultusuna yenilip boşuna yemek almayayım diye:halay:
Bugüne kadar hiç de zararını görmedim cimriligimin. Ama çok yararını gördüm. Üç kuruşumu biriktirip ekonomik ekonomik gezdim.
Sen de boşver, kendi yolundan git .çok para harcamak istiyorlarsa altın alsınlar.
Alt tarafı iki insan evleniyor. Bunu vatan millet meselesi haline getirip milyarlar harcayan insanlari hiç anlamadım hiç de anlamayacagim.
Her şey doğal akışında ilerlese ne güzel olur... Ama düğün de doğum da bir endüstri bence artık modern dünyada
Eyfel kulesinin gölgesinde bim konserve yiyen sendin di mi:))
Afferin kız,ben takdir ediyorum seni,küpe koyup gömmüyorsun ya tadını çıkarıyorsun,helal:)

Düğün için alışverişe çıkıldı kayınvalidem ve görümcem eşliğinde.
Artik ikinci bir ailem var ve ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar sağolsunlar ama ben yersiz birseyler mi yaptım bilemiyorum. Kırıcı olunmadigi sürece tüm elestirilere açığım.

İhtiyacim olmayan ve kullanmayacağım hiçbir şey istemediğimi söyledim bugün ısrarla. ( giysi dolabim yeterince dolu ve evim gecici ve kücük oldugundan fazla yerim yok ) Normalde bizzat gidip almayacağim pahalilikta bir seyi almak istemedigimi de belirttim. Misal hayatım boyunca hicbir kabana 800tl vermedim. Alamadığımdan değil de alternatifi olan bir şey için o kadar para vermeyi sevmiyorum.. Bu beni pinti mi yapar, ya da marka takıntım olmaması vizyonsuz mu? ha bu arada dümdüz bir kabandi ve çoğu yerde bulunabilecek türdendi. Acıdım o paraya ve sırf almış olmak için aldirmadim.

Basim kapali değil ve pahali tesettur magazalarindan birine girdik, kendime göre bulduğum tek şey bir gömlekti ve o da kombinlenmesi zor bi parcaydı. Ki o fiyata aldığım şık elbiselerim olduğunu hatirlayinca bıraktım. Girdiğim mağazalara laf arasında döküntü vs dendiğini duyar gibi oldum. Erkek tarafından ne koparirsak kar zihniyetini zaten sevmiyorum da bunu yapmamdaki amaç beni sevmeleri, tutumlu demeleri vs. icin değildi kesinlikle. İhtiyacimdan ,yemeğimden asla kısmam ama bu durumlar bana çok tuhaf geliyor. Zaten alışverişi görev olarak değil de zevk alarak yapmayı seviyorum, bugün resmen süreli kıyafet seçme yarışinda gibiydim. Düğün alisverisi adi altında yapılan her şeye zaten değer katılıyorlarken ve ekonominin durumu da böyleyken aşırı israfa karşıyım ben ve bugün bunu fazlasıyla gösterdim sanırım. Onlar da ruhumun fakir olduğunu tescillediler diye düşünüyorum :KK70: En son kuyumcuya ben yatırım için ve işçiliği az olanlardan istiyorum dediğimde muhterem görümcemin arkadan suratı düşük sekilde onun bile hesabını yapıyor deyişini duydum. Ve kayinvalidemle bakışmalarini gördüm birkaç kez.
Ama sonra da görmemiş, her şeyi aldırıyor denmesindense fakir ruhlu olduğumu düşünmeleri daha mı iyidir diye düşünürken buldum kendimi. :KK70:

Ah ne zormuş dostlar, her davranışa bir kulp bulunuyorsa şayet ben içimden geleni yapayım da kusur bulan her şekilde bulur diyor ve durum değerlemesini size bırakıyorum, şimdiden teşekkürler
Seni coooook iyi anlıyorum.Allah yardımcın olsun.))

X