Fakir ruhlu muyum ben?

Ama ben başkasının parasıyla nasıl cimrilik yapabilirim ki ? Sadece boşa düşündüm onları onu farkettim, ki bu durum da onlara özel değildi..

Sen neden kendini kastın o kadar. iyilik yapayım derken gıcık bir insan olmuşsun onların gözünde.
madem para saçmak istiyorlar bırak alsınlar. senin hakkında şimdi ezik falan diye gıybet yapıyorlardır.
yok işçiliksiz altın alayım, yok kombinlenmeyecek bluz almayım. yani gereksiz çıkışlar olmuş.
sen kendi aileni kurunca tabiki hesabını kendin tut kendi zevkine cebine göre yaşa ama, onlarada böyle prim verme.

Aslında öyle denmez, benimkiler iyi giyineyim güzel giyineyim ister.
Sırf görür görmez begendiğimi anlayıp bütçe dışı bir elbiseyi hemen almışlardı, geçen gün düğünde yine o zmn aldığım çanta kaban ve ayakkabı ile giydim. Hoşlarına gitti, anısı var sonuçta.
Takılar konusunda ise ben sarı işçiliksiz bilezik sevmem, o zmnlar cahilliğime geldi anneme bile işçilikli kelepçe aldırdım. Eşimin aileside bütçelerine göre yaptı, şimdi ince bir bileklik kolye yüzük ne varsa takıyorum, seviyorum da.
set konusunda almayalım demiştim, ki benim için 2. olacaktı, eşim 3 kardeş var, benden sana hatıra kalsın begendiğini al, yıllarca ben birikim yaptım kime ne dedi. Geçenlerde set konusu açıldı oda keşke altın alsaydık dedi, kv sen sus oh iyi yaptın istediğin zaman tak kızım dedi. Bazen maneviyat düşünüp maddiyatcı bazen maddiyat düşünüp maneviyatçı olabiliyoruz. Hepsi bütçe doğrultusunda olmalı, ama orta yol bulunmalı.

Çanta
Ayakkabı
Kaban
Saat
Parfüm

Siyah tayt-siyah tişört üstüne bile kombini yukarda yazdığım pahalı parçalarla tamamlayınca muazzam bir görüntü oluyor. Tarzınızı sevdim. Beni alışveriş mantığımda aynen sizinki gibi.

Yalnız ben bu konuda kayınvalideye görümceye hak verdim haha. Belli gelirleri varsa gelinlerine naylon naylon hediyeler almak istemiyor olabilirler. Yatırımlık altınla kuyumcu vitrini gibi gezmesi yerine tasarım ürünü bir şey hediye etmek isteyebilirler. 800 tl kaban için çok değil ki, bekarken öğrenciyken abuk sabuk şeyler giyiliyor bazen polar molar şeyler ancak evlenince bazı ortamlarda daha düzgün çizgili kaliteli şeyler giymenin kimseye zararı olmaz diye düşünüyorum.

Yok itici geldi bana yazdıklarınız.

Bir gün fakir ruhlular kazanacak!
Sizi tebrik etmeye geldim bütün baskı ve yıldırma çalışmalarına rağmen kendinizden ödün vermediğiniz için.

Haha teşekkür ederim inşallah pişman olmam bu davranışımdan. ama konuşacak insan her türlü konuşuyor ya , aklima yasemin sakallioglunun zengo paylasimi geldi. Ahahhah biraz salivermem lazım kendimi sanirim

satmanın hesabını yapıyor diye de düşünmüş olabilirler diyecektim ki
pahalı ola hiçbirşeyi aldırmamışsınız
yanlız altında kısmayın unutmayın o sizin doğacak evladınız için gelecek

Haha teşekkür ederim inşallah pişman olmam bu davranışımdan. ama konuşacak insan her türlü konuşuyor ya , aklima yasemin sakallioglunun zengo paylasimi geldi. Ahahhah biraz salivermem lazım kendimi sanirim
Seni tanımaları için iyi olmuş. ben gösterişi asla sevmem. sadecelikten yanayım. Evlenirken gelinliğim çiçeğim makyajım çok sadeydi. eşimin halaları çaktırmadan laf sokuyorlardı kuaförde hazırlanırken. herşeyin dogal olacak illa dimi falan diye onlar gibi değilim- hayat tarzımız farklı sonuçta. iyi olmuş çizgini belirlemen.

Ruhun fakir degil canim asil...
Insanları düşünmüşsün hemde ne var bunda birak istediklerini düşünsünler...
Yalnız bende senin gibiyim ama böylelerine yaranilmiyor be kuzum...

D&G ye gerek yok, koton günümüzün fazla ürün çeşidi bulunan tasarımları hoş kumaş kalitesi orta/düşük standart bir mağaza. Öyle çok zengin de değilim ama öyle.

Ben de Koton'u seviyorum bana göre D&G param olsa bile alışveriş yapmayacağım bir yer. SAdece örnek olsun diye yazdım.

Madem öyle parasını da eşinden çıkarmayacaklar onların dediği yerden işine yarar düz birkaç parça al gitsin.
Kimisi o alınanları sergiliyor ya onların çevresi vs belki markasına bakıyordur da kendilerini küçük düşmüş hissederler diye korkuyorlardır.

Alakası yok. İsteyen istediğini düşünsün. Eğer orta gelirli bir ailede büyüdüysen ve ailen seni tok gözlü büyüttüyse gayet normal. Eğer eşinin ailesi varlıklı bir aile ise şunu bil bu daha başlangıç. Ben de evlenirken birkaç sene içerisinde müstakil bir ev yapacağız diye pahalı mobilyalar almak istemedim. Kayınpederim 40 bin liralık bir salon takımını beğenirken ben kalpten gidecektim. İstemediğimi, kendi evime çıkacağım zaman kalitelisini alırım diye düşünüyordum. Çünkü ilk başta kirada oturan arkadaşlarım ve yengem kendi evlerine geçtikleri zaman mobilyaları eve uymadığı için yeniden almak zorunda kaldılar. Ben de masrad yaptırmak istemedim o yüzden. Nitekim ben ucuz bir koltuk takımı aldım, kp beğendiği salon takımını kendi evine aldı. Üstelik yeni evlerine 1.5 sene önce taşınmışlardı. Nişanımda da bir sürü takıntakmışlardı. Üstüne bir de düğünde trabzon hasırlarına falan bakınca set falan istemiyorum dedim. Bir de adetlerimizde hem nişan hem düğünde kıyafet alışverişi var ki... sanırım düğün için llan da bir yirmi bin gitti. Triko bir hırkanın farklı renklerinden 3 tane aldılar. Benim için nasıl bir travma olduysa adet fiyatlarını hala hatırlıyorum 245 tl. Ayrıca çok şık olsa da hayatta o parayı vermeyeceğim bir yeleğe 500 küsür lira harcadılar. Marka çantalar, ayakkabılar, kıyafetler... bunlar olurken ben hariç herkes alışveriş yapıyor. Biri geliyor bu çok güzel, sana çok yakışır, biri oradan elime bir şeyler tutuşturuyor. O gün kafayı nasıl sıyırmadım bilmiyorum. Aldığımız kıyafetlerin çoğunu hiç giyinmedim neredeyse. Şimdi de pek bir fark yok. Sırf güzel diye herhangi bir şeye çok aklım kalmadıkça uçuk fiyatlar harcamam. Çok nadiren olur. Ortamına göre değişir. Davet, düğün falan olursa. Büyük ihtimalle evlendikten sonra sülaledeki gelinler falan bu yönünü garip bulabilirler. Hayatımda harcadığım parayı umursamadığım tek bir hafta oldu, hamileydim eşimin ailesinden çok samimi bir dostumla İstanbul'da İstinye'de buluştuğumuz zamandı o da sülalenin diline düştü. Kısacası bir kabana 800 lira verirken içinin gitmesini de yadırgayabilirler, bir haftada 30 bin lira harcamanı da. Takma içinden geldiği gibi takıl. Biri iki bin liraya aldığı saatle hava atarken, sen yedi bin liralık hediye edilmiş saat taktığında görgüsüz olabilirsin. Özellikle bizimkisi gibi içli dışlı bir sülale ise hazırlıklı ol yani.

Erkek ailelerini yolunacak kaz gibi görenleri zaten anlamıyorum ama kaliteli giyinmekte önemli benim için.

Bana kalırsa siz gayet akıllı,mantıklı ve dengelisiniz.Olması gereken bu aslında ama günümüzde olması gerekeni yapan dışlanıyor.(Bu hale oturup ağlamamız lazım)Ne güzel israf etmiyorsunuz.Kullanmayacağız şey için para vermiyorsunuz.Ben buna fakir ruh değil,bilinçli tüketici derim.Ama imajın,izlenimin hakikatin yerine inanıldığı bir çağda algı çok önemli ve ben olsam politik davranıp hoşuma giden pahalı bir şeyler de alırdım.Çünkü siz böyle yaptıkça onlar sizin değersiz olduğunuza inanacak.Bir süre sonra hiç önem vermeyebilirler size.

senlik bişi yok ta bu kadar sosyete kv ve görümcen neden hala 1950'ler gibi gelinle alışverişe çıkıyor ki??

ay çok tuhaflar böyle geline can kurban ama ismimiz çıkmış geline ne yaparsan yap kötüsün işte.

senlik bişi yok ta bu kadar sosyete kv ve görümcen neden hala 1950'ler gibi gelinle alışverişe çıkıyor ki??
Konu sahibi değilim ama inanın bunun sosyetik olmakla ilgisi yok. Eğer aile geleneklere bağlı ise dünya zengini olsunlar, yine o alışverişe çıkarlar.

Beni bir alışverişe bile çıkarmadılar.Yazıklarım olsun

Siz hep kendi açınızdan bakmışsınız. Ben de erkek ailesi tarafından bakmak istiyorum; ben gelinimi eğer belli bir mağazaya götürüyorsam oradaki ürün fiyatlarını biliyorumdur ve gelinim her eline aldığını çok pahalı deyip geri çevirdiyse, üstüne bir de kuyumcuda direk bozdurma lafı edip evladiyelik yerine işçiliği olmayan bir hediye isterse çok rahatsız olurdum. Maalesef orta yolu bulamamışsınız.

Götüren kayınvalidem değil gorumcem ve karşılayan da kendisi değil sonuçta.

Kaliteli şık klasik dedigimiz yillarca giyebileceginiz şeyler aldirin madem.Para harcarsa kiymet bilir bazilari.Demekki kv kp tarafi öyle.Siz yalniz bir gün önceden gezin.Secin.Onlarla sadece o magazalara gidip alin istediginizi.Mumkunse nisanliniz olsun sadece yaninizda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…