Fakir ruhlu muyum ben?

Raiden

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2012
3.266
3.777
Düğün için alışverişe çıkıldı kayınvalidem ve görümcem eşliğinde.
Artik ikinci bir ailem var ve ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar sağolsunlar ama ben yersiz birseyler mi yaptım bilemiyorum. Kırıcı olunmadigi sürece tüm elestirilere açığım.

İhtiyacim olmayan ve kullanmayacağım hiçbir şey istemediğimi söyledim bugün ısrarla. ( giysi dolabim yeterince dolu ve evim gecici ve kücük oldugundan fazla yerim yok ) Normalde bizzat gidip almayacağim pahalilikta bir seyi almak istemedigimi de belirttim. Misal hayatım boyunca hicbir kabana 800tl vermedim. Alamadığımdan değil de alternatifi olan bir şey için o kadar para vermeyi sevmiyorum.. Bu beni pinti mi yapar, ya da marka takıntım olmaması vizyonsuz mu? ha bu arada dümdüz bir kabandi ve çoğu yerde bulunabilecek türdendi. Acıdım o paraya ve sırf almış olmak için aldirmadim.

Basim kapali değil ve pahali tesettur magazalarindan birine girdik, kendime göre bulduğum tek şey bir gömlekti ve o da kombinlenmesi zor bi parcaydı. Ki o fiyata aldığım şık elbiselerim olduğunu hatirlayinca bıraktım. Girdiğim mağazalara laf arasında döküntü vs dendiğini duyar gibi oldum. Erkek tarafından ne koparirsak kar zihniyetini zaten sevmiyorum da bunu yapmamdaki amaç beni sevmeleri, tutumlu demeleri vs. icin değildi kesinlikle. İhtiyacimdan ,yemeğimden asla kısmam ama bu durumlar bana çok tuhaf geliyor. Zaten alışverişi görev olarak değil de zevk alarak yapmayı seviyorum, bugün resmen süreli kıyafet seçme yarışinda gibiydim. Düğün alisverisi adi altında yapılan her şeye zaten değer katılıyorlarken ve ekonominin durumu da böyleyken aşırı israfa karşıyım ben ve bugün bunu fazlasıyla gösterdim sanırım. Onlar da ruhumun fakir olduğunu tescillediler diye düşünüyorum En son kuyumcuya ben yatırım için ve işçiliği az olanlardan istiyorum dediğimde muhterem görümcemin arkadan suratı düşük sekilde onun bile hesabını yapıyor deyişini duydum. Ve kayinvalidemle bakışmalarini gördüm birkaç kez.
Ama sonra da görmemiş, her şeyi aldırıyor denmesindense fakir ruhlu olduğumu düşünmeleri daha mı iyidir diye düşünürken buldum kendimi.

Ah ne zormuş dostlar, her davranışa bir kulp bulunuyorsa şayet ben içimden geleni yapayım da kusur bulan her şekilde bulur diyor ve durum değerlemesini size bırakıyorum, şimdiden teşekkürler

Cimri olduğunuzu düşünmüşler

Su marka , tas , cicek, bocek islerini ben de sacma bulanlardanim. Minimalist yasama alismisken degismelerine izin verme. Bosver isteyen istedigini soylesin.

Edit : Hala israr ediyorlarsa ; soyle yapabilirsin. Pahali bir sey alip , istediginle degistirip geri kalan parayi bankaya koyarsin.

Israrla al diyorlarsa ben alırım.

Valla ben olsam en azindan canta ayakkabı sizin tercih ettginiz bir marka var mi derim
Girdigimiz magazadan da kaliteli birseyler alırdım.
Almak istiyorlar demekki kasmayin alsinlar ozmn.
800 cok bencede. Ama mesela 500 e alinirmis.
Bu düğün alışverişi ve 200 e dogru duzgun kalin bir kaban zaten malesef kalmadi.
Bende alicam düşer fiyatlar belki diye bekliyorum da

Ben bu gelin adayını alışverişe götürme işini ciddi küçük düşürücü buluyorum. Sanki oğullarıyla evlenmeden hicbirseyimiz yokmuş da evlenirken gözümüz eşya görmüş gibi. Ben evleniyorum diye kayınvalidem niye bana don alsın mesela. Asla aklım almayacak. Kendim evlenirken de bu alışveriş olayını reddettim ve çıkmadım. Çok isteyen kesesine göre hediye alır düğünde. Ille altın olmak zorunda da değil.

Helal olsun. Yuva ikinizin olacak. Bildiğinizden şaşmayın. En doğrusunu yaptınız. O görümceye tek lafım " yuvayı dişi kuş yapar' minimalist yaşam, düzen demek.gerisi sadece kalabalık ve dağınık. Beninm dolabım doluyken, giyecek birseyim yoktu. Simdi var.

bu alış veriş işlerine sülale boyu çıkılmasını anlamıyorum.
keşke nişanlınızla ikiniz gitseydiniz.
Keşke..ben de mümkün mertebe az kişiyle cikilmasini uygun buluyorum. Ama öyle oldu işte..

Aldiracaksin 1000 liraya gecelik boylesine gorsun dunya kac bucak
850tl ye aldık gecelik takımını ama sonuç, sabahlığın arkası delik ve büstiyer lekeli çıktı. Her markanın eti yenmiyormus işte değiştirmeye 1saatlik yol cekecegim.olan gene bana oldu

Bir kere alışverişe çıkıldığı zaman kıza bir sorulu nereye gitmek istersin diye siz tesettürlü değilsiniz neden öyle bir mağazaya götürdüler ki tamamen düşüncesizlik bence.Siz bildiğinizi okuyun ancak şimdi aldırmayıp daha sonra istekte bulunursanız bu gelinin sesi çıkmıyordu noldu buna derler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…