Fakir ruhlu muyum ben?

Bohçaya ve bilimum adete karşıyım. Kendim de bu tarz şeyler yapmadım ama....

Bohça alışverişine çıkmayı hatta akrabalarla çıkmayı kabul etmişsiniz. Doğal olarak onların isteklerini de göz ardı etmeniz olmaz. Ailenin maddi durumu uygunsa sizin alırken düşüneceğiniz şeyleri almanız iyi olurdu. Bu adetleri yerine getirenler genelde düğün sonrası akraba gezmeleri yapar ve gelin gösterir. Gelini ilk defa gören ve tanıyan akrabalar tabi ki giyim kuşamına da bakar. Aile de maddi durumu iyi bir aile ise arkalarından gelinin üzerine hiçbirşey almamışlar densin istemezler. Dediğim gibi karşıyım ama bohça kültürünü bu şekilde yaşayan aileler bunu bekler. Kendi durumunuz var mıdır bilmem ama iyi bir çanta, bot, pantolon, kalem etek, kaban, siyah dizaltı elbise herkesin dolabında bulunmalı.

Ayrıca 500 liranın altında kaşe kaban varsa ben de almak isterim.

Ay ben de senin gibiyim . Ama bak sonra kaynanam ne dedi bana, kızı ve damadı var, damadı tutumlu biridir kızı ise savurgan uygun mağazalardan pek bir şey almaz. Dedi ki onlardan biri tutumlu çok şükür. Sizin de ikinizden biri tutumlu olsaydi keşke dedi yaa .ki eşimin sadece 1 spor ayakkabısı var , deri montu geçen sene yırtıktı yenisini bile almadı adam, ben desem 100 TL yı bi kazağa vermiyorum , gidiyorum 40 TL ye buluyorum. Ki eşim der bazen bir şey beğenirim pahalı diye bırakırım al der. Almam.
Ama kaynana hala bana tutumsuz diyor. Ah ahhh. Ama işte hep diyorum bende hata alsana kızım en pahalı en lüks şeyleri . Görsün o zaman nasıl harcıyorum. Gerçi harcamadığım para da sanki bana kalıyor yaa. Ama işte insan vicdan yapıyor .

Siz normalsiniz de onlar çok mu varlıklılar acaba? Kullandığınız mağazalar falan farklı sanki. O yüzden olabilir.
Örneğin D&G den alışveriş yapan biri Koton'u döküntü bulur, onun normali o çünkü çok ucuz gelir.
Böyle bir durum mu var aranızda?

Siz normalsiniz de onlar çok mu varlıklılar acaba? Kullandığınız mağazalar falan farklı sanki. O yüzden olabilir.
Örneğin D&G den alışveriş yapan biri Koton'u döküntü bulur, onun normali o çünkü çok ucuz gelir.

Valla eşim de kotondan defactodan alır. Gecmiste evet çok marka takıntısı varmış ama şuan yok o kadar. Ha görümcem gencliginde asiri marka kullanirmis şuan kendi kiyafetini kendi dikiyor da , bende olmayan marka algisi var yani. Örneğin metro altindan falan bot aldırdım çok uygun ve kaliteliydi orasi için o tabiri kullandi mesela. Lafları çok keskin olmasa iyi kadın da.. neyse idare ettiğim yere kadar , yoksa asla susan bir tip değilim bakalim

D&G ye gerek yok, koton günümüzün fazla ürün çeşidi bulunan tasarımları hoş kumaş kalitesi orta/düşük standart bir mağaza. Öyle çok zengin de değilim ama öyle.

Valla eşim de kotondan defactodan alır. Gecmiste evet çok marka takıntısı varmış ama şuan yok o kadar. Ha görümcem gencliginde asiri marka kullanirmis şuan kendi kiyafetini kendi dikiyor da , bende olmayan marka algisi var yani. Örneğin metro altindan falan bot aldırdım çok uygun ve kaliteliydi orasi için o tabiri kullandi mesela. Lafları çok keskin olmasa iyi kadın da.. neyse idare ettiğim yere kadar , yoksa asla susan bir tip değilim bakalim
Siz haklısınız. Sadece bu düğün alışverişini yapmaya karar verip, herşeye çok pahalı demeniz sorun. Bu alışveriş gençlerin almakta zorlanacağı şeyler için yapılır.

Ben insanlar zor durumda kalmasın diye olabildiğince orta halli şeyler seçmiştim. Eşimle ikimiz çıkmıştık. Eve gelince kayınvalidem BUNU MU ALDIN ? biraz pahalı alsaydın dedi. Aşırı bozuldum. Ben onlar zor durumda kalmasın diye öyle yapmıştım. Ama intikam soğuk yenen bir şey :))

İlerleyen günlerde Kızım makyaj malzemesi istiyorsan alalım, alabilirsin bunlardan dedi.

Maalesef tatlım benim kullandıklarımı almaya sizin bütçeniz yetmiyor diyiverdim :) bir anda ağzımdan çıktı. Ama mutluluktan delirdim o suratını görünce :)

Bak hatırlayıp gıcık oldum.

Gecelik mecelik boşverin de şöyle en kalitelisinden birkaç çanta modası geçmeyecek, bir kaç çift de ayakkabı alın derim. :)) Madem çok hevesliler..:KK45:

Bence de

Dün bir çanta beğendim etiketi 2350 idi

Pahalı dedim Adam o indirime girdi etiketi değiştirmemişiz dedi sistemden baktı 1700 dedi

Size 309 de biz indirelim dedi

Kıyamadım parama bir de düşündüm asgari ücret kadar para vermek çok geldi

Eski çantamla Başbaşa kaldım

Evladiyelik çanta al hem onların gönlü olur hem sen yıllarca kullanırsın

Bu arada kabana 800 çok değil

Yıl 2006 eşime bir kaban aldık 750 TL ye

O zaman çokkkkk pahalı idi bu indirimdeki hali idi

Adam o kabanı 10 yıl yazıyla yazayım on yıl giydi

Sonra aynı markaya gittik biz bunun gibi kaban istiyoruz parası önemli değil vs dedik

Yok bize iki yıl önce 350 TL ye kaban sattılar bu iyisi indirimse o nedenle ucuz vs diye

İki yılda eskidi

Büyük parçalara klasik ürünlerde çok para verilip uzun yıllar kullanılabilir

Ama ben başkasının parasıyla nasıl cimrilik yapabilirim ki ? Sadece boşa düşündüm onları onu farkettim, ki bu durum da onlara özel değildi..

Ben de alışverişe karşıydım, sonra kv çok ısrar edince eşimle birlikte gittik beğendiğim iki kaban vardı onları aldık, 6 sene önce 500 tl tutmuştu.

Sonra bir de 1000 tl lik pijama, çamaşır vs hakkı tanımış bana kv görümcemle gidip yarım saatte bir şeyler seçmiştim.

Fakattt, ben bu kadar mütevazi olunca o aldıklarımı kayınvalidem elime tutuşturup beni eve yollamıştı, annem bunları görünce aşırı bozuldu, geri gönderdi kv ye ve adabınca gelmesini istedi, sonra bavula konulmuş süslü bir örtüye sarılmış halde geldi.

Ben de sizin gibi her şeyimi minimalist aldım, lüks istemedim...Sonuç olarak; kv 30 yıllık nevresim takımı, lekeli örtü ve evindeki eski ve pis plastik sandalyeleri getirdi bana....Ben daha bir şey demeden eşim atladı bu ne böyle evinin tüm eskilerini getirdin buraya diye.

Velhasıl siz böyle yaptıkça onların gözünde kıymetinizi küçültüyorsunuz, çünkü belli ki düşünce yapıları böyle. Ben çok pişmanım, minimalistlik falan hak getire, her şeyin en iyisini en pahalısını isteseydim keşke. İnan sen kendine değer verdikçe o değeri görüyorsun, yoksa farklı şeyler düşünülüyor.

Ben de aynı sizin gibiyim geçen elektrik supurgesine o kadar veremem dedim bi alt segmentini aldım şans bu ya bozuldu 3gun olmadan. Eşim ben sana iyisini alalım demiştim dedi. Gördüğünüz gibi elinize fırsat gecmisken alacaksınız

Bu alışveriş saçmalığında kimse kimseye asla yaranamıyor. Hayatımda yaptığım en mantıklı şey kaynanamgilli görümcemgilli düğün alışverişine hiç çıkmamak oldu :olamaz:

Niyet iyi olsada biraz itici olmuş. Düğün alışverişi birazda imkan varsa, en keyifli zamanlardır. Normalde 800 lira vermeyebilirsiniz ama yıllarca giyebileceğiniz düğünde bayramda üstünüze alabileceğiniz şık bir kaban için biraz para vermek gerekir madem niyetleri var, keşke bu kdr ısrar etmeseydiniz. En azından orta kalite bir kaban, şık bir elbise çanta ve ayakkabı alabilirdiniz.
Altınlar konusunda siz değil onlar şekillendirmeliydi. Öyle söylemeniz tam tersi etki yapmış, siz çok renk vermeyin heveslerini kırmayın. Bir kolye de mi hatıra kalmasın, bir yüzük te mi almasınlar. Hiç mi düğüne gitmeyeceksiniz, takmak istemeyeceksiniz. Sorun aslında çok baskın olmanız olmuş, bu kdr diretmeyin biraz akışına bırakın. İstiyorlarsa yapsınlar, istemeseler yine suç alsanız suc almasanız suc sartlara uyum sağlamaya orta yol bulmaya çalısın

Ben de sizin gibi düşünüyorum, 800 tl lik kaban mesela kaşmir ya da tamamen yün klasik kesim belki ömürlük bir kaban olacaktı (kaliteli olduğunu varsayıyorum) ve eşinle ailesine giderken, özel yerlere giderken giyip gösterecektin ki onların da hoşuna gitsin. Altın da öyle düğüne vs gidilirken gelinin takmasını isterler aldıklarını. Benim de hasır set var kasada duruyor, takmıyorum diye kv çok bozuluyormuş meğerse düğünlerde göstermek istiyormuş.

Yani bunların amacı biraz da ele güne göstermek, biz gelinimize yaptık demek.

valla en doğrusunu yapmışsınız. Bende bir kabana 800 Tl vermem. Dünyadaki tek kaban değil daha hesaplı bir model bulabilirim. Marka takıntım da yoktur. Bir bluza 200 Tl para vermem . Galiba benim de ruhum fakir:KK53:

Bir gün evlenirsem ve alışverişe çıkarsam aynı sizin gibi davranırım sanırım. Erkek tarafını yolalım kafasında değilim asla olmadım.
bana yaptığınız çok normal geldi o sebeple.

Görümce , hesap yapıyorsunuz diye kızmıs . Hunharca alışveriş yapsanız ona da kızardı muhtemelen:işsiz:

Siz olduğunuz gibi davranın. Ne düşünürlerse düşünsünler. Boşverin .

Mutluluklar dilerim:KK200:

Bir gün fakir ruhlular kazanacak!
Sizi tebrik etmeye geldim bütün baskı ve yıldırma çalışmalarına rağmen kendinizden ödün vermediğiniz için. :KK39:

X