- 2 Eylül 2018
- 181
- 86
- 48
- 26
- Konu Sahibi Reyhan_98_
-
Kendini geliştir + açıktan da üniversite okursun olur biter. Artık çok iyi bi üniversite de değilsen üniversitenin bir anlamı yok, bir sürü okumuş işsiz var.Herkese merhaba. Ben 23 yaşındayım lise mezunuyum. Kitap okuyorum, tarih tartışmayı çok severim. Sosyal medya kullanmayı bıraktım,sadece kitap okumaya verdim kendimi. Olabildiğince okumaya çalışıyorum. Cahil kalmamak için. Dil kursuna yazılıcam almanca öğrenmek istiyorum veya fransızca. Üniversiteye maddi sebeplerden ötürü gidemedim. Şuan fabrikada çalışıyorum, kendi paramı kazanıyorum. Kimsenin eline bakmıyorum ama fabrikada çalıştığımı söyleyemiyorum kimseye. Böyle alt sınıfmışım muamelesi görmekten korkuyorum. Cahil biri olduğumu düşünmüyorum inanın üniversite okuyan ama sadece sevgili yapmak için giden arkadaşlarım dolu var. Nedense bu konuda çok çekingenim.
doğru da ama gidip bir doktorla evlendinizSahsen diplomalara fazla önem vermiyorum. Benim de var, ama su anda tam olarak nerde bilmiyorumönemli olan kendini gelistirip, caliskan olmak. Artik calisanlari kücümseyen bir kitle var, ama benim de babam mesela ilk almanyaya gelen fabrika calisanlardi. Isleri agirdi, hep saygi duymustum. Bugün de ayni saygi duyayrim. Tanidigim en öküz insanlar diplomalı hep. Siz kendinizden emin olun. Digerlerin ne düsündügü pek önemli degil. Hayat herkese ayni sartlari sunmuyor, ama herkeste sizin gibi kendini gelistirmeye azimli degil. Ve bence asıl o azim takdir edilmesi lazim.
Böyle akıllı yorumlar yapan, geleceğini kurgulayan, kitap okuyan, dil öğrenmek isteyen bir gençsiniz, fabrikada çalıştığınızı da göğsünüzü kabara kabara söyler ve bu imajı yıkarsınız siz.Herkese merhaba. Ben 23 yaşındayım lise mezunuyum. Kitap okuyorum, tarih tartışmayı çok severim. Sosyal medya kullanmayı bıraktım,sadece kitap okumaya verdim kendimi. Olabildiğince okumaya çalışıyorum. Cahil kalmamak için. Dil kursuna yazılıcam almanca öğrenmek istiyorum veya fransızca. Üniversiteye maddi sebeplerden ötürü gidemedim. Şuan fabrikada çalışıyorum, kendi paramı kazanıyorum. Kimsenin eline bakmıyorum ama fabrikada çalıştığımı söyleyemiyorum kimseye. Böyle alt sınıfmışım muamelesi görmekten korkuyorum. Cahil biri olduğumu düşünmüyorum inanın üniversite okuyan ama sadece sevgili yapmak için giden arkadaşlarım dolu var. Nedense bu konuda çok çekingenim.
taşra üniversitelerine, dandirik bölümlere kızların yarısı, rahat gezip koca bulmak için geliyor. (taşra üniversitesinde projede görevliyim) kendileri direkt diyor bunu zaten. belki onların bölümlerinde hoca olsam direk diyemezler ama ben doğrudan hocaları olmadığım için dış ortamda bunu ifade edebiliyorlar. benim görevli olduğum bölüm geçerli bir bölüm mesela, ama bizde bile koca bulmak için gelmiş olan var.Universite okumaya sevgili bulmak icin gidilmiyor, bir konuda uzmanlasmak meslek sahibi olmak ve vizyon genisligi icin gidiliyor bu konuda bir anlasalim once ve bence acik ogretim de olsa okuyun. Kitap okumakla ogreneceklerinizin cok daha fazlasini ogreneceksiniz emin olun
Böyle hissettiren her şey adına ben utandım. Güçlü, kendi ayakları üstünde duran, bağımsız bir kadınsınız. Kendinizle gurur duymalısınız.Herkese merhaba. Ben 23 yaşındayım lise mezunuyum. Kitap okuyorum, tarih tartışmayı çok severim. Sosyal medya kullanmayı bıraktım,sadece kitap okumaya verdim kendimi. Olabildiğince okumaya çalışıyorum. Cahil kalmamak için. Dil kursuna yazılıcam almanca öğrenmek istiyorum veya fransızca. Üniversiteye maddi sebeplerden ötürü gidemedim. Şuan fabrikada çalışıyorum, kendi paramı kazanıyorum. Kimsenin eline bakmıyorum ama fabrikada çalıştığımı söyleyemiyorum kimseye. Böyle alt sınıfmışım muamelesi görmekten korkuyorum. Cahil biri olduğumu düşünmüyorum inanın üniversite okuyan ama sadece sevgili yapmak için giden arkadaşlarım dolu var. Nedense bu konuda çok çekingenim.
doğru da ama gidip bir doktorla evlendiniz
almanya'da değil de tr'de olsanız hele gidip bir fabrika işçisiyle evlenir miydiniz?
ya da siz belki evlenirdiniz diyelim toplumumuzun %kaçı evlenir ?
bizim toplumumuzda kast sistemi var
gayet hindistan gibi bir yer türkiye
orada da bazı kastlardaki insanlar -daha fazla kazanıyor bile olsalar- bundan bağımsız olarak alt sınıf görülüyor. bizde de saçma da olsa bazı yerleşik algılar var.
var yani.
doğru değildir diyebiliriz ama yoktur diyemeyiz.
Herkese merhaba. Ben 23 yaşındayım lise mezunuyum. Kitap okuyorum, tarih tartışmayı çok severim. Sosyal medya kullanmayı bıraktım,sadece kitap okumaya verdim kendimi. Olabildiğince okumaya çalışıyorum. Cahil kalmamak için. Dil kursuna yazılıcam almanca öğrenmek istiyorum veya fransızca. Üniversiteye maddi sebeplerden ötürü gidemedim. Şuan fabrikada çalışıyorum, kendi paramı kazanıyorum. Kimsenin eline bakmıyorum ama fabrikada çalıştığımı söyleyemiyorum kimseye. Böyle alt sınıfmışım muamelesi görmekten korkuyorum. Cahil biri olduğumu düşünmüyorum inanın üniversite okuyan ama sadece sevgili yapmak için giden arkadaşlarım dolu var. Nedense bu konuda çok çekingenim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?