- 25 Aralık 2020
- 5.132
- 18.849
- 198
- 41
- Konu Sahibi Reyhan_98_
almayanda garsonla fabrika işçisiyle evlenseniz de kendi türk çevreniz hariç kimsenin umru bile olmaz zatenBen kendi bakis acimdan yazdim zaten. Benim esim kendini bana tanitirken "saglik sektöründe calisiyorum" dedi. Bende saglik sigortada calisiyor sandim ilk Ama ayni karakterde olup fabrika calisani olsa sahsen yinede evlenirdim, ayni kafa yapida olsa tabi ki.
Türkiyede böyle bir diploma sevdasi oldugunu biliyorum. Zamaninda kiz oldugumuz icin bize "Okuyup da ne yapacaksiniz" diyenler sonradan diploma delisi oldu. Belkide bunun yüzünden ciddiye almiyorum böyle kast sistemi sekilde düsünenleri. Bizim sansimiz okumayi engellemeyen ebeveynlerimizin olmasi. Okumasi engellenen bir cok kadin taniyorum maalesef.
ama tr'de durum farklı yani şimdi desek ki ayy popom hiç öyle şey olur mu, e bu doğru değil ki. gayet de bu ülkde böyle bir kast sistemi var.
ha bu arada mesela muhasebede çalışan kızlar kargoculara asla pas vermiyor filan (fabrika işçisiyle iş zamanı yan yana gelmiyor ama kargocu hergün paket getiriyor ya)
la muhasebedeki kızın aldığı 6k (o zamanlar asgari ücret 5.5)
kargocu 10k'dan aşağı almıyor her fazla mesaisini de ekstra alıyor. ofisler bölgesinde de çalıştığı için tertemiz çalışıyor koşturmadan.
muhasebedekilere c.tesi çalışacaksın deniyor eşşek gibi çalışıyor ne mesai ne bir şey
ama efenim o kargocu, alt sınıftan.
kargocu da üniversite mezunu bu arada
olay sadece üni değil yani. bim'de kasiyer olmak da alt sınıf mesela burada ama hepsi üniversite mezunu, anlatabiliyor muyum?
bizim toplumda ofis çalışanı olmak (aldığın 3 kuruş bile olsa) üst kast algısı veriyor. hele adı departman sorumlusu asistanı filan olursa vuhuuu -ama aldığı asgari + bin lira.