Fabrikada çalışıyorum diye alt sınıf mı oluyorum?

Esim fabrikada calısıyor vardıya amırı,adam 38 yasında her ay egitimi sınavı bıtmıyr
Fabrika diyip gecmeyin.En azından calısma saatleriniz insanidir,resmi tatiliniz vardır.
Biz beyaz yakayız güya beyaz köle.8.30-18.30 calıs,hıc bir resmi tatilin olmasın,ve mesaide alama

Sosyalleşmek istiyorum o yüzden dil kursu iyi bi yer olabilir diye düşünüyorum.
Dil kursuna yazılıcam almanca öğrenmek istiyorum veya fransızca.
Almanca ve Fransızca dünyaya genelinde genel geçer bir dil değildir. Dış işleri bakanları Fransa’ya ya da Almanya’ya ya da dünyanın herhangi başka ülkesine gittiğinde o dilde konuşmaz. İngilizce konuşur. Dünyada genel geçer dil İngilizce’dir. Varsa İngilizcen İngilizce konuşmanı beklerler. Sadece İngilizce bilerek pek çok ülkede başını kurtarırsın. Onun dışında bildiğin diller tercümanlık ya da turist rehberliği düzeyinde olmadığı müddetçe sana para kazandırmaz. Extra bir dil konuşacaksan da İspanyolca daha iyi bir seçenek. Daha fazla insan konuşuyor.

Eklentiler

• 01C6E623-8FCF-4300-9C99-723B6DCCEA5A.jpeg
    54,9 KB · Görüntüleme: 34
İngilizceyide çok seviyorum. İlkokuldan bu yana her zaman ilgi odağım olan bi dersti. Ondan ilerlerim belki. Hem aşinayım. Çağrı merkezleri var onlarda iyi maaş veriyor bazen home office çalışıyorlar. Yani güzel bence,gidilebilir bir yol. Ama herşeyin başı para malesef. Devletin kursuna yazıldım fakat hoca kalitesi inanılmaz kötüydü. Bıraktım. Özel daha iyi galiba ama oda para işte. Ya bu memlekettw parasız birşey dönmüyor amann.

aşko ben irlanda'ya geldim 5 ay önce, bildiğin bebek boku temizliyorum tuvalet falan temizliyorum üniversite mezunuyum ve kendimi de hiç cahil hissetmiyorum. kreşteki müdürüm, en üst makamda genel müdür, benle aynı işi yapıyor. ego türklerde çok var o yüzden bir şey diyemiyorum ama dil öğrenirsen bi nebze daha iyi iş bulabilirsin eğer kendin için istiyorsan

Benim bir tanidigim cocuk sahibi olduktan sonra uni okudu.
Sirf cocugunun okul arkadaslarinin anneleri hepsi bir okul mezunu diye, benim cocugumu dislarlar korkusu ile.

Ben acikcasi abartiyor diye dusunmustum ama kimin ne yasafigini bilemeyiz.

Yerinizde olsam firsatlari degerlendirir, en azindan on lisans yaparim. Sertifika toplarim. Fransizcadan once ingilizceye agirlik veririm.
Kitap okumak cok guzel.
Fabrikada fiziksel yorucu bir isiniz yoksa sporunuzu da eksik etmeyin.

Gencsiniz, her seyi yaparsiniz, aceleye gerek yok.

Ama ben de koca aramak icin uni okuyanlar bakis acinizi begenmedim. Hem oyleyse de kime ne.

Babam beni maddi durumları sebebiyle ünive göndermek istemedi. İki yıl çalıştım bir kuruş biriktiremedim. Sonra kimseye sormadan üniversite sınavına giriş paramı arkadaşımdan borç alarak sınava girdim. Kazandım ben gidiyorum dedim. Babam ısrarla hayır derken ben çözüm bulup yalvardım ve sonunda gittim. Bütün okul dönemim boyunca harçlığımı çıkartmak için çalıştım. Zor oldu benim için. Eksik oldu ama oldu. Yeterki yol bul. Kimse elindeki imkanlara hoop diye ulaşmıyor kimseye zembille inmiyor. Herkes kendince çaba gösteriyor. Ama dersen ki ben istemedim yeterince onu da anlayabilirim. Ozaman tavsiyem meslek öğrenmenden yana olur. Çünkü çekirdekten yetişme ustalık gerektiren meslekler yok olmaya yüz tutmuş durumda. Herkes işsiz üniversiteli olma yolunda. Ustalık zor ama çok kıymetli

Almanca ve Fransızca ile vakit kaybetme. İngilizceni ilerlet. İngilizce için illa dil kursuna gitmen gerekmiyor, yazışma yapmayacaksan. Pratikle de geliştirirsin. Turizmde iş bulursan İngilizceni de geliştirirsin. Antalya’ya daha çok Rus turist geliyor. Bodrum’a İngilizler. Ama Bodrum’un sezonu kısa. Sosyal medya hepyekün kötü değildir. Nasıl kullandığına bağlı. Kendine rol model seç. Nasıl ki karanlık gecelerde kutup yıldızı insana yön bulmasına yardım ediyorsa, senin rol modelinde olmak istediğin insan olma yolunda sana yardım eder. Seni geliştirmeyen, bir şey katmayan kimseye vaktini harcama. Bulduğun herşeyi oku ama romanları değil. Ne kadar çok bir şeyleri bilirsen o kadar çabuk fark edilirsin.
Valla sana bedava danışmanlık hizmeti verdim

Ben düzenli eğitimini alıp üni bitirip de daha iki lafı bir araya getiremeyen, her şeyden bir haber yaşayan çok insan gördüm. Her şey okul diploma değil. Arkadaş çok takıntı yaptıysa okusun sırf ben de okudum diyebilmek için. Ama kültür, kendini geliştirmek sadece diplomayla olmuyor.

çalışıyor olmanın nesi ayıp ki?
bence ayıp olan belirli bir yaşa gelmiş insanların iş beğenmeyip hala ana baba parası yiyor olması.
çalışıyorsunuz harçlıgınizi çikarıyorsunuz, vakit buldukça kendinizi geliştirmek için bir şeyler yapıyorsunuz ne güzel.
ben işci cocuguyum, eşimde universiteli kamu işçisi gecenlerde bir yerde ev bakiyorduk kiralık.
adam memur istiyoruz dedi garantili işmiş
bizim ülkede memur degilsen geriye kalanın hepsi aynı zaten o yuzden kendini kötü hissetme

bazı üni mezunları görüyorum ben, lütfen yanlış anlamayın kötülemek için falan söylemeyeceğim ama cidden böyle bi malımsı oluyolar ya.
birini çok yakından tanıyorum mesela evet aldığı eğitim konusunda çok iyi, mürekkebi yalamış bu alanda diyosunuz ama bakıyorum başka hiç bir şey hakkında bir fikri yok şu hayatta.
okumak kadar sanırım farklı şeyler hakkında da fikir sahibi olabilmek de önemli.
oturuyoruz mesela meslegi dışında bir şeyden konuşuyoruz atıyorum ya euro ya nolmuş ya böyle piyasalar coşmuş diyoruz "nolmuş" diyo bize.
şu günlerde euro ya ne olduğunu bilmeyen kalmamıştir sanirim ama bir tek şeye odaklanan insan olmakda kötü sanki.
şimdi bu arkadaş bana ya eşim şöyle ama kültürlüdür dese tuhafsamam ben yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…