hadi bakalım öyle olsun :))
hoşgeldin chabliss :) benim en yakın arkadaşım da aynı şeyi der hep, hep biliodum bende bir sorun çıkacağını der, sonra tüpleri tıkalı çıktı. ilk tüp bebek denemsinde ikize hamile kaldı, şimdi 2 yaşındalar...senin de hikayenin başı öyle başlamış, inşallah devamı da onunki gibi olur :) aslında tabi keşke eylül gelene kadar normal yolla hamile kalsan o daha güzel olur, ama en azından artık bu şekilde de tedavi olunup çocuk sahibi olunabiliyor. kimisi hemen kavuluyor bebeğine kimisi beklemek zorunda kalıyor ama genelde oluyor yani. Allah yardımcımız olsun hepimizin. Chablisscim genelde kendinde sorun olduğunu öğrenince veya bu konuyla ilgili bir sorun yaşayınca başta eltiler, görümceler, sonra arkadaşların ve etrafındaki herkes hamile kalmış oluyor :)) her zaman bu kadar çok hamile insan oluyo muydu etrafta, yoksa bu algıda seçicilik mi, yoksa etrafındakiler genelde seninle benzer yaşlarda olduğundan normal süreç öyle işliyor diye mi bütün hamileleri kafayı takar hale geliyoruz bilmiyorum ama ben bu konuda çok çok zor günler geçirdim. şimdi psikolog yardımıyla sakinleşiyorum. ben sorun yaşarken eltim ikinciyi doğurdu, en yakın arkadaşlarımdan biri doğurdu, çocuğu 1 yaşına yeni girdi kız yine hamile...bu bir sınav, bizim sınavımız. sabredip dua edicez ve tedavi yolunda elimizden geleni yapıcaz. gerisi Allaha kalmış ama çok heyecanlı günler bizi bekliyor onu biliyorum. yakında herkes reglinin ikinci gününden itibaren neler olduğunu anlatmaya başlıycak buraya. test günlerimiz için geri sayım yapacağız. çok heyecanlı...
ben baya bir deneyimliyim artık tüp konusunda bana sorularınızı sorabilirsiniz...2 normal 1 dondurulmuş denemem oldu ama hepsi negatif...inşallah önümüzdeki deneme son olucak...
rahim filminden korkmayın arkadaşlar...çok kısa süren bir işlem için anestezi almanıza gerek yok bence...çok fazla da bir ağrı olmuyor ama tabi kişiye göre de değişebilir...
hoşbulduk canım evet işallah bütün heyecanlarımızı sevinçlerimizi yaşıcaz birlikte gün gün. Valla tam eylül diyede eşimin ağzından çıkmadı bi türlü o yüzden netleşmediğinden huzursuzummalum o da maddi yönünü düşünüyo ayarlamaya çalışıo..
Bu arada ben gündüzleri işyerinde netim olmadığından telden giriyorum sizler kadar uzun uzun yazamayabilirim bu kız niye kısaca yazıo diye düşÜnmeyin emi :)
bence kesinlikle bir sınavımız varsa allahım bunu hakkıyla yaşayalım diye etrafımıza hamileleri salıyo :) tabi yaş gereği evlilik doğum bunların çağındayız bekar olsam da dicektimki herkes evleniyo bu ne böle:) allahım içimize kıskançlık fesat düşürmesinde tez zamanda ruh sağlığımız daha çok bozulmadan nasip etsin
evet yaa, benim etrafımda hala bekar olan arkadaşlarım var. hepimiz evliyiz bu kızlar 2-3 kişi bekarlar ve çok sıkılıyorlar haliyle. ama tabi bu işler belli olmaz. çünkü ben evlenirken şu anda ikincisine hamile olan arkadaşım da onlardan biriydi. ben ona üzülürken o bana üzülür konuma geldi. chabliss ben bu içe fesat düşmemesi konusunda çok bocalıyorum. çünkü çok düşüyor, ben çıkarmaya çalışıyorum, o yine düşüyor(( ve çok üzülüyorum böyle olunca. kendimi tokatlayasım gelio resmen sen bu değilsin diye. belki bu yüzden işim bir şekilde uzayıp duruyor. bi sakinleşsem artık ah bir sakinleşsem. nispeten daha iyiyim ama bazen hala geliolar işte soldan soldan. Allahım affeder inşallah, hep töbe ediyorum hatamı farkedince ama işte ne biliyim...
Herkeze selam arkadaşlar
Günaydınlar kızlar hepinize. güzel bir hafta olsun inşallah...
YESİMCİM bu rahim filmi pek göreceli bir durummuş valla :)) ben bu konuda yorum yapmamaya karar verdim artık. gamzeyi de hiç acımıyo diye diye gazlayıp gönderdim, o da garibim çok acı duymuş. hala da anlayamadım bu kişiyle mi alakalı, yoksa işlemi yapan doktorla mı alakalı. ama mesela bana gelmeden ağrı kesici iç demişti. gamzeye dememiş öyle birşey. benim de aklıma gelmedi, gelse söylerdim kıza...
Canım merhaba
Ben sana 2 denemede ne kadar fiyat düşüyorlar onu soracaktım
Ben 4000 tl merkeze verdim ilaçları tabi kendim aldım
Acaba merkez ikincide ne kadar fiyat indiriyor
Herkese güzel bir hafta diliyorum..
Rahim filmi özellikle bir tıkanıklık varsa ağrılı oluyor. Bana ağrı kesici iğne yapılmıştı öncesinde.. Sağ taraf çok rahat geçti ama solda daralma varmış. Doktor zorladı açılsın diye o da acıdı tabi basınçtan.. Ama tüpleri açık olan ve kendini çok kasmayan kişilerde ağrı olmuyo pek.
Yeşimcim madem sen yaptırdın daha önce tüp benim bi sorum olcak. Ben en çok yumurta toplanma aşamasından korkuyorum o kısmı biraz açıklarmısın bana.. Ağrı oluyomu yada komplikasyon falan olabiliyomuş tırsıyorum fena halde
ahh canım bilmemmii başkası duysa ne kötü kadınmış der bazen aklımdan geçenlere nasıl kötü oluyorum öyle hissedince sanki benim başıma geldi ya başkalarınında gelsin gibi hissediyorum kendi kendime tövbeler ede ede bi hal oluyorum ama işte şeytan giriyo insanın aklına işte.. Allahım daha fazla bizi üzmeden aklımızı bozmadan sağlıkla gönderse de miniklerimizi böyle düşüncelere girmsesek. Yani kendi kötü hissediosun ama merak etme bu herkse olan bişey canım insani bişey tamamen...
rahim filmi hem kişiye hemde o işin uzmanına göre değişiyor ama bence en önemli şey kişinin kendini kasıp sıkmama sıdır ben öyle yapmştım çok rahat geçmişti acı kavramı kişiden kişiye dğişirbana ağrı kesici de içirmedi dr. dedi ki; muayene sırasında kasılmıyorsun o yüzden anestesziye gerek yok, zaten çok kısa bir işlem onun için vücuduna ilaç vermeyelim dedi...ben anestezi olması gereken hastalara söylüyorum, onu muayene sırasında anlıyorum dedi...dediği gibi de oldu...
bu merkeze göre değişir canım...
ben ilk tüpten sonra bir dondurulmuş yaptım, dondurulmuşda fiyat düşme gibi birşey olmuyor zaten sadece transfer ücreti aldılar...
ikinci normal tüpten sonra da aynı yerde 2.denemeyi yaptırmadım...
ama bir arkadaşım aynı yerde yaptırdı 2.'yi onda yaklaşık 500 tl gibi birşey düştüler...
Anladım canım benim gittiğim yer çok içime sinmemişti açıkcası ama mecbur kalmıştım
500 lira için o zaman riske atmaya hiç gerek yok
Tabi yine gidip görüşeceğim
Olmazsa merkezi değiştireceğim
Ben samsunda oturuyorum burda seçenekler çok kısıtlı
bana ağrı kesici de içirmedi dr. dedi ki; muayene sırasında kasılmıyorsun o yüzden anestesziye gerek yok, zaten çok kısa bir işlem onun için vücuduna ilaç vermeyelim dedi...ben anestezi olması gereken hastalara söylüyorum, onu muayene sırasında anlıyorum dedi...dediği gibi de oldu...
canım bir gece önce saat 24.00ten itibaren birşey yiyip içmiyorsun...ilk denemede işlemden önce lağman yapmışlardı ama 2.denemede yapmadılar...merkezde damar yolu açılıyor...zaten ilaç verildikten sonra hiçbirşey duymuyorsun...15-20 dakikalık bir işlem...ayıldıktan sonra yiyecek birşeyler veriyorlar...2-3 saat sonra çıkabiliyorsun...hafif ağrı oluyor ama dayanamayacak birşey değil hiç...zaten olsa bile herşeye değer...sonuç pozitif olsun da her türlü acıya ağrıya razıyım...benim acılarımı ağrılarımı ancak bebek dindirebilir...:)