hoşgeldin yasev... listeye eklendin bile canım...inşallah sana uğurlu geliriz.
hoşbulduk canım.hemen eklemişsin beni de teşekküredrim.inşallah hepimize uğurlu gelir topiğin.
moralim bozuk aslında tüp bebek denemesi yapan arkadaşımın yumurtaları alındıktan sonra döllenmediğini duydum.karıncağızına bile koymamışlar yumurtalarını.üzüldüm.negatif sonuçları duyunca ben de korkar oldum.sonuç negatif olursa nasıl tıparlanırım bilemiyorum.aşılamada tutmayınca o kadar ağrı acıdan sonra tutmadığı için üzülemedim bile...adet olduğumda yumurtalarım çok büyüdüğü için acillerden çıkamamıştık eşimle.ağrım geçsin canımı kurtarayım yeter diye düşünmüştüm o zamanlarda...şimdi yine ağrıyacak canım yanacak diye çookkk korkuyorum.
Allah ım bize sabırlar versin.kızlar bu arada size 2 sorum olucak.ananas gerçekten faydalı ama ben yumrtalar rahime koyulduktan sonrası için faydalı diye biliyorum.öncesinde de yemeye gerek var mı ki?tüp bebek yaptıran arkadaşımda bol bol tüketmişti eşinin spermi 4 milyon olmasına rağmen sonuç pozitif oldu ve gebeliğinin son anlarını yaşıyor şimdi.1 oğlu olucak:)
2. sorumsa ben 31 yaşındayım.1 tane mi yumurta koyuyorlar.doktora çok rica etsem 2 tane koyar mı?biri tutmazsa diğeri tutsun diye.hem de ikizde yetiştirebilirim diye düşünüyorum.tabi Allah verirse...
Yüce Rabbim hepimizin kucağını doldursun...
kıslar zaman size de geçmiyormuş gibi geliyor muuuu???????????
merhaba arkadaşlar hepinize günaydın,
Ben de ha bu ay ha öbür ay başlıyorum diye diye sanırım 25 ağustos gibi başlayacağım ilk tedaviye, ramazanın geçmesini bekleyeceğim şimdi de, bu ay kontrole gidicem temmuz sonu aksilik çıkmaz inşallah, aile ve arkadaşlar bilmiyor sadece eşim ve ben, ben hala psikolojik olarak hazırlayamadım kendimi, biran önce olsun da istiyorum ama muayene de zor oluyorum herşeyden korkuyorum iğneden narkozdan, Allahım sabrını ver diye de çok dua ediyorum, bizde sorun erkek tarafında oligospermi, sperm çok çok az, 100 bin gibi çıkıyor, yani tüp bebekten başka çare yok, bu şekilde kendimi alıştırmaya çalışıyorum, bebek için başka yol yok bu acıları çekeceksin mecbur diyorum...
Mirage ben de 79 doğumluyum yaş 33 anlayacağın benim de, nisandan beri başladım bu işlere, samsundayım Üniversitede Tıp Fakültesinde yaptırıcam ilk denemei, beni de tabloya eklersen sevinirim, başka topiklerde de tablodayım, bakalım neler yaşayacağız...
Herkese merabalarrrr
kızlar her zaman tek tek yazamıorum telden girdiğim için zor oluyo kusura bakmayın..
Bu ananas işini tuttum e o zaman bu sadece tüp bebek için diil normal zamandada tutunmasını kolaylaştırıyordur şimdiden yemeye başlayalım biz bakarsınız tüpe gerek kalmaz
ay arkadaşlar sigara içmeyin cidden özellikle eşleriniz şimdiden bıraksın benim eşim aralık sonunda bıraktı haziranda yapılan testte morfoloji ve ileri hareket çok belirgin şekilde artmıştı..
Demek fındık çekirdek bize yaramıo bende kocama yedirirken tırtıklıodum hep.. O dönemde yemicez bunlarıda o zaman
ya arkadaşlar birde siz kimlere söliceksiniz bu tedaviyi benim görümcem ve bir iki arkadaşımız biliyo.. Ama görmceme eylülde başladık dersem kayınvalidem falan herkes öğrencek zaten. Bilmeleri sorun diil aslında artık bu saatten sonra ama devamlı sorcak herkes stres olcam iyice.. Acaba biraz rötarlımı sölesem diyorum mesela 25inde belli olcaksa 30unda belli olcakmı desem.. Hiç sölemesem o da olmaz rapor al evde yat doktora git zırt pırt offf bilemedimmm
hoşgeldin yasev... listeye eklendin bile canım...inşallah sana uğurlu geliriz.
hoşbulduk canım.hemen eklemişsin beni de teşekküredrim.inşallah hepimize uğurlu gelir topiğin.
moralim bozuk aslında tüp bebek denemesi yapan arkadaşımın yumurtaları alındıktan sonra döllenmediğini duydum.karıncağızına bile koymamışlar yumurtalarını.üzüldüm.negatif sonuçları duyunca ben de korkar oldum.sonuç negatif olursa nasıl tıparlanırım bilemiyorum.aşılamada tutmayınca o kadar ağrı acıdan sonra tutmadığı için üzülemedim bile...adet olduğumda yumurtalarım çok büyüdüğü için acillerden çıkamamıştık eşimle.ağrım geçsin canımı kurtarayım yeter diye düşünmüştüm o zamanlarda...şimdi yine ağrıyacak canım yanacak diye çookkk korkuyorum.
Allah ım bize sabırlar versin.kızlar bu arada size 2 sorum olucak.ananas gerçekten faydalı ama ben yumrtalar rahime koyulduktan sonrası için faydalı diye biliyorum.öncesinde de yemeye gerek var mı ki?tüp bebek yaptıran arkadaşımda bol bol tüketmişti eşinin spermi 4 milyon olmasına rağmen sonuç pozitif oldu ve gebeliğinin son anlarını yaşıyor şimdi.1 oğlu olucak:)
2. sorumsa ben 31 yaşındayım.1 tane mi yumurta koyuyorlar.doktora çok rica etsem 2 tane koyar mı?biri tutmazsa diğeri tutsun diye.hem de ikizde yetiştirebilirim diye düşünüyorum.tabi Allah verirse...
Yüce Rabbim hepimizin kucağını doldursun...
benim arkadaşıma da olmuştu o ama şu an yeni bebeği doğdu, üstelik normal yoldan hamile kaldı sonradan :)) doktorun rica minnetle koymaz, çünkü koyarsa muayenehanesinin kapatılma riski oluyomuş. embriyonun fotosuna kadar araştırılıyorlarmış. ama bazı yerler yine de yapıyomuş bilmiyorum...
ben şu an 35 yaşındayım. nikah tarihimiz 21/3/2011 yani 34 yaşında nikah.
tüp raporu için...
"Bayansanız ve 35 yaş ve sonrasında evlenmiş iseniz; evlilik süreniz 3 yıl yerine 1 (bir) yıl olması yeterli bulunmaktadır"
diye bir satır var. şimdi ben bu hakka sahip miyim değil miyim? yardımcı olurmusunuz? 35 yaşında evlilik şartı mı,, yoksa 35 de olan 1 yıllık evli içinde rapor olur anlamı mı çıkıyor kafam almadı bir türlü...
ben şu an 35 yaşındayım. nikah tarihimiz 21/3/2011 yani 34 yaşında nikah.
tüp raporu için...
"Bayansanız ve 35 yaş ve sonrasında evlenmiş iseniz; evlilik süreniz 3 yıl yerine 1 (bir) yıl olması yeterli bulunmaktadır"
diye bir satır var. şimdi ben bu hakka sahip miyim değil miyim? yardımcı olurmusunuz? 35 yaşında evlilik şartı mı,, yoksa 35 de olan 1 yıllık evli içinde rapor olur anlamı mı çıkıyor kafam almadı bir türlü...
off sorma, hele düşündüğüm zaman hiç geçmiyor. ben şimdi reglime odaklandım. çok fena psikolojim bozuldu çünkü. regl olmadan önce ruh sağlığım iyice gidiyor benim. yani birini verseler elime şu an harbiden dövebilirim :))) öyle negatif enerjim var üstümde. ağlama krizim de tuttu bugün. hem sağa sola sataşıyorum hem ağlıyorum.
sakin ol miragecim anlıyorum seni sabretmet çok zor ama elden bişey gelmiyor bugünlerde geçecek inşallah RABBİMİN İZNİYLE bizlerde meleklerimize kavuşacağızreglin geldiğinde kontrole falan gidecekmisin?
arkadaşlar sizler tüp bebek raporu için başvuracakmısınız? bu konuda bilgisi olan yardımcı olsun bizlere.
yok aysmacim artık ağustos sonuna kadar kontrol yok...hatta belki de tedaviye kadar...
kızlar tüp bebek yaptırmadan önce kan pıhtılaşması sorunu olup olmadığına bakıyorlar mı?kan pıhtılaşmasından çocuk düşebiliyomuş ya.ben tüp yaptırmadan önce bu testi yaptırabilir miyim?bu testin adı ne bilen var mı?yoksa tüp bebek doktoru önceden bu testin yapılması ister mi?
selam arkadaşlar bugün bi iki merkezle görüştüm benden bu testleri istediler HbsAg,AntiHIV1-2, AntiHCV Toxoplazma IgM, Rubella IgG daha önce bu konuda tecrübeli olanlar acaba bu ne testleri ve normal bi hastane de yapabiliyor muyuz?
merhaba yasevcim ilk denemede istemiyolar bu testi düşük olursa istiyolar bildiğim kadarıyla ama sen doktorunla konuş belki ister yaptırır mesala ben ikinci denemeyi yaptırcam rabbim nasip ederse istiycem bende bu arada başka şeyler düşünmeye pozitif olmaya çalış biliyorum insanın aklından çıkmıyor ama rabbim hepimize sabır versin
sanırım sen benden önce başlıycan iğnelere reglime az kaldı demişsin kaç gün kaldı tahminen...benim ay sonu yani 30 yada 1 temmuz ora gelir kontrole onun için sabırsızlıkla bekliyorum
moralim çok bozuk...bir bebişe o kadar ihtiyacım var ki...Allah ım sen sabır ver bizlere...kokusunu koklat...emzirmeyi nasip et...omu emzirirken öpmeyi...bi de kocamla da atıştık şimdi...bebişim olsa bu kadar kafaya takmam bile(ağlıcam şimdi yaaa (ya sabır ya selamet....
kızlar tüp bebek yaptırmadan önce kan pıhtılaşması sorunu olup olmadığına bakıyorlar mı?kan pıhtılaşmasından çocuk düşebiliyomuş ya.ben tüp yaptırmadan önce bu testi yaptırabilir miyim?bu testin adı ne bilen var mı?yoksa tüp bebek doktoru önceden bu testin yapılması ister mi?