Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
selam kızlar rahim filmi çekildim bugün pazartesi sonucu alacağım ama çok kötüydü bu kadar zor olduğunu bilsem herhalde çektirmek için cesaret edemezdim hala sancım var =(
hadi ya o kadar yandı mı canın? aslında orada hemen söyleyebilirdi sonucu, niye pazartesiyi bekliyor ki? benim kendi doktorum çekmişti, sonra hemen anlatmıştı gördüklerini, hatta beraber bakmıştık filme. kendi doktorun mu çekti?
evt kendi doktorum çekti ama çok kötü oldum bi aşılama yaptım o bile bu kadar zor gelmemişti
ben şimdi hatırladım, bana gelmeden 2 saat önce apranax fort iç demişti. sen aldın mı gitmeden ağrı kesici? söylemiş miydi sana öyle birşey? belki benimki ondan kolay geçmişti. zaten bu tüp bebek süreci boyunca en zor adımın rahim filmi olduğunu söylüyorlar sonuna kadar gidenler. herhalde bir sonraki de normal doğumdur :) biz birincisini atlattık, şimdi ikincisine hazırlanalım.
mirage kuzummmm hayırlı olsun topikinn :)) inşallahhh bol bol sağlıklı hamişler çıkar burdan tabi ilk başta sen :))
aaaa tubişş süpriz mi yaptın banaa? nerden buldun kız beni burda?? :))) teşekkür ederim canım benim. şöyle sürün biraz bana da şans geçsin yahu...Allaaah topicimize hamile ayak bastı, şimdi kesin hepimiz hamile kalcaz...
evet kuzucummm süpriz yaptım sana :)) ben bulurum seni kaçamazsın bendeennnn oğluşumla arar arar buluruz seni :)) süründükk vallaaa hepinize tüm bebek isteyenlere en kısa zamanda sağlıklı sıhatli nasip etsin inşallahhh hepiniz sırayla hamiş kalınnn :))
sizde tüp bebekle hamile kaldınız hangi merkezde tedavi gördünüz?
yok canım tugba benim düşük yapanlar topicinden arkadaşım. düşük yapmıştı, sonra bir de kimyasal gebelik yaşadı. ama şimdi Allaha şükür sağlıklı bir hamilelik geçiriyor ve Allahın izniyle alacak bebişini kucağına...Darısı bize :))
aminn kısa zamnda inşallahhhh :))amin canım inş.
yok canım tugba benim düşük yapanlar topicinden arkadaşım. düşük yapmıştı, sonra bir de kimyasal gebelik yaşadı. ama şimdi Allaha şükür sağlıklı bir hamilelik geçiriyor ve Allahın izniyle alacak bebişini kucağına...Darısı bize :))
hoşgeldin hayalcim. Asıl ben hepinize teşekkür ederim, bu yolda beni yalnız bırakmadığınız için. çok uzun aralar vermişsin. ama bana sorarsan o 3 aşılamayı hiç deneme olarak sayma. ben aşılama olayına hiç inanmıyorum. çok düşük başarı oranı var bence aşılamada. 10 yıl deyince çok uzun bir zaman ama sen çok uzun aralar vermişsin. çok da erken evlenmişsin ha. inşallah bu defa olacak hayalcim...
ettim bile gamzecim. inşallah herşey yolunda gider...
nasıl öne alıcan ki, sakın öyle önceden geciktirici kullanmak fakan gibi şeyler yapma ha. bırak doğal akışına herşeyi...
hiç sorun olmadan bir süre deneyip sabredemeyip tüp bebek yapan bir sürü insanla karşılaştım ben. demek ki sorun olmasa bile tüp bebek yapmayı talep edebiliyorsun. ama tabi mecbur kalmadıkça tercih edilecek birşey değil çünkü herşeyin doğalı makbul. şimdi şanslıyız ki sorunla karşılaşınca böyle bir tedavi şekline gitme imkanımız var. pko var demiştin, bu benim bildiğim bir konu değil ama pkolu olup tüp bebek yapan da bir sürü insan var. muhtemelen rahim filmi isteyecektir doktor. hem rahmin şekline hem tüplerine hem de içerde bir oluşum olup olmadığına bakmak için. bana öyle yapıldı. ilaçlar için 1500 tl gibi birşey tutuyormuş. benim doktorum nakit ödemeye 5000 tl istedi tedavi için. devlet hastanelerini hiç bilmiyorum. özel bir konu olduğu için hem hijyen hem rahatlık açısından varımızı yoğumuzu ortaya koyup özelden devam edeceğiz Allahın izniyle. korku, heyecan, endişe bunların hepsi olacak normal. kendini sakinleştirmenin yollarını bulmalısın. seni iyi hissettirecek uğraşlar falan. o kadar çok istiyorum ki şu yazdığımız şeylere vay be ne günlerdi diyeceğimiz güne ulaşmayı...
Herkese Merhabalar:) Miragecim öncelikle böyle bir konu açtığın için çok teşekkür ederim çünkü Eylül ayı benim umutlarımın da yeniden filizlendiği ay olacak inşallah, beni de listene dahil edersen çok sevinirim. Kısaca kendimden bahsetmek gerekirse. 30 yaşındayım 10 senelik evliyim. Evliliğimin 1. yılında doğal yöntemlerle korunduk ilaç vs. kullanmadık, 2. yıl denemelerimiz sonuç vermeyince araştırmaya karar verdik. Rahim filmi, kan tahlilleri vs. tüm tetkiklerimizi yaptırmamıza rağmen herhangi bir soruna rastlanmadı sebebpsiz infertilite teşhisi kondu. Özel bir hastanede 3 ay yumurtlama takibi, Çapa tıp Fakültesinde 3 defa aşılama ve nihayetinde İstanbul Eurofertilde 1. tüp bebek denememiz negatif sonuçlandı. Tüm bu tedavi sürecim 5 yıl kadar sürdü sonrasında hem fiziksel hem de ruhsal olarak dinlenmek için 3 yıl kadar ara verdik.Geçtiğimiz Mart ayının sonunda Akdeniz Üniversitesinde tekrar tedaviye başladık. Haziran ayının sonunda transferim yapıldı. İlk denememde 16 yumurtam oluşmuştu ve 6 yumurtam döllenmişti bana o zamanlar 1. kalite denmişti ve o dönemki kanunlarda 3 embriyo transferi serbest olduğundan 3ü de transfer edilmişti ama olmadı, bu defa sadece 6 yumurtam oluştu ve bir tanesi döllendi maalesef 4 gün önce negatifle sonuçlandı. Çok zor ve insanı yıpratan bir süreç insanı, maddi, manevi fazlasıyla zorluyor ancak inancımızı kaybetmeden devam etmek zorundayız. Hepinizin hislerini birebir anlıyorum, hissedebiliyorum. Eylül ayına kadar vücudumu hem fiziksel hem ruhsal olarak hazırlamaya karar verdim ve dilerseniz yaptıklarımı burdan sizinle paylaşailirim ilerleyen günlerde.Hem değişik kürler uyguluyorum hem de Allaha bol bol dua ediyorum. Allahım hepinizin kalbine göre versin inşallah, bunu bizim sınavımız olarak düşünelim inşallah ekim ayına bu listeden bir çok kişi hamile olarak başlayacak. İnancımızın zaman zaman azaldığı anlar olabilir, karamsarlığa düştüğümüz anlar olabilir mühim olan inancımızı kaybetmememiz ve kaldığımız yerden devam edebilmemiz. Hepinize sağlıklı, huzurlu hamilelikler diliyorum, umarım hepimiz anne olmanın tadına keyfine bir gün varabiliriz. Sevgiyle kalın görüşmek üzere.
Topicteki herkese merhaba. Mirage; ben 1 haftalık bir tatile çıkmıştım. yeni döndüm 6 ay içinde 2 aşılama bir tüp tedavisinden sonra bedenen ve ruhen oldukça yıpranmışım, tatil iyi geldi. Geçmiş sayfalara göz attım biraz.bir hayli müdavimi olmuş topikin.Bir de liste yapmışsın eline sağlık. Eksik bilgilerimi tamamlayayım dedim. yaşım 34, tüp tedavimden önce 2 negatif aşılamam oldu. Benden bu kadar.İnşallah topicin herkese uğurlu gelir...
geciktirici değil de canım ben zaten ancak ilaçla kırmızılarımı getiriyorum sabit 28 gün de bir.. ilacı eksik içsem de adet olabiliom çok şükür ağustostada 3 eksik eylülde de 3 eksik 6 gün öne alır... okul açılmamış olur diye düşünüyorum.. aman ne bilim erkenden olsun diye yalvaracam doktora da tutturdu canım daktırım eylül diyeeeee
selam cnmmm..Öncelikle kafam feci karışıkk.Ben herşeye takıyorum çok fena bir durumdayım..İçinden çıkmaya çalıışyorumm..Rabbim herşeyin hay. versin inşşş..
Ben rahim filmini 2009 ekim ayında çektirdim..Hiç ağrı kesici almadan çok stresli bir filmdi..Regl ağrısının 10 mislini çektim ama sadece 20 sn. falan sürd ağrı kısmı..Zaten ialcı verirken ağrıyor çünkü ilaç kanallardan geçerken biraz yakıyor oda ağrıya sebep oluyor..Ama feci bir ağrıydı..İnş. tekrar gerek kalmaz vermeme.Zaten 5 yılda 1 defa çekilmesi gereken bir film.. Kimseye 2. gerek kalmadan hamiler kalırız inşşallahhh..
Bu bizim çok büyük bir sınavımız etrafımızdaki tüm arkadaşlarımızı akrabalarımız 2. 3. doğurdu biz halen boşuz..Çok büyük bir mücadele.Çok büyük bir sabırrr...Rabbim zaten kuluna vermeyeceği şeyin hayalini kurdurmazmış..Hayal kurmak olmayan evladın kokusunu hissetmeye çalışmak kadar güzel bir duygu yok bencee..birde gerçeği olsa kimbilir nasıl olacak hiçç düşünemiyoummm..
Merhaba hayal bende kendimi eylüle kadar fiziksel ve ruhsal olarak hazırlamak istiyorum fakat ruhsal olarak hala iyi hissetmiyorum mesala sigarayı bırakmıştım ve negatiften sonra tekrar başladım biliyorum hayatımdan hemen çıkarmam gerekiyor inşallah en yakın zamanda bırakırım yineyaptığın kürleri merak ettim paylaşırsan sevinirim