- 18 Mayıs 2011
- 5.816
- 18.679
- Konu Sahibi fatmanur66
merhaba kölndeyim bende 19 senedir
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
SElam kizlarrr ben de bonn'dan katiliyorum. 16 yildir buradayim. Herkese sevgiler
bon ne tarafta kaliyor ben cok bilmiyorum acikcasi
Köln´ün hemen yani canim
sen nerdensin aytanem?
bende bottroptayim. cizelgene bakilirsa babak bekliyorsun herhaldeBen Bochum´da kaliyorum
bende bottroptayim. cizelgene bakilirsa babak bekliyorsun herhalde
?Evet canim, ilk bebegimi bekliyorum. Sayili günler bitmek üzere, az kaldi dogumuma.
Senin varmi cocuk?
selam fatmanur bende 10 yildir almanyadayim.yakin sayiliriz bende hagenden katiliyorum.
sanada hayirli günler prenses05 siegen ne tarafta?hayirli günler
bende siegenden katiliyorum :)
?
olmazmi hemde 4 tane:)insallah hayirlisiyla kurtulursun.ilk bebeginmi
bende yaklasik 1,5 senedir kölnde oturuyorum. Almanyaya geleli ise iki sene oldu. bir ay munihte bir aachende kaldim, esimin iiisi sebebiyle dolasiyoruz almanyayi. simdilik sabit ikamet yerimiz köln arada stuttgarta da gidip geliyoruz ama ben oglumla genellikle kölndeyim .Almanyaya gelidgim ilk üc ay hic birsey yapmadim sonra kursa basladim b1 sertifikami aldim b2 kursunada baslamsitim fakat araya hamilelik girdi hamilelgin 7. ayina kadar kursa devam ettim sonra tasindik vs. sebebler ile kurs yarida kaldi simdi malum cocuk var henüz 14 aylik bir yere birakmak istemiyorum ama 2 yasini bitirince b2 sertifikami almak istiyorum. yalnizliga gelince bende cok yalnizlik cekiyorum özellikle istanbuldan gelenler bilir almanyaya uyum saglamak zor. burda hayat cok duragan , adeta makinelesmis. ömrümü burda gecirmek istemiyorum Allah"tan tek dilegim yakin zamanda bu ülkeden kurtulmak
bende istanbuldán geldim.cok iyi bilirim zorluklarini.ama buraya birkere geldinmi geri gidemiyorsun..zamanla standartlara alisiyorsun. ve türkiyede zor günbela yürüyen hak hukuk burada tam gaz .insan haklari var.ve birde evlat yetistiriyorsan insana daha güvenli geliyor...geldinya birdaha gidemezsin canim.alismaya bak
ben eski almanci bir ailenin evladiyim. babam almanyada stuttgarta 25 sene bosch fabrikasinda calismis sonra bes cocukla türkiyeye dönüs yapmis 93 ten beri istanbulda yasiyorlar. almanya benim icin o zaman da sevimsiz bir yerdi sevmezdim. babam döndügünde 38 yasindayi herkes babam karsi cikti coluk cocugunu ac birakacak v.s o zaman da düüsnün almanyanin en iyi zamani babamda fabrikada usta basi maasi da iyi. fakat babam da benim gibi almanyayi sevmedi cocuklarim burda büyümesin dedi ve kalkti memlekte kesin dönüs yapti. bendeki akil ne iste ne kadin doktorum bana demisti " bi insan ayni hatayi iki kere yapar mi " diye
su an maddi imkanlari hayat standartlari cok iyi Allah a sükür , ben istanbuldaki sosyal yasami ariyorum ki burda o yok, bi de yabancisin sevilmiyorsun istenmiyorsun o da cabasi.
tek umudum esim burda köln üniversitesinde doktora yapiyor , ayni zamanda calistigi icin erken bitmesi zor, ama doktoradan sonra o da türkiyede bir üniversiteye girmek istiyor.
ne diyim hayirlisi...
keske sevebilsem burayi ama olmuyor netekim