Evliyim eşimi beğenemiyorum

Ya ben ortaya bir fikir daha atcam da korkak o çocuğunuz olursa babasına çekerse siz o zaman naparsiniz

Ya evlenmiş birinin yüzüne sen daha güzelsin deyip eşi içinde "yanına yakışmıyor " yorumu yapanlara sinir oluyorum
Ne oluyor yani evlenmiş zaten, ne geçiyor eline ?
Olabilir ,yakistirmamissindir ,karsidaki beğenmiş evlenmiş işte daha ne yorum yapiyorsunuz
Dışarıda yakışıklı birinin yanında kendimce güzel olmayan birini gördüğümde "vay gerçek aşk " deyip hoşuma gidiyor
Ya da tam tersi güzel kadın ve daha tipsiz erkek
Çevrenizin yaptığı hiç hoş değil
Iciniz soguduysa bu karşı tarafa haksızlıktır ama evet tip önemli , sizi kesinlikle etkilemeli ama evlilikte enn temel şey karakterdir.

Off gerçekten siz daha güzel olsaydınız asla evlenmezdiniz. Başkasıni bulamam diye evlenmişsiniz resmen . Yazık adama keşke bilse bu düşünceleri
Kesinlikle size katılıyorum belli ki kendini beğenmiş biri ve eşine büyük derece de haksızlık yapıyor yazık adama kim bilir nasıl da gözünün içine bakıyor kadının oysa ki bilse düşüncelerini 🙁

Ben tespit yaptım.boy güzellikte önemlidir evet.istisnalar vardır.ve hayatım boyunca güzel bir kadının da kendine yakışan bir erkekle olduğunu görmedim.bana kalırsa her iki cins de kendinden fiziksel olarak daha düşük kişileri tercih ediyor.vayy be çifte bak dediğim sayılıdir. Yüzde 90 güzel olan tarafa istinaden kendine bu tipi mi yakıştırıyorsun kafayı mı yedin diye düşünmüşümdür.
Kısa kadınların uzunlardan daha çekici olduğu gerçeği var ki zaten ülkemizde de dünyada da örneği çok tek tek yazmiyim simdi asdfg

Böyle bir tanıdık kadın var.
Kocası kadına on basar ama o nasıl bir özgüven ki kocasını beğenmez, çekici bulmuyorum, falan der.
Yıllardır dilime geliyo diyemiyorum.
Burda gıyabında deyim konu açılmışken:
Senin o ayrık dişli koca ağzını, kolon bileğini, 41 numara ayağını, limon memeni, burnu tıkalı gibi ses tonunu, teker yutmuş göbeğini, lensli kaşlarını, o seni ikiye katlayan uzun boylu geniş omuzlu renkli gözlü kocan beğendiyse, bil ki bu hayattaki tüm sadakasını sana sevgi şeklinde yerine getirmiş adam, bundan üstün sadaka görmedim ben.

Sevgili bacılarım, fiziksel özellik olarak tasvirimi lütfen şahsi algılamayın.
Ben de fiziken elbette eksikli kusurlu bir kardeşinizim.
Ancak kadının hadsizliğini anlatmak için betimlemem gerekiyordu.
Burda bodyshaming’den ziyade kocasına karşı kibri ve eziklemesinin yersiz olduğunu örneklemek istedim.

Konu sahibine gelecek olursam, sizin beğenmediğiniz belki bir başkasının tam tipidir. Şahsi güvende hissetme ihtiyacınızdan ötürü eşinizi kullanıyor ve bir de için için yeriyorsunuz.
Bu apaçık istismar.
Kimse sizin malınız değil.
Egonuzu onun üzerinden tatmin etmeyin.
Ha siz bunu ona açıkça söylediğinizde gitmezse o zaman onun tercihi deriz, susarız, ama gizlice beğenmeyip sömürmeye devam ederseniz bu çok bencilce.

Son düzenleme:
Valla hiç de öyle olmuyor.o kadar yakışıklı adam gördüm bir tanesinin bile eşi, sevgilisi güzel değildi.şu yaşa geldim bir kere bile hah bu adama anca bu kadın yakışırdı diyemedim.bula bula bunu mu bulmuş da kendine yakıştırmış dedim hep.adamlar 1.85 ve üstü, evlendikleri kadınlar kolları kadar.forumda da bu şekilde.gelenelsel kocam 1.90 ben 1.50 konuları ünlüdür burada. istisna neredeyse yok.bir kişi de çıkıp demedi ki kocam 1.85, ben 1.73.uzun boylu güzel kızlar da genelde kendisiyle aynı boyda erkeklerle birlikte oluyor.güzel kız olup yakışıklı sevgilisi olan da görmedim.doğa bu şekilde dengeliyor kendini.anlıyorum konu sahibini bozmak istemişsiniz ama gerçeği yansıtmıyor.
Güzel cevap vermişsiniz😊

Yüreği güzel olsun.. Kıymet versin.. Herseyden önemlisi nankör olmasın dikkat et.. İnan bunları yaşayacak olursan dünya yakışık lısı olsa sana öcü gelir.. Kalbi temiz.,derdinle dertlenen bir eş bulduysan binlerce kez şükret bence.. Mutsuz bir şekilde kıymet bilmeyen adamlarla ömür tüketen bir sürü güzel kadın var ne yazık ki..
Haklısınız…

Evlenmeden iyice düşünseydiniz keşke bu durumu. Sevgiliyken birbirine yakışan çiftleri görmediniz mi hiç? Eşinize haksızlık ediyorsunuz şuan. Sizi seviyor, sayıyorsa, mutlu ediyorsa bunun kıymetini bilin bence. Ha bulduğunuz yakışıklı erkekte size o değeri vermez söyliyim.

Çok fazla parametre oluyor aslında iyi derken salt iyilikten bahsedilmiyordur. Partnerlerimiz muhakkak diğer taliplerimizin/flörtlerimizin arasından sıyrılıp ön plana çıkarmış oluyor kendilerini. İyi, efendi ok ama yeterli olmuyor. Senin için ne kadar çabaladığı, istediğin gibi sevme sevilme şekli, dokunuşu, konuşması vs çok uzar gider bu konu. Pazardan meyve seçer gibi eş seçilmiyor farklı şeyleri de arıyor insan, o yüzden ben tipe bakmamıştım şahsen çünkü diğer konular bende daha ağır basıyordu. Son dediğin kısma katılıyorum bir soğuma sebebi olmalı ama konu sahibi olmadığını sadece kıyasladığında eşini daha az yakışıklı bulduğunu söyledi. Konu sahibinin kıyaslama gibi bir huyu varsa zaten herhangi bir konuda tatmin olamaz.
Şöyle ki daha evvelinde çok yakışıklı bulduğum biriyle sevgiliydim hatta gözüm kör olacak derecede aşıktım o da seviyordu ama narsist biriydi toksik bir ilişkinin içindeydim ve uzun süre ayrılamadım ilişkiyi yürüten hep bendim zaten bu yüzden erkeklere ve aşka küstüm ne kadar da yakışıklı karşıma çıktıysa hepsinin burnu kaf dağındaydı şu anki eşim beni yıllardır seviyor ve benim için çok çabaladı masumca ve karşılıksız sevgililik ve nişanlılık döneminde de bu dış görünüş mevzusu kafama takılıyordu ama gerçekten beni seven biri olduğu için geçmişte yaşadığım ilişkilerimi de göze alarak çok yakışıklı bir erkektense çok sevildiğim el üstünde tutulduğum bir erkeği tercih ettim ve evlendim

valla cogu kiza göre erkek olsun - evlenmek istesin yeter. kkda da görüyoruz kadin memur adam issiz, kadin genc akademisyen adam yasli lise mezunu, kadin kirilgan adam ayi. nice insan sırf evlenmek icin evleniyor. toplumsal baski mi, özgürlüğü evlilikle elde edecegini sanma yanilgisi mi, heves mi bilemiyorum.
o yuzden evlilik öncesi cok fazla parametresi oldugunu sanmiyorum konu sahibinin. belki de bsladigi iliski oyle evlilige evrilmistir.
zaten madem kendi cok guzel kocasi ortalama altinda niye baslamis o da ayri bir sey. filmlerdeki gibi ansizin bir tanisma - kapılma hikayesi olmayan herkes bir sekilde tipini bile bile iliskiye basliyor. madem adam tipin degil bastan baslamasaydin, o zaman iyiliği vs de kafani karistirmazdi :)
Şöyle ki daha evvelinde çok yakışıklı bulduğum biriyle sevgiliydim hatta gözüm kör olacak derecede aşıktım o da seviyordu ama narsist biriydi toksik bir ilişkinin içindeydim ve uzun süre ayrılamadım ilişkiyi yürüten hep bendim zaten bu yüzden erkeklere ve aşka küstüm ne kadar da yakışıklı karşıma çıktıysa hepsinin burnu kaf dağındaydı şu anki eşim beni yıllardır seviyor ve benim için çok çabaladı masumca ve karşılıksız sevgililik ve nişanlılık döneminde de bu dış görünüş mevzusu kafama takılıyordu ama gerçekten beni seven biri olduğu için geçmişte yaşadığım ilişkilerimi de göze alarak çok yakışıklı bir erkektense çok sevildiğim el üstünde tutulduğum bir erkeği tercih ettim ve evlendim

Evliyim eşim normal düzeyde bir dış görüntüye sahip çevremde benim güzel bir kız olduğumu söyler
Eşim çok tarzım değil ama karakterinden ve beni çok sevmesinden dolayı tarzım olmamasını göz ardı ettim fakat şu an dışarda birbirine çok yakışan çiftler gördüğümde depresyona giriyorum bende daha yakışıklı biriyle olabilirdim diye. Bu düşünceler beni çok üzüyor eşim içinde üzülüyorum. Nasıl atlatırım nasıl bu düşüncelerden kurtulabilirim yardımcı olur musunuz?
Bu düşünceden kurtulman için boşanman lazım.Boşanmıyorsanda eşine çeki düzen ver.Oda olmuyorsa niye evlendin ?

Evliyim eşim normal düzeyde bir dış görüntüye sahip çevremde benim güzel bir kız olduğumu söyler
Eşim çok tarzım değil ama karakterinden ve beni çok sevmesinden dolayı tarzım olmamasını göz ardı ettim fakat şu an dışarda birbirine çok yakışan çiftler gördüğümde depresyona giriyorum bende daha yakışıklı biriyle olabilirdim diye. Bu düşünceler beni çok üzüyor eşim içinde üzülüyorum. Nasıl atlatırım nasıl bu düşüncelerden kurtulabilirim yardımcı olur musunuz?
Kesinlikle boşan. Yaşın çok genç. Hayatını heder etme. Saygı duymadığın bir adamla hayat geçmez.

O seni güzel olduğun için sevmiş sen de onu iyi olduğu için olay bu yani.bu tarz erkekler yakışıklı olmadıklarını bildikleri için iyilik kozuna tutunuyorlar zaten.ama nedense herkes adamın olaydan haberi yokmuş, saf salak bir kişiymiş gibi yorum yapıyor.adam sanki karım beni nasıl yakışıklı bulmuyor diye şok falan geçirecek.yok kendisini çok yakışıklı bulan birini bulsun falan filan.eee bulmadıkları için bu kadar iyi ve güzel bir kadından bu kadar etkileniyor zaten adam.

O seni güzel olduğun için sevmiş sen de onu iyi olduğu için olay bu yani.bu tarz erkekler yakışıklı olmadıklarını bildikleri için iyilik kozuna tutunuyorlar zaten.ama nedense herkes adamın olaydan haberi yokmuş, saf salak bir kişiymiş gibi yorum yapıyor.yok kendisini çok yakışıklı bulan birini bulsun falan filan.eee bulmadıkları için bu kadar iyi ve güzel bir kadından bu kadar etkileniyor zaten adam.
Belki bulurdu Förhıns adam. Kimler neleri buluyor, sümüğümü atmayacağım adamların kapısında kuyruk var. Bunda kuyruk olmazdı belki, ama kendini seven birini bulma şansı vardı yine.

geçmişte yaşadığım ilişkilerimi de göze alarak çok yakışıklı bir erkektense çok sevildiğim el üstünde tutulduğum bir erkeği tercih ettim ve evlendim
Evet bir tercih yapmışsınız, şimdi o tercihin arkasında durmanız gerekmez mi? Hala yok şöyle güzelim böyle güzelim, yakışıklı görünce moralim bozuluyor falan sanki 15 yaşındasınız. Başta size yüklenildiğini düşünmüştüm şimdi sanki eşinizin ufak bir açığı olsa vicdanınız rahatlayıp çekip gideceksiniz gibi hissettim.

X