Evliyim eşimi beğenemiyorum

Evliyim eşim normal düzeyde bir dış görüntüye sahip çevremde benim güzel bir kız olduğumu söyler
Eşim çok tarzım değil ama karakterinden ve beni çok sevmesinden dolayı tarzım olmamasını göz ardı ettim fakat şu an dışarda birbirine çok yakışan çiftler gördüğümde depresyona giriyorum bende daha yakışıklı biriyle olabilirdim diye. Bu düşünceler beni çok üzüyor eşim içinde üzülüyorum. Nasıl atlatırım nasıl bu düşüncelerden kurtulabilirim yardımcı olur musunuz?
Atlatamazsınız adamı görüp karar vermediniz mi sanki gerdek gecesi görmüş gibi triplere girmeyin bu tutumunuz hoş değil her insan sevilmeyi hak eder beğenilecek taktir edilecek bir yönü vardır madem beğenmeyeceksiniz beğenen bulunurdu haksızlık ediyorsunuz eşinize. Size nasıl davrandığı önemli el üstünde tutuyor mu gerisini bosverin tip erkekte çok önemli değil karakter daha öne geçiyor.

Evet bir tercih yapmışsınız, şimdi o tercihin arkasında durmanız gerekmez mi? Hala yok şöyle güzelim böyle güzelim, yakışıklı görünce moralim bozuluyor falan sanki 15 yaşındasınız. Başta size yüklenildiğini düşünmüştüm şimdi sanki eşinizin ufak bir açığı olsa vicdanınız rahatlayıp çekip gideceksiniz gibi hissettim.
Ya herkes neden ben güzellik konusunda kendimi övüyormuşum gibi konuşuyor
Ben kendimi kusursuz güzel bulmuyorum arkadaşlar çevrem tarafımdan güzel olduğum söyleniyor diyorum hatta kendimde çok fazla kusurda bulurum yani şunu bi netleştirelim

Bir de adama üzülüp konu sahibinden hırs almak için sen de güzel değilsindir ne demek anlamıyorum. Bu kadar kafaya taktığına göre belli denklik yok. Hadi diyelim konu sahibi kendini dev aynasında görüyor güzel değil, yanılgı içinde. Yok mu dışarda tip olarak dengesiz eşleşme olan çiftler? Adamlar da zaten tip olarak düşük profilli oldukları için genelde ekstra iyi, efendi filan oluyorlar, dengesizliğin kendileri de farkında, üzülecek bir şey yok yani. eşim beni yakışıklı bulmuyor diye Karalar bağlayacağını sanmıyorum.
Ay evet anlatamıyorum kimseye . Herkes benim burda güzelim ben diye kendimi övdüğümü sanıyor
Burda mesele benim güzel olup olmamam değil diyorum anlamıyorlar 🤷🏻‍♀️ insanlar rastgele linçlemek için yorum yazıyorlar ne diyim😐

Ben kendimi kusursuz güzel bulmuyorum arkadaşlar çevrem tarafımdan güzel olduğum söyleniyor diyorum hatta kendimde çok fazla kusurda bulurum yani şunu bi netleştirelim
Beğendiğiniz bazı yorumlar midemi bulandırdı. (Sizin gerçekten güzel olmanızla başlayıp eşinizin çirkin olduğu için iyi olduğu temalı).Neyse onu geçelim. Netleştirsek ne değişiyor kendi tercihi ile evlendiği adamı beğenmeyen etrafta beğendiği erkek olunca morali bozulan bir profil olarak görünüyorsunuz.

Cevre faktoru evliliginizi etkileyecekti madem evlenmeseydiniz
Yasiniz ilerledikce bu yas ve guzellikte mi kalacaksiniz?
Herkes evlenecegi kisi de karakter,huy guzelligi,iyilik ararken siz buldugunuzu bunuyorsunuz gibi bir sey yasiyorsunuz.
Esinizi bir baskasiyla kıyaslamak nedir ya?

Zamanında bu adamı seçmiş evlenmişsiniz. O vakit kimin sokma aklı ile hareket ettiniz de şimdi birkaç kişi güzel diyor diye gaza geliyorsunuz?

Evliyim eşim normal düzeyde bir dış görüntüye sahip çevremde benim güzel bir kız olduğumu söyler
Eşim çok tarzım değil ama karakterinden ve beni çok sevmesinden dolayı tarzım olmamasını göz ardı ettim fakat şu an dışarda birbirine çok yakışan çiftler gördüğümde depresyona giriyorum bende daha yakışıklı biriyle olabilirdim diye. Bu düşünceler beni çok üzüyor eşim içinde üzülüyorum. Nasıl atlatırım nasıl bu düşüncelerden kurtulabilirim yardımcı olur musunuz?
Bosanarak atlatabilirsin.

Beğendiğiniz bazı yorumlar midemi bulandırdı. (Sizin gerçekten güzel olmanızla başlayıp eşinizin çirkin olduğu için iyi olduğu temalı).Neyse onu geçelim. Netleştirsek ne değişiyor kendi tercihi ile evlendiği adamı beğenmeyen etrafta beğendiği erkek olunca morali bozulan bir profil olarak görünüyorsunuz.
Siz bence olayları çok farklı açıdam yorumlamışsınız ve bütün mesajları da okumamışsınız
Sırf birilerini linçlemek için yazmayın iyi günler

Esinize cok haksizlik ediyorsunuz. Kendisini begenmeyen biriyle evli resmen. Erkek arkadasim benim hakkimda boyle dusunseydi veya dusunuyorsa kesinlikle ozguvensizlik krizi yasardim.
Bence eşiniz sizi o kadar seviyor ki begenilmedigini bile hissedememis adam ki insan hisseder.
Ha bir de soyle bir sey de var yarin bir gun sizden kat kat yakisikli biriyle birlikte oldugunuzda ve o sizin icin ayni seyleri dusundugunde bakalim ne hissederdiniz

Ben konu sahibine de üzüldüm açıkçası. Sanırım 1-2 kişinin iltifatlarına istinaden gaza gelmiş ve soluğu burda almış🤪
Tek suçum güzel olmak diyosun yani 😂
Güzellik yada yakışıklılık = neye göre kime göre ?
Arkadaşlar nedir bu algı yahu 🙄
Bide bunun gibiler genelde tam tersi güzellik konusunda muzdarip tiplerdir. Psikolojik destek almalı.

Ben konu sahibine de üzüldüm açıkçası. Sanırım 1-2 kişinin iltifatlarına istinaden gaza gelmiş ve soluğu burda almış🤪
Tek suçum güzel olmak diyosun yani 😂
Güzellik yada yakışıklılık = neye göre kime göre ?
Arkadaşlar nedir bu algı yahu 🙄
Bide bunun gibiler genelde tam tersi güzellik konusunda muzdarip tiplerdir. Psikolojik destek almalı.
Size de tavsiye ederim🙂

Neden evlendin ozaman? Milletin kocazıyla neden kendi eşini eleştiriyorsun ki herşey dış görünüş değil sen onu seviyosan umursamazsin bile bu durumu

Mühendislik fakültesinde okumuş bir kadın olarak söylüyorum . Dış güzelliğe bende önem veririm bu arada ama evlendikten sonra konuşulacak konu değildir bu
Aynısını düşünen bir meslektaşım. Ben de dış görüntüye hep baktım. Bakılmaz diyenleri sallamadım. Çünkü benim için önemli idi. Yalnız konu sahibi evlenmeden önce sadece karaktere bakmış. Bu büyük bir hata.

Aynısını düşünen bir meslektaşım. Ben de dış görüntüye hep baktım. Bakılmaz diyenleri sallamadım. Çünkü benim için önemli idi. Yalnız konu sahibi evlenmeden önce sadece karaktere bakmış. Bu büyük bir hata.
Belki bizim tercih şansımız çoktu 🤣 bilemem ama bir insanı arzulamadan nasıl evlenilir ki ? Dost değil , arkadaş değil ömür boyu yaşayacağın , cinsel birliktelik kuracagin insan . Yani insanlar nasıl bu kadar kolay evlenme kararı veriyor anlamıyorum .

Guvenme guzllıgıne 1 sivilce yeter... Adam yakışıklı oldu dıyelım dusunun evde hamıle kocaman karın catlak bacak degısen gogus sureklı kusan hamıle bır es, dogum oldu dıyelım sarkan gobek kusmuk kokan sac bas dagınık bır es vs.. Ornek uzar gıder. Bu yakısıklı adama da senı yakıstırmasalar dese ki ben buna mı layığım hıc onuurn kırılmaz mı
Nişnlı olsan dusunsen neyse dıcem de oda yok
Rihanna nın, adriana limanın, shakıranın aldatıldıgı bu dunyada senı mendil gıbı burusturur atarlar

Belki bizim tercih şansımız çoktu 🤣 bilemem ama bir insanı arzulamadan nasıl evlenilir ki ? Dost değil , arkadaş değil ömür boyu yaşayacağın , cinsel birliktelik kuracagin insan . Yani insanlar nasıl bu kadar kolay evlenme kararı veriyor anlamıyorum .
Kesinlikle ben tipe bakarım. Yakışıklılıktan kasıt kime göre neye göre? Ama mutlaka beğendiğim bir özelliği olmalı. Kaşı,gözü neyse o. Gerçi bizden geçti ama çok şükür kocama maaşallah boşa konusmuyorum😅😅😅😅 ben yapamam yani. Çünkü tartışma sırasında bile mesela tipi güzel olunca katlanma seviyen artıyor😅

Ay nasıl yorumlar bunlar?
Başka bir bakış açısı getireceğim
OKB tanısı aldınız mı
ROMANTİK İLİŞKİ OKB Sİ olabilir ( bu düşünce bi anda geldiyse sürekli aklınızdaysa rahatsız ediyorsa ve kaygı yaratıyorsa) araştırmanızı öneririm.

Kolay almadım ki zaten burda sadece üstten bir kısmını anlatıyoruz detayları ve kimin ne yaşadığını tam olarak kimse bilemez

X