Tekrarlayan düşünceler. İlişki OKB'si aşağıdaki gibi tekrarlayan düşüncelere neden olur:
- "Onlar 'doğru kişi' mi, yoksa benim için daha uygun biri var mı?"
- "Onlar için yeterince iyi bir ortak mıyım?"
- "Az önce beni öptüklerinde tahrik olduğumu hissetmedim. Bu ilişkimizde bir sorun olduğu anlamına mı geliyor?"
- "Eşimi gerçekten seviyor muyum yoksa sadece ilişkinin rutinini mi yaşıyorum?"
- "Başka birinin çekici olduğunu fark ettim. Bu, partnerime yeterince sadık olmadığım anlamına mı geliyor?"
- "Ya bu ilişkiye girerek hata yaptıysam?"
- "Bu ilişkide sonsuza kadar kalmak istediğimden tamamen emin değilsem, partnerimi kandırıyor muyum?"
- "Partnerimi her zaman düşünmüyorum. Bu, onu gerçekten sevmediğim anlamına mı geliyor?"
- "Partnerimle ayrılırsak yalnız kalmaktan çok korkuyorum."
- "Bugün partnerime karşı duyduğum sevginin beni bunalttığını hissetmedim. Bu, doğru eşleşme olmadığımız anlamına mı geliyor?"
Bu düşünceler o kadar bunaltıcı hale gelebilir ki başka hiçbir şey düşünemezsiniz.
Kusurlara odaklanma. ROCD, eşinizin görünüşündeki veya kişiliğindeki bir kusura takıntılı olmanıza neden olabilir. Önemsiz görünse bile kusuru görmezden gelmekte zorluk çekebilirsiniz.
Ay nasıl yorumlar bunlar?
Başka bir bakış açısı getireceğim
OKB tanısı aldınız mı
ROMANTİK İLİŞKİ OKB Sİ olabilir ( bu düşünce bi anda geldiyse sürekli aklınızdaysa rahatsız ediyorsa ve kaygı yaratıyorsa) araştırmanızı öneririm.