Evliyim eşimi beğenemiyorum

Ay nasıl yorumlar bunlar?
Başka bir bakış açısı getireceğim
OKB tanısı aldınız mı
ROMANTİK İLİŞKİ OKB Sİ olabilir ( bu düşünce bi anda geldiyse sürekli aklınızdaysa rahatsız ediyorsa ve kaygı yaratıyorsa) araştırmanızı öneririm.
Hiç duymamıştım araştıracağım teşekkürler

Guvenme guzllıgıne 1 sivilce yeter... Adam yakışıklı oldu dıyelım dusunun evde hamıle kocaman karın catlak bacak degısen gogus sureklı kusan hamıle bır es, dogum oldu dıyelım sarkan gobek kusmuk kokan sac bas dagınık bır es vs.. Ornek uzar gıder. Bu yakısıklı adama da senı yakıstırmasalar dese ki ben buna mı layığım hıc onuurn kırılmaz mı
Nişnlı olsan dusunsen neyse dıcem de oda yok
Rihanna nın, adriana limanın, shakıranın aldatıldıgı bu dunyada senı mendil gıbı burusturur atarlar
Bırakın da hamileyken doğum yaparken de kocamız bizi beğenir mi diye düşünmeyelim ki bir zahmet beğensinler ya da beğenmesinler o zaman o mu düşünülür allah aşkınıza
Ayrıca buruşturup atmak nasıl bir deyim

OKB tanısı aldınız mı
ROMANTİK İLİŞKİ OKB Sİ olabilir ( bu düşünce bi anda geldiyse sürekli aklınızdaysa rahatsız ediyorsa ve kaygı yaratıyorsa) araştırmanızı öneririm.
Tekrarlayan düşünceler. İlişki OKB'si aşağıdaki gibi tekrarlayan düşüncelere neden olur:
  • "Onlar 'doğru kişi' mi, yoksa benim için daha uygun biri var mı?"
  • "Onlar için yeterince iyi bir ortak mıyım?"
  • "Az önce beni öptüklerinde tahrik olduğumu hissetmedim. Bu ilişkimizde bir sorun olduğu anlamına mı geliyor?"
  • "Eşimi gerçekten seviyor muyum yoksa sadece ilişkinin rutinini mi yaşıyorum?"
  • "Başka birinin çekici olduğunu fark ettim. Bu, partnerime yeterince sadık olmadığım anlamına mı geliyor?"
  • "Ya bu ilişkiye girerek hata yaptıysam?"
  • "Bu ilişkide sonsuza kadar kalmak istediğimden tamamen emin değilsem, partnerimi kandırıyor muyum?"
  • "Partnerimi her zaman düşünmüyorum. Bu, onu gerçekten sevmediğim anlamına mı geliyor?"
  • "Partnerimle ayrılırsak yalnız kalmaktan çok korkuyorum."
  • "Bugün partnerime karşı duyduğum sevginin beni bunalttığını hissetmedim. Bu, doğru eşleşme olmadığımız anlamına mı geliyor?"
Bu düşünceler o kadar bunaltıcı hale gelebilir ki başka hiçbir şey düşünemezsiniz.
Kusurlara odaklanma. ROCD, eşinizin görünüşündeki veya kişiliğindeki bir kusura takıntılı olmanıza neden olabilir. Önemsiz görünse bile kusuru görmezden gelmekte zorluk çekebilirsiniz.

Tekrarlayan düşünceler. İlişki OKB'si aşağıdaki gibi tekrarlayan düşüncelere neden olur:
  • "Onlar 'doğru kişi' mi, yoksa benim için daha uygun biri var mı?"
  • "Onlar için yeterince iyi bir ortak mıyım?"
  • "Az önce beni öptüklerinde tahrik olduğumu hissetmedim. Bu ilişkimizde bir sorun olduğu anlamına mı geliyor?"
  • "Eşimi gerçekten seviyor muyum yoksa sadece ilişkinin rutinini mi yaşıyorum?"
  • "Başka birinin çekici olduğunu fark ettim. Bu, partnerime yeterince sadık olmadığım anlamına mı geliyor?"
  • "Ya bu ilişkiye girerek hata yaptıysam?"
  • "Bu ilişkide sonsuza kadar kalmak istediğimden tamamen emin değilsem, partnerimi kandırıyor muyum?"
  • "Partnerimi her zaman düşünmüyorum. Bu, onu gerçekten sevmediğim anlamına mı geliyor?"
  • "Partnerimle ayrılırsak yalnız kalmaktan çok korkuyorum."
  • "Bugün partnerime karşı duyduğum sevginin beni bunalttığını hissetmedim. Bu, doğru eşleşme olmadığımız anlamına mı geliyor?"
Bu düşünceler o kadar bunaltıcı hale gelebilir ki başka hiçbir şey düşünemezsiniz.
Kusurlara odaklanma. ROCD, eşinizin görünüşündeki veya kişiliğindeki bir kusura takıntılı olmanıza neden olabilir. Önemsiz görünse bile kusuru görmezden gelmekte zorluk çekebilirsiniz.
OKB tanısı aldınız mı
İnanamıyorum şu an resmen sorunumu bulmama yardımcı oldunuz
İşte bende böyle beni olumlu yönde etkileyecek bir yorum istiyordum .
Çoğu insan burda benim güzel olup olmamamı eleştirmiş hemde hiç beni tanımadan. Çoğu kişi boşan demiş sanki ben istesem boşanmayı düşünemeyecekmişim gibi.
Ama böyle bir şeyi hiç duymamıştım ve şu an rahatladım . Yani bu düzelebilecek bir şey olabilir çünkü eşimden ayrılmak istemiyorum
Sorun belki de bendeymiş

İnanamıyorum şu an resmen sorunumu bulmama yardımcı oldunuz
İşte bende böyle beni olumlu yönde etkileyecek bir yorum istiyordum .
Çoğu insan burda benim güzel olup olmamamı eleştirmiş hemde hiç beni tanımadan. Çoğu kişi boşan demiş sanki ben istesem boşanmayı düşünemeyecekmişim gibi.
Ama böyle bir şeyi hiç duymamıştım ve şu an rahatladım . Yani bu düzelebilecek bir şey olabilir çünkü eşimden ayrılmak istemiyorum
Sorun belki de bendeymiş
Sevindim faydalı olmama. Ancak iyi bir terapist bulmalısınız çünkü okb yi terapistler bile tam bilmiyorlar ilişki okb sini hiç duymamış doktorlar var.
Okb zor bir hastalık. Umarım kontrol altına alabilirsiniz yine de yardımcı olduğuma sevindim🙏🏼

Evliyim eşim normal düzeyde bir dış görüntüye sahip çevremde benim güzel bir kız olduğumu söyler
Eşim çok tarzım değil ama karakterinden ve beni çok sevmesinden dolayı tarzım olmamasını göz ardı ettim fakat şu an dışarda birbirine çok yakışan çiftler gördüğümde depresyona giriyorum bende daha yakışıklı biriyle olabilirdim diye. Bu düşünceler beni çok üzüyor eşim içinde üzülüyorum. Nasıl atlatırım nasıl bu düşüncelerden kurtulabilirim yardımcı olur musunuz?
Günün sonunda senin kötü gününde yanında olan değer veren kıymetli olacak

Evliyim eşim normal düzeyde bir dış görüntüye sahip çevremde benim güzel bir kız olduğumu söyler
Eşim çok tarzım değil ama karakterinden ve beni çok sevmesinden dolayı tarzım olmamasını göz ardı ettim fakat şu an dışarda birbirine çok yakışan çiftler gördüğümde depresyona giriyorum bende daha yakışıklı biriyle olabilirdim diye. Bu düşünceler beni çok üzüyor eşim içinde üzülüyorum. Nasıl atlatırım nasıl bu düşüncelerden kurtulabilirim yardımcı olur musunuz?
Ya ayrılacaksın ya da eşinin iyi yönlerine odaklanacaksın

Komşunun tavuğu komşuya kaz görünür müş.
Beğenmediğin yanına yakıştırmadıığın hayat arkadaşına dibi düşenler olabilir.
Müsade et gitsin yada sev gitsin

X