Evliyim ama değilim gibi :)

Öncelikle Allah sizden razı olsun annesi olmuşsunuz. Bence üçünüz aynı yerde uyuyun. Bazı çocuklar belli yaşa kadar anne ve babasıyla uyuyor. Anormal değil. Eşinizle ayrılmanıza gerek yok ki.

eşini gördün. sevdin. evlendin. kızım var dedi. tamam dedin. eşini sevdiğin için kızı da sevdin. evliliğin umarım ömürlük olur.
kalbi temiz güzel bir kadın olduğun belli. umarım çok mutlu olursun.

şöyle düşün. eğer evliliğin biterse ufak çocuk da hayatından çıkacak. keşke böyle olmasa ama genelde böyle oluyor. bu kelimeden nefret etsem de üvey anne ancak evlilik devam ederse çocukla iletişimde kalıyor. çünkü boşansanız
iki taraf da birbirinin yüzünü görmek istemeyeceği için çocuk da babası ne derse onu yapacağından o da sizinle görüşmeyecektir. herkes zamanla başka biriyle tanışıp evlenecek ve yollar sonsuza kadar ayrılacaktır. boşansam bile eski eşimin çocuğuyla hep görüşüyoruz diyen vardır ama ben görmemişimdir bilemem dediğim gibi benim gördüğüm üvey anne eşiyle mutlu ise çocuğu sahiplenir. eğer mutsuzsa çocukla bağ kurmakta zorlanır ve gitgide o bağ kopar. aynen eşinin aile üyelerini çok sevip boşanınca bir daha onlarla hiç görüşmemek gibi oluyor. yasal olarak da bağınız kalmadığı için reşit oluncaya kadar eski eş istemezse görüşemezsiniz. o yüzden sen ilk başta eşinle iletişim sorunlarını çözmeyi dene. çocuk sorumluluğu asla tek başına sende kalamaz. çocukla bir gün sen bir gün o uyuyacak. çocuğu bir gün sen ders çalıştırırsan ikinci günü o yapacak. insanlara neyi verirsen daha da isterler. eşine aşırı konfor vermişsin. senden çocuk konusunda saygı bekleyebilir, makul ilgi bekleyebilir ama sen artık çocuğun her şeyisin ben yokum sen hallet diyemez. ona babalık görevlerini hatırlatmak zorundasın. bundan rahatsız olacaktır çünkü konfor alanını bozacaksın ama bozmazsan çocuğun her türlü sorumluluğu sana yüklenecek ve sen boğulma yaşayacaksın. gitgide eşine bileneceksin soğuyacaksın. o yüzden açık ve direkt iletişim kuracaksın. çocuğun babası sensin cümlesini sık sık kuracaksın. çocuklu biriyle evlenmek demek öz anne ve öz babanın sorumluluklarının tamamını tek başına üstlenmek demek değildir.

Bekar bir kadının kendini bir anda anne konumunda bulması bence de gayet tabii zor.
Anaçlık kişiden kişiye çok değişiklik gösterir. Evlenmeseydin diye asla yargılayamam hayal başka yaşamak başka.
Eşini bende çok sorumsuz buldum.Yeni evli bir hanıma bu kadar sorumluluk yüklenmez. Büyük payını o almalı hatta profesyonel yardım almalılar.

Evet en buyuk sorun eşde zaten kadını yanlız bırakmış oda yorulmuş.Bunu anlamak çok zor olmamalı bence.Ben anne olarak çocuk bakımın ne kadar zor oldugunu biliyorum her yaşın ayri zorlukları var.Çocugun oz annesi sorumluluktan kaçmış bu kadın yapıyor.Eṣi olacak adam sorumluluklarını bilmeli eşinede dinlenmesi için zaman ayırmalı.Daha anne kuzusu yaşı o çocugun napsın annesinde bulamadığı sevgiyi o kadında arıyor.Her üvey anne bunu yapamaz o yüzden ben kadına çocuga o sevgiyi verdigi için iyisin diyorum.Sonrası nasil olur Allah bilir.

Oofff ne abarttın yaaa ne kadar kastın kendini yorumu saçma bir yere çekmek için. Kadın çocuk ile konu sahibinin arasındaki ilişkinin güzelliğine dua etmiş inşallah hep böyle olur diye. Bu çok net yani bunu başka şekilde anlamak art niyete girer

Annesi ölmüş gibi neden davranılıyor anlamadım. Bu çocuğun sorumsuz dahi olsa bir öz annesi var. Kişilik bölünmesi yaşayacak resmen. 2 anne figürü. Biri kötü ilgilenmeyen biri iyi ilgilenen diye kodlayacak. Konu sahibi olsa olsa abla gibi birşey olabilir ona anne diyemez mesela çünkü annesi var. Ben şahsen annesi olsam yaşıyorken başkasına anne demesini istemem. Belki diğer kadının durumu yok bakacak hiç bilmiyoruz. İletişim illa ki kuruyordur.
Ayrıca konu sahibi karı koca hayatı yasamak istiyor çift olarak uyumak istiyor bu durumdan şikayetçi yalnız.Bu kadar değişikliğe çocuğun adapte olacağını sanmıyorum boşluk duygusu var kesinlikle yardım alınmalı. Birde çocuk düşünürse konu sahibi iyice karışır işler. Kıskanır da.
3-4 yaşından itibaren tek uyumaya alıştırılmalı çocuklar kendi öz çocuğu da dahil.

Böyle zamanlarda uyuyana kadar çocukla yatıp uyuduktan sonra anne kalkıp kendi yatağına geçmez mi zaten?
Kalkınca sizi göremeyip ağlıyorsa çocukla konuşulur. Sen uyuyunca kendi yatağıma gideceğim ama korkma seslensen duyarım seni çok seviyorum vs gibi. Buna alıştırın.
Eşinizin bu konudaki düşüncesi ne peki?

Çocuğum yok yanlış bişey söylemeyeyim ama bizim arkadaşlar çocukları uyutup çıkıyorlar odadan. Sabaha kadar yatmıyorlar. Mesela biz misafirlikte olduğumuzda onlar gidip çocuğu uyutuyor, biz takılıyoruz daha sonra yanımıza geliyorlar. Yanında sürekli yatmasanız olmuyor mu?

Çocuğa annelik etmeniz takdire şayan, muhtemelen her halükarda sizi daha yakın bilecek anne diyecek. Ama burada ikiniz de masumken eşiniz bana pek masum gelmedi açıkçası. Ne güzel evlen ayrıl, çocuğunun annesi kayıplara karışsın ama üstüne düşme. Neden? Tamam baştaki suçlu arayıp sormayan annedir ama baba da demiyor mu yahu benimle kalsa bile arada bir ilgilen senin de çocuğun, çocuk annesini unutmasın hani. Sanki ne de olsa yeniden evlendim, eşim kızımın yeni annesi olsun baksın sorumluluktan kurtarsın beni, benim de tuzum kurusun yine yan gelip yatayım fikrinde gibi. Yani umarım yanlışım vardır ama sizinle neden evlendi bu adam düşündünüz mü? Çocuğuna baktırıp kaybettiği "düzeni" sağlamak içinse çok yazık. Aksi halde "evlendiğim kadının ilk evliliği, onun da beklentileri var ona karşı da sorumluluklarım var tek sorumluluğu benim çocuğuma bakmak değil" diye düşünmesi lazımdı. Çocuğa uyku arkadaşı gibi bir şey alıp uykuya daldıktan sonra bırakabilirsiniz, bir pedagogla da görüşebilirsiniz. Eşiniz ya durumu düzeltip çocugu da asgari düzeyde olsa bile annesiyle görüştürsün ya da çocuk falan yapmayın ondan. "Evliyim ama değilim gibi" demişsiniz ya, gerçekten de dediğiniz gibi, siz o evde bir "eş" değil de bakıcı olmuşsunuz. Bu kendi çocugunuz bile olsa aynı şey pratikte

Bana sacma geldi bu durum. Kendisi neden kızıyla yatmak istemiyor. Kendine eş degil de kızına anne almış gibi davranmasi neyin nesi? Cinsellik kısmını nasıl hallediyorsunuz? Ayrica cocugun annesi hayatta iken bu kadar annesiz kalmasi da dogru degil neden arayip biraz da onun bakmasini soylemiosunuz. Cocuklu adamla evlendi diye cocuga full time bakmak zorunda degilsiniz öz annesi varken.

İki çocuk büyüttüm hiç yanımda yatirmadim, aynı odada yattık ama aynı yatakta yatmadık. Ben hiç rahat edemem uyuyamam. Şimdi üçüncü iki yaşına geldi, oda aynı uyuyunca hemen beşigine yatırıyorum yoksa uyku bana haram. Konu sahibi kendinizi çok net ifade etmişsiniz, bence bunu eşinize de anlatın. Birlikte çözüm bulmalısınız, burdan size çözüm çıkmaz. Ayrıca kızınızı sahiplenmeniz çok hoşuma gitti,

Benim kızımda 4.5 yaşında nr yaptıysak olmadi illa bizimle ya da babasıyla yatmak istiyor .iyi davrandık olmadi hafif sert davrandık olmadi . Aninda yanından gittiğimizi anliyor ve ağlamaya başlıyor. Bizde artık onuruna bıraktık. Şubatta okula başlayacak umarım oradaki rehberlik ve öğretmen konusunda düzelir. Sorun sadcee cinsellik değil aslında. Kendi yatağında yatmak istiyorsun . Bizde anne olabiliriz ama insanız neticede . Üç kişi aynı yatakta yatmak kolay olmuyor . Hele benim kızım yatarken de hareketli surekli kollar bacaklar hiç durmuyor. Uyuyacakken uyuyamıyorsun. Bu sefer anneler surekli yorgun ve uykusuz oluyor. Seni o yüzden çok iyi anlıyorum. Vicdanin ve kendin arasında kalmışsın. Eğer okula gidiyorsa rehberlik hocasıyla konuşabilirsin bu konuyu .

Gece yanından kalkınca uyanıyor mu?
Benim bildiğim düzende o yaşta çocuklar zaten genelde tek uyumuyor. Bu çocuk annesiz büyüdüyse de korkuları vardır güvenli bağlanma gelişmemiştir tek yatırmaya alıştırmanız imkansız olabilir. Ama uykuya daldıktan sonra kalkabilirsiniz. Gece uyanırsa tekrar çağırır ya siz ya babası gidersiniz. Ya da yanınıza gelir. Çocuğu erken uyutup kalkıp eşinizle başbaşa vakit geçirebilmeniz lazım.

Cinsellik ne durumda

Çocuğun odasında mı yatıyorsunuz?
Çocuk uyuduktan sonra kalkıp yatağınıza gitmiyor musunuz veya eşiniz çağırmıyor mu?
Çocuk travmalı ise ille de beraber yatmak istiyorsa kendi yatağınızda aranızda yatsa?Babası da var ya hani...
Var de mi babası?
Baba açısından eşi ve kızının birbirlerine bu denli sevgi beslemeleri mutluluk verici olmalı.
Öyle ise bunu belli etmesi, size müteşekkir olması ve sizi duygusal anlamda doyurması lazım.
Adam savmış başından gibi davranıyorsa sitemlerinizde haklısınız.
Sanki çocuk sizin de, kocanız da yeni eşiniz gibi bir düzen anladım ben.
Öyle ise yanlış.
Konuşun eşinizle başbaşa.
Ve birlikte yatın, bu önemli bir detay.
Çocukla olan ilişkiniz için de sizi ayrıca tebrik ediyorum,harikasınız

3nuz birlikte uyuyun diye tavsiye veriliyor kadın şikayet ederken.

Burada esinize kizmaniz biraz yersiz geldi adam tabii ses etmez çünkü kizinin mutluluğu herseyden once gelir lutfen bunu sizi sevmiyor diye düşünmeyin
Evlat bazen eşten de once gelebiliyor ki siz de cocuga oncelik vermissiniz ve ne mutlu sizi kabullenmis size baglanmis ve belki de anne boslugunu sizinle.dolduruyor
Cocuklarin o yaslarda biraz anne babaya düşkünlüğü oluyor benim de yegenim.var şu an 7 yasinda ama anne baba ayrildi gecen sene. Daha birkac ay öncesine kadar annesine yapisiyordu kendi yatağında uyumak istemiyordu.
Bu durumu esinizle oturup.konusabilirsiniz ona kizmayin o da cocuk icin diye düşünüp sizin rahatsiz olabilme ihtimalini aklina getirmemistir.
Cocugu uyuttuktan sonra yataginiza gitseniz olmaz mi mesela?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…