25’te evlensem ben de sıkılırdım ya biriyle beraber yaşamıştım o yaşlarda öf dedim 5-6 ay sonra sıktı yani yaşla da alakalı
Aynı şeyi düşündüm. Hayatımın en macerali,en keyifli dönemine 25ten sonra girdim..bir önceki sevgilimle evlensem ben de aynı hisleri yaşardım eminim. Zaten ayrılma sebeplerimden en büyük sebebi ilişkimizin evliliğe evrilecek olmasıydı.
25 bence çok küçük bir yaş evlilik için..daha yeni para kazanmaya, kendi paranla rahatça gezmeye gitme yaşları. Evlilige,bunca sorumluluğa çok da gerek yok ... Seviyorsan çık tatillere, dolaş haftasonlari beraber, her güne bir plan yap, bazen beraber kal . İlla evlenmek zorunda değilsin ki.
Ama konu sahibi olmuş bir kere:) bari keyfini çıkarmaya çalışın eşinizle. Kendinizi 'evli kadin' olarak düşünmeyin de sevgiliyken beraber kaldığınız zamanlardaki gibi düşünün. Sıcak yemek derdine koşmayın mesela, o zamanlar gibi gelince masa oyunu falan oynayın,beraber mutfağa girin, çıkın dağınık dursun bulasiklar, muzik açın, şarap açın,dizine yatin sohbet edin,koklaşin..artik eski düzeniniz neyse öyle bir gün geçirmeye çalışın.
Bırakın evi b.k götürsün. Evlisiniz diye eviniz tertemiz olmak zorunda değil, yarın toplarsiniz beraber:)
Biraz daha 'evli çift' gibi değil de 'ayni eve çıkan sevgililer' gibi takılmaya çalisin..bence size iyi gelecektir.
Maddi sebeplerse elbet çözülür..destek almayan çoğu kişi evliliği borca batarak yapıyor,ilk yılları ekonomik kaygılarla geçiyor. Ama merak etme genelde zamanla, taksitler krediler bitince rahatliyorlar. Eğer o arada supriz bir bebek aileye gelemzse kredi taksit bitiminde siz de rahat edersiniz, çok takılmamaya çalış