• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikten Sıkılmak

size de teşekkür ederim, evet ben evlenmeden anlamadım erken olduğunu amann ne olacak ki dedim. Ki şu an yine bir sorunum yok sadece dediğim gibi ben evli olmaya alışamadım, evliyim bile diyemiyorum öyle eğreti geliyor benim için kendime yakıştıramadım
Ya umarım en kısa zamanda alışırsın senin yaşlarındaykende bende evlenirim ne olcak ki dedim he ailem daha yaşım küçük olduğu için karşı çıktı ama iyi ki çıkmış. Gerçekten şuanda bir sürü yüküm olacaktı ne bileyim şuan ki yaşadığım hayatı yaşayamayacaktım hep birine hesap vermek zorunda kalacaktım iyi ki karşı çıkmışlar diyorum. Keşke ailen biraz diretseydi sana ama iş işten geçmiş artık bu hayata alışmaya çalışacaksın evliliğine zarar vermeden. Umarım mutlu olursun :KK36:

Ya umarım en kısa zamanda alışırsın senin yaşlarındaykende bende evlenirim ne olcak ki dedim he ailem daha yaşım küçük olduğu için karşı çıktı ama iyi ki çıkmış. Gerçekten şuanda bir sürü yüküm olacaktı ne bileyim şuan ki yaşadığım hayatı yaşayamayacaktım hep birine hesap vermek zorunda kalacaktım iyi ki karşı çıkmışlar diyorum. Keşke ailen biraz diretseydi sana ama iş işten geçmiş artık bu hayata alışmaya çalışacaksın evliliğine zarar vermeden. Umarım mutlu olursun :KK36:
evet sizin adınıza sevindim :) çok uzattım ama sorun şu ki benim yüküm de yok nasıl desem istediğim gibi yapıyorum her şeyi ev işi vs de sadece gerektiği için bulaşık çamaşır o kadar ki eşimle ortak eşitlikte yapıyoruz umarım alışırım

Zaten dilediğiniz gibi yaşayabilen özgür biriyseniz evliliğin size zararı olmamalı. Demek ki yeterince özgür değilsiniz. Yaş olarak evet erken evlenmişsiniz bana göre. Ben 30 yaşında evlendim, evlilik beni kısıtlamıyor hiçbir konuda. Bir çıcuğum var,en çok kısıtlayan şey anne olmak ;) onun da sevgisi zaten bu açığı kapatıyor. Sizin yaşantınızda evlilikle alakalı değişim ne olduysa onu gözden geçirmeniz gerekiyor.

Zaten dilediğiniz gibi yaşayabilen özgür biriyseniz evliliğin size zararı olmamalı. Demek ki yeterince özgür değilsiniz. Yaş olarak evet erken evlenmişsiniz bana göre. Ben 30 yaşında evlendim, evlilik beni kısıtlamıyor hiçbir konuda. Bir çıcuğum var,en çok kısıtlayan şey anne olmak :KK66: onun da sevgisi zaten bu açığı kapatıyor. Sizin yaşantınızda evlilikle alakalı değişim ne olduysa onu gözden geçirmeniz gerekiyor.
Merhaba yanıt için teşekkür ederim. İnanın hiçbir özgürlük kısıtım yok :) yalnızca "evlilik" "evli olma" kavramları beni boğuyor kendimi bu kavramlara ait hissetmiyorum

Merhaba yanıt için teşekkür ederim. İnanın hiçbir özgürlük kısıtım yok :) yalnızca "evlilik" "evli olma" kavramları beni boğuyor kendimi bu kavramlara ait hissetmiyorum
O zaman sizinkisi psikolojik bir durum. Genel olarak ben de evliliğe pek uygun insan değilimdir ama evli olmak da bana batmaz. Eşiniz ne diyor durumunuzla ilgili?

O zaman sizinkisi psikolojik bir durum. Genel olarak ben de evliliğe pek uygun insan değilimdir ama evli olmak da bana batmaz. Eşiniz ne diyor durumunuzla ilgili?
Tam bahsetmedim üzmemek adına ama üstü kapalı şekilde, sevigli olduğumuz hali özlüyorum gibi şeyler demiştim. tamam o zaman istersen annende kal yine sevigli gibi konuşalım bi bak aradaki farkı gör, ne hissedeceksin ayrıyken dedi. Eşimi çok seviyorum yalnızca dediğiniz gibi olabilir psikolij olarak zorlanıyorumdur

Ne kadar oldu ki evleneli? Yaşın da çok küçük, daha fazla garipsemen normal aslında bir zamana kadar
8 ay oldu. Evet yaşım küçük ben de farkındayım ama mesela şunu düşünüyorum bu ara çevremde benden 3 yaş küçük insanlar da evleniyor. Bence evlilik yaşla kısıtlanmamalı ya kimi için erken dediğimiz geç bile olabiliyor. Benimki de yaştan ziyade farklı bir şey sanırım ama kabul erken evlenmek istemezmişim :)

Evet, haklısınız ama bilerke belirtmiştim genelde eşten dolayı vs sanırım bu tarz sorunlar oluyor. Ama ben mutsuzsam mutlu olmak için her şeyi yapar az biraz bu durumdan bahsettiğimde de istersen biraz yalnız kal kendini dinle,nasıl mutlu olacaksan öyle yapalım vsvs dedi. Konu benimle sanırım, maddiyat vs işin içine girince ben afalladım
Bekarken bekarım havası oluyor eski hayatın daha iyiymiş gibi geliyor benimde öyle hissettiğim zamanlar olmuştu ama 1 sene sonra evliliğe alışıyorsun iyi ki evlenmisim bir hayatı tek değil iki kişi yaşamak daha güzel ortak dertleriniz sevincleriniz oluyor iyi bir eşiniz varsa değerini bilin bence

Bekarken bekarım havası oluyor eski hayatın daha iyiymiş gibi geliyor benimde öyle hissettiğim zamanlar olmuştu ama 1 sene sonra evliliğe alışıyorsun iyi ki evlenmisim bir hayatı tek değil iki kişi yaşamak daha güzel ortak dertleriniz sevincleriniz oluyor iyi bir eşiniz varsa değerini bilin bence
Çok teşekkür ederim yorumunuz içimi ısıttı :) dediğiniz gibi bekarlık havası sanki daha rahattım gibi geliyor, çok sağ olun :) mutluluklar diliyorum bol bol

Herkese merhaba,

Umarım güzel bir gün geçiriyorsunuzdur. Benim son haftalarda içimi kurcalayan kafamı çok rahatsız eden bir konu var. Henüz yeni evliyim 25 yaşındayım. Eşim çok çok iyi biri ve aslında hiçbir sorunumuz yok konu eşimle ve yaşantımızla ilgili değil. Ben sadece gün geçtikçe evliliğin baan göre olmadığını anlıyorum. Şu anda da hayatımda hiçbir şey değişmedi, özgürüm, istediğimi yapıyorum. Belki kaba tabirler rahat batıyor diyebilirsiniz ama belki benim gibi olanlar vardır. Daha önce benim gibi hisseden var mı? veya ne yapmalıyım. Gerçekten böyle düşünürek eşime de haksızlık yapıyorum ama şu an aklımda sadece "neden evlendim ki" düşüncesi var, kurtulamıyorum bu düşünceden. Şu an oturduğumuz evi sevmiyorum küçük bir ev belki odur tetikleyen ama yine de gerçekten acaba evlenmese miydim acele mi ettim diye kendime çok kızıyorum.

Fikirleriniz benim için çok değerli olacak,
teşekkür ederim şimdiden :)
Acele etmişsınız. 25 yaş evlılık yaşı deil. 32 yaşındayım 25 yaşında bır insanla sevgılıydım. Bende var hata. Öle büyük laflar ettıkı annem yok babam yok ve olgun gıbı davrandı. Kendını pazarlamayı öğren miş çünki. Ben evlenırdımde yasıtlarım benı hiç anlamıyor dedı. :) :) Ben de inandım ona. Ama gerçekten 25 yaş evlenılecekbyaş deıl. Olgun olan vardır belkı ama bence acele etmişsınız

Arkadaşlar yaşamayan pek anlamıyor bu sorunu. Ben 30 yaşımda evlendim. Gezdim tozdum, para kazandım harcadım, sevgililerim oldu. Bekarlığın tadını doyasıya yaşadım. Eşimle de gerçekten çok aşık evlendik. 2 güzel yavrumuz var ama ben de diyorum ki evlilik bana göre değil. Sebep mantık evliliği, tutku eksikliği değil inanın. Başka bir şey bu.

Siz sanırım beni tamamen anladınız çok mutlu oldum :) evet adapte olamıyorum, belirli bir özlemim de yok sadece evli olmak istemiyorum, ama boşansam yine eşimle sevgili kalmak istiyorum :KK43:
Sevgili olmanız ile evli olmanız arasında değişen şeyler nedir? Belki bunları listelerseniz sorunu bulup çözebilirsiniz.

Eğer siz zengin bir aileden gelirken evdeyken hiçbir fatura vs yi düşünmeden yasarken şimdi ikinizde çalışarak aynı şey olmuyorsa( siz calisiyor musunuz bilmiyorum gerci) bu durumda ailenizin refahını özlüyor olabilirsiniz.

Flirtoz bir yapınız var mıydı önceden bunu bilemeyiz. Eğer sevgiliyken bu konularda daha rahat biriyseniz sadık olma zorunluluğu da rahatsız ediyor olabilir.

Eşiniz ailesi ile klasik kaynana görümce sorunlarınız varsa evlilik size bunu çağrıştırdigi için bunlardan kurtulmak istiyor olabilirsiniz.

Eğer sevgililik ve sevgide sorun yoksa evlilik ile bağlantılı ya da evlilik nedenli yapmak isteyip yapamadiginiz şeylerde sorun olmalı.

Herkesin böyle hissettiğine katılmıyorum bu arada. Bu şekilde hissetmek normal değil. 25 yaşında evlenmek de çok erken değil ayrıca. Ortalama bir yaş olduğunu düşünüyorum.

Bu çok doğal. Evlilik doğası icabı sıkıcı birşey. Bir de çok erken degil ama birazcık erken evlenmişsin. Ben 33 yaşında evlendim. O kadar sıkılmıştım ki bekarliktan. Sizin tam gezip, tozma döneminiz. Rahat olun çok doğal. Geçen bir arkadaşım da aynısından bahsetti. Evliyim demeyin 2-3 sene sevgili gibi yaşayın. Bol bol baba evinde kalın.

hahaha benzer durumlardan mı? gerçekten büyüklerin neden evlenmeyiin dediğini anladım. hiçbir neden yokken bu kadar beni boğucağını bilemezdim

Teşekkür ederim yorumunuz için. Sevgimde hiçbir sorun yok. tamamen sevdiğim için evlendim, mantık vs de yok. belki yanlış gelecek ama eşimle ilgili tek sorun biraz maddiyat olabilir ben biraz daha rahat bir yaşama alışkınım yine de çok bir şey değişmedi, yine param kendime sorun evlilik kavramının bana göre olmaması sanırım. Aslında niye böyle hissettiğimi tam bulamıyorum. Sevgimde, hislerimde sorun yok eminim, sadece saki önüme çıkacak fırsatları engellemişim gibi geliyor yanlış anlaşılmasın ilişki manasında değil :)
Benzer durumlardan baska durumlardan bi sürü sebepten

Back