Evlilikten korkuyorum...

Kültürel farklılık başlı başına en büyük sorun.!

Öncelikle ASLAAAA Demeyin. Başınıza gelmesn krdeşim. Ben karşıdan kuru kuruya konuşmuyorum,bekarda değilim. Gurbetlik nedir bilirim. Bende aileme 15 saat uzaklıktayım. Amae vinde kocanla mutlu ve huzurluysan ,gerisinin ne önemi Var ? Ayrıca ALLAH tek tek her insanın alnına kaderini yazmıs. Mesela benimde kaderim,ailemden uzak ama Mutlu bir yuuva kurmakmış. Ama imtihanım neyden olur bilinmez. gelecek her zaman meçhuldur. ALAAH Herkesin gönlündeki Hakkında hayr eylesin.. ♥

sen bunları bile bile nişanı taktın şimdi niye konuşuyorsun ki eğer yapamayacağını düşünüyorsan kendisine bu şartlar altında nişanın bozulacağını de başka çaren yok

Aminnn. Ama ben yaşadıgım yeri sevmiyorsam direk depresyona girip hayattan soguyorum. Kocamı sevsem ne. Sabah gidip akşama geliyor. Dört duvar üstüme geliyordu. Hem de istanbulun bir ilçesinden diğerine gittigim halde. Sonuç baktı ki eşim, kafayı tırlatacak taşınalım dedi. Yani sevgi bir yere kadar, benim için muhit önemli.

Bir Diyarbakırlı erkeğin ve İstanbullu bir kadının evliliğinden ne olur merak ediyorsan Canan Tan'ın Piraye kitabını okumanı tavsiye ederim sana...
Eminim yaşayacaklarını satır satır okuyunca yüzüğü çıkarıp atacaksın parmağından.

Bunun da her bir satırının altına imzamı atıyorum.

Çok kesin konuşuyorsun rahatsız oldum erkek arkadaşında haklı olarak kızıyor 'hayatta,asla,öyle bir hayat düşünemiyorum'en sinir olduğum laflar

Aklıma benimde hemen o geldi
Ben okudukça sinirimden kudurdum, kudurdukça kitabı alıp duvara fırlatasım geldi, ataerkilliğin ve kaynanalığın dibine vurmuşlar resmen. Eğitimli olmak meslek sahibi olmak da kurtarmıyor kadını.
Ayrıca İstanbul'da modern mi modern bir yaşam süren, romantikliğin dibine vuran, her şey senin istediğin gibi olacak aşkım diyen beyefendi, memleketine dönünce ''Nasıl erkek hastayı maskesiz muayene edersin!!'' diye karısını dövüyor, kaynanasıyla aynı evde yaşamaya mecbur bırakıyor Piraye'yi.
Konu sahibi, iyi düşün derim, yol yakınken dön.

Ahh bende çok kahrolmuştum kitabı okurken ama helal olsun pirayeye çok acılar çekti ama o haşimi bırakıp giitti yaptı

Ben Turk kadinini anlamiyorum. Hepsi aklini kacirmis. Medeni memleketten adam gibi adam arayin, ne diye kulturu farkli, sizi eve hapsedip kole edecek insanlara baglaniyorsunuz?? Ask mask degil iskenceye donusecek, soylemedik demeyin.
Nedir bu kendine eziyet meraki yahu?

şüphelerin varsa yol yakınken dön

Ağzına sağlık

Senden bu kadar farklı bi adamla evlenmek zorundamısın? Biraz ileri görüşlümü olsan acaba, kültür farkı ciddi bi sorun. Diyarbakır'a gitmek ne demek ya yemişim geçim sıkıntısını, daha rahat yaşıyacağınız ama modern bi şehre taşınırsınız okur biter. Orası malasef günümüz şartlarında huzurlu güvenli değil, şuanki şartlarınla kıyaslanamaz bile. Yemişim aşkını ya.

Adam sana bildiğin yol yapıyo, duruma hazırlıyo. Orda zaten kapanırsın eve öle kocanı beklersin, oda öküze bağlar zaten. Ne güzel hayat

Siz eşinizle aynı memleketlisiniz sanırım. Mesela şuan ben eşimin memleketine gelin geldim. Eşim asla başka şehire taşınmaz,ne benim memleketime ne de başka yere. Ben memleketine bu kadar bğımlı bir insan görmedim
Bazen çok hüzünleniyorum yok ailemi özledim,memleketimi özledim diye. Annen ve kardeşin çok Şükür seni hiç burada yalnız bırakmıyorlar her fırsatta 2 ayda 3 ayda bir gelıyorlar. E ben de seni göderiyorum zatn istediğin zaman. O yüzden sabret zamanla sende alışıkcaskn ve benimsiceksin burayı dıyor bana. Düşünün yani..

Ayni evde yasayinca bu farkliliklar cok daha fazla gozune carpar arkadasimdan biliyorum.iyi dusun derim...askin gozu kordur derler daha simdjden gozune carpiyorsa hersey net konusmak istiyorum de karsina al konus.belirsizlik icinde koru korune ilerleme

Saskina donuyorum bu hikayeleri okuyunca. Meger ben nasil bir insanmisim. Hayatta yapamazdim sizin yaptiginizi. Cok farkli ulkelere kasla goz arasi goc ettim yillarca. Kendi istedigim icin. Sanirim onceki bir hayatta kartaldim.

Eşin sana karşı bencillik ediyor. Eşim de karadenizli bende. O orda buyumüş ben ise doğma buyume ist. Bizimkiler çok çok eskiden gelmiş. Düşün ki ben memleketimi bile görmedim. İş dolayısıyla eşim istanbula taşındı ve biz burda evlendik. Bazen şakayla karışık memleketten ev alsam gidermiyiz der bense asla derim. Bilir gitmem. Gitsem de mutsuz olurum. Onu da bilir. Ben başka yerde yaşayamam. Bazen kocaelinden ev bakıyorum. Orayı seviyorum. Giderim dedim ben mutlu değilsem çocuklarımda olmaz.

Kültür farkı ilerde büyük sorun olacak korkarım iyi düşün öyle karar ver baştan herşey laylaylom ya ilerde inan canım hayat dengini bulursan sana güzel Allah yar ve yardımcın olsun canım amin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…