• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikten korkuyorum...

Olay Diyarbakır İstanbul mevzuu değil bence. Siz nişanlınıza güvenmiyorsunuz, onda kabullenemediğiniz bir şeyler var.
Evlenince sen nereye ben oraya mantığı olması lazım, nişanlınıza Amerika'dan çok iyi bir iş teklifi gelse İstanbul'da yaşayacağız diye hayır mı diyecek sorgusuz sualsiz?

Canım çok seviyorsan hayatın size sunduklarını şikayet etmeden yaşayacaksın nişanlınla ileride.
Ama hem çok seviyorum hemde her şey benim istediğim gibi olmalı olmuyor işte.
Mutsuzsan ayrıl.

Ben ve eşim doğunun farklı şehirlerindeniz aramızda 6 saatlik mesafe var. Ben farklı farklı şehirlerde büyüdüm tabi ki kendi memleketim kültürüne de hakimim etnik kökenlerimiz de farklı. Eşim tarafının adet gelenek görenekleriyle çok problem yaşıyorum. Ailesinin olduğu memleketteyiz ve bu dönemi hayatımın boşa giden dönemi olarak görüyorum. Eşimle de liseden beri birlikteyiz o zamanlar düşünemedim bunları sonradan dank etti ama çok sevdiğim için bırakamadım. Yani en baştan düşünecektiniz ona kapılmadan önce umarım aşarsınız.

yorumlara bak,sen istanbullusun diyarbakırda yapamazsın.
istanbullu olmak ayrıcalık mı,mesela ankaralı diyarbakır da yapabilir mi.

yukarıda bir arkadaş sormuş,amerika olsa da gitmez mi,merak ettim.

yorumlara bak,sen istanbullusun diyarbakırda yapamazsın.
istanbullu olmak ayrıcalık mı,mesela ankaralı diyarbakır da yapabilir mi.

yukarıda bir arkadaş sormuş,amerika olsa da gitmez mi,merak ettim.
Ayrıcalık değil tabi ki. Ama burda işim var gücüm var. Burda hayallerim var. İstanbulu'u görüp burayı tecrübe etmiş biri, başka bir şehirde yaşamakta zorluk çeker. Anlatabiliyor muyum?

Ü
Arkadaşlar merhaba,

Yaklaşık 1 senedir nişanlıyım. Ve nişanlımla 2.5 senedir beraberim. Çok seviyorum ama aramızda son aylarda ciddi sorunlar olmaya başladı. O diyarbakırlı. Bense istanbulluyum. Burda İstanbul'da çalışıyor ama ilerde ne olur bilinmez evlendikten sonra Diyarbakir'a yerlesebiliriz hayat şartlarına bağlı diyor. Benim bütün ailem İstanbul'da. İstanbul dışında bir hayatı düşünemiyorum bile. Bunu ona söyledigimde ciddi anlamda tartışmalar oluyor aramızda. Ben ömür boyu burda yaşamak istiyorum, çocuklarımı burda büyütmek istiyorum. Ama o hayatın ne getireceği bilinmez deyip, inanilmaz bir belirsizliğe sürüklüyor beni. Ciddi kültürel farkliliklarimiz da var. Çok endişeli ve mutsuzum. Yardiminiza ihtiyacım var.

Bdv de eşinin ailesi ile görüşmeyenler buraya konusunu oku ve kararını ver :)

Arkadaşlar merhaba,

Yaklaşık 1 senedir nişanlıyım. Ve nişanlımla 2.5 senedir beraberim. Çok seviyorum ama aramızda son aylarda ciddi sorunlar olmaya başladı. O diyarbakırlı. Bense istanbulluyum. Burda İstanbul'da çalışıyor ama ilerde ne olur bilinmez evlendikten sonra Diyarbakir'a yerlesebiliriz hayat şartlarına bağlı diyor. Benim bütün ailem İstanbul'da. İstanbul dışında bir hayatı düşünemiyorum bile. Bunu ona söyledigimde ciddi anlamda tartışmalar oluyor aramızda. Ben ömür boyu burda yaşamak istiyorum, çocuklarımı burda büyütmek istiyorum. Ama o hayatın ne getireceği bilinmez deyip, inanilmaz bir belirsizliğe sürüklüyor beni. Ciddi kültürel farkliliklarimiz da var. Çok endişeli ve mutsuzum. Yardiminiza ihtiyacım var.

Her şey iletişimden geçiyor ve doğruluktan bu tarz konularda. Kültürel farklılıklar ilişkiyi etkiler diye düşünüyorum. Aşılabilir bir durum iki tarafın isteğine bağlı olarak. Fakat tek tarafın çabasıyla çözülemez. Nişanlınızın dediği -ne olur bilinmez Diyarbakır'a yerleşebiliriz- cümlesi sizi muhtemelen bu fikre alıştırmak için. Ben de farklı bir şehre geldim evlenerek ama zaten yaşamayı istediğim bir şehirdi. Dayatma olsaydı kabul etmezdim diye düşünüyorum. Söz konusu olan farklı bir şehirde yaşamak değil buna mecbur bırakıyor ve bunun kararını tek başına veriyor olması.

Konuşmanız gerekiyor. Kararlı ve net görünmeniz de. Tartışarak sizi ikna edemeyeceğini de söyleyin. Ortak bir karar almanız önemli.

Kolaylıklar diliyorum.

Sevgi her seyi asar ...normalde bu boyledir fedakarliklar ,tahammuller vs ama evlenince ayni sevgindevam ederse ki saygisizzliklar basliyor azalma ihtimali cok yuksek bunlari.iyi dusunun adam acik acik soyliyor ya bu ihtimali kabullenin evlenin ya da gercekten yapmam diyip ayrilin ve dipnot evlilik icin sevgi yeterli degil...diyarbakir istanb gibi olmaz dogudaki diger yerler gibi zor bir yer ulke karisik bunlarida dusunun

Sen Istanbul'da bir üniversitede araştırma görevlisi isen ( profilinden baktım) Diyarbakır'a nasıl gideceksin zaten ? İmkansız duruyor ayrıca çok da saçma.
İyi bir işin varken orada işin ne ?
Aşkımdan ölsem de bi noluyor derim .

Ayrıcalık değil tabi ki. Ama burda işim var gücüm var. Burda hayallerim var. İstanbulu'u görüp burayı tecrübe etmiş biri, başka bir şehirde yaşamakta zorluk çeker. Anlatabiliyor muyum?

Bak arkadaşım.. bizde esimde ilk görüştüğümüzde sehirleri konustuk. Ben istanbul o baska memleket. Benimde cok iyi isim vardi ve istanbulu cok seviyordum. Kendisi memur olduğu icin ancak kariyer amaçlı vs baska şehre gideriz (tayin sadece kendi isterse çıkıyor ) ben tayin istersem bile sana danisirim vs diye söz verdi.. evlendik 9 ay sonra benden gizli tayin istemiş araya torpiller vs koymuş düşün.. ve kavgamiz orda koptu.. beni bıraktı biliyor musun. Bende istanbulu ailemi cok seviyorum cokda iyi isim vardi onuda biraktirmisti.. hee birde ben saf gibi ona ne kadar kizsamda arkasindan gittim ama 20 gün sonra beni yine bıraktı.

Aklına takılan supheler varsa onlar ilerde karşına çıkıyor. Nişanlısın yolun basindasin. Evlenip ayrılmak daha zor. Iyice tanıyıp emin ol öyle evlen. Gerekirse 1 sene daha nişanlı dur gerçi bana ne sozler vermisti... hakkinda hayirlisi olsun

Bak arkadaşım.. bizde esimde ilk görüştüğümüzde sehirleri konustuk. Ben istanbul o baska memleket. Benimde cok iyi isim vardi ve istanbulu cok seviyordum. Kendisi memur olduğu icin ancak kariyer amaçlı vs baska şehre gideriz (tayin sadece kendi isterse çıkıyor ) ben tayin istersem bile sana danisirim vs diye söz verdi.. evlendik 9 ay sonra benden gizli tayin istemiş araya torpiller vs koymuş düşün.. ve kavgamiz orda koptu.. beni bıraktı biliyor musun. Bende istanbulu ailemi cok seviyorum cokda iyi isim vardi onuda biraktirmisti.. hee birde ben saf gibi ona ne kadar kizsamda arkasindan gittim ama 20 gün sonra beni yine bıraktı.

Aklına takılan supheler varsa onlar ilerde karşına çıkıyor. Nişanlısın yolun basindasin. Evlenip ayrılmak daha zor. Iyice tanıyıp emin ol öyle evlen. Gerekirse 1 sene daha nişanlı dur gerçi bana ne sozler vermisti... hakkinda hayirlisi olsun
Boşandınız mı?

Konu sahibi evlenirsen gelecegini göruyorum. O muhakkak imzayı attıktan sonra seni diyarbakıra götürecek. Ve sen çok mutsuz olacaksın. Hele de ailesının kültür farklılıgı seni bitirecek. Terör olaylarını uzun uzadıya bile anlatmak istemiyorum. Eşim asker o anlatmıştı. 3 kuruşa oraya gıtmem demişti. Çocuklarım için de asla ama asla. Orası diger iller gibi degil. Terör olaylarının yuzde doksanbes mahalle arasında yasandıgı bir yer. Eşim bile tek basimiza asla çıkmadık dedi. Yine de sen bilirsın. Nişanlına inanma. Dereyi gecene kadar tmm der, imzs atıldı mı hadi diyarbakır der.

Kültürel farklarımız var demek daha doğru olabilirdi,böyle ayrımcılık yapıyormuş gibi oldu neyse konuya dönelim..
Seviyorsan güveniyorsan beraber yürüyün diyorum ,başka bir yere gitmek zorunda olsanda oranın şartlarınada alışırsın zamanla yeterki sevgi saygı olsun

Ben de öyle anladim ilk. Benim teyzemin kizi da Diyarbakir'li ve etnik kökeni ayni biriyle evli. Ailemizin gözbebegi ideal damattir. Yalniz o tamamen kuzenimle ortak hareket eder.

Konu sahibi kesin bir dille belirtmissin önceden söyledim deme hakkin var ama genel olarak asla yapmam kesin gitmem gibi laflar etmeyin. Büyük konusmayin. Hayat tam tersini gösterir bazen.

sanırım asıl nişanlınızda gelecek endişesi var. evlenince birşeylerin ters gidiceğini düşünüyor belkide. yani maddi olarak. ve olası bir durumda gidebileceği yer, memleketi yani ailesinin yanı olur. sizide buna alıştırmaya çalışıyor olabilir.

Ben de öyle anladim ilk. Benim teyzemin kizi da Diyarbakir'li ve etnik kökeni ayni biriyle evli. Ailemizin gözbebegi ideal damattir. Yalniz o tamamen kuzenimle ortak hareket eder.

Konu sahibi kesin bir dille belirtmissin önceden söyledim deme hakkin var ama genel olarak asla yapmam kesin gitmem gibi laflar etmeyin. Büyük konusmayin. Hayat tam tersini gösterir bazen.

Evet şartlar değişebilir,hayat uzun kesin konuşmamak gerek bazı anlar olur radikal kararlar aldırır

Kültür farkı çok korkunç, küçümsenen ama çok önemli bir sorun. Bu sadece memleket değil. İnanç, görüş, tarz her şey..
Beni korkutur mesela.

Arkadaşlar merhaba,

kültürel farklılıklarımız var demişsin.. bu çok önemli. seviyorum deyip körü körüne evlenme. iyi düşün taşın iyi tart. ilerde çocuk yetiştireceksiniz hangi kültüre göre kime göre ?

Back