- 9 Haziran 2011
- 762
- 543
- 123
Ayrıcalık değil tabi ki. Ama burda işim var gücüm var. Burda hayallerim var. İstanbulu'u görüp burayı tecrübe etmiş biri, başka bir şehirde yaşamakta zorluk çeker. Anlatabiliyor muyum?yorumlara bak,sen istanbullusun diyarbakırda yapamazsın.
istanbullu olmak ayrıcalık mı,mesela ankaralı diyarbakır da yapabilir mi.
yukarıda bir arkadaş sormuş,amerika olsa da gitmez mi,merak ettim.
Arkadaşlar merhaba,
Yaklaşık 1 senedir nişanlıyım. Ve nişanlımla 2.5 senedir beraberim. Çok seviyorum ama aramızda son aylarda ciddi sorunlar olmaya başladı. O diyarbakırlı. Bense istanbulluyum. Burda İstanbul'da çalışıyor ama ilerde ne olur bilinmez evlendikten sonra Diyarbakir'a yerlesebiliriz hayat şartlarına bağlı diyor. Benim bütün ailem İstanbul'da. İstanbul dışında bir hayatı düşünemiyorum bile. Bunu ona söyledigimde ciddi anlamda tartışmalar oluyor aramızda. Ben ömür boyu burda yaşamak istiyorum, çocuklarımı burda büyütmek istiyorum. Ama o hayatın ne getireceği bilinmez deyip, inanilmaz bir belirsizliğe sürüklüyor beni. Ciddi kültürel farkliliklarimiz da var. Çok endişeli ve mutsuzum. Yardiminiza ihtiyacım var.
Arkadaşlar merhaba,
Yaklaşık 1 senedir nişanlıyım. Ve nişanlımla 2.5 senedir beraberim. Çok seviyorum ama aramızda son aylarda ciddi sorunlar olmaya başladı. O diyarbakırlı. Bense istanbulluyum. Burda İstanbul'da çalışıyor ama ilerde ne olur bilinmez evlendikten sonra Diyarbakir'a yerlesebiliriz hayat şartlarına bağlı diyor. Benim bütün ailem İstanbul'da. İstanbul dışında bir hayatı düşünemiyorum bile. Bunu ona söyledigimde ciddi anlamda tartışmalar oluyor aramızda. Ben ömür boyu burda yaşamak istiyorum, çocuklarımı burda büyütmek istiyorum. Ama o hayatın ne getireceği bilinmez deyip, inanilmaz bir belirsizliğe sürüklüyor beni. Ciddi kültürel farkliliklarimiz da var. Çok endişeli ve mutsuzum. Yardiminiza ihtiyacım var.
Ayrıcalık değil tabi ki. Ama burda işim var gücüm var. Burda hayallerim var. İstanbulu'u görüp burayı tecrübe etmiş biri, başka bir şehirde yaşamakta zorluk çeker. Anlatabiliyor muyum?
Boşandınız mı?Bak arkadaşım.. bizde esimde ilk görüştüğümüzde sehirleri konustuk. Ben istanbul o baska memleket. Benimde cok iyi isim vardi ve istanbulu cok seviyordum. Kendisi memur olduğu icin ancak kariyer amaçlı vs baska şehre gideriz (tayin sadece kendi isterse çıkıyor ) ben tayin istersem bile sana danisirim vs diye söz verdi.. evlendik 9 ay sonra benden gizli tayin istemiş araya torpiller vs koymuş düşün.. ve kavgamiz orda koptu.. beni bıraktı biliyor musun. Bende istanbulu ailemi cok seviyorum cokda iyi isim vardi onuda biraktirmisti.. hee birde ben saf gibi ona ne kadar kizsamda arkasindan gittim ama 20 gün sonra beni yine bıraktı.
Aklına takılan supheler varsa onlar ilerde karşına çıkıyor. Nişanlısın yolun basindasin. Evlenip ayrılmak daha zor. Iyice tanıyıp emin ol öyle evlen. Gerekirse 1 sene daha nişanlı dur gerçi bana ne sozler vermisti... hakkinda hayirlisi olsun
Boşandınız mı?
Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah..Bosaniyoruz. Dava açıldı 3 ay sonra ilk durusmamiz olacak
Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah..
Kültürel farklarımız var demek daha doğru olabilirdi,böyle ayrımcılık yapıyormuş gibi oldu neyse konuya dönelim..
Seviyorsan güveniyorsan beraber yürüyün diyorum ,başka bir yere gitmek zorunda olsanda oranın şartlarınada alışırsın zamanla yeterki sevgi saygı olsun
Ben de öyle anladim ilk. Benim teyzemin kizi da Diyarbakir'li ve etnik kökeni ayni biriyle evli. Ailemizin gözbebegi ideal damattir. Yalniz o tamamen kuzenimle ortak hareket eder.
Konu sahibi kesin bir dille belirtmissin önceden söyledim deme hakkin var ama genel olarak asla yapmam kesin gitmem gibi laflar etmeyin. Büyük konusmayin. Hayat tam tersini gösterir bazen.
kültürel farklılıklarımız var demişsin.. bu çok önemli. seviyorum deyip körü körüne evlenme. iyi düşün taşın iyi tart. ilerde çocuk yetiştireceksiniz hangi kültüre göre kime göre ?Arkadaşlar merhaba,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?