ZehranurHifa
🌺Ehl-i Saadet. Nur İslamdan ayrılmadıkça..☝️🌺
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
- 12 Ağustos 2015
- 2.164
- 8.702
- 158
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Öncelikle ASLAAAA Demeyin. Başınıza gelmesn krdeşim. Ben karşıdan kuru kuruya konuşmuyorum,bekarda değilim. Gurbetlik nedir bilirim. Bende aileme 15 saat uzaklıktayım. Amae vinde kocanla mutlu ve huzurluysan ,gerisinin ne önemi Var ? Ayrıca ALLAH tek tek her insanın alnına kaderini yazmıs. Mesela benimde kaderim,ailemden uzak ama Mutlu bir yuuva kurmakmış. Ama imtihanım neyden olur bilinmez. gelecek her zaman meçhuldur. ALAAH Herkesin gönlündeki Hakkında hayr eylesin.. ♥Oyle olmuyor o işler. Eşim asker il il dolaşmış. Az çok bizde birseyler yaşadık. Gidilmiyor cnm. Bunlar toz pembe hayaller. Bende istanbulluyum, esimin ataması var doguya. O gun geldiğinde eşim işi bırakacak. Düşün o bile evlatlarımı oraya surukleyemem dedi. Deseydı ki bana illa gidelim ki Allahtan tam tersını söylüyor, evli iki çocuklu da olsam aslaaaaaa gitmem. Yemişim sevgisini. Kocanı sevsen ne, yasadıgın yeri sevmiyor ve mutlu degilsen.
Aminnn. Ama ben yaşadıgım yeri sevmiyorsam direk depresyona girip hayattan soguyorum. Kocamı sevsem ne. Sabah gidip akşama geliyor. Dört duvar üstüme geliyordu. Hem de istanbulun bir ilçesinden diğerine gittigim halde. Sonuç baktı ki eşim, kafayı tırlatacak taşınalım dedi. Yani sevgi bir yere kadar, benim için muhit önemli.Öncelikle ASLAAAA Demeyin. Başınıza gelmesn krdeşim. Ben karşıdan kuru kuruya konuşmuyorum,bekarda değilim. Gurbetlik nedir bilirim. Bende aileme 15 saat uzaklıktayım. Amae vinde kocanla mutlu ve huzurluysan ,gerisinin ne önemi Var ? Ayrıca ALLAH tek tek her insanın alnına kaderini yazmıs. Mesela benimde kaderim,ailemden uzak ama Mutlu bir yuuva kurmakmış. Ama imtihanım neyden olur bilinmez. gelecek her zaman meçhuldur. ALAAH Herkesin gönlündeki Hakkında hayr eylesin.. ♥
Aklıma benimde hemen o geldiBir Diyarbakırlı erkeğin ve İstanbullu bir kadının evliliğinden ne olur merak ediyorsan Canan Tan'ın Piraye kitabını okumanı tavsiye ederim sana...
Eminim yaşayacaklarını satır satır okuyunca yüzüğü çıkarıp atacaksın parmağından.
Bunun da her bir satırının altına imzamı atıyorum.O aşık olup pılı pırtı toplayanlar bir kaç sene sonra da mutsuz oluyorlar, hayalperestliğin de anlamı yok. Hayatı dramatik aşk filmleriyle de karşılaştırmamak gerek. İstanbulda doğmuş büyümüş bir insan hiç çevresinin olmadığı Diyarbakır'da ne yapacak? Adamın keyfi yerinde anası babası kardeşi bilmem nesi olacak yanında, o yalnız kalmayacak. Kadın iş bulsa hadi bir derece ama Diyarbakır'da ha diyince iş bulunmaz. İşsiz ve bambaşka bir yerde kendi ailesinden uzak ne yapacak? Sadece akşamları tek bir kişiyi görecek, canı sıkılsa arkadaşıyla bir kahve içemeyecek, annesine uğrayamayacak. Yakında değil ki çok özledim diye atlasın gitsin. Adam bir süre sonra hadi annemlere yemeğe hadi kahvaltıya dediğinde ne olacak?
Şimdi havadan romantik romantik sevsen giderdin demek ayağı yere basmayan hayalperest laftan öteye gidemiyor.
Hayat sadece sevgiliden aşıktan yada eşten ibarette değil. Tek bir sevgi de yok. Arkadaşını, kardeşini, anneni özleyebilirsin. Adamın yaptığı bir kere nasılsa nişanlandık benden vazgeçemez diye şartları kendi kafasına göre uydurmak. Hiç adil değil. Neden sırf kadından sevdiğinde fedakarlık yapması bekleniyor. Adam sevdiği kız için ayrılmayı göze alamasın silsin aklından dönmeyi memleketine.
Biz de eşimle Ankara'da tanıştık, ben egeliyim eşim Karadenizli. Birden bire nişanda düşündüm de biz memleketimde yaşayalım dese ben açık ve net kabul etmezdim. Bu sevmediğimden değil, yapamayacağımdan ve ilişkimizi yıpratmamak adına. Ben nasıl ki onu sırf memleketim diye kendi ilime sürüklemiyorsam aynı saygıyı o da bana duymalı.
Eğer sizden bu nedenle vazgeçip ayrılığı dile getiriyorsa o her türlü memleketine dönecektir. İyice düşünün bu romantik hayallere kapılmayın lütfen. Mutlu olamazsınız orada bir başınıza, yalnızlık bu.
Aynısını bir arkadaş yaşadı, yedi yıl sevgili oldular dershane ve üniversite hayatı boyunca. Kız atandı sonra yaşadıkları şehire. Çocuk tutturdu ben memlekete döneceğim, eş durumundan sen de gel evlenelim orada yaşayalım diye. Kızcağız ben neden senin ailenin yanına gidiyorum ki biz böyle hiç konuşmadık, şimdi neden ben geliyorum dedi. Ama yok çocuk dinlemedi. Bir sene uzakta öyle kavga dövüş inatlaştılar. Sonra çocuk gitmiş ordan annesinin bulduğu bir memleketlisiyle evlenmiş hiç beklemeden hem de.!! Yani derdi sevgi aşk değilmiş sadece ama sadece memleketinde yaşamak ve evliliğini orada yapmakmış.
Bu düpedüz bencillik. Neden kadından bekleniyor anlamıyorum. Adam bildiğin kocaman bir bencil yani. Beyefendi sırf memleketinde yaşayacak diye niye kadın yalnız bir şehirde ailesini özleyerek yaşasın. Biraz da adam otursun nişanlısını düşünsün.
Fedakarlık kadının vazifesi falan değil.
Ciddi anlamda lütfen otur düşün. O kadar kolay değil.
Ben olsam giderdim, aşk bu değil diyenlere de çok takılma.
O aşk beş sene sonra yerini sevgiye saygıya bıraktığında yapayalnız olduğunda sürekli eşini suçlayıp senin yüzünden mutsuzum diye suçladığın da hiç de muhteşem bir evliliğin olmayacak.
Otur düşün.
O eğer gelmezsen ayrılırız ima ediyorsa benim arkadaşımın sevgilisi gibi de olabilir. Neden o seni kaybetmekten korkmuyor şartlar sunuyor da sen sunamıyorsun? Bu soruya da dürüstçe cevap ver ve ölç biç tart. Ciddi anlamda düşün. Yapamam diyorsan da kimse için kendini mutsuz etme. Aşk sevgi tamam ama senden ve mutluğundan da değerli değil. Lütfen iyi düşün ve olmaz yapamam diyorsan da gitmeyeceğini kararlı bir şekilde söyle. Olmuyor ayrılalım diyorsa da ilişkiniz için fedakarlık yapamayan sadece sen değilsin.
Ben okudukça sinirimden kudurdum, kudurdukça kitabı alıp duvara fırlatasım geldi, ataerkilliğin ve kaynanalığın dibine vurmuşlar resmen. Eğitimli olmak meslek sahibi olmak da kurtarmıyor kadını.Aklıma benimde hemen o geldi
Ahh bende çok kahrolmuştum kitabı okurken ama helal olsun pirayeye çok acılar çekti ama o haşimi bırakıp giitti yaptıBen okudukça sinirimden kudurdum, kudurdukça kitabı alıp duvara fırlatasım geldi, ataerkilliğin ve kaynanalığın dibine vurmuşlar resmen. Eğitimli olmak meslek sahibi olmak da kurtarmıyor kadını.
Ayrıca İstanbul'da modern mi modern bir yaşam süren, romantikliğin dibine vuran, her şey senin istediğin gibi olacak aşkım diyen beyefendi, memleketine dönünce ''Nasıl erkek hastayı maskesiz muayene edersin!!'' diye karısını dövüyor, kaynanasıyla aynı evde yaşamaya mecbur bırakıyor Piraye'yi.
Konu sahibi, iyi düşün derim, yol yakınken dön.
şüphelerin varsa yol yakınken dönArkadaşlar merhaba,
Yaklaşık 1 senedir nişanlıyım. Ve nişanlımla 2.5 senedir beraberim. Çok seviyorum ama aramızda son aylarda ciddi sorunlar olmaya başladı. O diyarbakırlı. Bense istanbulluyum. Burda İstanbul'da çalışıyor ama ilerde ne olur bilinmez evlendikten sonra Diyarbakir'a yerlesebiliriz hayat şartlarına bağlı diyor. Benim bütün ailem İstanbul'da. İstanbul dışında bir hayatı düşünemiyorum bile. Bunu ona söyledigimde ciddi anlamda tartışmalar oluyor aramızda. Ben ömür boyu burda yaşamak istiyorum, çocuklarımı burda büyütmek istiyorum. Ama o hayatın ne getireceği bilinmez deyip, inanilmaz bir belirsizliğe sürüklüyor beni. Ciddi kültürel farkliliklarimiz da var. Çok endişeli ve mutsuzum. Yardiminiza ihtiyacım var.
Ağzına sağlıkBen Turk kadinini anlamiyorum. Hepsi aklini kacirmis. Medeni memleketten adam gibi adam arayin, ne diye kulturu farkli, sizi eve hapsedip kole edecek insanlara baglaniyorsunuz?? Ask mask degil iskenceye donusecek, soylemedik demeyin.
Nedir bu kendine eziyet meraki yahu?
Siz eşinizle aynı memleketlisiniz sanırım. Mesela şuan ben eşimin memleketine gelin geldim. Eşim asla başka şehire taşınmaz,ne benim memleketime ne de başka yere. Ben memleketine bu kadar bğımlı bir insan görmedimAminnn. Ama ben yaşadıgım yeri sevmiyorsam direk depresyona girip hayattan soguyorum. Kocamı sevsem ne. Sabah gidip akşama geliyor. Dört duvar üstüme geliyordu. Hem de istanbulun bir ilçesinden diğerine gittigim halde. Sonuç baktı ki eşim, kafayı tırlatacak taşınalım dedi. Yani sevgi bir yere kadar, benim için muhit önemli.
Arkadaşlar merhaba,
Yaklaşık 1 senedir nişanlıyım. Ve nişanlımla 2.5 senedir beraberim. Çok seviyorum ama aramızda son aylarda ciddi sorunlar olmaya başladı. O diyarbakırlı. Bense istanbulluyum. Burda İstanbul'da çalışıyor ama ilerde ne olur bilinmez evlendikten sonra Diyarbakir'a yerlesebiliriz hayat şartlarına bağlı diyor. Benim bütün ailem İstanbul'da. İstanbul dışında bir hayatı düşünemiyorum bile. Bunu ona söyledigimde ciddi anlamda tartışmalar oluyor aramızda. Ben ömür boyu burda yaşamak istiyorum, çocuklarımı burda büyütmek istiyorum. Ama o hayatın ne getireceği bilinmez deyip, inanilmaz bir belirsizliğe sürüklüyor beni. Ciddi kültürel farkliliklarimiz da var. Çok endişeli ve mutsuzum. Yardiminiza ihtiyacım var.
Ayni evde yasayinca bu farkliliklar cok daha fazla gozune carpar arkadasimdan biliyorum.iyi dusun derim...askin gozu kordur derler daha simdjden gozune carpiyorsa hersey net konusmak istiyorum de karsina al konus.belirsizlik icinde koru korune ilerlemeArkadaşlar merhaba,
Saskina donuyorum bu hikayeleri okuyunca. Meger ben nasil bir insanmisim. Hayatta yapamazdim sizin yaptiginizi. Cok farkli ulkelere kasla goz arasi goc ettim yillarca. Kendi istedigim icin. Sanirim onceki bir hayatta kartaldim.Siz eşinizle aynı memleketlisiniz sanırım. Mesela şuan ben eşimin memleketine gelin geldim. Eşim asla başka şehire taşınmaz,ne benim memleketime ne de başka yere. Ben memleketine bu kadar bğımlı bir insan görmedim
Bazen çok hüzünleniyorum yok ailemi özledim,memleketimi özledim diye. Annen ve kardeşin çok Şükür seni hiç burada yalnız bırakmıyorlar her fırsatta 2 ayda 3 ayda bir gelıyorlar. E ben de seni göderiyorum zatn istediğin zaman. O yüzden sabret zamanla sende alışıkcaskn ve benimsiceksin burayı dıyor bana. Düşünün yani..
Eşin sana karşı bencillik ediyor. Eşim de karadenizli bende. O orda buyumüş ben ise doğma buyume ist. Bizimkiler çok çok eskiden gelmiş. Düşün ki ben memleketimi bile görmedim. İş dolayısıyla eşim istanbula taşındı ve biz burda evlendik. Bazen şakayla karışık memleketten ev alsam gidermiyiz der bense asla derim. Bilir gitmem. Gitsem de mutsuz olurum. Onu da bilir. Ben başka yerde yaşayamam. Bazen kocaelinden ev bakıyorum. Orayı seviyorum. Giderim dedim ben mutlu değilsem çocuklarımda olmaz.Siz eşinizle aynı memleketlisiniz sanırım. Mesela şuan ben eşimin memleketine gelin geldim. Eşim asla başka şehire taşınmaz,ne benim memleketime ne de başka yere. Ben memleketine bu kadar bğımlı bir insan görmedim
Bazen çok hüzünleniyorum yok ailemi özledim,memleketimi özledim diye. Annen ve kardeşin çok Şükür seni hiç burada yalnız bırakmıyorlar her fırsatta 2 ayda 3 ayda bir gelıyorlar. E ben de seni göderiyorum zatn istediğin zaman. O yüzden sabret zamanla sende alışıkcaskn ve benimsiceksin burayı dıyor bana. Düşünün yani..