Evlilikten korkmak

Bende buna şaşırdım. Daha yeni başlayan bir endüstri mühendisi kıytırık bir firmada 4 bin TL ile başladı

:) bu önyargı ile zor olmuyor mu.
Benimle bir kez oturan kişi hakkımda bunu düşünmez. Kaldı ki sevgilimin ailesinin durumu iyi, dert ettiğim kendimim .
Sizin sevip sevmemeniz benim derdim değil, bunu önemsemiyorum
Ki kedimiz olacak çok tüy döküyor bu yüzden dyson aldığımı, ki onu da iki yıl önce çıkan modelini aldığımı söylememe gerek duymadım .
Bence benim dyson almama bu kadar yakacağınıza sizin almak için neden yüz kez düşündüğünüzü analiz edin, böylesi sizin için daha faydalı olur
Her türlü yoruma saygım var ama hiç olmadığım biri gibi yargılanırsam üslubum bundan başka olmaz

Gerçekten evlilik istiyorsanız bir şekilde oluyor yolunu buluyor. Biraz zorlanırsınız belki evet ama düzenli çalışırsanız çok sorun olmaz bence. Küçük sade bir düğün yapın, eşyaları temel olanları alın gerisini eve yerleşince yavaş yavaş alırsınız. Düğündeki takılarla borçlarınızın bir kısmını kapatırsınız. Ev kiraları fena patlamış zaten her yerde. Bunu da göze alacaksınız artık. Ama iyi araştırın araya tanıdık falan sokun inşallah bulursunuz

Şimdi bana da kızacaksınız ama dysonun en eski modeli bile çok pahalı. Ha ben olsam bende onu alırdım. Ama mesela eminim baktığınız beyaz eşyaların da markası en aşağı boshtur. Bu şekilde evlenmek isterseniz tabi ki zorlanırsınız. Ben 2 sene evvel tüm beyaz eşyalarımı ve televizyonu 15 bine almıştık. Şimdi dediğiniz gibi dolap en aşağı 6-7 bin olmuş.
Kredi çekerdim bu durumda. Zaten faiz ne kadar öderseniz ödeyin , eminim yine kar edeceksiniz.

Daha yolun çok basindasiniz evet bu dönemde evlenmek çok çok zor ama daha şimdiden bu taksiti bile kayiriyorsaniz sonrası için çok zorlanırsınız emin olun daha büyük zorluklar sizi bekliyor ama insan doğru biriyle bu yola girince kolay gelmeye başlıyor kenarda ki paranızı bence kesinlikle ellemeyin altın yapıp değer kazandırın ve şuan ülke bu durumda iken ben olsam kredi asla cekmezdim yavaş yavaş yapın evlenince illa herşey tam olcak diye bir kaide yok kimse örnek veriyorum aa bunlarin halısı yok demez siz bunu belirtmediginiz sürece kimseyi zaten ilgilendirmez en büyük tavsiyem bu hiç bir şey tam istediğiniz gibi gitmez eksiksiz yuva kurulmaz bırakın eksik olsun zamanla tamamlamanın tadı bile ayrı bakın ben yaklaşık 3 yıl olacak neredeyse hala eksiklerim var ama umrumda asla değil evlendikten sonra 6 ay boyunca çok ciddi maddi sorun yaşadık 10 TL kalınca seviniyorduk ama şimdi gülerek hatırlıyoruz hepsi birer hatıra bu günler de geçiyor çok kez dibe cokuceksiniz ama sonradan dönüp diceksiniz ki ben bunlara mi üzüldüm eşya için hiç can sıkmaya değmez yani evde ki mobilyadan daha değerleri değilsiniz bırakın eksik kalsın bırakın tam olmasın sizden kıymetli değil umarım herşey sorunsuz ilerler sizin için Allah yardımcınız olsun

Her şeyi çok ince detaylı olarak araştırdık biz, mesela istediğimiz koltuk takımı 13.000 TL’idi 2020’de, biz koltuğu direkt üreten yerden sipariş verdik, Bursa İnegöl’den. Aracı ortadan çıkınca koltuk takımı 5,500 TL’ye geldi + nakliye şeklinde. Ünite, yatak odası takımı, masa sandalye, oturma odası için l koltuk olarak hepsine 20.000 ödedik bütün evi hallettik. Beyaz eşyaları eşim önceden almıştı, Bosch’tan. Perdeleri akıllı perde diktirdim, ekstra tül ve fon masrafına girmedim, akıllı perde önce pahalı gibi geliyor ama totelde hem daha uygun hem daha şık ama daha kullanışlı. Zaten halıları, perdeleri ve ortepedik yatağı babam hediye etti, bizim masrafımız olmadı.

Mutfak için olanları da ben kendim almıştım zaten hazırdı, sadece Karaca’dan çeyiz seti aldım, indirimle 3,500 civarı ödemiştim. Allah bir şekilde yardım eder, korkmayın. Araştırın sadece bol bol.

Bir de ikinci el sitelerde sıfır ürünler de oluyor. Daha geçen gün 3,500 tl’lik çay makinamı 1,000 TL’ye sattım mesela ikinci ürün olduğu için evde :) onları da değerlendirebilirsiniz. Gözünüz korkmasın, alternatifleri değerlendirin mutlaka. Allah yuva kuranın yardımcısı olur

Ekonomideki sıkıntılar , insanı umutsuz ve depresif yapıyor. Kaygılarınız ve korkularınız şu an toplumdaki çoğu kişide var.

Size tavsiyem birikimize dokunmayın. Onun yerine taksitle ya da kredi çekerek ödeme planı yapın.

Üreticiden, fabrika satış yerlerinden direkt almaya çalışın.

Önemli olan can sağlığı.Geri kalan her şey bir şekilde oluyor.

Küçük ev aletlerini 1 sene önceden almak mantıklı mı? Bana garantisi azalır sonra al dediler ama fiyatlar uçuyor alana kadar da uçacak. Siz erken mi aldınız?

Küçük ev aletlerini 1 sene önceden almak mantıklı mı? Bana garantisi azalır sonra al dediler ama fiyatlar uçuyor alana kadar da uçacak. Siz erken mi aldınız?
Mantıklı tabii fiyatlar bu kadar yükseliyorken. Kaldı ki ben köşede dursun diye almıştım bekarlıktan kalan ütü-tost mak-çaycıyı kullanıyoruz su an. Ötekiler dolapta bekliyor hepsinin de fiyatı x2 arttı.

Düğünden sonra 2 sene düğün borcu ödemiş biri olarak diyorum ki bence kredi çekmeyin.
Elinizdeki parayla olanı alın geri kalanını da düğünden sonra alın.
Evler kaçmıyor, düğünden sonra dilediğiniz gibi dizersiniz.

O ilk başta yaşadığınız sıkıntıları insan ömür boyu unutamıyor. :/

Öncelikle kariyerinize odaklanin derim.

Ikiniz de muhendismissiniz. 3000 alan muhendis mi olur? Ünlü markalarda satis danismanlari ikinizin toplami kadar maas aliyor. Kirmak icin söylemiyorum ne olur yanlis anlamayin ama 3000 alip kendimi muhendisim diye eğleyecegime gerekirse 7 8 bin lira alir kasiyerim, satis danismaniyim derim gecer giderim.

Kpss, farkli sirket, ekstra egitim her hangi bir sekilde daha iyi gelir elde edebilmeyi kovalayin. Kedi var, ev kira olacak, bu gelirle cok zor. Cunku fiyatlar dusmez.

Yani hemen evlenmek istiyorsanız borç istemem diyorsanız her şeyin ucuzuna kaçıp daha sonra durumunuz toparlandıkça iyilerini alırsınız.

Savunma sanayisi genelde devlet değil mi devlette mi çalışıyorsunuz dicem de 4500 değildir. Özel olsa bile spesifik bir alanda çalışıyorsunuz, mühendissiniz. Maaşınıza zam hakkında bir konuşsanız ya da çevrenizdeki mühendisler ne kadar alıyor onu araştırıp önlerine sunsanız. 4 yılda tecrübeniz varmış başka firmalara başvursanız.
Yazılımcıların özellikle maaşlarını birbirine söylediğini duymuştum alt sınır oluşturmak için.

Kredi çekmeyin bence faize bulaşmayın
Kredi limitinizi yükseltip taksitle bir şeyler alın. Ocak da zam geleceği için öderken de rahat olursunuz. Bir de sürekli takip edin internetten. Liste çıkarıp cimriden fiyatlara bakın mesela bir ürün 3 aydır 5binin altına inmiyorsa 5binin altı iner diye beklemezsiniz.
sürekli fiyat değişiyor internet sitelerinden favorileyip kontrol edersiniz aradan

Maddi kaygılarınızda haklısınız ama hepsi bir şekilde yolunu buluyor.
Geçinmek tamamen size kalmış bir durum.
Çok uçuk kaçık işlere girişmezseniz gerçekten yuva kurana ALLAH'ta bir şekilde yardım ediyor (benim düşüncem)
O yüzden kendinizi çok yormadan sizi idare edebilecek eşyalarla evlenin zamanla acil olmayan diğer eksiklerinizi tamamlarsınız.
Her şey tastamam olmak zorunda değil.
Mesela TV çok acil bir ihtiyaç değil (tabi yine bana göre) öteleyebilirsiniz.
Mutfağınıza sizi idare edecek kadar eşya alsanız yeter fazlası hem masraf hem fuzuli iş yükü.
Bunun gibi ufak tefek şeylerden feragat edebilirsiniz.
Düğün yerine nikah tercih edilebilirsiniz.
Kına merasimi istiyorsanız sevdiğiniz arkadaşlarınızda evinizde küçük bir kutlama yapabilirsiniz.
Yani evlendiğinizde borç ne kadar az olursa geçinmek o kadar kolay oluyor ve eksiklerde zamanla tamamlanıyor.
Zaten öyle böyle ailede destek olur demişsiniz.
Kredi işine hiç bulaşmayın ha taksit ödemişsiniz ha kredi aynı kapıya çıkıyor.

ALLAH yardımcınız olsun ama kendinizi bu kadar yıpratmayın.

Ne yazık ki böyle durum.
Korkunuz evlilik değil, gelecek kaygısı...
Bu hale düştük ve korkum daha da fena olacak. Hep yazdım yine yazacağım çünkü çok dertliyim. Çalışan kadınım. Tek yaşıyorum. Önceleri, param artar biriktirirdim. Zamanla artırdığım para düştü, şu anda içerde kapatıyorum ayı o yüzden annemde borç para alıyorum her ay, maaşı alır almaz ödüyorum. Ama aldığım borç her ay artıyor... Zam istesem, işten çıkarılma kaygısı var. İstemesem yetmiyor. Bu saatten saonra anne babanın yanına dönsem kira ödemesem olmaz. Ben bilmiyorum artık.
Evlilik lüks oldu. Evlenip yine ailelerimizin yanında mı yaşaycağız ne yapacağız. Çocuk yapsak ne olacak? O çocuğa nasıl bakacağız? 3 çocuk yapın diyorlar bir de, neyle yapalım...

Olur. Ben mimarım piyasayı biliyorum. 3000 alan mühendis olur çünkü her şehre üniversite açınca elinizi sallasanız mühendise çarpıyor. Sen olmazsan başkası olur çok da önemli değil diyor patron.

Yalnız konu başlığı evlilikten korkmak değil enflasyondan korkmak olsaydı daha bir doğru olurdu. Hayat giderek zorlaşıyor,malesef kolaylaşacak gibi de durmuyor...

Evet bunu biliyorum, calistigim donemde biz de garson 2*asgari, tip, prim alirken gıda mühendisi asgari alıyordu. Ama aradan siyrilmak icin bir sey yapilmali, olmuyorsa baska alana yönelmeli. Vurgulamak istedigim buydu.

Bizim gida muhendislerinin cogunu barman veya barista yaptik. Ama en son gelen sey dedi "o ayak islerini ben yapamam, ben koskoca mühendisim"

Peki dedik koskoca mühendis bey.

3000 lirayla evde survivor iste muhendis bey olacagima ilerlemeye calisirim, olmuyorsa da düz normal calisan olurum en azindan elime para gibi para gecer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…