- 27 Mayıs 2014
- 832
- 1.659
-
- Konu Sahibi possibleornot
Ev eşyalarını ne ara halleetiniz yatak odası ve küçük ev aletleri kaldı sadece ?Herkese merhaba
6 yıllık ilişkimde çok güzel bir evlilik teklifi aldım. Şimdi aileler tanışacak ama hiç hevesim kalmadı. Zaten korkularım vardı. Ama işler ciddiye binince iyice şiddetlendi.
Sevgilimi çok seviyorum. Efendi, düzgün, sevgisini belli eden, romantik sayılabilecek biri. Benim derdim maddi kaygılar..
Ben 4500 TL alıyorum kendisi ise 3000 TL alıyor . Bu ay maaşına iyileştirme yapılacak. Yılbaşı zammı gelmeden eşyalara bakalım dedik. Ama benim modum fiyatları görür görmez düştü. Bir buzdolabı 10 bin TL olabilir mi ? Bir tv 5-6 bin TL den başlıyor . Kiralar istediğim muhitte 2500 TL den başlıyor . Ailesinin durumu iyi yardım ederler evlenme konusunda. Ama evlensek dahi şu koşullarda nasıl geçineceğiz ?
Bir insanın evlenirken düşünmesi gereken şeyler bunlar olmamalı. Bir tost makinesi 500 600 TL.
Düğün olmasın nikah olsun, 2+1 evim olsun salona bir L koltuk bir sehpa tv ünitesi, masa 6 sandalye olsun. Az eşya olsun. Herşey ortalama ama yarı yolda bırakmayacak kalitede olsun. Aslında bu kadar minimal düzeyde beklentilerim varken bu kadar düşünmek zorunda kalmak koyuyor bana artık bu ülkede . İki mühendis insan bir şeyi yüz kez düşünerek almamalı.
Bir evlilik kararı verdik dolar 13 TL dahi oldu.
Herşey bu kadar pahalı iken bir de üzerine zam geleceğini duymak hepten moral bozuyor. En son kendimizi haftada bir kaç kez buluşacak isek evden yeyip gelelim derken bulduk.
Psikolojimi sağlan tutamıyorum artık. Eylül de düğün olsun bari bir nebze toparlayalım diyorum. Ivır zıvır, küçük ev aleti , yatak odası, vs vs bunlar kaldı alacağım bir tek . Ama endişeme engel olamıyorum.
Bir süpürge aldım iki ay onu ödeyeceğim. Kedimiz olacak diye dyson aldım. Onu iki ay ödemek dahi öyle koyuyor ki bana. Acaba bir miktar kredi çekip hepsini halletsem mi diyorum. Faiz ödemek zamdan daha mı uyguna gelir diye. Köşede 20 bin TL param var. Ona dokunmamaya gayret ediyorum .
Bu stresle nasıl başa çıktınız ?
Elbette her dönem zor. Ama mevcut enflasyon , fiyat artışı 4 sene önceki gibi değil maalesef. Belki de o yüzden sizin kadar pozitif değilim. Kaldı ki şuan herkesin aynı stresi yaşadığını düşünüyorum. Yalnızca ben evlilik durumu olduğu için ekstra stres altındayım. Siz istisna olabilirsiniz .Evlendikten sonra 4 sene evlilik borcu ödedik. İki ay süpürge taksidi ödeyince bu hale geldiyseniz bence de girmeyin o yola.
Kız tarafı çeyiz, yatak odası , damatlık vs alır bizde. Benim payıma düşen kısım bu. Benim almam gerekenler onlar..Ev eşyalarını ne ara halleetiniz yatak odası ve küçük ev aletleri kaldı sadece ?
Evi gömme dolaplı tutun
Yatak odası takımı almanız gerekmesin
4 senelik bir mühendis olarak aldığınız maaş beni çok şaşırttıElbette her dönem zor. Ama mevcut enflasyon , fiyat artışı 4 sene önceki gibi değil maalesef. Belki de o yüzden sizin kadar pozitif değilim. Kaldı ki şuan herkesin aynı stresi yaşadığını düşünüyorum. Yalnızca ben evlilik durumu olduğu için ekstra stres altındayım. Siz istisna olabilirsiniz .
Ki ben mühendisim. Savunma sanayisinde çalışıyorum. 4 yıllık tecrübem var. Katma değer sağlıyorum . Konu iki ay süpürge taksidi ödemek değil. Bu aşılabilir bir durum,derdim de o değil zaten. Birşeyleri elde etmek bu kadar zor olmasın diye okuyup, vasıflı bir iş sahibi olmak istedik. Fakat şimdi diğer herkes gibi herşeye ulaşmak zorlaştı.
Maalesef böyle. Eski iş yerimde mesai ile daha çok kazanıyordum. Geliştirmek için iş değiştirdim. Maalesef bir süre daha böyle.4 senelik bir mühendis olarak aldığınız maaş beni çok şaşırttı
Eşimde 6 yıllık mühendis
Aldığı maaş sizinkinin x katı devlet sektörü
Ben kendime ait kısmı halletmek istiyorum aileme 60 yaşından sonra kredi borcu ödetmek istemiyorum. Sevgilimin ailesinin durumu iyi. Onlar borçsuz da yardımcı olabilirlerEşyaları aileler alarak stres yapmazsınız ben şahsen kendi başıma yapacak olsaydım eşyalı ev tutardım sadece yatağı alırdım. Ama elimin ailesi alacağız dediği halde çoğu şeyi almadı mesela bizim evde hala tv yok bende almadım boşa para harcayamam
Benim ailemde borçsuz halletti eşimin ailesi sağolsun sonradan bize yıktılarBen kendime ait kısmı halletmek istiyorum aileme 60 yaşından sonra kredi borcu ödetmek istemiyorum. Sevgilimin ailesinin durumu iyi. Onlar borçsuz da yardımcı olabilirler
Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz içinBenim ailemde borçsuz halletti eşimin ailesi sağolsun sonradan bize yıktılarama şuan ortam çok pahalı Allah yardımcınız olsun
Ve bu çok sinir bozucu . Şöyle 15 bin TL kredi çeksem diyorum. Yettiği kadarını onunla halletsem kalanı da birikimimi harcasamMaalesef şu an herşey çok çok çok pahalandı. Bence kredi çekip ödemek gıdım gıdım ödemekten daha mantıklı. Ocaktan sonra tekrar zamlanacak ürünler çünkü. Bugün aldığımız yarına kâr kalıyor.
Ben birkaç ay önce evlendim. O zaman aldığımız şeylerin fiyatı aldığımız zamanla alakasız şekilde artmış. Şok oldum görünce.Ve bu çok sinir bozucu . Şöyle 15 bin TL kredi çeksem diyorum. Yettiği kadarını onunla halletsem kalanı da birikimimi harcasam
Ortalama yaşayacağım diyorsunuz ama sizin söyledikleriniz ortalama değil ki. Dyson en iyi marka.süpürgenin fiyatı çalışmama ve maaşımın sizden daha fazla olmasına rağmen bana çok fazla. Alırken 10 kere düşünürüm. İstanbul ya da Ankara mı bilmiyorum ama benim yaşadığım şehir için 2500 lüks semtlerin kirası. Yani mesajınızda böyle parası yok diye o kadar yıl konuştuğunuz kişiden hoşnutsuz kaldığınızı sezince size bir ön yargılı yaklaşmadım değil yani… Sanki takılacakken iş ciddiye dönmüşte siz bir anda şaşırmışsınız gibi. Yani birde nişanlınızın mesleği var ve mühendislikte önce tecrübe gerekir. Bir süre sonra daha iyi firmada daha iyi bir maaşla çalışabilir. Başta öyle bir anlatmışsınız ki sanki siz mühendis nişanlınız işçi. Bilmiyorum ama mesajınızdan sezdiğim ama açıklayamadığım o hissi hiç sevmedim …Herkese merhaba
6 yıllık ilişkimde çok güzel bir evlilik teklifi aldım. Şimdi aileler tanışacak ama hiç hevesim kalmadı. Zaten korkularım vardı. Ama işler ciddiye binince iyice şiddetlendi.
Sevgilimi çok seviyorum. Efendi, düzgün, sevgisini belli eden, romantik sayılabilecek biri. Benim derdim maddi kaygılar..
Ben 4500 TL alıyorum kendisi ise 3000 TL alıyor . Bu ay maaşına iyileştirme yapılacak. Yılbaşı zammı gelmeden eşyalara bakalım dedik. Ama benim modum fiyatları görür görmez düştü. Bir buzdolabı 10 bin TL olabilir mi ? Bir tv 5-6 bin TL den başlıyor . Kiralar istediğim muhitte 2500 TL den başlıyor . Ailesinin durumu iyi yardım ederler evlenme konusunda. Ama evlensek dahi şu koşullarda nasıl geçineceğiz ?
Bir insanın evlenirken düşünmesi gereken şeyler bunlar olmamalı. Bir tost makinesi 500 600 TL.
Düğün olmasın nikah olsun, 2+1 evim olsun salona bir L koltuk bir sehpa tv ünitesi, masa 6 sandalye olsun. Az eşya olsun. Herşey ortalama ama yarı yolda bırakmayacak kalitede olsun. Aslında bu kadar minimal düzeyde beklentilerim varken bu kadar düşünmek zorunda kalmak koyuyor bana artık bu ülkede . İki mühendis insan bir şeyi yüz kez düşünerek almamalı.
Bir evlilik kararı verdik dolar 13 TL dahi oldu.
Herşey bu kadar pahalı iken bir de üzerine zam geleceğini duymak hepten moral bozuyor. En son kendimizi haftada bir kaç kez buluşacak isek evden yeyip gelelim derken bulduk.
Psikolojimi sağlan tutamıyorum artık. Eylül de düğün olsun bari bir nebze toparlayalım diyorum. Ivır zıvır, küçük ev aleti , yatak odası, vs vs bunlar kaldı alacağım bir tek . Ama endişeme engel olamıyorum.
Bir süpürge aldım iki ay onu ödeyeceğim. Kedimiz olacak diye dyson aldım. Onu iki ay ödemek dahi öyle koyuyor ki bana. Acaba bir miktar kredi çekip hepsini halletsem mi diyorum. Faiz ödemek zamdan daha mı uyguna gelir diye. Köşede 20 bin TL param var. Ona dokunmamaya gayret ediyorum .
Bu stresle nasıl başa çıktınız ?