Herkese merhaba
6 yıllık ilişkimde çok güzel bir evlilik teklifi aldım. Şimdi aileler tanışacak ama hiç hevesim kalmadı. Zaten korkularım vardı. Ama işler ciddiye binince iyice şiddetlendi.
Sevgilimi çok seviyorum. Efendi, düzgün, sevgisini belli eden, romantik sayılabilecek biri. Benim derdim maddi kaygılar..
Ben 4500 TL alıyorum kendisi ise 3000 TL alıyor . Bu ay maaşına iyileştirme yapılacak. Yılbaşı zammı gelmeden eşyalara bakalım dedik. Ama benim modum fiyatları görür görmez düştü. Bir buzdolabı 10 bin TL olabilir mi ? Bir tv 5-6 bin TL den başlıyor . Kiralar istediğim muhitte 2500 TL den başlıyor . Ailesinin durumu iyi yardım ederler evlenme konusunda. Ama evlensek dahi şu koşullarda nasıl geçineceğiz ?
Bir insanın evlenirken düşünmesi gereken şeyler bunlar olmamalı. Bir tost makinesi 500 600 TL.
Düğün olmasın nikah olsun, 2+1 evim olsun salona bir L koltuk bir sehpa tv ünitesi, masa 6 sandalye olsun. Az eşya olsun. Herşey ortalama ama yarı yolda bırakmayacak kalitede olsun. Aslında bu kadar minimal düzeyde beklentilerim varken bu kadar düşünmek zorunda kalmak koyuyor bana artık bu ülkede . İki mühendis insan bir şeyi yüz kez düşünerek almamalı.
Bir evlilik kararı verdik dolar 13 TL dahi oldu.
Herşey bu kadar pahalı iken bir de üzerine zam geleceğini duymak hepten moral bozuyor. En son kendimizi haftada bir kaç kez buluşacak isek evden yeyip gelelim derken bulduk.
Psikolojimi sağlan tutamıyorum artık. Eylül de düğün olsun bari bir nebze toparlayalım diyorum. Ivır zıvır, küçük ev aleti , yatak odası, vs vs bunlar kaldı alacağım bir tek . Ama endişeme engel olamıyorum.
Bir süpürge aldım iki ay onu ödeyeceğim. Kedimiz olacak diye dyson aldım. Onu iki ay ödemek dahi öyle koyuyor ki bana. Acaba bir miktar kredi çekip hepsini halletsem mi diyorum. Faiz ödemek zamdan daha mı uyguna gelir diye. Köşede 20 bin TL param var. Ona dokunmamaya gayret ediyorum .
Bu stresle nasıl başa çıktınız ?