EVLİLİKTEN KORKMAK!!!

tabi çok uzatmak da mantıklı değil ama
sanki niyet belliyse acele etmek de biraz anlamsız
ha eskilerden aileler birbirlerini ve çocukları zaten tanırmış o nedenle belki niyet belli diye hemen evlilik olurmuş ama
devir değişti artık
söz bile çok hızlı olmasın bence
her yönüyle bakıyorum işte çevre anne ve tanışan iş arkadaşlarım efendi düzgün kendini bilen biri borçsuz evlenen mi var bu devirde neyden korkuyorsun deyip bir saat herkesten fırça yedim

ben evlenmek ilgili sıkıntım var bunu anlayan yok
cocuga gelince kimse dört dörtlük değil keza bende ailemdeki tanıdıgım erkeklerde öyle
illaki sorunlar olacaktır.
kendimi nekadar mantıklı olmaya itsemde bişey eksik tamamlanmıyor.
begeniyorum, görüşüyoruz o andada sıkıntım yok tartısınca buz oluyorum ama ayrılamıyorum da
baska bır arayısımda yok
normalde bırıne hayır dedım mı tekrarında konusmam ama bunda bölede olmuyor garip bir durum var benm sanırım imtihanım bu
yemeden ıcmeden kesıldım uykum yok resmen vucudumda yaralar cıktı
onun dısında içimde volkan patlıyor..
diğer yandan bakınca kimi tanıcam kimi sevcem o istek ve güçte yok
bunu bu sebepten eledim yarı yolda koydum diyelim ki bana telefon kapatırken seni ALLAHA havale ediyorum ilk kez dedi önce kendinden emin ol dedi... ki ben böyle durumlarda hasassım..
imtihan nasıl olur bilmiyorum ama severim durumu olur ama beni üzer aldatır bu ihtimallerde var
akışınada bırakamıyorum.ALLAHIMA Bıraktım kalbime ferahlık versin.

Her şey iyi hoşta ,evlenmek istemeyen bir kadının sırf ailesi ve çevresindekilerin tepkisinden çekindiği için evleniyor olması yanlış ,tamam çok iyi bir adam dürüst vs ciddi biri çok iyi ,fakat sizin yüzük almaya bile gitmek için ayaklarınızın geri geri gitmesi, bir heyecan olmaması ,garip ,ikinci evliliğim ilkini saymıyorum ikinciyi kendim istediğim halde bocalıyorum ,evlilik fedakarlık özveri isteyen ,karşılıklı saygı anlayış gibi kavramların kusursuz işlemesi gereken bir müessese,hazır değilseniz zorlamayın kendinizi ,zira evlilikte yaşayacağınız güçlükler karşısında iradeli hareket edemeyecek gibi duruyorsunuz ,evlenip boşanmaktansa ,hazır ve istekli değilseniz bekar kalmanız ,en mantıklısı olacaktır ,hakkınızda hayırlısı olsun

Her şey iyi hoşta ,evlenmek istemeyen bir kadının sırf ailesi ve çevresindekilerin tepkisinden çekindiği için evleniyor olması yanlış ,tamam çok iyi bir adam dürüst vs ciddi biri çok iyi ,fakat sizin yüzük almaya bile gitmek için ayaklarınızın geri geri gitmesi, bir heyecan olmaması ,garip ,ikinci evliliğim ilkini saymıyorum ikinciyi kendim istediğim halde bocalıyorum ,evlilik fedakarlık özveri isteyen ,karşılıklı saygı anlayış gibi kavramların kusursuz işlemesi gereken bir müessese,hazır değilseniz zorlamayın kendinizi ,zira evlilikte yaşayacağınız güçlükler karşısında iradeli hareket edemeyecek gibi duruyorsunuz ,evlenip boşanmaktansa ,hazır ve istekli değilseniz bekar kalmanız ,en mantıklısı olacaktır ,hakkınızda hayırlısı olsun
Amin, tşk ederim iyi niyetiniz için... Şuanda askıya aldım konuştuk süre verdik o sürede daha cok vakit gecırıcez , bu iş nereye varacak bilmiyorum. Hayırlısını diliyorum Allahtan

Amin hayırlısını dile Allahtan bende öyle diledim ama imtihanım bu sanırım, sevmeyerek baslayıp sevıp baska sorunlarla mucadele surecı kolay degıl
Sizin adınıza çok sevindim.Umarım çokkkk mutlu olursunuz. :KK200: :KK68: Ben akışına bıraktım artık evliliği olursa kafama yatan biri ile olsun diyorum.Takmıyorum artık.Gönlümden geçeni Rabbim biliyor. :KK66: Zamanım gelmedi demek diyip bekliyorum.

Sizin adınıza çok sevindim.Umarım çokkkk mutlu olursunuz. :KK200: :KK68: Ben akışına bıraktım artık evliliği olursa kafama yatan biri ile olsun diyorum.Takmıyorum artık.Gönlümden geçeni Rabbim biliyor. :KK66: Zamanım gelmedi demek diyip bekliyorum.
İnşallah sizde kalbinize gönlünüze Göre biri ile yuvanızı kurarsınız

Öncelikle hayırlı olsun. Allah mutlu etsin😊 ben de şuan nişan nikah aşamasındayım. Bir taraftan bunların koşturması bir taraftan korkular aynı sizin yaşadığınız süreçten geçiyorum. Birde maddi olarak herşey ne kadar fiyatlı😢 belli bir birikim olmasına rağmen ve her şeyi asgari düzeyde düşünmeme rağmen hesap tutmuyor. Allah bu yola girenlerin yardımcısı olsun

her yönüyle bakıyorum işte çevre anne ve tanışan iş arkadaşlarım efendi düzgün kendini bilen biri borçsuz evlenen mi var bu devirde neyden korkuyorsun deyip bir saat herkesten fırça yedim

ben evlenmek ilgili sıkıntım var bunu anlayan yok
cocuga gelince kimse dört dörtlük değil keza bende ailemdeki tanıdıgım erkeklerde öyle
illaki sorunlar olacaktır.
kendimi nekadar mantıklı olmaya itsemde bişey eksik tamamlanmıyor.
begeniyorum, görüşüyoruz o andada sıkıntım yok tartısınca buz oluyorum ama ayrılamıyorum da
baska bır arayısımda yok
normalde bırıne hayır dedım mı tekrarında konusmam ama bunda bölede olmuyor garip bir durum var benm sanırım imtihanım bu
yemeden ıcmeden kesıldım uykum yok resmen vucudumda yaralar cıktı
onun dısında içimde volkan patlıyor..
diğer yandan bakınca kimi tanıcam kimi sevcem o istek ve güçte yok
bunu bu sebepten eledim yarı yolda koydum diyelim ki bana telefon kapatırken seni ALLAHA havale ediyorum ilk kez dedi önce kendinden emin ol dedi... ki ben böyle durumlarda hasassım..
imtihan nasıl olur bilmiyorum ama severim durumu olur ama beni üzer aldatır bu ihtimallerde var
akışınada bırakamıyorum.ALLAHIMA Bıraktım kalbime ferahlık versin.

Bence kalbinin sesini dinle.
Vücudunda yaralar çıkmış, yemeden icmeden kesilmişsin...bu durumlar hic normal değil.

Adam belki iyidir, düzgündür ama senin icin doğru kişi gibi gözükmüyor.

+1000000000000000000
Değerli kk hanımları , lütfen içinizdeki kız çocuğunu iyi dinleyin, kendinizi iyi dinleyin. Çevrenizdeki insanların istemesiyle vaktim geçiyorlarla kendinizi içinize çok sinmeyen bir geleceğe doğru sürüklemeyin. Değerli konu sahibi, kendiniz söylemişsiniz "kendimi nekadar mantıklı olmaya itsemde bişey eksik tamamlanmıyor. begeniyorum, görüşüyoruz o andada sıkıntım yok tartısınca buz oluyorum..."

Herşeyin gönlünüzce olmasını dilerim ikiniz için de tabiki . Doğan Cüceloğlunun bir kitabı var, geçenlerde bir akraba çocuğuna önerdim abla ben bi kızla konuşuyorum ama endişelerim var hem de ciddi düzeyde dedi. Ben de okuduğum bu kitabı önerdim. Belki siz de faydasını görürsünüz. Evlenmeden Önce kitabın ismi. Yaşınızı annenizi evlilik delisi olan bekar arkadaşlarınızı dert ederek hareket etmediğinizden kesin emin olun lütfen.. gönlünüzce olsun herşey

Bence kalbinin sesini dinle.
Vücudunda yaralar çıkmış, yemeden icmeden kesilmişsin...bu durumlar hic normal değil.

Adam belki iyidir, düzgündür ama senin icin doğru kişi gibi gözükmüyor.
3 ay oldu nişanlanalı , yanılgılarım olmuş şimdi yazdıklarıma bakınca

Öncelikle hayırlı olsun. Allah mutlu etsin😊 ben de şuan nişan nikah aşamasındayım. Bir taraftan bunların koşturması bir taraftan korkular aynı sizin yaşadığınız süreçten geçiyorum. Birde maddi olarak herşey ne kadar fiyatlı😢 belli bir birikim olmasına rağmen ve her şeyi asgari düzeyde düşünmeme rağmen hesap tutmuyor. Allah bu yola girenlerin yardımcısı olsun
Allah bir ömür mutlu mesut etsin inş🙏 Bizde şuanda ev ve eşya telaşı içindeyiz bir eve girmeden sıkıntılar bitmicek sanırım☺️

Bende senin gibi xok asik olmadan evlendim karakterine guvenerek . Onceden capkin olan erkek genelde yuvasi olunca daha sıkısariliyor gordgum orneklere gore. Senin için 0 dan başlayabilmiş en azından

Bende senin gibi xok asik olmadan evlendim karakterine guvenerek . Onceden capkin olan erkek genelde yuvasi olunca daha sıkısariliyor gordgum orneklere gore. Senin için 0 dan başlayabilmiş en azından
15 yıldır yanlız olup 10 yıldır istanbulda yaşıyor olması normal sanırım fazla kızın hayatına girip cıkması ...8 aydır bi durum görmedim , telefonu ortada her bilgisini biliyorum inş bir ömür böyle devam eder, arada sıkıldıgını zorlandıgını belirtsede duruma alışıyor,maddi i birikim olmayınca destek olmayınca , kendimiz herşeyi yaptıgımız için bu süreçte bizi belkide bunalttı bilemiyorum.. zorlanıyormuyum evet ama biran önce evimi kurmak istediğim gibi bütcemize göre sekillenerek az öz seylerle içine sinecek bir ev hayal ediyorum, Allahın izniyle ... Allah isteyen herkese nasip etsin,
İki farklı karakteriz bukadar süreyi geçirdikse inş ömür boyu sürmesini diliyorum kendi adıma severek baslamadım asıkda olmadım ama suanda cok seviyorum, alıskanlıkta olabılır her an yanımda olmasını ıstıyorum.

Back
X