Evlilikte yalnız kalmak istemek!

1+1 evde yaşayan arkadaşım hemen büyük eve geçti. Gittiğimde şey demişti, kavga ediyoruz yine aynı odada oturmak zorundayız hiç keyifli değil 😅 İnsan bunalır da zaten bu rahatlık değil ki rahat batması falan denmiş.

Şansınız varsa geçin büyük bi eve. İlla 5+1 gerekmez 2+1 de yeterli olur. Yoksa ve eviniz biraz daha genişse paravan almanızı tavsiye ederim. Eşinize de söylersiniz ben çalışırken rahat edemiyorum dikkatim dağılıyor telefonundan gelen seslerden diye. Kendinize küçük de olsa bi alan yaratmış olursunuz.

Günde bazen 14 saat bilgisayar başında çalışıyorum. Evin kredisini ben ödüyorum. O mutfak ve faturaları karşılıyor. Temizlik ve yemek bende. Bir de "duran adam" :)
Yemek yapmayi bilmiyor mu? Yemegi ona paslayin, birakin bir sure doke saca yapar, sonra alisir. Hic bilmese bile videolu tariflerle gayet guzel yapabilir.

Sürekli böyle dibinizdeyse, anasindan mi oyle alışti acaba?

Arkadaşlarım geldiğinde o da bize katılıyor :))
Hadi yalnizken tamam da, arkadaşlarinizlayken size katilmasi sacma.
Hani yalniz takilmanizi gectum, kizkiza takilmaniza da izin vermiyor. Rahatsiz mi ne
Vardir ya, anasiyla gune gidip, ortamdaki tek cocuk oldugu icin, annesinden de korktugu icin, annesinin dizi dibinde, arabasiyla oynayan 4-5 yas cocugu.

Ahh en ozendigim sey. Japonyada ciftlerin cogu ayri yatak odalarinda yatarmis. Kaliteli bir uyku uyumak gune mutlu baslamanin en onemli yoluymus ve evlilige cok katkisi varmis. Ama bizim toplumumuzda ayri yatilmaz inanci var ya hatta kus bile olsan ayri yatmayacaksin. Abi ben senelerdir u yu ya mi yo rummm!!! Adam horluyor gurul gurul ve uyku apnesi var arada uzun sure nefes almadigi oluyor bir de onun stresini yasiyorum kulagim hep onda. Bazen yastikla bogasim geliyor o kadar psikopata bagliyorum. Ama yoook adam ayri uyursak birbirimizden uzaklasiriz diye korkuyor ve onaylamiyor. Cunku onun rahati cok yerinde. Off cok doluyum bu konuda 😀😀😀
Ya ilişkilere dair çok mit var. Biri de bu ben de çok sık karşılaşıyorum. Oysa ki adamın horladığını, gaz çıkardığını falan duyuyorsun her gün, ağır uykulu değilseniz bir katkısı yok ilişkiye😂 İnanmayan varsa araştırma linki de bırakayım: Why Sleeping Apart Could Help More Couples Stay Together

eşim online özel ders veriyor. hiçbir arkadaşıyla görüşmüyor ve mecbur kalmadıkça dışarı çıkmıyor. Bir ara çok üsteledim 2 ay gidebildi spora sonra bıraktı.
Spora beraber gitseniz? Biz esimle birlikte gidiyoruz haftada bir kac kere, güzel oluyor keyifli oluyor. Onun ötesinde sevdiği baska bir spor dalının kursuna gidiyor haftada bi kere, bu onu cok mutlu ediyor ve kafasini boşaltıyor,bunu görüyorum. Sizde bu konuda tesvik ettiniz mi? Illaha spor olmasina gerek yok, türlü türlü hobi kurslari da olur.
Ha evde pesimden kosmasindan bende 'muzdaribim'. Yeni evli olduğumuz icin suan bana sirin geliyor bu hareketi, ama ilerisi icin bilemem.
Siz kendinize me time olusturmak icin arasira disari ciksaniz, yürüyüşe falan? Ordada mi pesinize takilir?

Arkadaşlar kısaca konuya gireceğim. 8 yıllık evliyim ve evde hiç yalnız kalamıyorum. Evi geçtim odada bile yalnız kalamıyorum. Eşim 7/24 evde sadece arada markete gidiyor. Ben evden çalışıyorum ama sürekli eşim burnumun dibindeyken işime de konsantre olamıyorum. Ben zaman zaman ona alan tanımak için 3-5 gün arkadaşlarımda kalmaya gidiyorum ama o hiç bir yere gitmiyor. Çok bunaldım ve sırf bu yüzden boşanmayı düşünüyorum. Bu arada ailesi başka şehirde yaşıyor ve onları ziyaret etmeye de birlikte gidiyoruz. Bazen çok bunalınca "1 hafta gidip ailende kalsan çok iyi olacak diyorum" ama yok gitmiyoooor! Vallahi bunaldım. Uyku saatlerimi değiştirdim, gündüz yatıp gece çalışmaya başladım ama o da değiştirdi. Sinirden kuduruyorum artık. Böyle ömür mü geçer? Ya benim gibi olan var mı? böyle bir durum sizi rahatsız eder mi yoksa ben mi biraz tuhafım?
Böyle insan bağımlısı kişilerle aynı evde olmak aşırı yorucu gerçekten. Kim olursa olsun böyle yapış yapış yaşanmaz, hiç mi kişisel ilgi alanı yok? Açıkça konuşsanız bile sizi anlamayıp onu sevmemekle suclayacaktir.

1+1 de salon + yatak odası olmuyor mu?Bırınız salonda oturun bırınız yatak odasında.Ben de yenı evlıylken 1+1 de oturdum 2 sene yanı oyle bı zorlugu olmadı.Sız evde olmasından sıkılmıssınız.Evden calısma ısını ben sevmıyorum.Pandemı de daha zor oldu.Evden cıkınca en azından bı alan degistiriyorsun,bı hava alıyorsun.Evden calısmayı hıc sevmemıstm ben.Onun kasvetı de olabılır ruh halınız.

Arkadaşlar kısaca konuya gireceğim. 8 yıllık evliyim ve evde hiç yalnız kalamıyorum. Evi geçtim odada bile yalnız kalamıyorum. Eşim 7/24 evde sadece arada markete gidiyor. Ben evden çalışıyorum ama sürekli eşim burnumun dibindeyken işime de konsantre olamıyorum. Ben zaman zaman ona alan tanımak için 3-5 gün arkadaşlarımda kalmaya gidiyorum ama o hiç bir yere gitmiyor. Çok bunaldım ve sırf bu yüzden boşanmayı düşünüyorum. Bu arada ailesi başka şehirde yaşıyor ve onları ziyaret etmeye de birlikte gidiyoruz. Bazen çok bunalınca "1 hafta gidip ailende kalsan çok iyi olacak diyorum" ama yok gitmiyoooor! Vallahi bunaldım. Uyku saatlerimi değiştirdim, gündüz yatıp gece çalışmaya başladım ama o da değiştirdi. Sinirden kuduruyorum artık. Böyle ömür mü geçer? Ya benim gibi olan var mı? böyle bir durum sizi rahatsız eder mi yoksa ben mi biraz tuhafım?
Ben evlide olsa insanların ara arada olsa kendilerine zaman ayırması taraftariyim o yuzden eşlerde ikisininde nobetli çalistigi isler bana bu yönden avantajli geliyor ikisininde kendiyle baş başa kaldığı dönemler oluyor ama sadece bu sebeptende boşanmak mantıkli bir fikir olarak gelmiyor çözümu bu sekilde halletmektense daha büyük bir eve çıkmayı orda jendinize bir alan oluşturmayı deneyebilirsiniz yada o aile ziyaretine gittiginde yorgun oldugunuzu kendinizle başbaşa kalmak istediginizi uygun bir dille anlatabilirsiniz ama baska bjr sorun yojsa bunu direk bosanmakka cozmek cok abes olur diye düşünüyorum

Sevgiliyken oldukça ilgiliydi ama benden başka kimseyle görüşmüyordu. Kırk yılda bir üniversiteden arkadaşlarıyla yemeğe çıkıyordu o kadar. Şimdi onu da yapmıyor. Evlendikten sonra ilgisini kaybetti. Hatta bir gün "biz neden sohbet etmiyoruz, neden benimle film izlemiyorsun, neden bla bla...?" dedim. "Ee evlilik bu, ne bekliyorsun ki" dedi. O sadece yanımda duruyor. İlgi anlayışı "durmak".

Çok acaip bir kafa gerçekten :KK57:
Evden online dersle tabi ki para kazanamaz, neden çıkıp daha çok para getiren bir iş bulmuyor? Gündüz evden gidiyor siz de kurtulursunuz.

En doğrusu daha büyük bir eve geçmeniz, 1+1 evler tek kişilik kesinlikle, 2 kişi için değil. Benim evim 1+1 kesinlikle 2 kişi sürekli olmuyor, hiçbir alan kalmıyor.

Tamam insanın kisisel alan ihtiyaci olabilir ama, eger bir gerekliligi yoksa iş vs gibi, evden gitmiyor diye adama kizmaya hakkiniz yok. Siz arkadaslariniza onu yalniz birakmak icin degil kendi keyfiniz icin gidiyorsunuz. Cok komik gercekten

Çok haklısınız, bende yanlizligi çok severim , benim de eşim hep peşimde
Ben açık açık söylüyorum, biraz yanliz kalmaya ihtiyacım var diye yoksa hep dip dibeyiz
Ama bazen cidden çekip gidesim geliyor , yanliz yaşadığım günleri düşünüp gözlerim falan doluyor🤣🤣
Ama boşanmanın bir mantığı yok , sadece konuşup size biraz alan tanımasını isteyin

Eşimle birlikte güzel vakit geçirmemize rağmen sürekli yan yana olma durumunda bunalıyorum bende. 🥴 Pandemi de yaşadık bunu biraz. Allah'tan evde oda sıkıntısı yok. Eşim benim akşamları bir noktadan sonra yanlız kalmak istediğimi de bilir. Sorun olmuyor o yüzden.

Sizde beraber yapılan birşey de yok anladığım kadarıyla. Sürekli evde , hiçbirsey yapmadan duran kocadan bende rahatsız olurdum. 🙄 Arkadaş yok, sosyal ihtiyaç yok, sürekli evde duran, arkadaşlarınız geldiğinde dahil olan koca çok sıkıcı.

Benimle ilgilenmiyor diye başlık açmam çünkü zaten ilgilenmiyor. sadece duruyor. sohbet etmiyoruz. elinde telefon ve duruyor. yatakta duruyor, koltukta duruyor, mutfakta duruyor. adaaam duruyor yaa! ayy size yazarken güldüm. hakikat acı ama aynı zamanda komik :)
Kesinlikle çok haklısınız bende çok bunalırım ,benim eşim de 3 aydır evde Allahtan ben çalışıyorum çıkıyorum evde 3+1 o yüzden daha iyi durumdayım ama hep dibimde olduğunu düşünemiyorum çok sinir bozucu

Of bazen insan ne kadar sevse de o gün modu olmaz nefes alışına bile gıcık olur. Zor bir durum. Eşiniz online ders vermek yerine başka bir iş bulamaz mı? Hem getirisi daha çok olur. Siz de bir süre arada kafelere gidip çalışabilirsiniz.

Eşiniz öğretmense, yüksek lisans yapanlara uzman öğretmenlik veriyorlardı.
Yüksek lisansa yönlendirseniz?
Bence tuhaf değilsiniz, çünkü ben de sizin gibiyim.
Küçücük evde dipdibe dipdibe, bana da fenalık gelirdi.

Evi değiştirme imkanınız var mı
Kendinize ait bir oda yapabileceğiniz 2+1 bir eve geçseniz . ihtiyacınız olduğunu söylerseniz eşiniz anlayış gösterir

( çalışma odası , okuma odası küçük oturma odası gibi yapabilirsiniz hatta makyaj giyim odası )

X