Evlilikte yalnız kalmak istemek!

Ay çok iyi anladım ben sizi, bende yalnız kalmaya bayılırım. Öyleyken daha rahat oluyorum. Sürekli dibinde biri olması çok can sıkıcı, eşiniz ne iş yapıyor, adamı spora falan gönderseniz, hiç arkadaşı falan yok mu?
eşim online özel ders veriyor. hiçbir arkadaşıyla görüşmüyor ve mecbur kalmadıkça dışarı çıkmıyor. Bir ara çok üsteledim 2 ay gidebildi spora sonra bıraktı.

Ikiniz de asosyalsiniz bence sorun bu. Biraz disariya cikmaya calisin arkadas edinin. Bu arada bosanmak icin paraniz var (yani ayri ev tutacak paraniz var) ama 2 odali ev tutacak paraniz yok mu? Bu pek mantikli gelmedi. Biz de esimle asosyaliz biraz. Ama ev 2 odali, ayri odada takiliyoruz bazen, bir de ise gidiyoruz vs cok sorun olmuyor o yuzden.

Ikiniz de asosyalsiniz bence sorun bu. Biraz disariya cikmaya calisin arkadas edinin. Bu arada bosanmak icin paraniz var (yani ayri ev tutacak paraniz var) ama 2 odali ev tutacak paraniz yok mu? Bu pek mantikli gelmedi. Biz de esimle asosyaliz biraz. Ama ev 2 odali, ayri odada takiliyoruz bazen, bir de ise gidiyoruz vs cok sorun olmuyor o yuzden.
Benim sorunum dışarı çıkmak değil. Dışarı çıkıyorum, arkadaşlarımda zaman zaman kalıyorum, sosyalleşiyorum, aktivitelere katılıyorum. ancak kendi evimdeyken yalnız kalabileceğim bir alan istiyorum. henüz evimizin kredi borcunu ödüyoruz. kiralar oldukça pahalı ve türkiye ekonomisinden bahsetmeye gerek bile yok. kazandığımla ancak karnımızı doyuruyoruz.

Bence siz kocanizdan ziyade evin küçüklüğünden bunalmışsınız. Biz de evden çalışıyoruz ama başka başka odalarında yer değiştire değiştire akşam ediyoruz. Bizim iş saatleri farklı ve uykumuz hafif mesela o yüzden farklı yataklarda yattığımız da oluyor. Yeterince kendi alanım olduğundan hiç sıkılıp başka yere gitme gereği hissetmiyorum valla. Ama özellikle sıcaklarda aynı yatakta yatmak beni bunaltıyor. Mesela ayrı yatabilmek bizim ilişkimizi daha mutlu yapıyor.
Ahh en ozendigim sey. Japonyada ciftlerin cogu ayri yatak odalarinda yatarmis. Kaliteli bir uyku uyumak gune mutlu baslamanin en onemli yoluymus ve evlilige cok katkisi varmis. Ama bizim toplumumuzda ayri yatilmaz inanci var ya hatta kus bile olsan ayri yatmayacaksin. Abi ben senelerdir u yu ya mi yo rummm!!! Adam horluyor gurul gurul ve uyku apnesi var arada uzun sure nefes almadigi oluyor bir de onun stresini yasiyorum kulagim hep onda. Bazen yastikla bogasim geliyor o kadar psikopata bagliyorum. Ama yoook adam ayri uyursak birbirimizden uzaklasiriz diye korkuyor ve onaylamiyor. Cunku onun rahati cok yerinde. Off cok doluyum bu konuda 😀😀😀

1+1 evli bir çift için çok küçük bir ev. 2+1 olsa ayrı çalışma odası yapar kendinize alan yaratırdınız. Ev tercihi yanlış olmuş. Yalnız şunu merak ediyorum: eşiniz sevgiliyken de böyle yalnız ve ilgisiz miydi 🤔

Rahatlikla ne ilgisi var bu durumun? Kadinin bir eli yagda bir eli balda mi? Temizligi yardimci,yemegi de asci mi yapiyor. Ustune bir de ilgisiz bir adam? Rahatlik anlayisiniza hayran kaldim.
Günde bazen 14 saat bilgisayar başında çalışıyorum. Evin kredisini ben ödüyorum. O mutfak ve faturaları karşılıyor. Temizlik ve yemek bende. Bir de "duran adam" :)

1+1 evli bir çift için çok küçük bir ev. 2+1 olsa ayrı çalışma odası yapar kendinize alan yaratırdınız. Ev tercihi yanlış olmuş. Yalnız şunu merak ediyorum: eşiniz sevgiliyken de böyle yalnız ve ilgisiz miydi 🤔
Sevgiliyken oldukça ilgiliydi ama benden başka kimseyle görüşmüyordu. Kırk yılda bir üniversiteden arkadaşlarıyla yemeğe çıkıyordu o kadar. Şimdi onu da yapmıyor. Evlendikten sonra ilgisini kaybetti. Hatta bir gün "biz neden sohbet etmiyoruz, neden benimle film izlemiyorsun, neden bla bla...?" dedim. "Ee evlilik bu, ne bekliyorsun ki" dedi. O sadece yanımda duruyor. İlgi anlayışı "durmak".

Sevgiliyken oldukça ilgiliydi ama benden başka kimseyle görüşmüyordu. Kırk yılda bir üniversiteden arkadaşlarıyla yemeğe çıkıyordu o kadar. Şimdi onu da yapmıyor. Evlendikten sonra ilgisini kaybetti. Hatta bir gün "biz neden sohbet etmiyoruz, neden benimle film izlemiyorsun, neden bla bla...?" dedim. "Ee evlilik bu, ne bekliyorsun ki" dedi. O sadece yanımda duruyor. İlgi anlayışı "durmak".
:olamaz: erkekler niye bu kadar kuş beyinli oluyor bazen. E yerine şu kırlenti koyalım. O da dursun. Karşıdan seyret bak bakalım fark var mı, diye sorun. Ay sinir bozucu 🙄

Ahh en ozendigim sey. Japonyada ciftlerin cogu ayri yatak odalarinda yatarmis. Kaliteli bir uyku uyumak gune mutlu baslamanin en onemli yoluymus ve evlilige cok katkisi varmis. Ama bizim toplumumuzda ayri yatilmaz inanci var ya hatta kus bile olsan ayri yatmayacaksin. Abi ben senelerdir u yu ya mi yo rummm!!! Adam horluyor gurul gurul ve uyku apnesi var arada uzun sure nefes almadigi oluyor bir de onun stresini yasiyorum kulagim hep onda. Bazen yastikla bogasim geliyor o kadar psikopata bagliyorum. Ama yoook adam ayri uyursak birbirimizden uzaklasiriz diye korkuyor ve onaylamiyor. Cunku onun rahati cok yerinde. Off cok doluyum bu konuda 😀😀😀
Uyku apnesi için cihaz alın mutlaka, hiç ses çıkmıyor cihazla.

Yalnız kalmaya ihtiyaç duymanız çok normal..kendiniz olabilmeniz ,evlilik dışında da sizi siz yapan yönleri besleyenilmeniz için en azından günde bir kaç saat /haftada bir -iki yarım gün size çok iyi gelirdi..hatta siz yazınca bebek sahibi olduğum ilk günler aklıma geldi .Tek başına ilk markete gittiğimde yüzüme vuran rüzgar "hayat bir gün yeniden normale dönecek " diye fısıldamıştı bana☺️ama açıkçası benim hissettiğim siz yalnız kalmayı sadece eşiniz olmadan da kendiniz olabilmek için istemiyorsunuz..sizin artık bu insana "tahammül edecek" gücünüz kalmamış..bir şekilde ite kaka ben bu birlikteliğe yıllarımı verdim düşünce sistemi içinde ilişkinizi sürdürmüşsünüz ama mutsuzsunuz..ancak bu mutsuzluk içinde en azından onun yüzünü görmediğiniz bir anınızın olmasına ihtiyacınız var.Bari gidip ofis işi bulun..ama size günde 10/ 12 saat ev dışında olma "lüksünü" sunar çok yorulursunuz ama bence buna değer.

Bu sitedeki kadınlar bile arada bu tarz birşey söyleyen du mi nedenine, niçinine bakmadan hemen yapıştırıyorlar yataklar ayrılmaz diye.bu kadar tabuları yıkan , aklı başında kadınların olduğu bir sitede ilginç doğrusu.ben tam tersi özlem olur daha iyi olur deyince bana saldırmışlardı.

X