• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte uzaklık sorunu.

Ben ailemden 750 km uzağa Güneydoğuya yerleştim tüm hayatımı geride bırakıp biraz sıkıntı çektim evet ama şimdi çok iyiyiz ailem de kışları 1600 km uzaktaki bir şehirde yaşamaya başladılar . Böyle bir şeyi yapmak için çok aşık olmak gerekiyor bence . Ben gerçekten sevdiğim için geldim ama diğer türlü zor çok zor. Ayrıca kp kv aynı şehirde yaşayıp ailemden uzakta olmak asla istemezdim . Biz iki aileye de uzağız o bence artı bir özellik oldu kesinlikle

bana göre işin uzaklıktan başka bir boyutu da var. şehirde yaşıyorsunuz kasaba veya ilçeye gideceksiniz. muhtemelen tarımla uğraşan bir aile ve sizden beklentiye girebilirler. yani özellikle yaz dönemlerinde tarla bağ bahçe işlerinde. bunları yapmanızı beklemeseler bile en azından evde yemek yapan biri beklentisine girebilirler. sadece bir ihtimal illa sizde de olur diye bir şey yok, benzer bir duruma sahit olmuştum ve zorluk çıkarmıştı taraflara

bana göre işin uzaklıktan başka bir boyutu da var. şehirde yaşıyorsunuz kasaba veya ilçeye gideceksiniz. muhtemelen tarımla uğraşan bir aile ve sizden beklentiye girebilirler. yani özellikle yaz dönemlerinde tarla bağ bahçe işlerinde. bunları yapmanızı beklemeseler bile en azından evde yemek yapan biri beklentisine girebilirler. sadece bir ihtimal illa sizde de olur diye bir şey yok, benzer bir duruma sahit olmuştum ve zorluk çıkarmıştı taraflara

Annem de aynısını söyledi ki ben çok rahat büyüdüm. Ancak kendi evimi çekip çevirebilirim, hele de köy işlerini hiç yapamam. Sadece bilmediğinden değil istemem de yani.

Ben Istanbul'dan Ankara'ya evlendim.
Bi arkadaşım Istanbul'dan Antalya'nın bir köyüne evlendi.Eğer yaptığın tercih doğru olursa gurbetlik hasretlik çekiyorum ama çok şükür diyebiliyorsun.Sonucunda evden çıktıktan sonra bir sokak bile hasret.
Bir de anlayışlı eş güzel oluyor.Ben evlendim evleneli hemen hemen her ay en fazla 45 gunde bir ailemin yanına gidebildim.Antalya daki arkadaşımda 3 ayda bir gelebildi.
Eğer her şey güzel gidiyorsa mesafeden bitirme derim.Çoğu.kişiden duyarız Kaf dağının ardında olsaydı da huzuru olsaydı diye.

Canım ben İstanbul'un bir ucundan bir ucuna gittim ve uzak diyorum...anneme ha deyince bı kahvaltiya gidemiyorum

Merhaba kızlar, ben bir konuda sizlerden fikir almak istiyorum. Biriyle görüşüyorum, birbirimizden hoşlandık hiçbir sorunumuz yok, ailesiyle de tanıştım. Ben daha önce evlilik amaçlı bir çok kişi ile görültüm fakat kimsede bu kadar olumlu değildim, kimsede böyle şeyler hissetmedim. Normalde en ufak şeyden soğuyan biriydim. Şu an hiçbir sorunumuz yok, tanıdığım kadarıyla iyi, efendi biri bana da değer veriyor ailesinin yanında da davranoşları çok hoşuma gitti.

Gelelim sorunuma, ben İstanbulda yaşıyorum. Kendisi Ege'nin bir köyünde ailesiyle yaşıyor, orada memur. Biz evlenirsek sanırım ilçede yaşarız. Benim İstanbulda kendimce sosyal bir hayatım var. Evlilik konusuna olumlu bakıyorum fakat İstanbul'dan oraya gidersem zorlanır mıyım? anneme de aşırı düşkünüm, oraya gidersem mutsuz olur muyum? Bu görüştüğüm kişi daha önce İstanbulda çalışmış sonra tayinini yaşadığı yere aldırmış. Şu an zaten tayin aldırma durumu hem olmaz hem de İstanbul'u sevmiyor. Hayatımda bir karar verirken hiç bu kadar zorlanmamıştım. Olumsuz en ufak bir şey görsem, bu kadar üzülmem ama bu mesafeden dolayı biterse de üzülürüm açıkcası

Aynı durumlarla bende karşılaşıyorum.
Ama ben il dişina kapalıyım.
Çünkü ailem çevrem yaşamım İstanbulda.İl dışında sürekli yapamam gibi geliyor alışmışım buraya.
Bide öyle birşeyki il dışı istememe rağmem hep iyi kişiler,kafa dengi insanlar il dişindan oluyor.
Annenize aşırı düşkünmüşsünüz aynı şekilde bende öyleyim ayrı bi şehirde zorlanırım.
Ne kadar çok sık gidip gelsenizde aynı hayatı paylaşamamak uzak kalmak sizi mutsuz huzursuz edebilir.
Yapabileceğinize inanıyosunuz ve eşiniz olacak kişiyle başka bir şehirde olur diyorsanız neden olmasın.
Hakkınızda hayırlısı olsun..

Merhaba kızlar, ben bir konuda sizlerden fikir almak istiyorum. Biriyle görüşüyorum, birbirimizden hoşlandık hiçbir sorunumuz yok, ailesiyle de tanıştım. Ben daha önce evlilik amaçlı bir çok kişi ile görültüm fakat kimsede bu kadar olumlu değildim, kimsede böyle şeyler hissetmedim. Normalde en ufak şeyden soğuyan biriydim. Şu an hiçbir sorunumuz yok, tanıdığım kadarıyla iyi, efendi biri bana da değer veriyor ailesinin yanında da davranoşları çok hoşuma gitti.

Gelelim sorunuma, ben İstanbulda yaşıyorum. Kendisi Ege'nin bir köyünde ailesiyle yaşıyor, orada memur. Biz evlenirsek sanırım ilçede yaşarız. Benim İstanbulda kendimce sosyal bir hayatım var. Evlilik konusuna olumlu bakıyorum fakat İstanbul'dan oraya gidersem zorlanır mıyım? anneme de aşırı düşkünüm, oraya gidersem mutsuz olur muyum? Bu görüştüğüm kişi daha önce İstanbulda çalışmış sonra tayinini yaşadığı yere aldırmış. Şu an zaten tayin aldırma durumu hem olmaz hem de İstanbul'u sevmiyor. Hayatımda bir karar verirken hiç bu kadar zorlanmamıştım. Olumsuz en ufak bir şey görsem, bu kadar üzülmem ama bu mesafeden dolayı biterse de üzülürüm açıkcası
Arkadaşlar evlilik sadece bir tarafin rahatını huzurunu sağlamak için yapılmıyor. Biraz siz biraz karşı taraf fedakarlık etmeli. Sadece bu durumdan dolayı da ayrılık bana mantıklı gelmiyor. Biz her iki aile ile farklı illerde yaşıyoruz . Aileme çok duskunum ne yaparım düşüncesi evlilik düşünen insan düşüncesi olmamalı. Çünkü evlenince de yakın bile olsanız öyle hergun git güller olmamalı. Annesine babasına düşkün olan erkek evlilikte ne kadar kotuyse kadında da o kadar kötü.
Artık iletişim kanalları çok fazla telefon , 4.5 g bağlantı, otobüs,uçak, tren, vapur...... Görmek isterseniz gidersiniz ,arasinjz.

valla 'aileme de düşkünümdür' kısmı tehlikeli....
aynı şehirde olsanız bile evlenince ister istemez ailenizden uzaklaşacaksınız...
yoksa bir sürü sorun oluyor...

bilemiyorum...

En az erkekler kadar kadınlar da anneci
Yorumları okuyunca çok şaşırdım
Anneme kahvaltıya bile gidemiyorum ne ya 😂
Böyleyseniz neden evleniyorsunuz oturun sabahtan akşama kadar ananızla kahvaltı yapın

Konu sahibi size yorumum maalesef olumsuz, pişman olmanız kuvvetle muhtemel, ne kadar zamandır birliktesiniz? Ne kadar tanıyorsunuz?

Durum güncellemesi: İlçe falan değil köyde yaşayacağız, sinirimden oturdum gülüyorum ya. Kariyerimi, hayatımı çöpe atıp nasıl köyde yaşayayım ben ya. Bir insan diğer bir insana bunu nasıl teklif eder?

Açıkçası mesafe yani gurbet evliliği çok etkiliyor. İstanbul'u önemsemeyen ya da annene bu kadar yakınlığın olmasa sıkıntı yaşamazsın. Ama bunları çok önemsiyorsan evliliğin çok mutsuz geçer. Bir tanıdığım Malatya'dan İstanbul'a gelin geldi. 10 yıldır evliler bir türlü alışamadı. Ve Malatyaya gittiğinde 2 ay kalabiliyor eşi olmadan.

Durum güncellemesi: İlçe falan değil köyde yaşayacağız, sinirimden oturdum gülüyorum ya. Kariyerimi, hayatımı çöpe atıp nasıl köyde yaşayayım ben ya. Bir insan diğer bir insana bunu nasıl teklif eder?
Adam köyde yaşamayı mı teklif etti? Siz ne iş yapıyorsunuz? Erkekler zaten karşıdaki insanı tartmayı bilmezler. Kadınlar akıllı olmalı

Hiç sinirlenmeyin,beyefendi niyetini baştan belli etmiş.Anne babasına köy işlerinde yardımcı olacak,e kendi rahatını da sağlayacak birini arıyor kendisi.Keşke bulunduğu köyden baksalarmış bir kız,olacak iş değil İstanbul’dan köye gelmenizi istemek.

ben de sehir degistirdim sevdigim icin.. istanbulda yasayip koye adapte olmak? her seyi gectim bi de kayinvalide faktoru var iyi dusun derim.. eger tamam evlencegim adam bu diyosan biraz daha bekle ben oralarda yasayamam lutfen beni de dusun de tayinini aldirmasini bekle yoksa cok zorlanirsin hem koyde hem kayinvalidelerle :KK43: ya da senin de atanma durumun varsa o kisi senin pesinden gelsin

Ben Berlin den Türkiye ye gelin geldim işimi, ailemi, çevremi herşeyi bırakıp geldim. Eşimin mesleği yüzünden şehir değiştiriyoruz sabit bir yerimiz de yok(6yilda 3șehir).
Bizimkisi Aşk, saygı ve Sevgi evliliği oldu o yüzden gemileri yakıp geldim ya siz??

Adam köyde yaşamayı mı teklif etti? Siz ne iş yapıyorsunuz? Erkekler zaten karşıdaki insanı tartmayı bilmezler. Kadınlar akıllı olmalı

Ben mali müşavirim. Haftada 2 gün spora yüzmeye gidiyorum, tenis oynuyorum. Tiyatroya gidiyorum sürekli. Bunları kendimi övmek için söylemiyorum. Sosyal bir hayatım var. Sessiz sakin küçük sahil kasabası olsa neyse kabul ederim de köyde nasıl yaşayayım ben. Küçümsemiyorum kesinlikle ama bana hiçbir şekilde hitap etmiyor. beni tanıyor sonuçta nasıl böyle bir teklifle geldi aklım almıyor.

Uzaklik zor oluyor ya helde gelismis bi sehirden bi koy ilce hayati daha zor ben 5 sene oldu hala alisamadim. Ortada bi sehire tasinin en guzeli

Hiç sinirlenmeyin,beyefendi niyetini baştan belli etmiş.Anne babasına köy işlerinde yardımcı olacak,e kendi rahatını da sağlayacak birini arıyor kendisi.Keşke bulunduğu köyden baksalarmış bir kız,olacak iş değil İstanbul’dan köye gelmenizi istemek.

Yine kesinlikle küçümsemiyorum. İlkokul mezunu, hayatta tek amacı yaşı gelince evlenmek olan kuzenim bile maraşa gelin gitti, köyde yaşadı yapamadı. Tekrar istanbula geldi eşiyle. Ben okumuş etmişim, belli bir kariyerim var, ailemi bırakıcam, neden? Kendi standartlarımdan belki 5-6 kat aşağı bir hayat yaşamak için :(

Ben mali müşavirim. Haftada 2 gün spora yüzmeye gidiyorum, tenis oynuyorum. Tiyatroya gidiyorum sürekli. Bunları kendimi övmek için söylemiyorum. Sosyal bir hayatım var. Sessiz sakin küçük sahil kasabası olsa neyse kabul ederim de köyde nasıl yaşayayım ben. Küçümsemiyorum kesinlikle ama bana hiçbir şekilde hitap etmiyor. beni tanıyor sonuçta nasıl böyle bir teklifle geldi aklım almıyor.
Tam olarak nasıl bir köy bunu da bilmek lazım yalnız. Orta anadolu köyleri gibi değildir ege köyleri. İnsanları çok modern olabilir. Hele de şehre ya da büyük bir ilçeye yakınsa düşünülebilir. Ben de şehirden köye geldim evlenip, yerleşmiş değiliz ve aileler de burada değil .yerleşmeye gelir miydiiimmm, bilemiyorum. İlçeye yakınız mesela biz burada ve araba var . Küçük çocuklarım olmasaydı eve tıkılmazdım.

eee olmaz o Zaman

Siz ben istanbuldayım vs deyince ben çalışmıyorsunuz sanmıştım

Yani mali müşaviri gel köyde yaşayalım diye götürmek Nasıl mantıktır

Ben de asıl köyler turistik diyecektim ama sizin konuda olmaz

Köyde memur öğretmen mi

Yani köyde başka memur kim var eskiden ebe vardı artık o da kalmadı

Siz neredeyseniz geliyorsa paşa gönlü bilir sizin mesleğiniz portatif değil o memurmuş eş durumundan gelir gelmiyorsa da güle güle

Back