• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte uzaklık sorunu.

Ben mali müşavirim. Haftada 2 gün spora yüzmeye gidiyorum, tenis oynuyorum. Tiyatroya gidiyorum sürekli. Bunları kendimi övmek için söylemiyorum. Sosyal bir hayatım var. Sessiz sakin küçük sahil kasabası olsa neyse kabul ederim de köyde nasıl yaşayayım ben. Küçümsemiyorum kesinlikle ama bana hiçbir şekilde hitap etmiyor. beni tanıyor sonuçta nasıl böyle bir teklifle geldi aklım almıyor.
Seni tanımıyor işte sorun orda😂 7 yıllık evliyim eşimin beni tanıdığını düşünmüyorum 😂

Ben mali müşavirim. Haftada 2 gün spora yüzmeye gidiyorum, tenis oynuyorum. Tiyatroya gidiyorum sürekli. Bunları kendimi övmek için söylemiyorum. Sosyal bir hayatım var. Sessiz sakin küçük sahil kasabası olsa neyse kabul ederim de köyde nasıl yaşayayım ben. Küçümsemiyorum kesinlikle ama bana hiçbir şekilde hitap etmiyor. beni tanıyor sonuçta nasıl böyle bir teklifle geldi aklım almıyor.
bakin her seye en basindan evet der pasif kalirsaniz omrunuzun sonuna kadar boyle gider.. belli ki adam ailesini birakmak istemiyo siz de annenizi birakmak istemiyosunuz... ancak evlilik iki kisiyle baslar aileler isin icine girince evliliginiz kabusa donusur.. o derse ki ben annemi birakamam siz de derseniz ben annemi birakamam o zaman nasil bi aile olcaksiniz? aklinizi kullanin sabredin eger sizi gercekten istiyosa biraz sabredip tayinini isteyecektir.. ayrica sizin anneniz size degerli onun da annesi kendine degerli kimse ailesiyle yasayamiyo malesef ikiniz de taviz vermek zorundasiniz o zaman

bakin her seye en basindan evet der pasif kalirsaniz omrunuzun sonuna kadar boyle gider.. belli ki adam ailesini birakmak istemiyo siz de annenizi birakmak istemiyosunuz... ancak evlilik iki kisiyle baslar aileler isin icine girince evliliginiz kabusa donusur.. o derse ki ben annemi birakamam siz de derseniz ben annemi birakamam o zaman nasil bi aile olcaksiniz? aklinizi kullanin sabredin eger sizi gercekten istiyosa biraz sabredip tayinini isteyecektir.. ayrica sizin anneniz size degerli onun da annesi kendine degerli kimse ailesiyle yasayamiyo malesef ikiniz de taviz vermek zorundasiniz o zaman

Ya ben aslında uzaklık konusuna tamamen olumsuz bakmadım nasıl olur diye burdan etrafımdan fikir alıyorum. Sonuçta evlenince bir şekilde annemden uzaklaşıcam kendi yuvam olacak. Ama şimdi zaten ailemden ayrılıyorum bir de köy hayatı yaşarsam çok mutsuz olurum. Köy hayatını da bilmem hiç çok küçükken kendi memleketimize gitmiştik o zaman bile sevmedim. Karşı taraf geri adım atmıyor, ben de atamam bu konuda. Zaten ailem kesinlikle istemez ben istesem bile.

Ya ben aslında uzaklık konusuna tamamen olumsuz bakmadım nasıl olur diye burdan etrafımdan fikir alıyorum. Sonuçta evlenince bir şekilde annemden uzaklaşıcam kendi yuvam olacak. Ama şimdi zaten ailemden ayrılıyorum bir de köy hayatı yaşarsam çok mutsuz olurum. Köy hayatını da bilmem hiç çok küçükken kendi memleketimize gitmiştik o zaman bile sevmedim. Karşı taraf geri adım atmıyor, ben de atamam bu konuda. Zaten ailem kesinlikle istemez ben istesem bile.
size soyle soyleyim simdiki aklim olsaydi esime tayin yazdirirdim kayinvalidemin dibinde oturmak zorunda kalmazdim

Merhaba kızlar, ben bir konuda sizlerden fikir almak istiyorum. Biriyle görüşüyorum, birbirimizden hoşlandık hiçbir sorunumuz yok, ailesiyle de tanıştım. Ben daha önce evlilik amaçlı bir çok kişi ile görültüm fakat kimsede bu kadar olumlu değildim, kimsede böyle şeyler hissetmedim. Normalde en ufak şeyden soğuyan biriydim. Şu an hiçbir sorunumuz yok, tanıdığım kadarıyla iyi, efendi biri bana da değer veriyor ailesinin yanında da davranoşları çok hoşuma gitti.

Gelelim sorunuma, ben İstanbulda yaşıyorum. Kendisi Ege'nin bir köyünde ailesiyle yaşıyor, orada memur. Biz evlenirsek sanırım ilçede yaşarız. Benim İstanbulda kendimce sosyal bir hayatım var. Evlilik konusuna olumlu bakıyorum fakat İstanbul'dan oraya gidersem zorlanır mıyım? anneme de aşırı düşkünüm, oraya gidersem mutsuz olur muyum? Bu görüştüğüm kişi daha önce İstanbulda çalışmış sonra tayinini yaşadığı yere aldırmış. Şu an zaten tayin aldırma durumu hem olmaz hem de İstanbul'u sevmiyor. Hayatımda bir karar verirken hiç bu kadar zorlanmamıştım. Olumsuz en ufak bir şey görsem, bu kadar üzülmem ama bu mesafeden dolayı biterse de üzülürüm açıkcası
artık evleneceksiniz, bırakın şu ana kuzuluğunu artık...öncelik, sen ve eşin olmalı bundan sonra..kapın kapanacak, herkesin ailesi dışarda kalacak...size sadece sevgi, saygı göstermek kalacak, oda yeri zamanı geldiğinde...

Görüştüğunuz kişi orada yaşamaktan mutlu bir şikayeti yok anladığım kadarıyla. Siz de şehrin imkanlarına alışmış birisiniz. Yani isterseniz gidip görün yaşadığı yeri. Ama yerinizde olsam hayat şartlarıma uyan biri ile görüşürdum

Siz nerden nereye gittiniz? Bana da şu an çok hoş geliyor ama o cicim ayları geçince pişman olur muyum? Bir de şu var, şimdiye kadar hep sorunlu tipler çıktı karşıma bir daha böyle biri çıkar mı bilmiyorum?
Ne kadar suredir taniyorsun? Emin misin doğru kisi olduguna?

ben mantığıma yatmayan kişilerle direk görüşmüyorum. egenin ilçesi de çok coknfarklilik gösterir iç ege mi kıyı ege mi ? bazı yerlerinin egeyle ilgisi yok çünkü . ilçenin büyüklüğü şehir merkezine uzaklığı vs çok önemli.

Once biraz taniyin,hemen evlilik dusunmeyin. Ne kadar zamandir birliktesiniz? Gidip yasam tarzlarini yasadiklari yeri de gormeniz lazim. Yani onun hayatinin birkac gunune sahit olmaniz lazim. Bu cok onemli. Ayrica buyuksehire alismis bir insan kucuk bir ilcede mutsuz olabilir. Ben de buyuksehirden kucuk bir ilceye geldim evlenip.ilk zamanlar garip bir bosluk oluyor ama ben alistim mutluyum. Kendinizi en iyi siz bilirsiniz.

Şu an zaten tayin aldırma durumu hem olmaz hem de İstanbul'u sevmiyor.
Kendisi Ege'nin bir köyünde ailesiyle yaşıyor
Bir de şu var, şimdiye kadar hep sorunlu tipler çıktı

Farkında değilsiniz ama bu da sorunlu
Ailesiyle yaşıyor, büyük şehirden köye yerleşmiş, sizin de orada yaşamanızı bekliyor. İstanbul’u sevmiyor.

Ohohooo çok falsosu var

Size uymaz

istanbulda çalışan, yalnız yaşama imkanı olan, özgürlüğü olan bi erkek sevmiyorum diyerek ailesinin evine bir odaya taşınıyor...Demek ki baya aileci bi tip veya ailesi baskı yaptı yanımızda ol diye...İstanbul'da pek çok aday bulabilecekken, köye gidip bu sefer istanbuldan birini oraya getirtme derdinde...İlginç..

Hem iyi anlaştığınızı da nerden çıkardın?
Cicim ayındasınız, hele istanbula gelip gitsin sık sık sen köylerini gör orda kal bak yaşayabilecek misin tart ölç biç...Önünü görmeden nereye adım atacaksın? Hem evlenince çalışmayacak mısın? Köyde kaynananla ekmek pişirip avlu süpürebilecek misin? Kaynananın misafirlerini ağırlayabilecek misin? Köyde genelde gelinlerden hizmet beklenir misafir gelince falan...
Hem hayat standardın şu anda nasıl? Ortalamanın üstüyse bu kadar düşerse standartlar mutsuz olursun...Köyde sinema yoktur...Bi alışveriş, sinema vs için en yakın ile gitmen gerekir...Sosyal biriysen zorlar bunlar...Kışın da oyle sık sık gidemezsin...Yaşadıkları eve senin dahil olmanı mı istiyor ayrı ev mi tutacak? Ailemle aynı evde duracaksın diyorsa bunu yapabilir misin? Evleri sobalıysa bunlara uyum sağlayabilecek yeri gelince kömür kovasını boşaltıp doldurup soba yakabilecek misin?
Turistik denize yakın bi köyden bahsediosak farklı olabilir tabi...Biraz da ailesinin zihniyetine bağlı...İstanbullu gelin deyip senin alışkanlıklarına saygı duyacaklarsa ne ala yok gelin gelindir hizmet için geldi zihniyetindelerse yapamazsın...

Ha ben ege yi cok seviyorum hayalimde hep bpyle köy hayatı vardı, ünlüler gibi istanbul dan kaçıp köyde sebze yetiştiricem dersen bişi diyemem...Ama ünlülerin çiftliği falan oluyor

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazen doğduğun değil doğduğun yeri tercih etmek zorunda kalıyorsunuz maalesef, Evlilik fedakarlıktır, İstanbul da hayat şartları çok zor, İstanbul da geçim sıkıntısı yaşayıp aranız sürekli bozulacagına, küçük bir ilçede huzurluca yaşayın daha iyi. Nice insanlar var gurbete gelin giden

Merhaba kızlar, ben bir konuda sizlerden fikir almak istiyorum. Biriyle görüşüyorum, birbirimizden hoşlandık hiçbir sorunumuz yok, ailesiyle de tanıştım. Ben daha önce evlilik amaçlı bir çok kişi ile görültüm fakat kimsede bu kadar olumlu değildim, kimsede böyle şeyler hissetmedim. Normalde en ufak şeyden soğuyan biriydim. Şu an hiçbir sorunumuz yok, tanıdığım kadarıyla iyi, efendi biri bana da değer veriyor ailesinin yanında da davranoşları çok hoşuma gitti.

Gelelim sorunuma, ben İstanbulda yaşıyorum. Kendisi Ege'nin bir köyünde ailesiyle yaşıyor, orada memur. Biz evlenirsek sanırım ilçede yaşarız. Benim İstanbulda kendimce sosyal bir hayatım var. Evlilik konusuna olumlu bakıyorum fakat İstanbul'dan oraya gidersem zorlanır mıyım? anneme de aşırı düşkünüm, oraya gidersem mutsuz olur muyum? Bu görüştüğüm kişi daha önce İstanbulda çalışmış sonra tayinini yaşadığı yere aldırmış. Şu an zaten tayin aldırma durumu hem olmaz hem de İstanbul'u sevmiyor. Hayatımda bir karar verirken hiç bu kadar zorlanmamıştım. Olumsuz en ufak bir şey görsem, bu kadar üzülmem ama bu mesafeden dolayı biterse de üzülürüm açıkcası

Ne güzel ciddi bı uyum yakalamissiniz bence herşeyden evvel annenizle açık açık konuşun en güzeli.

Vallahi ben olsam 2 kere düşünürdüm mersin silifkeden mugla merkeze gelin geldim ve çok mutsuzum doğa deniz yeşillik de bi yere kadar hele ki sen köye ya da ilçeye gelin geleceksin mutlu olman için eşini tapıyor dercede sevmen lazim bence

Kendimden biliyorum ben köy hayatı yapamam evet ama kasaba , ilçe değişir olabilir diye düşünüyorum.. Her 2 tarafa da mesafe iyidir. Anneme çok düşkünm demişsiniz ileri de annenizi yakınınıza almanız mumkun mü ? bizim bi akraba var.. Kendisi kastamonu dan çanakkaleye gelin gitti.. ve hayatından da gayet memnun.. baslarda nerede olursanz olun yeni ev yenı hayat alışmanz zaten zor olacak.. Ziyarete gelirseniz sıksık .. Ege kötu bi yer değil çünkü deniz insanlar gayet ii .. kendnize bi uğraş mutlaka bulursnz..

Durum güncellemesi: İlçe falan değil köyde yaşayacağız, sinirimden oturdum gülüyorum ya. Kariyerimi, hayatımı çöpe atıp nasıl köyde yaşayayım ben ya. Bir insan diğer bir insana bunu nasıl teklif eder?
Kandırılmışsınız.
Köyden kız alsın o zaman, niye sizi oyalıyor ki?

İstanbul gezmek için ideal her yer tarih.. Fakat yasamak için cok bezdirici..ege cok güzel.. + ları ile düşünün yeni bi hayata yelken açın.. Denemeye deger..ege ye bayılıyorum sahil boyu yürüyüş yapmak sevdiğin le elele...Bu paha biçilmez inanki..karar senin

Vallahi ben olsam 2 kere düşünürdüm mersin silifkeden mugla merkeze gelin geldim ve çok mutsuzum doğa deniz yeşillik de bi yere kadar hele ki sen köye ya da ilçeye gelin geleceksin mutlu olman için eşini tapıyor dercede sevmen lazim bence
muğla gayet hoş bi yer doğasıyla deniziyle.. ya aslında bu durum eşinzle uyumnzla da alakalı bişiy.. Eşinz yanınzda destekçinz değilmi? onunla can sıkıntınızı atmanz lazım.. kendnz eve bağımlı olarak yasıyorsanz ortama alışmanzda zor olur ki bu her yer için öyle.. çıkın az gezin sosyalleşin .. bak mesela örnek verdim .. Kastamonudan çanakkaleye gelin giden kız.. Belirli bi aydan sonra bldynn kurslarına yazılmış eşi işteyken o kursa gidiyo kursta arkadas edinmiş spor fln gayet ii .. zira kuzenmn eşi de öyle düzceye gelin geldi balıkesirden .. Balıkesir guzel duzce küçük bi yer kız direk işe girdi yapamam edemem diye o da çok memnun halinden..

Sevdiğim sevildiğimi insanla aynı şehrin sınırları içinde tanışmak yaşamak kendimi kısıtlamak gibi gelmiştir hep ve şansıma başka şehire gelin gittim hiç sorun yapmadım evlendikten sonrada sıkıntı yaşamadım aslında ta ki cebimde 20 lirayla Bi valizle kapının önüne koyana kadar.O an gurbet el lafını iliklerime kadar hissettim kapısını çalacağım tek Bi insan yoktu sokakta saatlerce oturdum.Demem o ki iyi günü var kötü günü var benimki uç Bi örnek tabi ki ama Allah yaşatmasın size herşey insanlar için iyi ölçün biçim.

Back