• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

EVLİLİKTE TAPU SORUNU

Tabiki araştırdım zaten öyle bir niyetim yok ama ileride eşime brisey olursa kardeşi çıkıp diyebilir ev benim çıkın diye çocuğumla ortada kalabilirim ama ev ustuneyse eşimin başına birsey gelse o zaman hak sahibi olabiliyorum

Çalışıp birikim yaparsanız çocuğunuzla ortada kalmazsınız. Hazıra konmak daha kolay geliyor sanırım.

40 bin verdiniz diye kardeşi hak iddia edemez mi?

Yahu annesinin evi, sizden daha çok hakkı var. En iyisi paranızı geri alıp ayrılın. Okurken ben utandım.

Günaydın arkadaşlarım
19 haziranda düğünum olacak allahin izniyle. Son bir ay zaten zehir oldu zaten neredeyse hergun kavgamız var. Kavgalardan biride ev yüzünden oldu merkezi olmayan biryerde evleri vardı ve ev annesinin üzerindeydi ben o evde oturmak istemedim ev ulaşıma ve işimize ters diye nişanlım satıp daha merkezi daha benim işime yakın bir yerde ev aldı fakat evi aldıklarında evi tekrar annesinin üzerine yapmak istediler ve yapmak istemelerini sebebi güya zamanında nişanlım biriyle kavga etmiş o kavgadan tazminat davası devam ediyor tazminat ödemesi çıkarsa evi alabilirler diye fakat ben ve babamla evi annesinin üzerine olacağını emlakcidan öğrendik babam bunu duyunca tabiki çok kızdı kızımdan malmi kaçırıyorlar diye neyse sorun oldu diye nişanlım evi üstüne aldı hatta ev alınırken 40 binlira bende evin üstüne ekledim. Şimdi tüm bunlardan sonra gizli gizli evi tekrar annesinin üstüne aldığından şüpheleniyorum evimiz dizildi tapu ortada yok ve bana ettiği Bi cümleden bu şüphe girdi içime ben şimdi napmaliyim bilmiyorum sürekli başka sebeplerden yüzünden kavgamiz var düğünümüze 2 hafta kala ayrılma konumuna geldi yeni barıştık benim tapuyu öğrenmem lazım benden gizli annesinin üzerine aldıysa tavrım nasıl olmadı
Yaptıysa hakkıdır değildirden ziyade Gizli saklı olan işler varsa ben ortamı terk ederim genelde. :kahve:

babanıza ne oluyor yahu onu anlamadım? herkes ev sahibi olarak evlenmiyor, eşiniz evi sizin üstünüze yapmazsa sizi vermeyecek mi? 40 bin tl yi ise toplu kira gibi düşünün valla. tapu kv üzerineyse de size laf düşmez sonuçta satılan ev onundu. ölmeden mirasa konmak derdindeymişsiniz gibi duruyor burdan bakınca.

Tabiki araştırdım zaten öyle bir niyetim yok ama ileride eşime brisey olursa kardeşi çıkıp diyebilir ev benim çıkın diye çocuğumla ortada kalabilirim ama ev ustuneyse eşimin başına birsey gelse o zaman hak sahibi olabiliyorum
O ev eş adayınızın kardeşininde hakkı. İnanamıyorum ya ne içten pazarlıklı, fena insanlar varmış. Kk Iyiki var insanları tanıyoruz.
Buarada bunu o kadar çok yazıyorum ki sizin konunuza yazmasam olmaz. Allah iyi insanları sizin gibi fitne fesat para düşkünü insanlardan korusun. Çoluğun çocuğum olursa evleneceğim diye sizin gibilerini benim karşıma çıkarmaz inşallah.

Evin sahibi kim anne değil mi bi cevaplamazdınız???

İyi de evde zaten kardeşin de hakkı var. Nesini anlamıyorsunuz?

babanıza ne oluyor yahu onu anlamadım? herkes ev sahibi olarak evlenmiyor, eşiniz evi sizin üstünüze yapmazsa sizi vermeyecek mi? 40 bin tl yi ise toplu kira gibi düşünün valla. tapu kv üzerineyse de size laf düşmez sonuçta satılan ev onundu. ölmeden mirasa konmak derdindeymişsiniz gibi duruyor burdan bakınca.

Ben yapsam babam benden utanırdı
Yıllardır bir kez utandırmamışımdır
Ama yerin dibine girerdi
Hatta babamı tanıyorsam ağzıma tükürürdü sen nasıl milletin emek emek yaptığı evi kardeşten kaçırmayı planlarsın diye.
Konudaki baba da bir garip

Ben karşı tarafı hiç beğenmedim sizi kandırıyorlar, üstüne mal kaçırma derdindeler. Babanı dinle derim.

Düzgün bir erkek olsaydı adam gibi, bak bu ev annemin parası o yüzden yeni ev de onun olacak. Biz kira vermicez oturcaz derdi.

Oysa ki karşı taraf tamam bizim olcak demiş oyalamış sizi, üstüne para istemiş ne koparsam kar mantığında.

Parayı geri isteyin, sonra da ayrılın. Karşı taraf fırıldak. Ben bu adamı hiç beğenmedim.

Günaydın arkadaşlarım
19 haziranda düğünum olacak allahin izniyle. Son bir ay zaten zehir oldu zaten neredeyse hergun kavgamız var. Kavgalardan biride ev yüzünden oldu merkezi olmayan biryerde evleri vardı ve ev annesinin üzerindeydi ben o evde oturmak istemedim ev ulaşıma ve işimize ters diye nişanlım satıp daha merkezi daha benim işime yakın bir yerde ev aldı fakat evi aldıklarında evi tekrar annesinin üzerine yapmak istediler ve yapmak istemelerini sebebi güya zamanında nişanlım biriyle kavga etmiş o kavgadan tazminat davası devam ediyor tazminat ödemesi çıkarsa evi alabilirler diye fakat ben ve babamla evi annesinin üzerine olacağını emlakcidan öğrendik babam bunu duyunca tabiki çok kızdı kızımdan malmi kaçırıyorlar diye neyse sorun oldu diye nişanlım evi üstüne aldı hatta ev alınırken 40 binlira bende evin üstüne ekledim. Şimdi tüm bunlardan sonra gizli gizli evi tekrar annesinin üstüne aldığından şüpheleniyorum evimiz dizildi tapu ortada yok ve bana ettiği Bi cümleden bu şüphe girdi içime ben şimdi napmaliyim bilmiyorum sürekli başka sebeplerden yüzünden kavgamiz var düğünümüze 2 hafta kala ayrılma konumuna geldi yeni barıştık benim tapuyu öğrenmem lazım benden gizli annesinin üzerine aldıysa tavrım nasıl olmadı
Senden çok çeker bu aile....

Ben karşı tarafı hiç beğenmedim sizi kandırıyorlar, üstüne mal kaçırma derdindeler. Babanı dinle derim.

Düzgün bir erkek olsaydı adam gibi, bak bu ev annemin parası o yüzden yeni ev de onun olacak. Biz kira vermicez oturcaz derdi.

Oysa ki karşı taraf tamam bizim olcak demiş oyalamış sizi, üstüne para istemiş ne koparsam kar mantığında.

Parayı geri isteyin, sonra da ayrılın. Karşı taraf fırıldak. Ben bu adamı hiç beğenmedim.
burası da var. iletişim problemi mi yoksa art niyet mi var ortada çözemedim. karşı taraf da yeni alınan ev kv nin olacak diye açık açık konuşmamış belli ki şimdi de tapu saklıyorlar. ama konu sahibinin babasının da dellenmesine anlam veremedim. toptan tuhaflar.

Bu kadar çok kendimi garantiye almalıyım diye düşünen insan kalksın çalışsın bence
Çok şükür mesleğim var
Hiç aklıma nasıl kendime garantiye alırım diye aklıma gelmedi
Dünyanın binbir türlü haline karşı mesleğim var çünkü
Kimsenin annesinin olan evine konmaya ihtiyacım yok

Bu da kamu spotu olsun kızlarımıa
Aynen benim de harika bir mesleğim var, kimseye ihtiyacım yok, evlenirken de hiç bir şeyin muhasebesini yapmadım, her şeyi çalışarak aldım, kimseye müdanam yok. Bu durumda ilerde de kimse benim kazanıp aldığım malım üzerinde söz sahibi olamaz.

Evi annenin, ister oğluna yapar ister kendine, buna karışmak abes olur. Zaten resmi nikahtan önce alınan mallar boşanma durumunda pay edilmez.

Ben eve sizin para eklemenizi anlamadım, eğer eve siz para ekledi iseniz yapılan ayıp olmuş.

Günaydın arkadaşlarım
Burada mesele evin kime ait olduğu. Aileye aitse aileden birinin üzerine olacak elbet, doğrusu bu. Ki bu durumda sizin size ait olmayacak bir ev için üzerine para eklemeniz yanlış olur. Evi çalışıp çabalayıp nişanlınız kendisi almışsa evin nişanlınız adına olması daha mantıklı olur evleneceği için. Bu durumda ev için para eklemeniz daha mantıklı olur ki o da mecburi değil. Çünkü 2 türlü durumda da ev sizin değil. Evlendikten sonra birlikte alacak olduğunuz ev sizin olabilir. Sizin olmayan bir evin kimin üstüne olacağı konusunda kendinize dert edinmeniz anlamsız.

ev meselesine hiç girmeseniz evlenmeden kiralasanız daha iyi olurdu. şimdi anasının evi olsa dahi.evlendikten sonra kaynana benim evimde bana kötü davranıyor.kovuyor muhabbeti olmasın.birine ait bişeyde oturunca hep sorun çıkar baştan söyleyeyim.ayrıca ev onların olduğu için ilişki dengeniz bozulur.

Ben yapsam babam benden utanırdı
Yıllardır bir kez utandırmamışımdır
Ama yerin dibine girerdi
Hatta babamı tanıyorsam ağzıma tükürürdü sen nasıl milletin emek emek yaptığı evi kardeşten kaçırmayı planlarsın diye.
Konudaki baba da bir garip
mehirler istenir, evler, belli gram altınlar vs...bazıları böyle. erkek ailesi bir yerden bulup buluşturup kesenin ağzını açmalı. anlayamadığım kafalar.

Back