• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

EVLİLİKTE TAPU SORUNU

En baştan iyi niyetli adım atılmamış gibi geliyor. İlla ki satın alınan bir evde oturulacak değil ya, o zaten ne sizin ne eşinizin malı imiş. Kiraya verirler dilerlerse destek olurlardı ama adamlar rahat edin diye satmışlar bile. Eğer ki bugüne kadar taksitlerini eşiniz ödemediyse, hataa ödediyse bile evlilik öncesi sizi ilgilendirmezdi ki. Ne para verir ne üzerinde hak iddia ederdim.
Bunun erkek tarafı olarak yakın bir tanıdığımda gördüm. Oğlanın babası çocuk erken yaşta yaz dönemi gittiği işim parasını bile biriktirtti evini arabasını aldı. Kız tarafı da evlilik öncesi alınan malda hakkımız olmaz diye önce sizin gibi sattırmaya kalktı, oğlan da ben ikisinden de memnunum dedi en son da düğün bir kaç gün kala evlilik sözleşmesi imzalayalım dendi. En nihayeti düğün dernek iptal oldu. Adaletli davranmak gerek.

Senin kocanın evi yok yok. Beni çıldırtmak mi istiyorsun sen ?! Müge anlı repliği geldi aklıma :rolleyes:
Ev sizin değil kocanızin annesinin. Burada anlaştiysak tapu sorunu kalkar ortadan zaten.
Siz tepki verdiğiniz için gizli saklı yapmışlardır bir şeyler. Keske mustakbel kocaniz olacak kişi net olsa size. Bunun için benimle evlenmekten vazgeçeni de iyi niyetli bulmaz sukrederdim kendini belli ettiği için.

babanızın ve sizin davranışınız çok çirkin. hazırdaki ev sizin isteğinizle satılmış, kv üstüne düşenden fazlasını biile yapmış zaten. bakın burada kv haklı denen nadir konulardan bu.
üzerine kattığınız para evin size geçmesine yetecek bir miktar değil. şimdiden ev- mal derdine düşmüşsünüz, nişanlınız konu açsa yeriymiş.
bir de "sonradan gizli iş yapılması" değil sizin konunuz. baştan açıktan annenin üstüne yapılmasına babanız bile karışmış. ne hakla??

Kv nin olan bir Ev satilmis... Tabiki dogal olarak alinan evde onun uzerine olacak... Bunda bir sorun yok... Paranizi isterseniz esinizden borc olarak isteyin.... Asil sorunuza gelirsek belliki nisanliniz.. sizin acinizdan sorun yasamamak icin tapuyu almis.. ama annesi tarafindan hakli olarak bir tepki gormus olabilir ki... Tapuyi yone annesine vermis... Hic birsey demeyin... Sizin tepkinize istinaden olmus olaylar...

Evin değerini bilmiyorum ama sizin kattığınız para devede kulak. 40 bine karşılık yıllarca kira vermeden oturacaksınız. Evin vergisini de kv öder onun üstüne olduğu için. Daha ne ister insan... bu kadar hesap yapmayı bu fani dünya kaldırmaz. Para da vermeseydiniz tapu da beklemeseydiniz. Vereyim kırk bincik, alayım koskoca tapu... olllldu 😂
Şu an kayinvalidemin evinde oturuyorum yeni imar planına göre benim ev hem ticari alan hem köşe başı şuanki değeri 5-6 milyon TL. Kentsel dönüşüme girince tekrar kayinvalide üstüne alıcaz kadın didinmiş mutfağından giyiminden kısmış tek maaşla yapmışlar.Ayrıca kaynımın hakkı da var.Bende 40 değil 100 vereyim benim üstüme yapsın o zaman.Dedem öldüğünde annemler miras paylaşımına gitmediler anneannemin tasarrufuna bıraktılar anneannem öldükten 2-3 yıl sonra paylaşıldı.Babam öleli 7 sene olacak 2 daire var anneme bıraktım kullanımını mal paylaşımı yapmadık çünkü onlar annemle babama ait.Onlar biriktirmiş sıkıntıya girmiş sıkmışlar krediyle yapmışlar yeri geldi annem kredi ödeyecek diye pazara gidemedi.Istersen miras bırakma bagışlayabilirsin lösev yada Türk eğitim vakfına dedim.Ben mi ter döktüm de sıkıntıya girdim de aldım.(Bende ne kadar rahatmışım bu konularda)

En baştan iyi niyetli adım atılmamış gibi geliyor. İlla ki satın alınan bir evde oturulacak değil ya, o zaten ne sizin ne eşinizin malı imiş. Kiraya verirler dilerlerse destek olurlardı ama adamlar rahat edin diye satmışlar bile. Eğer ki bugüne kadar taksitlerini eşiniz ödemediyse, hataa ödediyse bile evlilik öncesi sizi ilgilendirmezdi ki. Ne para verir ne üzerinde hak iddia ederdim.
Bunun erkek tarafı olarak yakın bir tanıdığımda gördüm. Oğlanın babası çocuk erken yaşta yaz dönemi gittiği işim parasını bile biriktirtti evini arabasını aldı. Kız tarafı da evlilik öncesi alınan malda hakkımız olmaz diye önce sizin gibi sattırmaya kalktı, oğlan da ben ikisinden de memnunum dedi en son da düğün bir kaç gün kala evlilik sözleşmesi imzalayalım dendi. En nihayeti düğün dernek iptal oldu. Adaletli davranmak gerek.
Hic bu yönden ddüşünmemiştim. Çok haklisiniz. Bastan sattirilma nedeni bile cok sinsice olabilir.
Allah iyi insanlarla karsilastirsin ne diyelim...

Günaydın arkadaşlarım
19 haziranda düğünum olacak allahin izniyle. Son bir ay zaten zehir oldu zaten neredeyse hergun kavgamız var. Kavgalardan biride ev yüzünden oldu merkezi olmayan biryerde evleri vardı ve ev annesinin üzerindeydi ben o evde oturmak istemedim ev ulaşıma ve işimize ters diye nişanlım satıp daha merkezi daha benim işime yakın bir yerde ev aldı fakat evi aldıklarında evi tekrar annesinin üzerine yapmak istediler ve yapmak istemelerini sebebi güya zamanında nişanlım biriyle kavga etmiş o kavgadan tazminat davası devam ediyor tazminat ödemesi çıkarsa evi alabilirler diye fakat ben ve babamla evi annesinin üzerine olacağını emlakcidan öğrendik babam bunu duyunca tabiki çok kızdı kızımdan malmi kaçırıyorlar diye neyse sorun oldu diye nişanlım evi üstüne aldı hatta ev alınırken 40 binlira bende evin üstüne ekledim. Şimdi tüm bunlardan sonra gizli gizli evi tekrar annesinin üstüne aldığından şüpheleniyorum evimiz dizildi tapu ortada yok ve bana ettiği Bi cümleden bu şüphe girdi içime ben şimdi napmaliyim bilmiyorum sürekli başka sebeplerden yüzünden kavgamiz var düğünümüze 2 hafta kala ayrılma konumuna geldi yeni barıştık benim tapuyu öğrenmem lazım benden gizli annesinin üzerine aldıysa tavrım nasıl olmadı

40 bin lira verince eve tamamen ortak oluyor musunuz cidden? Burdan bakınca siz de mal derdine düşmüşsünüz gibi. Hisseli tapu yapsaydınız bari işte evin yüzde 10 u sizin yüzde 90ı kayınvalidenin gibi. Hakkınız neyse onun için uğraşsaydınız. Hoş nikah öncesi nişanlının ev olunca da hakkınız olmuyor derdiniz tam olarak nasıl çözülür emin olamadım

evlilikte diye açmışsınız konuyu bir de. Daha evlilik dahi yok ortada. Ben de oturduğum eve 3 yıl önce 50 bin masraf ettim tesisattan a dan z ye. Kayın pederin üzerine hala ev. Böyle küçük hesaplar yapmam çünkü. 40 bine ev sahibi olmuşsunuz. kaynananın size evden atacak hali yok. He siz boşanırsam kısmını düşünüyorsanız eğer şimdiden zaten birşeyler yanlış gidiyor demektir.

Daha zaten nişanlısınız, eş adayınız evi üstüne alsa ve ilerde boşanma olsa o evden hak iddia edemezsiniz. Evlilik sonrası birşey alırsanız ve boşanma olursa yarı yarıya paylaşım yapılır.
Babanız ve siz biraz fazlamı açık gözlüsünüz? Ben olsam tapu niye senin üstüne değil diye söylemeye utanırım. 40 bin verip ev sahibi olacağınızı düşünmeniz komik. Bazı kayınvalideler evlenirken bir iğne bile almazken siz evliliğe 1 adım önde başlayacaksınız. Kira derdi yok, calisip ev alma derdiniz olmayacak.
Kayınvalidenizin üstüneyse paranızı geri isteyin.

Nikahtan önce alınan evde zaten bir hakkınız yok ki🤷‍♀️Verdiğiniz parayı geri isteyebilirsiniz zira kırk bin TL sizin oturacağınız ev için toplu kira ödemeniz gibi birşey olmuş şu an.Peki bu ev peşin mi alındı ?Yani evlendikten sonra da ödemeniz gereken kredi ödemesi filan varmı?

Giggles konu sahibi evli degilki henüz .Ayrıca sıfırdan ev borcuna girilmiyor anneye ait olan ev oturulmak için veriliyor gelin hanım beğenmiyor.Siz dişinizden tırnağınızdan arttirsanız alsanız çocuğunuza otursun diye verseniz beğenmeyip satsalar tapuyu da isteseler boşanma durumda sizin bunca yıl didinmeniz boşa gitse ne düşünürsünüz.Başka çocuğunuzda varsa peki onun hakkı nerede.40 bini bu devirde peşinat saymazlar. Evlendikten sonra tüm borcu karı koca ödese borca girseler birlikte tamam gelin hanım haklı derim.
Söylediğiniz her şeye katılıyorum
40 bin bence de ev sahibi yapmamalı insanı
Ama sonuçta hiçbir hakkı olmayan eve de niye durduk yere 40 bin versin ki?
Ben 40 bin karşılığı tapuya ortak olmalı demiyorum
Konu sahibini tamamen uzak tutup parasını iade etmeliler bence

Bak 3. göz olarak dedikodunu yapalım. Ay bizim komşunun gelini evin yerini beğenmemiş. Neyse demişler sıkıntı olmasın ,uğraşmış evi satmışlar. Üstüne yeni bir ev almışlar,alırken de kız az bir para vermiş. Şimdi gelin hanım diyormuş ki tapu neden annenin üstüne ,bizim üstümüze olacak.

Nasıl, çok çirkin değil mi?

O 40 bin liranın üstüne bir soğuk su için bence.
Daha evli değil bişey değil neden başkasının (nişanlısı bile olsa) üstüne ev için para koyar ki insan? Adam bugün ayrılsa gitti o para. Ne hal iddia edeceksiniz? Hiç para katmasaydınız keşke zaten annenin üstüne olan ev satılıp yine onun üstüne bir ev alınmış. O evde oturup karı koca birikim yapıp ortak ev alırdınız daha sonradan. Resmen ava giderken avlanmışsınız. Evliliğiniz için maddi desteğinizi başka türlü de yapabilirdiniz.

Babanıza neymiş evin kimin üzerine olduğu acaba? Ev kayınvalidenin satıp yenisini alıyorlar yine onun üzerine olur tabi. 40 bin verince ev sahibi olmuyorsunuz, onu da vermeyip evin kimin üzerine olduğuna karışmasaymışsınız.

Ayrıca sürekli kavga ediyorsanız, anlaşamıyorsanız neden evleniyorsunuz?

40 bin tl ye ev alinir mi :KK70:? Kendi ustlerine olacak diye dusundugu icin vermis. Vermemeliydi o zaman.
Bende onu diyorum zaten hiç ortaya atılmacaktı konu sahibi ev zaten KV.nin Sattı ise Yenisini zaten yine tapusunu kayınvalide alır zaten şimdi nereden bakarsan bak en kötü ev bile 200 milyardan başlıyor 40 milyar zaten çerez parası gibi bir şey kalıyor

Hayır tabiki ama ben üstüne para kattım ayrıca çocuk avutur kendi üstüne alıp sonra gizli gizli tekrar annesinin üstüne yaptıysa göstermelik bu duruma ben napmaliyim bunun için yazdım bu foruma
Dürüst davranmadılarsa ayıp etmişler ama biraz da siz babanızla birlikte buna çanak tutmuşsunuz.

Herkes evlenirken kendi evinde oturmuyor ki.
Kiraya çıksaydınız madem.

Tüm sorunlarınız maddi güvensizlikle alakalı.
Evlenseniz bile çok problem yaşayacağa benziyorsunuz.
Umarım sizin için hayırlısı olur.

Back