- 23 Temmuz 2019
- 14.638
- 46.649
- 548
- 40
- Konu Sahibi yasemin010103
iyi de satılan ev zaten annesininmiş. sizin üzerinize mi yapacaklardı ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Şu an kayinvalidemin evinde oturuyorum yeni imar planına göre benim ev hem ticari alan hem köşe başı şuanki değeri 5-6 milyon TL. Kentsel dönüşüme girince tekrar kayinvalide üstüne alıcaz kadın didinmiş mutfağından giyiminden kısmış tek maaşla yapmışlar.Ayrıca kaynımın hakkı da var.Bende 40 değil 100 vereyim benim üstüme yapsın o zaman.Dedem öldüğünde annemler miras paylaşımına gitmediler anneannemin tasarrufuna bıraktılar anneannem öldükten 2-3 yıl sonra paylaşıldı.Babam öleli 7 sene olacak 2 daire var anneme bıraktım kullanımını mal paylaşımı yapmadık çünkü onlar annemle babama ait.Onlar biriktirmiş sıkıntıya girmiş sıkmışlar krediyle yapmışlar yeri geldi annem kredi ödeyecek diye pazara gidemedi.Istersen miras bırakma bagışlayabilirsin lösev yada Türk eğitim vakfına dedim.Ben mi ter döktüm de sıkıntıya girdim de aldım.(Bende ne kadar rahatmışım bu konularda)Evin değerini bilmiyorum ama sizin kattığınız para devede kulak. 40 bine karşılık yıllarca kira vermeden oturacaksınız. Evin vergisini de kv öder onun üstüne olduğu için. Daha ne ister insan... bu kadar hesap yapmayı bu fani dünya kaldırmaz. Para da vermeseydiniz tapu da beklemeseydiniz. Vereyim kırk bincik, alayım koskoca tapu... olllldu
Hic bu yönden ddüşünmemiştim. Çok haklisiniz. Bastan sattirilma nedeni bile cok sinsice olabilir.En baştan iyi niyetli adım atılmamış gibi geliyor. İlla ki satın alınan bir evde oturulacak değil ya, o zaten ne sizin ne eşinizin malı imiş. Kiraya verirler dilerlerse destek olurlardı ama adamlar rahat edin diye satmışlar bile. Eğer ki bugüne kadar taksitlerini eşiniz ödemediyse, hataa ödediyse bile evlilik öncesi sizi ilgilendirmezdi ki. Ne para verir ne üzerinde hak iddia ederdim.
Bunun erkek tarafı olarak yakın bir tanıdığımda gördüm. Oğlanın babası çocuk erken yaşta yaz dönemi gittiği işim parasını bile biriktirtti evini arabasını aldı. Kız tarafı da evlilik öncesi alınan malda hakkımız olmaz diye önce sizin gibi sattırmaya kalktı, oğlan da ben ikisinden de memnunum dedi en son da düğün bir kaç gün kala evlilik sözleşmesi imzalayalım dendi. En nihayeti düğün dernek iptal oldu. Adaletli davranmak gerek.
Günaydın arkadaşlarım
19 haziranda düğünum olacak allahin izniyle. Son bir ay zaten zehir oldu zaten neredeyse hergun kavgamız var. Kavgalardan biride ev yüzünden oldu merkezi olmayan biryerde evleri vardı ve ev annesinin üzerindeydi ben o evde oturmak istemedim ev ulaşıma ve işimize ters diye nişanlım satıp daha merkezi daha benim işime yakın bir yerde ev aldı fakat evi aldıklarında evi tekrar annesinin üzerine yapmak istediler ve yapmak istemelerini sebebi güya zamanında nişanlım biriyle kavga etmiş o kavgadan tazminat davası devam ediyor tazminat ödemesi çıkarsa evi alabilirler diye fakat ben ve babamla evi annesinin üzerine olacağını emlakcidan öğrendik babam bunu duyunca tabiki çok kızdı kızımdan malmi kaçırıyorlar diye neyse sorun oldu diye nişanlım evi üstüne aldı hatta ev alınırken 40 binlira bende evin üstüne ekledim. Şimdi tüm bunlardan sonra gizli gizli evi tekrar annesinin üstüne aldığından şüpheleniyorum evimiz dizildi tapu ortada yok ve bana ettiği Bi cümleden bu şüphe girdi içime ben şimdi napmaliyim bilmiyorum sürekli başka sebeplerden yüzünden kavgamiz var düğünümüze 2 hafta kala ayrılma konumuna geldi yeni barıştık benim tapuyu öğrenmem lazım benden gizli annesinin üzerine aldıysa tavrım nasıl olmadı
Söylediğiniz her şeye katılıyorumGiggles konu sahibi evli degilki henüz .Ayrıca sıfırdan ev borcuna girilmiyor anneye ait olan ev oturulmak için veriliyor gelin hanım beğenmiyor.Siz dişinizden tırnağınızdan arttirsanız alsanız çocuğunuza otursun diye verseniz beğenmeyip satsalar tapuyu da isteseler boşanma durumda sizin bunca yıl didinmeniz boşa gitse ne düşünürsünüz.Başka çocuğunuzda varsa peki onun hakkı nerede.40 bini bu devirde peşinat saymazlar. Evlendikten sonra tüm borcu karı koca ödese borca girseler birlikte tamam gelin hanım haklı derim.
Bende onu diyorum zaten hiç ortaya atılmacaktı konu sahibi ev zaten KV.nin Sattı ise Yenisini zaten yine tapusunu kayınvalide alır zaten şimdi nereden bakarsan bak en kötü ev bile 200 milyardan başlıyor 40 milyar zaten çerez parası gibi bir şey kalıyor40 bin tl ye ev alinir mi ? Kendi ustlerine olacak diye dusundugu icin vermis. Vermemeliydi o zaman.
Dürüst davranmadılarsa ayıp etmişler ama biraz da siz babanızla birlikte buna çanak tutmuşsunuz.Hayır tabiki ama ben üstüne para kattım ayrıca çocuk avutur kendi üstüne alıp sonra gizli gizli tekrar annesinin üstüne yaptıysa göstermelik bu duruma ben napmaliyim bunun için yazdım bu foruma