• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

EVLİLİKTE TAPU SORUNU

Kusura bakmayın da ben eşinizin kardeşi olsaydım kıyameti koparırdım. Ne demek annemin evi satılıp gelin hanım istedi diye abimin üzerine geçirilecek. Ev çok istiyorsanız 40 binin üzerine koyup kendiniz alsaydınız. Buradaki tek sorun nişanlınızın gizli kapaklı iş çevirmesi. Daha evlenmeden mal kavgasına düşerek ne kadar ilerleyebilirsiniz bilemem.

Başlığa istinaden şunu da söylemek isterim, ortada evlilik yok bu 1, tapu sorunu da yok, bu da 2. Tapunun sizinle ilgisi hiç yok, eğer nişanlınız
Bende onu diyorum zaten hiç ortaya atılmacaktı konu sahibi ev zaten KV.nin Sattı ise Yenisini zaten yine tapusunu kayınvalide alır zaten şimdi nereden bakarsan bak en kötü ev bile 200 milyardan başlıyor 40 milyar zaten çerez parası gibi bir şey kalıyor
40 bine araba bile yok yaa, sırf evi üstlerine yaptırmak için göstermelik çerez parası vermişler, bir de burda bunu konu ediyorlar. İnsan bir düşünür ben kimden ne istiyorum diye. Zaten bedava oturacaklar, tutulan muhasebeye bak. Biz de bir ev alıp 10 yıl kredi ödeyeceğiz diye yırtınalım. Hasbel kader hadi bir ev daha alalım desek, yine tatile bile gitmeden geçen yıllarca ödesek, sonra elin kızı gelecek beğenmeyecek, bir de üstüne sattıracak, sonra babası bile söz sahibi olacak, benim kaybolan yıllarımın hesabı da 40 bin tl olacak. Ona şöyle okkalı bir pışşşııık derdim valla. Kayınvalide çok yüce gönüllüymüş. Tam el üstünde tutmalık, ama öyle de olmaz, neler okuyoruz, bir kahveyi çok görenler var😒 (konuşur gib yazdım, imla hatam varsa kusura bakılmasın reca ederim🤣)

Konu sahibi ben eski konularına bir göz attım, babanı anlattığın konuyu sen de aç bir bak neler yazmışsın. Ailen seni gaza getiriyorsa eğer doğru yapmadıklarını anlarsın belki. Kv ve nişanlınla paragöz bir başlangıç yapıyorsun, bambaşka sorunların zeminini hazırlıyorsun şu ab

Günaydın arkadaşlarım
19 haziranda düğünum olacak allahin izniyle. Son bir ay zaten zehir oldu zaten neredeyse hergun kavgamız var. Kavgalardan biride ev yüzünden oldu merkezi olmayan biryerde evleri vardı ve ev annesinin üzerindeydi ben o evde oturmak istemedim ev ulaşıma ve işimize ters diye nişanlım satıp daha merkezi daha benim işime yakın bir yerde ev aldı fakat evi aldıklarında evi tekrar annesinin üzerine yapmak istediler ve yapmak istemelerini sebebi güya zamanında nişanlım biriyle kavga etmiş o kavgadan tazminat davası devam ediyor tazminat ödemesi çıkarsa evi alabilirler diye fakat ben ve babamla evi annesinin üzerine olacağını emlakcidan öğrendik babam bunu duyunca tabiki çok kızdı kızımdan malmi kaçırıyorlar diye neyse sorun oldu diye nişanlım evi üstüne aldı hatta ev alınırken 40 binlira bende evin üstüne ekledim. Şimdi tüm bunlardan sonra gizli gizli evi tekrar annesinin üstüne aldığından şüpheleniyorum evimiz dizildi tapu ortada yok ve bana ettiği Bi cümleden bu şüphe girdi içime ben şimdi napmaliyim bilmiyorum sürekli başka sebeplerden yüzünden kavgamiz var düğünümüze 2 hafta kala ayrılma konumuna geldi yeni barıştık benim tapuyu öğrenmem lazım benden gizli annesinin üzerine aldıysa tavrım nasıl olmadı
Anlamadığım iki nokta
1. Ev zaten kv evi onun üstüne olması normal değil mi ?
2. Nişanlın kendi üstüne almış olsa bile nişanlın evliyken almadığınız için zaten hak iddia edemezsiniz problem nerede ?

Ilk bastan dugun oncesi ev alma isine girismeyecektiniz tapu islerine kafanizi takiyorsaniz.Bizde de dugunden 2 ay once alindi ev.100 bin esimin dedesi,80 bin babasi,120 bin esim kredi cekti,40 bin civari ben de koydumki 3 yil once.Yani tamam krediyi beraber oduyoruz da nasil hak iddia edilir bu durumda.

Başlığa istinaden şunu da söylemek isterim, ortada evlilik yok bu 1, tapu sorunu da yok, bu da 2. Tapunun sizinle ilgisi hiç yok, eğer nişanlınız
40 bine araba bile yok yaa, sırf evi üstlerine yaptırmak için göstermelik çerez parası vermişler, bir de burda bunu konu ediyorlar. İnsan bir düşünür ben kimden ne istiyorum diye. Zaten bedava oturacaklar, tutulan muhasebeye bak. Biz de bir ev alıp 10 yıl kredi ödeyeceğiz diye yırtınalım. Hasbel kader hadi bir ev daha alalım desek, yine tatile bile gitmeden geçen yıllarca ödesek, sonra elin kızı gelecek beğenmeyecek, bir de üstüne sattıracak, sonra babası bile söz sahibi olacak, benim kaybolan yıllarımın hesabı da 40 bin tl olacak. Ona şöyle okkalı bir pışşşııık derdim valla. Kayınvalide çok yüce gönüllüymüş. Tam el üstünde tutmalık, ama öyle de olmaz, neler okuyoruz, bir kahveyi çok görenler var😒 (konuşur gib yazdım, imla hatam varsa kusura bakılmasın reca ederim🤣)
Konu sahibi beyi dert ediyorsa anlamadım boşanınca zaten evden yine pay alamaz nişanli sonuçta evlilikten önce alınmış mal artı resmî nikah varsa bilemem arada

Ev nişanlının üstüne olsa ne değişecek sanıyorsunuz ki daha nikah yok o evde hiç bir hak iddia edemezsiniz nişanlının üstüne olsa bile.
Tatlı su kurnazlığı için bilgi sahibi olmak lazım bence😉
Tabiki araştırdım zaten öyle bir niyetim yok ama ileride eşime brisey olursa kardeşi çıkıp diyebilir ev benim çıkın diye çocuğumla ortada kalabilirim ama ev ustuneyse eşimin başına birsey gelse o zaman hak sahibi olabiliyorum

Paranızı geri isteyin ayrılın en iyisi.Daha evlenmeden ev tapusu istemek itici kayınvalidenin evi sayılıyorsa haliyle kadının üstüne olur yeni ev. Şunu da söyleyim eşinizin üstüne de olsa evlenmeden önce alındığı için zaten sizin ortak malınız olmuyor kanunen. Boşanma durumu olsa hak iddia edemezsiniz yani.

Ev annesininmiş satılmış ve başka yerde ev alınmış doğal olarak yüne annenin üzerine olacak. Size bir şey hibe edilmemiş. Ayrıca daha evlenmemişsini bile. Evi oğlu üzerine yapsada size hak düşmez. Ayrıca evliyken tapuyu üzerine almış olsa bile miras yoluyla edinilen mal olarak ( annenin çünkü) geçtiği için size yine hiçbir şekilde pay düşmez. Olurda ayrılma durumunuz olursa hakkınız 40 bin liradır.

Tabiki araştırdım zaten öyle bir niyetim yok ama ileride eşime brisey olursa kardeşi çıkıp diyebilir ev benim çıkın diye çocuğumla ortada kalabilirim ama ev ustuneyse eşimin başına birsey gelse o zaman hak sahibi olabiliyorum
keşke 40.000 hiç vermeseydiniz
tapuyu bir şekilde öğrenin annesinin üzerine geçirdiyse 40.000 tl nizi alıp bitirin bu işi

he şöyle olsaydı siz hiç katmasaydınız ev annesinden alındığına göre yine tapu onun üzerine olacak tabi derdim

Ama şöyle düşünün zaten ev nişanlınızın değil. Kv nin evi ya müstakbel eşinizin başına birşey gelse gönül rahatlığı ile evi kullanabilecek misiniz zira yine kardeşinin anasının babasının hakkı olacak o evde çünkü zaten ev onların. Siz size ait olmayan bir mülke konma peşindesiniz üstelik doğmamış çocuğa don biçip nişanlınızın ölme ihtimali üzerinden yapıyorsunuz bunu.

Eşinizin kardeşinin de annesi değil mi bu evin asıl sahibi?
Tabi ki söz hakkı sahibi olmalı
Asıl sizin hak geçmesin filan demeniz lazımken eş kardeşinden ev kaçırmaya çalışmak 😯😯

Evi eşiniz mi para verip almış en başta. Eğer öyle bir şey yoksa kardeşi tabiki hak iddia eder

Ama zaten ev sizin değil ve sen bunu biliyorsun.Kardeşinin de hakkının olduğu bir malı sahiplenmen çok hakka hukuka uyuyor mu?Eşinle git bir yatırım yap..o zaman doğmamış çocuğunun haklarının savunucusu olabilirsin

Ama siz çok yanlış düşünüyorsunuz. Allah korusun da, ilerde nişanlıma bir şey olursa kardeşi hak iddia eder derken bile yanlışsınız, e hakkı var kardeşinin zaten, ev annenin. Kaldı ki kadınların sürekli kendini garantiye alma durumunu anlamıyorum, aynı şey kadın için de geçerli, ya kocaya değil de kadına bir şey olursa, hatta bir de çocuk olmadan olursa, kadının da ailesi hiç yoktan hak sahibi mi olacak? Ev annenin. Kardeşin de hakkı var. Sizden önce alınanlar sizi ilgilendirmez. Anne hepsini kardeşe verse, size vermese yine ilgilendirmez. Ayrıca, ilerde ölürse diye plan mı yapılır ya, nasıl konduruyorsunuz, sizin garantiniz falan mı var?

Ama siz çok yanlış düşünüyorsunuz. Allah korusun da, ilerde nişanlıma bir şey olursa kardeşi hak iddia eder derken bile yanlışsınız, e hakkı var kardeşinin zaten, ev annenin. Kaldı ki kadınların sürekli kendini garantiye alma durumunu anlamıyorum, aynı şey kadın için de geçerli, ya kocaya değil de kadına bir şey olursa, hatta bir de çocuk olmadan olursa, kadının da ailesi hiç yoktan hak sahibi mi olacak? Ev annenin. Kardeşin de hakkı var. Sizden önce alınanlar sizi ilgilendirmez. Anne hepsini kardeşe verse, size vermese yine ilgilendirmez. Ayrıca, ilerde ölürse diye plan mı yapılır ya, nasıl konduruyorsunuz, sizin garantiniz falan mı var?
Bu kadar çok kendimi garantiye almalıyım diye düşünen insan kalksın çalışsın bence
Çok şükür mesleğim var
Hiç aklıma nasıl kendime garantiye alırım diye aklıma gelmedi
Dünyanın binbir türlü haline karşı mesleğim var çünkü
Kimsenin annesinin olan evine konmaya ihtiyacım yok

Bu da kamu spotu olsun kızlarımıa

Back