• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

EVLİLİKTE TAPU SORUNU

Birkaç yorum okudum da, telefonuna gir, e devletine gir vs akıl veren, ya bunları yapmak normal mi? Neden kocam mesela benim telefonumdan veya başka yerden e devletime girsin, şifremi sıfırlasın falan? Bunu kadın yapınca daha mı masum oluyor? Alsın karşısına sorsun, açıkça söylesin, rahatsızlığını belirtsin, parasını geri istesin, oldu bitti, ne gerek var bunlara?

E yeni aldıkları ev daha pahalıymış belli ki, kv nerden bulsun 40 bini. Satın yenisini alın dememiş ki, gelin hanım satmak istemiş. Bu durumda parasını geri istese anlaşılabilir sadece.
-demek istediğim sorun tapunun k valdede olması degil, nişanlınin verdigi 40.000.. resmi nikahla gelinler bile vermez 40.000
-şahsen ben vermezdim. hak iddia edemeyeceğim seye neden 40.000 vereceğim..

Günaydın arkadaşlarım
19 haziranda düğünum olacak allahin izniyle. Son bir ay zaten zehir oldu zaten neredeyse hergun kavgamız var. Kavgalardan biride ev yüzünden oldu merkezi olmayan biryerde evleri vardı ve ev annesinin üzerindeydi ben o evde oturmak istemedim ev ulaşıma ve işimize ters diye nişanlım satıp daha merkezi daha benim işime yakın bir yerde ev aldı fakat evi aldıklarında evi tekrar annesinin üzerine yapmak istediler ve yapmak istemelerini sebebi güya zamanında nişanlım biriyle kavga etmiş o kavgadan tazminat davası devam ediyor tazminat ödemesi çıkarsa evi alabilirler diye fakat ben ve babamla evi annesinin üzerine olacağını emlakcidan öğrendik babam bunu duyunca tabiki çok kızdı kızımdan malmi kaçırıyorlar diye neyse sorun oldu diye nişanlım evi üstüne aldı hatta ev alınırken 40 binlira bende evin üstüne ekledim. Şimdi tüm bunlardan sonra gizli gizli evi tekrar annesinin üstüne aldığından şüpheleniyorum evimiz dizildi tapu ortada yok ve bana ettiği Bi cümleden bu şüphe girdi içime ben şimdi napmaliyim bilmiyorum sürekli başka sebeplerden yüzünden kavgamiz var düğünümüze 2 hafta kala ayrılma konumuna geldi yeni barıştık benim tapuyu öğrenmem lazım benden gizli annesinin üzerine aldıysa tavrım nasıl olmadı
Yok artık zaten annesinin üstüne olan evin sizden birinin üstüne yapılmasinı mı istiyosunuz? İnşallah yanlış anlamışımdır. Kızımdan mal mı kaçırıyolar nedir ya, niye kadın sizin üzerinize yapsın evini. Babanız kendi evini yapsın o zaman sizin üstünüze, niye yapmıyo sizden mal mı kaçırıyo (!) Ben olsam sizinle evlenmeyi bi kere daha düşünürdüm. Madem ev almak istiyodunuz kendiniz parasını verip alsaydınız. Kimse evini size bağıslamak zorunda değil. Evim olacak da satıp oğlumun nişanlısı mutlu olsun diye üzerlerine yapıcam yok daha neler.

Tabiki araştırdım zaten öyle bir niyetim yok ama ileride eşime brisey olursa kardeşi çıkıp diyebilir ev benim çıkın diye çocuğumla ortada kalabilirim ama ev ustuneyse eşimin başına birsey gelse o zaman hak sahibi olabiliyorum
Eşiniz tek çocuk değilmiş. Bu durumda kayınvalide kendi evini eşinizin üstüne yapınca bu da hakka girmek olmuyor mu? Kaynınızın da varsa çocuğu yoksa ileride doğacak çocukları ortada kalmış olmuyor mu?

Bu tapu işi evlilikte en berbat geçen bişe zatenn çok kötüü
e devletten öğreniliyo canımm eğer sizin üzerinizdeysee çıkar değilse artık geçmiş olsun :/

Evin sahibi oğlu o çalışıp almış Ama mahkemesinden dolayı haciz felan gelirse tedbir amaçlı annesinin üzerine yapmış bana anlatılan bu
O zaman nişanlınız size ev benim üstüme olacak deyip 40.000 TL nizi aldıysa, tapuyu annesinin üzerine yaptıysa böyle bir adamla evlenmeyin zaten. Mesele ev, tapu, şu bu değil. Bu adam yalancı demektir. Mahkemesi bile yoktur belki.

Ama nişanlıda da hata var. Niye gizliyor ki? Açık açık söylesin, ev annemin evi tabii ki onun üzerine olacak diye. Hele babanızın bu konuda hiçbir söz hakkı yok. Ben böyle bir durumda tapuyu istemezdim ama kırk bini de vermeyebilirdim o anki duruma göre bakardım muhtemelen.

Tabiki araştırdım zaten öyle bir niyetim yok ama ileride eşime brisey olursa kardeşi çıkıp diyebilir ev benim çıkın diye çocuğumla ortada kalabilirim ama ev ustuneyse eşimin başına birsey gelse o zaman hak sahibi olabiliyorum
Ölümü üzerine plan yaptığınız bir adamla hayatı paylaşamazsınız zaten.
Siz vazgeçin bu işten.

Ben karşı tarafı hiç beğenmedim sizi kandırıyorlar, üstüne mal kaçırma derdindeler. Babanı dinle derim.

Düzgün bir erkek olsaydı adam gibi, bak bu ev annemin parası o yüzden yeni ev de onun olacak. Biz kira vermicez oturcaz derdi.

Oysa ki karşı taraf tamam bizim olcak demiş oyalamış sizi, üstüne para istemiş ne koparsam kar mantığında.

Parayı geri isteyin, sonra da ayrılın. Karşı taraf fırıldak. Ben bu adamı hiç beğenmedim.
Adamin ailesinin evini kotu niyetle sattirip ( burda oturamam daha merkezi biyerde ev istedim, tamamen hikaye bence.) yeni ev aldiran, bu evi kocasinin ustune yaptirmaya calisan ( cunku evlendikten sonra mallarin birlestigini bilmiyor) hatta daha sonra söz sahibi olsun die para veren o?
40 bin tl ye ev sahibi olmak istemis ama evdeki hesap carsiya uymamis.

Son düzenleme:
Birkaç yorum okudum da, telefonuna gir, e devletine gir vs akıl veren, ya bunları yapmak normal mi? Neden kocam mesela benim telefonumdan veya başka yerden e devletime girsin, şifremi sıfırlasın falan? Bunu kadın yapınca daha mı masum oluyor? Alsın karşısına sorsun, açıkça söylesin, rahatsızlığını belirtsin, parasını geri istesin, oldu bitti, ne gerek var bunlara?

Katılıyorum. Saçmalık zaten karşı tarafın neden dönsek olması, net ve açık olmaması. Konu sahibi net olsun bence.

Adamin ailesinin evini kotu niyetle sattirip ( burda oturamam daha merkezi biyerde ev istedim, tamamen hikaye bence.) yeni ev aldiran, bu evi kocasinin ustune yaptirmaya calisan ( cunku evlendikten sonra mallarin birlestigini bilmiyor) hatta daha sonra söz sahibi olsun die para veren o?
40 bin tl ye ev sahibi olmak istemis ama evdeki hesap carsiya uymamis.

Ben katılıyorum tabi ki. Amma velakin karşı taraf da konu sahibesini kandırıp parasını çarpmış basbayağı. Ben olsam parayı ister sonra da evlenmezdim.

Ben katılıyorum tabi ki. Amma velakin karşı taraf da konu sahibesini kandırıp parasını çarpmış basbayağı. Ben olsam parayı ister sonra da evlenmezdim.
Iste Ona da dinsizin hakkından imansiz gelir mi deniyor ne vardi oyle bi söz. Tencere kapak. :D

İyi de evde zaten kardeşin de hakkı var. Nesini anlamıyorsunuz?
Ooo olur mu ya 40.000 koymuş koskocaaa 40.000 kesin oraya koymasaydı kendi ev alırdı kafalar çok güzel ya bu kızın çalışmak para kazanmak veya ekonomiyle ilgili en ufak bilgisi olmadığına yemin edebilirim ama kanıtlayamam

asil sorun tapunun kimde oldugundan ziyade su sozunuz
-hatta ev alınırken 40 binlira bende evin üstüne ekledim. Şimdi tüm bunlardan sonra gizli gizli evi tekrar annesinin üstüne aldığından şüpheleniyorum...-
gizli saklı is yapılıyor demissiniz..

Back