• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

EVLİLİKTE TAPU SORUNU

Kayınvalidenin yaptıgı pek hoş degil. Ne acıdan tamam ev zaten onunmus yine farklı bir yerde onun olacak eyvallah. Fakat kendi üzerine olacak bu ev için dünürlerden para kabul etmek hiç hoş degil. Yarın birgün ne olacagı belli olmaz neden bir baskasının hakkı gecsin ki 🤷‍♀️ En olmadı ogluna da eger o evi istiyorsanız eksik kalan 40 bıni kredi cekip siz ödeyin yada daha uygun bir ev bakın demeliydi. Israrda edilse dünürlerden gelecek bu para kabul edilmemeliydi. Madem kabul etti tapu oglunun üstüne olmalıydı. Zaten nişanlılık döneminde ev alındıgı için gelin ileride hak talep edemeyecekti. 40 bin ev alınamayacak kadar az bir para olsada bir çok hane için azımsanamayacak bir para. Kız babasıda ister istemez tedirgin oluyordur belki 1 yıl sonra kayınvalide birşeye kızacak bu insanları benim evim burası diye cıkaracak. Konu sahibinin babasıda dar gelirli belki bu parayı yıllar içinde zar zor biriktirmiş olabilir neden hiç etsin. Tekrar diyorum hata parayı baştan kabul eden kayınvlide de

Günaydın arkadaşlarım
19 haziranda düğünum olacak allahin izniyle. Son bir ay zaten zehir oldu zaten neredeyse hergun kavgamız var. Kavgalardan biride ev yüzünden oldu merkezi olmayan biryerde evleri vardı ve ev annesinin üzerindeydi ben o evde oturmak istemedim ev ulaşıma ve işimize ters diye nişanlım satıp daha merkezi daha benim işime yakın bir yerde ev aldı fakat evi aldıklarında evi tekrar annesinin üzerine yapmak istediler ve yapmak istemelerini sebebi güya zamanında nişanlım biriyle kavga etmiş o kavgadan tazminat davası devam ediyor tazminat ödemesi çıkarsa evi alabilirler diye fakat ben ve babamla evi annesinin üzerine olacağını emlakcidan öğrendik babam bunu duyunca tabiki çok kızdı kızımdan malmi kaçırıyorlar diye neyse sorun oldu diye nişanlım evi üstüne aldı hatta ev alınırken 40 binlira bende evin üstüne ekledim. Şimdi tüm bunlardan sonra gizli gizli evi tekrar annesinin üstüne aldığından şüpheleniyorum evimiz dizildi tapu ortada yok ve bana ettiği Bi cümleden bu şüphe girdi içime ben şimdi napmaliyim bilmiyorum sürekli başka sebeplerden yüzünden kavgamiz var düğünümüze 2 hafta kala ayrılma konumuna geldi yeni barıştık benim tapuyu öğrenmem lazım benden gizli annesinin üzerine aldıysa tavrım nasıl olmadı
Bu konuda ağzı yanmış biri olarak asla o tapuyu netleştirmeden evlenmeyi üstelik para vermişsiniz. Bunu kanirlayabilecek misiniz ?

Eklentiler

• 1.PNG
    1.PNG
    238,8 KB · Görüntüleme: 79
Bizim de kayınvalide memlekete göçeceği için kendi evimi kaynıma vermişti oturması için. Nişanlıylen eltimin babası evi damadın üzerine geçirin demişti. Bu ev bütün tadilatını bizim (eşimle benim) yaptırdıgımız bir evdi. Kızın babasının amacı bizden ( abisinden) mal kaçırmak. Biz de şok olmuştuk. Var böyle ilginç tipler.

Günaydın arkadaşlarım
19 haziranda düğünum olacak allahin izniyle. Son bir ay zaten zehir oldu zaten neredeyse hergun kavgamız var. Kavgalardan biride ev yüzünden oldu merkezi olmayan biryerde evleri vardı ve ev annesinin üzerindeydi ben o evde oturmak istemedim ev ulaşıma ve işimize ters diye nişanlım satıp daha merkezi daha benim işime yakın bir yerde ev aldı fakat evi aldıklarında evi tekrar annesinin üzerine yapmak istediler ve yapmak istemelerini sebebi güya zamanında nişanlım biriyle kavga etmiş o kavgadan tazminat davası devam ediyor tazminat ödemesi çıkarsa evi alabilirler diye fakat ben ve babamla evi annesinin üzerine olacağını emlakcidan öğrendik babam bunu duyunca tabiki çok kızdı kızımdan malmi kaçırıyorlar diye neyse sorun oldu diye nişanlım evi üstüne aldı hatta ev alınırken 40 binlira bende evin üstüne ekledim. Şimdi tüm bunlardan sonra gizli gizli evi tekrar annesinin üstüne aldığından şüpheleniyorum evimiz dizildi tapu ortada yok ve bana ettiği Bi cümleden bu şüphe girdi içime ben şimdi napmaliyim bilmiyorum sürekli başka sebeplerden yüzünden kavgamiz var düğünümüze 2 hafta kala ayrılma konumuna geldi yeni barıştık benim tapuyu öğrenmem lazım benden gizli annesinin üzerine aldıysa tavrım nasıl olmadı
Nikahtan önce edilinen mallar, taraflara ait oluyor. Zaten bu evi nişanlınız nikahtan önce almış olduğu için sizin bir hakkınız yok. Bir sürü insan oğluna kızına nikah kıyılmadan ev alıyorki, evi sonra boşanınca paylaşmak zorunda kalmasın. Bu yüzden ha kendinin ha annesinin üstüne, sizin için farketmez

Bizim de kayınvalide memlekete göçeceği için kendi evimi kaynıma vermişti oturması için. Nişanlıylen eltimin babası evi damadın üzerine geçirin demişti. Bu ev bütün tadilatını bizim (eşimle benim) yaptırdıgımız bir evdi. Kızın babasının amacı bizden ( abisinden) mal kaçırmak. Biz de şok olmuştuk. Var böyle ilginç tipler.
Burada durum farklı ama. Konu sahibinin neredeyse hiçbir katkısı yok bu evde, evlendikten sonra alınsaydı haklı.

Bizimkinde de kaynımın ve nişanlısının hiçbir katkısı yoktu. Amac abi (esimi) saf dışı bırakmak. Sonucta ev kayınvaldemin üstüne. Konu sahibinin de nişanlısının başka kardeşleri varsa en azından onlardan kaçırmak istemişler oğlanın üstüne yapın diye. Yoksa 40 bin verdi diye nişanlı kız üzerine ev yapılmaz. En fazla borç vermiş olur.

Günaydın arkadaşlarım
İyi de kadının evini satmışsınız sonuçta siz para verip almamışsınız ki kadının satılan ev parasıyla alınan ev tabi ki kaynananızın üzerine olmalı bence. Eşinizle siz para biriktirip alsanız neyse ama biraz da hazıra konmak gibi olmuş . İyi ki kaynananız izin vermiş evini satmanıza. Sizin olay biraz dağdan gelip bağdakini kovmak gibi olmuş . O evde oturmak istemiyorsanız kiraya çıkabilirdiniz. Kadın kim bilir ne zorluklarla o evi aldı niye sizin üzerinize yapsın ki eğer eşiniz kendi üzerine yaptıysa haksızlık

40 bin lira koydunuz diye bilmem kaç yüz bin liralık eve ortak çıkabileceğinizi mi düşünmüştünüz? 40 bine otomobil bile alamazsınız normalde.
Neyin mal kaçırması yani? Mal zaten kadının.

Ayrıca ev nikahtan daha önce alındıysa nişanlınızın üstüne olsa bile hak iddia edemezsiniz zaten.
Nikahtan belli bir süre öncesi ortaklığı etkiler mi bilmiyorum ama öyle bir şey olduğunu sanmıyorum.

Güvenmediğiniz adamla evlenmeyin ayrıca. Her şey bu kadar sorunsa, bu kadar çok kavga ediyorsanız 40 bin liranızı isteyip ayrılın.

biz tartışıyoruz da konu sahibi 4 mesaj yazmış bi daha vınnnn :ıslık:

bu benim bu konuya 5. mesajım :KK6:
Tipik cevaplardan hoşlanmayan üye davranışı 😄 Kadına bak yok artık, o ev elbette senin ,Allem et kallem et üstüne al falan deseydik herkesten çok yazardı. Tapuda tanıdığım var bakalım yarın de bak nasıl yazıyor 🤣

Bence hiç canınızı sıkmayın buna. Ev mal mülk bu kadar önemli mevzular değil. Klişe ama gerçekten mühim olan birlik. Evet sizin de paranız varmış ama benim param senin paran mevzusuna da girilmesi hiç etik değil hele şu durumda. Boşverin bunun mukayesesini yapmayın. En güzel zamanlarınız olmalı bı zamanlar. Kıymetini bilin . Şeytanı aranıza sokmayın 🌸

Back