• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

EVLİLİKTE TAPU SORUNU

Ay konu eskiymiş yeni fark ettim.
Ne oldu acaba merakettim.

Kayınvalidenin yaptıgı pek hoş degil. Ne acıdan tamam ev zaten onunmus yine farklı bir yerde onun olacak eyvallah. Fakat kendi üzerine olacak bu ev için dünürlerden para kabul etmek hiç hoş degil. Yarın birgün ne olacagı belli olmaz neden bir baskasının hakkı gecsin ki 🤷‍♀️ En olmadı ogluna da eger o evi istiyorsanız eksik kalan 40 bıni kredi cekip siz ödeyin yada daha uygun bir ev bakın demeliydi. Israrda edilse dünürlerden gelecek bu para kabul edilmemeliydi. Madem kabul etti tapu oglunun üstüne olmalıydı. Zaten nişanlılık döneminde ev alındıgı için gelin ileride hak talep edemeyecekti. 40 bin ev alınamayacak kadar az bir para olsada bir çok hane için azımsanamayacak bir para. Kız babasıda ister istemez tedirgin oluyordur belki 1 yıl sonra kayınvalide birşeye kızacak bu insanları benim evim burası diye cıkaracak. Konu sahibinin babasıda dar gelirli belki bu parayı yıllar içinde zar zor biriktirmiş olabilir neden hiç etsin. Tekrar diyorum hata parayı baştan kabul eden kayınvlide de
Bence de 40 bin lirayı almaları sıkıntılı. Ama 40 bin lira verdiler diye kardeşinin miras hakkı mı yensin. Zaten 4 yıllık kira parası en fazla. Kadının isteği dışında ev satılıp daha pahalı ev alındı vermek istememiş olabilir. Bu durumda keşke kredi çekseydiler gelinle oğlu o para için. Ama hakka bakılırsa kayınvalidenin hakkı.

Günaydın arkadaşlarım
19 haziranda düğünum olacak allahin izniyle. Son bir ay zaten zehir oldu zaten neredeyse hergun kavgamız var. Kavgalardan biride ev yüzünden oldu merkezi olmayan biryerde evleri vardı ve ev annesinin üzerindeydi ben o evde oturmak istemedim ev ulaşıma ve işimize ters diye nişanlım satıp daha merkezi daha benim işime yakın bir yerde ev aldı fakat evi aldıklarında evi tekrar annesinin üzerine yapmak istediler ve yapmak istemelerini sebebi güya zamanında nişanlım biriyle kavga etmiş o kavgadan tazminat davası devam ediyor tazminat ödemesi çıkarsa evi alabilirler diye fakat ben ve babamla evi annesinin üzerine olacağını emlakcidan öğrendik babam bunu duyunca tabiki çok kızdı kızımdan malmi kaçırıyorlar diye neyse sorun oldu diye nişanlım evi üstüne aldı hatta ev alınırken 40 binlira bende evin üstüne ekledim. Şimdi tüm bunlardan sonra gizli gizli evi tekrar annesinin üstüne aldığından şüpheleniyorum evimiz dizildi tapu ortada yok ve bana ettiği Bi cümleden bu şüphe girdi içime ben şimdi napmaliyim bilmiyorum sürekli başka sebeplerden yüzünden kavgamiz var düğünümüze 2 hafta kala ayrılma konumuna geldi yeni barıştık benim tapuyu öğrenmem lazım benden gizli annesinin üzerine aldıysa tavrım nasıl olm🌹

Konu eskı sinirlendim bıdaha yorum yapasım geldı anasının tabı ev senın uzerıne nıye olsun cok akıllısınız
ben de size 50 bin versem 500 binlik ev alsak ortak olur mu acaba?edit:uyanıklık bu oluyor galiba konu sahibi gibi

Back