- 9 Ağustos 2009
- 2.987
- 2.591
- 723
- Konu Sahibi yasemin010103
Neyse konuya yorum yapmiyim ben
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ev kv ‘nin değil mi zaten?Yine onun üzerine olacak tabii..Beklentiniz neydi?Sizin üzerinize mi yapmaları?
ava giderken avlanmak olmuş biraz.40 bin de az para değilEvlilik birliği içinde tarafların emeği ile alınan her malda diğerinin hakkı ve söz söyleme şansı var. Ancakevlilikten önce adamın aldığı malda hele hele adamın ailesinin malında diğer tarafın söz söylemeye hakkı ve yetkisi yok. Her şeyi geçtim kul hakkı. Zira kardeşten falan bahsedildiğine göre adamın kardeşi var konu sahibi aklınca uyanıklık yapmaya kalkmış.
Bence yanlış anlamışsınız. Zira satılan eski evde annesinin üstüneymiş zaten. Konu sahibinin talebi yeni evin nişanlısının üstüne olmasıymış, ama konu sahibinin nişanlısı davam var diyerek gene annesinin üstüne olsun demiş. Ama konu sahibi ve babası , nişanlısı evlendikten sonra ölürse konu sahibi evde hak sahibi olamaz diye istememiş, çok duygusal düşünmüşler yani. Konu sahibi daha koca ölmeden kocanın ölümü halinde adamın miras hakkına nasıl alırımın derdine düşmüş.evi nişanlısı almış zaten ev adamın. davası varmış bişey olur diye kendi annesinin üstüne yapmış. evi kv kp almamış yani.
Böyle konuları gördükçe çok eğleniyorum ben ya. Bir kadının nişanlısının evlendikten sonra kendisinden önce ölürse mal mülk nasıl bana kalır hesabı yaptığı dediğiniz gibi ava giderken avlanmalı bir konu olmuş.ava giderken avlanmak olmuş biraz.40 bin de az para değil
Evet öyle. 40 bini eğer banka üzerinden göndermedilerse ona da hak iddia edemezlerYanlış bilmiyorsam o ev eşinizin üzerineyse bile evlenmeden önce alındıysa yinede kötü bir durumda hak idda edemezsiniz.
aaa öyle bir hak iddia ediyorlar ki.dedem mallarının yüzde seksenini oğluna devretti.kalanın tapularını almaya gittik teyzemle.orda önce verecekmisiniz tapuları bana dedi dayım.hadi ona seslenmedik ama gelininin babası bile surat astı tavır yaptı ha ha ha.kızına daha fazla mal istiyordu kalsın.ha kızı da lise mezunu 5 kuruşsuz haliyle üniv. mezunu kuzenimle evlendi 25 den fazla da kalın bilezik takıldı bir sürüd e altın evler dükkanlar hala doymadı.dıdısının dıdısı bile hak talep ediyor yanii.ha kendi de ömründe 1 ev alamamış bir adamdı ha ha haBence yanlış anlamışsınız. Zira satılan eski evde annesinin üstüneymiş zaten. Konu sahibinin talebi yeni evin nişanlısının üstüne olmasıymış, ama konı sahibinin nişanlısı davam var diyerek gene annesinin üstüne olsun demiş. Ama konu sahibi ve babası , nişanlısı evlendikten sonra ölürse konu sahibi evde hak sahibi olamaz diye istememiş, çok duygusal düşünmüşler yani. Konu sahibi daha koca ölmeden kocanın ölümü halinde adamın miras hakkına nasıl alırımın derdine düşmüş.
Kaldı ki mal adamın bile olsa kendinden önce alınan evde konu sahibinin hele hele babasının ağzına alması çok yakışıksız, zira o evin konu sahibi ile ilgili bir ilgisi yok. Malı olmayan adamla evlenmem kafası ile hareket etmiyorsa tabi. Biri böyle birşey yapsa ben mal için benle evleniyor der ben orada bırakırdım.
borç diye yazdırıp göndermesi gerekiyordu.yapmadıysa geçmiş olsunEvet öyle. 40 bini eğer banka üzerinden göndermedilerse ona da hak iddia edemezler
Valla burada dedende tüm suç. Bende benzer bir olaya şahit oldum. Adam kızlarına mal kalmasın diye tüm evleri dükkanları daha 18 yaşındayken oğlunun üstüne yapmış, oğlunun çocuğu yoktu. Oğluda garanti olsun diye evlendikten sonra malları göstermelik icralarla önce kayınbiraderinin üstüne geçirmiş, o da gelin olan kız kardeşine bağış göstermiş. Mal dediğimde evler dükkanlar birden fazla. Sonra oğlu bir kazada vefat etti,çocuğu yoktu, gelini o kadar malı mülkü kocasından bir sene sonra evlendiği yeni eşi ve ailesi ile bir güzel yedi. Var öyle insanlar biliyorum ama önemli olan kendinden önce mala mülke bakan , onun hesabını yapan insanları hayatına sokmamak.aaa öyle bir hak iddia ediyorlar ki.dedem mallarının yüzde seksenini oğluna devretti.kalanın tapularını almaya gittik teyzemle.orda önce verecekmisiniz tapuları bana dedi dayım.hadi ona seslenmedik ama gelininin babası bile surat astı tavır yaptı ha ha ha.kızına daha fazla mal istiyordu kalsın.ha kızı da lise mezunu 5 kuruşsuz haliyle üniv. mezunu kuzenimle evlendi 25 den fazla da kalın bilezik takıldı bir sürüd e altın evler dükkanlar hala doymadı.dıdısının dıdısı bile hak talep ediyor yanii.ha kendi de ömründe 1 ev alamamış bir adamdı ha ha ha
evet tabiki asıl suç dedemin.kız çocuklarına hiç değer vermezdi.1 2 tane olsaydı zaten kimse uğraşmazdı kızmazdı.ama birine apartman verirsen diğerine hiçbir şey orda adaletsizlikte vardır kul hakkı da vardır.2021 de bile kız çocuğu oldu diye üzülen erkekler yaşıyor aramızda yanlışmıyım?Valla burada dedende tüm suç. Bende benzer bir olaya şahit oldum. Adam kızlarına mal kalmasın diye tüm evleri dükkanları daha 18 yaşındayken oğlunun üstüne yapmış, oğlunun çocuğu yoktu. Oğluda garanti olsun diye evlendikten sonra malları göstermelik icralarla önce kayınbiraderinin üstüne geçirmiş, o da gelin olan kız kardeşine bağış göstermiş. Mal dediğimde evler dükkanlar birden fazla. Sonra oğlu bir kazada vefat etti,çocuğu yoktu, gelini o kadar malı mülkü kocasından bir sene sonra evlendiği yeni eşi ve ailesi ile bir güzel yedi. Var öyle insanlar biliyorum ama önemli olan kendinden önce mala mülke bakan , onun hesabını yapan insanları hayatına sokmamak.
Psikolojik danışman değilim ama madem benden öneri istemişsiniz kendi fikrimi söyleyeyim:Hiç ölmeyecek gibi mi yaşıyorsunuz? Ben kredi çekerken tüm sigortalarımda eşimi vasi gosteriyorum o da beni. Dünyanın bin bir türlü hali var ve ölümde gerçeği tabiiki düşünülecek. Hatta ölüm durumunda diğer eşe az miras düştüğü için sorun yaşanıyor bu yüzden biz tapularimizi bile ortak yapıyoruz. Allah korusun ama eşime bir şey olursa kızım ve ben napariz diye tabii ki de planım olmalı, plansız olanlar çocuğumla ortada kaldım diye konu açıyor malum.
Bana öneriniz nedir? Ölümü düşündüğüm için boşanmali mıyım?
valla konu sahibinin yalancısıyım. evi nişanlım ödedi yazmışİyi de nişanlısı da anasının evinde yiyor içiyor kira vermiyor çamaşırı yıkanıyor. Bir de adam kaç yaşında ev sahibi olmuş hemen. Biz boşa okumuşuz ev sahibi olmak için yıllarca kredi ödüyoruz. Nişanlı bile ödese ev annesinin hakkıdır. Ben olsam 40000 i vereceğim kiraya sayarım
valla dememişler hatta 40 binini de almışlar konı sahibinin. 2 tarafta hatalı.Öyle bile olsa
Evin parasını eşi ödememiş nişanlısı ödemiş!
Bakın bu önemli bir detay
İnsana " sana ne" derler.
aynen öyle. sözleşme yapmalar falan da çoğaldı bu ara.O yalan bence ev adamındır ama evleneceği kızdan kaçırmak için anne üstüne yapmıştır. Erkekler böyle artık daha evlenmeden, boşanınca nasıl mal kaçırırım derdinde
tabii ki alamazlar. peşinat bile olmaz o paradan geçtim ev almayı. uyanıklık yapmak istemiş.Ev nişanlının parası ile alınmış olsa dahi konu sahibinin tek bir söz hakkı yok. Daha doğrusu sadece 40.000 tl lik hakkı var onu da evi sattırıp başka yerde alacakları için vermiş. Ben olsam belki vermezdim ama veriyorsam da ev nişanlımın ya da benim üstüme olacak demezdim. En az 400.000 tl lik bir şeye 40 bin ile sahip olmanın adı uyanıklıktır. Adam konu sahibiyle evlenmeden, nişanlanmadan önce ister parasını çöpe atar, ister ev alır annesine. Kimsenin ve kızın babasının da bunda söz hakkı olmaz. Çok istiyorlarsa o kırk binle yeni ev alsınlar bakalım alabiliyorlar mı.
konu sahibi ilk sayfada mı 2. sayfada mı ne evi nişanlısının aldığından bahsetmişti. ona dayanarak dedim ev nişanlısınınmış diye.Bence yanlış anlamışsınız. Zira satılan eski evde annesinin üstüneymiş zaten. Konu sahibinin talebi yeni evin nişanlısının üstüne olmasıymış, ama konu sahibinin nişanlısı davam var diyerek gene annesinin üstüne olsun demiş. Ama konu sahibi ve babası , nişanlısı evlendikten sonra ölürse konu sahibi evde hak sahibi olamaz diye istememiş, çok duygusal düşünmüşler yani. Konu sahibi daha koca ölmeden kocanın ölümü halinde adamın miras hakkına nasıl alırımın derdine düşmüş.
Kaldı ki mal adamın bile olsa kendinden önce alınan evde konu sahibinin hele hele babasının ağzına alması çok yakışıksız, zira o evin konu sahibi ile ilgili bir ilgisi yok. Malı olmayan adamla evlenmem kafası ile hareket etmiyorsa tabi. Biri böyle birşey yapsa ben mal için benle evleniyor der ben orada bırakırdım.
Yok öyle degilevi nişanlısı almış zaten ev adamın. davası varmış bişey olur diye kendi annesinin üstüne yapmış. evi kv kp almamış yani.