• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

EVLİLİKTE TAPU SORUNU

ha ha ha ben de tektaş ve beştaşımı kendim aldımm.yok mu artırannnnn :rolleyes:
Evlenirken ailelere evleniyoruz yardım edin demediğimiz için eşimde ben de deyim yerindeyse 5 parasız evlendik.
Tektaş, beştaş, tamtur, 9 boğum falan yok, nişanlanırken takılan bir ince alyans vardı parmağımızda, ailelerin imkanı vardı ama bırakın evi, eşya hesabı bile yapmadık kendimiz yaparız dedik, 27 yıllık evliyiz hala hesap kitap yapmıyoruz, evimizi aldık, birikim yaptık hepsi eşimin üstüne, ortak tapu düşünmedim, tapuyu üstüme yap, birikimi benim hesaba geçir demedim, Allah göstermesin ona bir şey olmasın lakin hayat bu, bir şey olsa boşansak hiçbir şey istemem kendi imkanlarım bana yeter, başka bir şeyde gözüm olmadı hiç, safım galiba, evet belki katıksız safım gerçekten lakin hesap kitap yapsam ben benlikten çıkarım.

Evi eş almıştır kayınvalide almıştır orasını bilmem ama insan aşk duyduğu birinin ölebileceği ihtimalini düşünmez bence, belki ben fazla romantiğim bilmiyorum, dünya hali oldu da eş öldü, tapu da kayınvalide üzerine diyelim, torun mirasçı oluyor, konuya miras hukukuyla alakalı dipnotum olarak kalsın, yani konu sahibesinin ileride eşi vefat ederse, korktuğu gibi çocuğuyla açıkta kalmaz.

asil siz daha evlenmeden sizin olmayan malda nasil hak sahibi goruyorsunuz onu anlayamadim ben de
nisanliniz kendisi calisip mi almis evi?
benim evim varsa oturmasi icin veriyorsam neden evimi alip yasarken oglumla gelinime hibe edeyim ya siz iyi misiniz?
kadin zaten satmis sizin istediginiz yerden almis evi daha ne yapsin.

Evlenirken ailelere evleniyoruz yardım edin demediğimiz için eşimde ben de deyim yerindeyse 5 parasız evlendik.
Tektaş, beştaş, tamtur, 9 boğum falan yok, nişanlanırken takılan bir ince alyans vardı parmağımızda, ailelerin imkanı vardı ama bırakın evi, eşya hesabı bile yapmadık kendimiz yaparız dedik, 27 yıllık evliyiz hala hesap kitap yapmıyoruz, evimizi aldık, birikim yaptık hepsi eşimin üstüne, ortak tapu düşünmedim, tapuyu üstüme yap, birikimi benim hesaba geçir demedim, Allah göstermesin ona bir şey olmasın lakin hayat bu, bir şey olsa boşansak hiçbir şey istemem kendi imkanlarım bana yeter, başka bir şeyde gözüm olmadı hiç, safım galiba, evet belki katıksız safım gerçekten lakin hesap kitap yapsam ben benlikten çıkarım.

Evi eş almıştır kayınvalide almıştır orasını bilmem ama insan aşk duyduğu birinin ölebileceği ihtimalini düşünmez bence, belki ben fazla romantiğim bilmiyorum, dünya hali oldu da eş öldü, tapu da kayınvalide üzerine diyelim, torun mirasçı oluyor, konuya miras hukukuyla alakalı dipnotum olarak kalsın, yani konu sahibesinin ileride eşi vefat ederse, korktuğu gibi çocuğuyla açıkta kalmaz.
aynen katılıyorum herşey evlenirken tam olmalı diyenleri de hiç anlamadım.benim bazı eşyalarım hala eşimin bekarlığından kalma olanlar.süslü püslü perdelerimde yok pembik gelin evimde hiç olmadı.zamanla bazı şeyleri onda para varsa eşim aldı ben de para varsa ben aldım.herşeyi evlenirken isteyen şu kadar altın şartı bu eşyalar şartı şu kadarlık gelinlik yok en pahalı düğün salonu diyenler adamla değil çevreyle evleniyor bence.sevgid e sanıldığı kadar fazla değil diyorum.Borçla harçla gösteriş merakı sadece.evlendikten tam 5 yıl sonra tektaşım beştaşım pırlantalarım oldu allah nasip etti.etmeseydi de umursamazdım.hala yatak odamı yenileyemedim o da umrumda değil.ticaret için evlenmedim iyi eş iyi baba olur diye evlendim.gençlere de aynını tavsiye ederim

yazılanları mı okumuyosunuz anlamadım. konu sahibi ilk mesajına eklememiş ama arada yazmış; evin parasını nişanlısı ödemiş ev adamın yani. davası olduğu için eve bişey olur korkusuyla annesinin üstüne yapmış evi.

konu sahibi hem haklı hem haksızsın. haklısın, bir cümleyle içime kurt düştü şüphe ediyorum diyorsun. ben olsam peşine düşer şüphemde de haklıysam bu işi bozar paramı alırdım.

haksızsın, ev nişanlının da olsa sana ait olmayan bi eve 40 bin tl ne cesaretle verirsin? insan babasına güvenemiyor bu devirde.
Öyle bile olsa
Evin parasını eşi ödememiş nişanlısı ödemiş!
Bakın bu önemli bir detay
İnsana " sana ne" derler.

evi nişanlısı almış zaten ev adamın. davası varmış bişey olur diye kendi annesinin üstüne yapmış. evi kv kp almamış yani.

O yalan bence ev adamındır ama evleneceği kızdan kaçırmak için anne üstüne yapmıştır. Erkekler böyle artık daha evlenmeden, boşanınca nasıl mal kaçırırım derdinde

Son düzenleme:
aynen katılıyorum herşey evlenirken tam olmalı diyenleri de hiç anlamadım.benim bazı eşyalarım hala eşimin bekarlığından kalma olanlar.süslü püslü perdelerimde yok pembik gelin evimde hiç olmadı.zamanla bazı şeyleri onda para varsa eşim aldı ben de para varsa ben aldım.herşeyi evlenirken isteyen şu kadar altın şartı bu eşyalar şartı şu kadarlık gelinlik yok en pahalı düğün salonu diyenler adamla değil çevreyle evleniyor bence.sevgid e sanıldığı kadar fazla değil diyorum.Borçla harçla gösteriş merakı sadece.evlendikten tam 5 yıl sonra tektaşım beştaşım pırlantalarım oldu allah nasip etti.etmeseydi de umursamazdım.hala yatak odamı yenileyemedim o da umrumda değil.ticaret için evlenmedim iyi eş iyi baba olur diye evlendim.gençlere de aynını tavsiye ederim
Okuyanlar fazla romantik bulabilir ama insan dürüst, namuslu, merhametli, vicdanlı, çalışkan olsun, eşler birbirini sevsin, saygı duysun, birbirlerini geliştirsinler, desteklesinler yeter ki, eşya bir şekilde oluyor, mal mülk de imkanınız elveriyorsa yine oluyor, şu hayatta hiçbir şey istemedim ne eşimden ne ailemden ne ailesinden, tek istediğim insan evladı olsun, sevsin saysın, huzurlu bir evlilik olsun, iyi bir de evlat yetiştireyim, çok şükür oldu.

Dünyanın malını mülkünü ayaklarıma serseler evladımla eşimi hiçbir şeye değişmem, milyon kere doğsam milyon kere aynı eş ve evladı isterim, para pul hayatınızı idame ettirmek için gerekli belki ama amaç değil araç yalnızca.
Ev elbette önemli kiracılık zor fakat ben böyle düşünüyorum katılırsınız katılmazsınız, aileniz dahi olsa başkasının size verdiği evin kıymeti olmuyor, kendi emeklerinizle aldığınızınsa her şeyi değerli oluyor, babadan kalma evim var ama gelin görün ki içinde babam varken yuvammış, şimdi taş duvardan ibaret gidip içinde yaşayasım bile gelmiyor, ama eşimle olan evimiz benim yuvam, her yeri biz.

Bana böyle ince hesaplar ters geliyor, karşımdaki adamın insanlığına bakarım, tembel olmasın çalışsın ben de destek olayım birlikte yapalım, varsın evi olmasın.

Konu sahibi ava giderken bir güzel avlanmışsınız. 🤦‍♀️

Tapu ister annede olsun ister nişanlınızda, boşanırken hak iddia edemezsiniz. Zira evlenmeden önce edinilen mallar kişisel mal sayılmaktadır. Ancak o ev kiraya verilirse kira gelirlerinin yarısını alabilirsiniz.

Yani nişanlımın malına el koyayım derken o sizi köşeye kıstırmış. 40 bin TL yi niye verdiniz ki?

Bu evin amacı yıllarca kiralarda sürünmekten kurtarmak, ilk günden sizi mal sahibi yapmak değil.

Ben de ona şaşırdım
Eşimin annesinin üstünde olan bi evde ben hak iddia edemezdim
Eşim babamın evini üstüme alayım diye kavga etse ondan da bi huylanırdım

Sizin konuda rahatsız edici olan konu şu bana göre
Bu konuları en baştan konuşmak yerine nişanlınızın gizli kapaklı yapmaya çalışması
Evi boşverin de asıl bu duruma odaklanın
Ev annesinin üstüneyse sizin paranızı da size geri ödesinler
+1

Okuyanlar fazla romantik bulabilir ama insan dürüst, namuslu, merhametli, vicdanlı, çalışkan olsun, eşler birbirini sevsin, saygı duysun, birbirlerini geliştirsinler, desteklesinler yeter ki, eşya bir şekilde oluyor, mal mülk de imkanınız elveriyorsa yine oluyor, şu hayatta hiçbir şey istemedim ne eşimden ne ailemden ne ailesinden, tek istediğim insan evladı olsun, sevsin saysın, huzurlu bir evlilik olsun, iyi bir de evlat yetiştireyim, çok şükür oldu.

Dünyanın malını mülkünü ayaklarıma serseler evladımla eşimi hiçbir şeye değişmem, milyon kere doğsam milyon kere aynı eş ve evladı isterim, para pul hayatınızı idame ettirmek için gerekli belki ama amaç değil araç yalnızca.
Ev elbette önemli kiracılık zor fakat ben böyle düşünüyorum katılırsınız katılmazsınız, aileniz dahi olsa başkasının size verdiği evin kıymeti olmuyor, kendi emeklerinizle aldığınızınsa her şeyi değerli oluyor, babadan kalma evim var ama gelin görün ki içinde babam varken yuvammış, şimdi taş duvardan ibaret gidip içinde yaşayasım bile gelmiyor, ama eşimle olan evimiz benim yuvam, her yeri biz.

Bana böyle ince hesaplar ters geliyor, karşımdaki adamın insanlığına bakarım, tembel olmasın çalışsın ben de destek olayım birlikte yapalım, varsın evi olmasın.
evet yüzde yüz katılıyorum.ev aldık 3 sene önce yapılmadı pandemi kriz derken.evlendiğimden beri kirada oturuyorum hiç sorun yapmadım.kirayı rahatça ödeyebiliyorsam ben memnunsam kime ne der geçerim.kapımı kapatınca elalem o kapının dışında kalır.ne eşim sat malını alalım bir tane daha dedi ne de ben ona dedim.birbirimizden önceki şeylerde niye hak iddia edelim.burda tuhaf şeyler okudum.kadına da erkeğe de ekonomik şiddet uygulanıyor.kendi paralarını kumara alkole kadına kıza harcamadığı sürece bile bir kısmını harcamasına izin vermiyorlar çiftler.evliliğin adı var kendi resmen kölelik olmuş.çalış çalış maaşından bir ayakkabı alırken eşe sor.kadının da erkeğin de kişiliği nerede bu evliliklerde?adam insansa çocuğuna evine bakıyorsa salın biraz şu adamları .para makinemiz değiller hayat arkadaşımızlar

O yalan bence ev adamındır ama evleneceği kızdan kaçırmak için anne üstüne yapmıştır. Erkekler böyle artık daha evlenmeden, boşanınca nasıl mal kaçırırım derdinde
Valla ev de benim üstüme araba da benim üstüme kafam rahat desene ohhh :KK70: Yalnız önemli bir ayrıntı; hepsini evlendikten sonra bileğimizin hakkıyla çalışarak aldık, kimsenin bizden önce edindiği mala gözümüzü dikmedik şükür :KK66:

Biz konuşmaya utandik, her dediklerine tamam dedikde noldu gerçi, tepemize bindiler, her suçu bizden bildiler.
Evlilik birliği içinde tarafların emeği ile alınan her malda diğerinin hakkı ve söz söyleme şansı var. Ancakevlilikten önce adamın aldığı malda hele hele adamın ailesinin malında diğer tarafın söz söylemeye hakkı ve yetkisi yok. Her şeyi geçtim kul hakkı. Zira kardeşten falan bahsedildiğine göre adamın kardeşi var konu sahibi aklınca uyanıklık yapmaya kalkmış.

yazılanları mı okumuyosunuz anlamadım. konu sahibi ilk mesajına eklememiş ama arada yazmış; evin parasını nişanlısı ödemiş ev adamın yani. davası olduğu için eve bişey olur korkusuyla annesinin üstüne yapmış evi.

konu sahibi hem haklı hem haksızsın. haklısın, bir cümleyle içime kurt düştü şüphe ediyorum diyorsun. ben olsam peşine düşer şüphemde de haklıysam bu işi bozar paramı alırdım.

haksızsın, ev nişanlının da olsa sana ait olmayan bi eve 40 bin tl ne cesaretle verirsin? insan babasına güvenemiyor bu devirde.
Ev nişanlının parası ile alınmış olsa dahi konu sahibinin tek bir söz hakkı yok. Daha doğrusu sadece 40.000 tl lik hakkı var onu da evi sattırıp başka yerde alacakları için vermiş. Ben olsam belki vermezdim ama veriyorsam da ev nişanlımın ya da benim üstüme olacak demezdim. En az 400.000 tl lik bir şeye 40 bin ile sahip olmanın adı uyanıklıktır. Adam konu sahibiyle evlenmeden, nişanlanmadan önce ister parasını çöpe atar, ister ev alır annesine. Kimsenin ve kızın babasının da bunda söz hakkı olmaz. Çok istiyorlarsa o kırk binle yeni ev alsınlar bakalım alabiliyorlar mı.

Back