Evlilikte orta yolu bulmak

Ben benzer sorunlar yaşadığımda hiç inatlaşmıyorum sinirli ve hırçın olursam söylediklerimde haklıysam bile haksız duruma düşmemek için tamam diyorum daha sonra uygun bi dille neden istediğimi ne istediğimi açıklıyorum beni anlıyor
Iyi de gidip geldikten sonra konuşmanın cok ta bi onemi olmayacak benim icin

Örnekleriniz çocukça geldi o_O kusura bakmayın ama devlet dairesindeki bir iş için eşin peşine takılma isteği oldukça saçma.

Sanki sıkılıyormuşsunuz da saracak yer arıyormuşsunuz gibi duruyor. Siz de bir hobi edinin arkadaş edinin, eşiniz sizi gezdirsin diye beklemeyin en güzel çözüm bu olur, gezdirilmeye ihtiyacı olan varlıklar değiliz bu işi kendimiz halledebiliriz.

Eşle birlikte güzel zaman geçirmek bambaşka bir konu oluyor.şikayetiniz bu noktada olsa yine anlamaya çalışacağım ama değil...o_O

Sorunuza gelince , Bizde tartışma olmuyor bu konularda. Ama tatil olayında yaşadığımız bir tartışma vardı, eşimle gitmek istemiş geçerli bahaneleriyle reddedilmiştim, arkadaşımla plan yaptım sonrasında. Arkadaşımla gideceğimi anlayınca gerekçelerini unutup eşim de gelmek istedi. Arkadaşım tek kalmasın diye bir arkadaşımızla daha haberleştik 4 ümüz birden gittik. İnatlaşma ikimizde de yok...
Evet bosluktan esime sarıyorum bunun farkındayım. Odagimda baska konu varken hareketlerine anlam yuklemiyorum. Biz surekli gezen bi cift degiliz su an borc ödüyoruz ve firsatlari degerlendirme derdindeyim ben. Sürekli beraber bir yerlere gitsek resmi dairede ne isim var. Bize saatler uzaklikta bi yere gidecek ben de eşlik etmek istedim bana da degisiklik olur diye. Normalde dışarı onsuz çıkarım zaten. Ufak alisverisler, kuaför vs.

Ben ailemin yaninda onu bozcam abooo donusumuz muhtesem olur arabada baslariz kavgaya.gecende oylesine bir sohbette evdeyiz salaksin sen dedim ciddi de degil sensin o salak diyor.ben salak degilim diyor.bana hakaret ederken iyi oluyor ama dimi ben hakediyormuyum o laflari da diyorsun dedim senin dilin uzamaya basladi bu aralar diyor bundan sonra boyle dedim hakkimi ariycam.huzursuzluk cikmasin diye susuyorum ama yine de uzuluyor insan.belki boyle biseyleri anlar.
Icine atmak en kötüsü bence. Bi şekilde tepki koymak lazim.

Onun dediğini yapıyoruz, sonra yine benim dediğime geliyoruz burnundan getiriyorum. Çünkü intikam soğuk yenen bir yemektir :rapci:

Eşinizle zıt dustugunuz bir konu oldugunda orta yolu nasıl buluyorsunuz hanımlar? Her ikiniz de kendi dusuncenizin doğru olduguna inaniyorsaniz?

Isteklerimde tavizkar mi davranıyorum bilmiyorum bazen geri plana atıldığını hissediyorum. Esim ona bi yere gidelim dedigim zaman karar mercii gibi davranmaya basladi. Resmi bi daireye gidecek mesela ben diyorum sıkılıyorum isim yok vakit öldürürüm beraber gidelim. O diyor arkadaşımın da isi var onunla gideceğiz. Arkadasi da surekli gorustugumuz biri. Diyorum bir sey olmaz. Baska birisi de gelebilir diyor. Bu vb ondan acil olmayan bir sey istediğimde olumsuz cevap alıyorum. Ustelemiyorum ben de usteleyince kavga mi etmek istiyorsun diyor. Gerekmedikce konuşmuyorum. Bu konuyu konustum da onunla bir seyde israr etme vardir kocamin bi bildiği de diyor. Aynı geri plana atilma hissini ona yasatmak istiyorum. Ama benden istedigi şeyler sınırlı. Su yemegi yapar misin su kıyafet kirli yıkar misin gibi. Kendi kendine yetebilen biri zaten. Ne yapsam da empati yapmasini saglasam acaba? Saatlerce de konustugumuz oldu ama anlaşamıyoruz bu konuda.
Eşimden birsey istediğimde hiç geri cevirmez
O istediğinde de ben onu ger cevirmem
Farklı düştüğümüz , düşündüğümüz konular var elbet
Herseyde aynı düşüneceğiz diye birsey yok
O bnm istemediğim birseyi yapmaz, ben de onun istemediğini yapmam
Bu sekilde anlasıyoruz biz

Ee bazen biriniz illa bisey istiyorsa karsidaki de istemiyorsa napiyorsunuz.

Şunu öneririm youtubtan izlersen.sorunun kaynağını görebilirsin.saygin bir evliliğin 3 temel kuralı pedagoji okulu

Peki benim durumumda ne yapardiniz tepkiniz ne olurdu

Eşinizle zıt dustugunuz bir konu oldugunda orta yolu nasıl buluyorsunuz hanımlar? Her ikiniz de kendi dusuncenizin doğru olduguna inaniyorsaniz?

Isteklerimde tavizkar mi davranıyorum bilmiyorum bazen geri plana atıldığını hissediyorum. Esim ona bi yere gidelim dedigim zaman karar mercii gibi davranmaya basladi. Resmi bi daireye gidecek mesela ben diyorum sıkılıyorum isim yok vakit öldürürüm beraber gidelim. O diyor arkadaşımın da isi var onunla gideceğiz. Arkadasi da surekli gorustugumuz biri. Diyorum bir sey olmaz. Baska birisi de gelebilir diyor. Bu vb ondan acil olmayan bir sey istediğimde olumsuz cevap alıyorum. Ustelemiyorum ben de usteleyince kavga mi etmek istiyorsun diyor. Gerekmedikce konuşmuyorum. Bu konuyu konustum da onunla bir seyde israr etme vardir kocamin bi bildiği de diyor. Aynı geri plana atilma hissini ona yasatmak istiyorum. Ama benden istedigi şeyler sınırlı. Su yemegi yapar misin su kıyafet kirli yıkar misin gibi. Kendi kendine yetebilen biri zaten. Ne yapsam da empati yapmasini saglasam acaba? Saatlerce de konustugumuz oldu ama anlaşamıyoruz bu konuda.

sevgili konu sahibi,

Tolstoy der ki "Bir evliliği mutlu kılmak için gerekli olan şey ne kadar uyumlu olduğunuz değil, uyumsuzluklarınızla nasıl başa çıktığınızdır."

uyumsuzluk olmamasi zaten bence sorgulanacak bir sey olurdu, keza insanlarin hayatini renklendiren bir butundur farkliliklarin farkindaligi. ancak uyumsuzlukla basa cikma yontemi asma degildir "Aynı geri plana atilma hissini ona yasatmak istegi."

mutluluklar dilerim.

sevgili konu sahibi,

Tolstoy der ki "Bir evliliği mutlu kılmak için gerekli olan şey ne kadar uyumlu olduğunuz değil, uyumsuzluklarınızla nasıl başa çıktığınızdır."

uyumsuzluk olmamasi zaten bence sorgulanacak bir sey olurdu, keza insanlarin hayatini renklendiren bir butundur farkliliklarin farkindaligi. ancak uyumsuzlukla basa cikma yontemi asma degildir "Aynı geri plana atilma hissini ona yasatmak istegi."

mutluluklar dilerim.
Tesekkur ederim ama biz bu huyunu saatlerce konusup çözüme ulastiramadik. Kocamın bi bildiği vardir de usteleme diyor..

Peki benim durumumda ne yapardiniz tepkiniz ne olurdu
Birkere ben vakit öldürmek için eşimle resmi daireye gtmek istemem
Arkadasım gelecek derse tamam canım derim, ısrar etmem.
Başka neler istedğinizde hayır diyor mesela?

Merak ettim, mesela eşin alışverişe bazen gitmek istemiyormuş ya o zaman yorgundur diye düşünüp dert etmemek daha kolay değil mi?
Ben olsam öyle yapardım.

Birkere ben vakit öldürmek için eşimle resmi daireye gtmek istemem
Arkadasım gelecek derse tamam canım derim, ısrar etmem.
Başka neler istedğinizde hayır diyor mesela?

Arkadaşıyla ailecek görüşüyoruz ben evdeyim hep sıkılıyorum ondan beraber gidelim dedim. Gider bi de yemek yer donerdik. Bi de onun sigara mevzusu var ben evimize bir sey alalım desem erteleniyor sonra alırız diye. Sigara parasının yarisi halbuki. Ona bi sekilde bulunuyor para. Bu gibi seyler.

Merak ettim, mesela eşin alışverişe bazen gitmek istemiyormuş ya o zaman yorgundur diye düşünüp dert etmemek daha kolay değil mi?
Ben olsam öyle yapardım.
Yok sadece alışveriş olsa bir sey demem genel anlamda karar mercii gibi davranıyor bir yere gidileceği zaman.

Arkadaşıyla ailecek görüşüyoruz ben evdeyim hep sıkılıyorum ondan beraber gidelim dedim. Gider bi de yemek yer donerdik. Bi de onun sigara mevzusu var ben evimize bir sey alalım desem erteleniyor sonra alırız diye. Sigara parasının yarisi halbuki. Ona bi sekilde bulunuyor para. Bu gibi seyler.
Anladım ufak tefek seyler aslında
Her istediğinize bu sekıkde hayır diyorsa tabiki de haklısınız
Sizin gönlünüzü de hoş tutmalı eşiniz

Yok sadece alışveriş olsa bir sey demem genel anlamda karar mercii gibi davranıyor bir yere gidileceği zaman.
Farketmez mesela benim için.
Alışveriş dedin ya aklım orada kalmış.
Bir yere gitmek istesem o da yok dese hiç üstelemem ben.
Yorgundur, keyifsizdir, beli ağrıyordur derim.

İşe girmeyi düşünüyordunuz diye hatırlıyorum, aslında size en iyi gelecek şey çalışmak gibi duruyor. Umarım içinize sinen iyi bir iş fırsatı çıkar karşınıza kısa sürede. Sorunlarınızın büyük ölçüde çözüleceğini düşünüyorum çalışmaya başladığınızda.

X