Evlilikte orta yolu bulmak

Anliyorum. Mesela bir kutuphane yok mudur? Bunalinca gider iki kitap karistirirsiniz. Veya bir kafeye gidip bir cay icseniz birkac saat kafaniza gore takilsaniz. Bir gelmez iki gelmez ama ucuncude gelir belki. Ben denedim ise yaradiydi da
Kutuphane var güzel fikir. Kafede goz suzen ergenuslar takılıyor genelde. Utusunu de kendi yapsin bakalım bu hafta. Yemek konusundaki onerilerini de göz ardı edecegim.

Bizde susmak ise yaramıyor. Çünkü üstü kapatılıyor birkac güne aynı oluyorsun.
Susmayı işte öyle bir bilgi tartışması yaptığımızda yapıyorum mecbur. Çünkü cidden saçma bir hukuk konusuyla ilgili ya da tarihi bir bilgiyle ilgili biz niye kavga ediyoruz ki? Bu arada hukukçu da değil. O sırada kavgaya dönecek diye susuyorum işte. Sonra kanunu çıkarıp koyuyorum önüne. O da bana tamam kanun böyle diyor olabilir ben öyle olmaması gerek diyorum vs. gibi şeyler söylüyor. Yine anlaşamıyoruz. Çoğu zaman da böyle kanıtla geldiğimde sonuçta e ben de bunu diyordum diyor. Yarım saat ikimiz de aynı şeyi mi savunduk yani bilemiyorum ki. Bence kıvırıyor işte ama ispatlayamam.

Resmi daire meselesinde esinizi hakli buldum ben.

Basbasa disari cikmak istediginizde kabul ediyormu peki?
Bsn surekli gezen biri değilim ki. Gideceği yer de uzak bi yer. Bana da degisiklik olacak sonucta. Ben gitmek isterken o niye benim adima karar veriyor ki.

Çıkıyoruz ama ne zaman cikacagimiza hep o karar veriyor.

Evde belirlediğimiz bazı kurallar vardır. Katı kural yerine sevgi kuralı olarak görüyoruz. Anlaşamadığımız konuda bir taraf ısrar eder ve inatçılık yaparsa diğer taraf alttan alacak diye. Bunlar oturmaya başladı artık.
Alttan almak kabullenmek değil tabi o anda birimiz alttan alıyoruz ki konu büyüyüp tartışma ortamı oluşmasın diye.
Daha sonra o konuda kısaca özet geçiyoruz.
Birbirimizin bazı huyları vardır. Ben halı altına atar gibi anlaşamadığımız şeylerde geçip gitmek istemem konuşma fırsatını yaratınca, sakin şekilde konuşulup ders çıkarılmasını isterim.
Eşimde uzun uzun saatlerce anlaşamadığımız konuda konuşulmasını sevmez. Kısa ve net konuşma bekler.
O yüzden ortayı bulduk. Bir taraf haklıda olsa haksızda olsa o an susacak. Konuşma zaten olacagı için herkes düşüncelerini o zaman güzelce söyleyecek.

Bsn surekli gezen biri değilim ki. Gideceği yer de uzak bi yer. Bana da degisiklik olacak sonucta. Ben gitmek isterken o niye benim adima karar veriyor ki.

Çıkıyoruz ama ne zaman cikacagimiza hep o karar veriyor.
Peki siz empati yapin bu kez, Kiz arkadasinizin isi var ve siz gidiyorsunuz oraya belki baska biride gelebilir, esiniz bende geleyim diyor, kabul edermisiniz?

Peki siz empati yapin bu kez, Kiz arkadasinizin isi var ve siz gidiyorsunuz oraya belki baska biride gelebilir, esiniz bende geleyim diyor, kabul edermisiniz?
Ederim esim gelmek istiyorsa. Bir de gelmek isteyeceğimi biliyormuş. Ben soyleyince biliyordum diyor. Beni taniyor isteklerimi biliyor ama böyle yapiyor.

Evde belirlediğimiz bazı kurallar vardır. Katı kural yerine sevgi kuralı olarak görüyoruz. Anlaşamadığımız konuda bir taraf ısrar eder ve inatçılık yaparsa diğer taraf alttan alacak diye. Bunlar oturmaya başladı artık.
Alttan almak kabullenmek değil tabi o anda birimiz alttan alıyoruz ki konu büyüyüp tartışma ortamı oluşmasın diye.
Daha sonra o konuda kısaca özet geçiyoruz.
Birbirimizin bazı huyları vardır. Ben halı altına atar gibi anlaşamadığımız şeylerde geçip gitmek istemem konuşma fırsatını yaratınca, sakin şekilde konuşulup ders çıkarılmasını isterim.
Eşimde uzun uzun saatlerce anlaşamadığımız konuda konuşulmasını sevmez. Kısa ve net konuşma bekler.
O yüzden ortayı bulduk. Bir taraf haklıda olsa haksızda olsa o an susacak. Konuşma zaten olacagı için herkes düşüncelerini o zaman güzelce söyleyecek.
Guzel bi karar almissiniz. Ama uygulamak mesele. Iki tarafin da tamamen istemesi lazim. Benim misilleme kozum kaldı bi.

Bence siz kendinize is bulun calisin yorulun ,ya da bir kursa gidin oyalanin ,kendi cevrenizi yapin ,
Esiniz resmi bir kuruma gitmis ,dugune degil ,
Ben eslerin devamli bitisik olmasina karsiyim ,
Esli goruselecek ortamlara beraber gidin ama diger durumlarda birakin erkek erkege vakit gecirsin ,
Cocuk gibi bende gelmek istiyorum diyip tutturmak nesi ,

Bence siz kendinize is bulun calisin yorulun ,ya da bir kursa gidin oyalanin ,kendi cevrenizi yapin ,
Esli goruselecek ortamlara beraber gidin ama diger durumlarda birakin erkek erkege vakit gecirsin ,
Ben her yere ben de gelcem demem ki. Is yerine bile sadece bi kez gittim bugune kadar. Arkadaslariyla da her haftasonu görüşür. Gidecegi yer biraz uzak bana da degisiklik olur diye dedim. Bir de genel anlamda böyle yaptigini soyledim sadece guncel bi ornek verdim.

Biz bu konuda bir aksam tam 4 saat konuştuk. Bi sekilde ikna edebiliyor beni kendi dogrularina. Galiba ben tavizkarim size gore. Ama ne yapayim noolur beni de götür demem ki.
Erkekler hep mi boyle dun aksam kv deyiz kizim su icerken genzine gitti sirtina vurdum bikac defa gecmedi oksurugu alnina masaj yaptim anneler bilir bunu telden yuzunu kaldirip salak salak is yapiyorsun napiyorsun sen diye bagiriyor ne bagiriyorsun dedim bisey mi var sanki dedim annesine icten kiziyor sanirim benden cikariyor.dunden beri sogugum.isten geldi neyin var hala diyor.hala dundemisin diyor..ben de konustum artik.ben dedim saygi istiyorum baskalarinin yaninda.evde heryerde..evliligimiz guzel gitmesi adina konuscaz bunlari dedim bizim evliligimiz zaten gizel gidiyor diyor daha iyisi olsun dedim daha iyisi olmazki diyor..konusmaliyiz dedim ama seninle konusulmuyorki hep kendini hakli cikariyorsun hep uste cikiyorsun dedim.himm diyor birde..o esnada kizim uyandi.hepte can alici noktada uyanir zaten.geri dondum tekrar beyfendi yatmis yataga uyuyor gicik.

Son düzenleme:
Erkekler hep mi boyle dun aksam kv deyiz kizim su icerken genzine gitti sirtina vurdum bikac defa gecmedi oksurugu alnina masaj yaptim anneler bilir bunu telden yuzunu kaldirip salak salak is yapiyorsun napiyorsun sen diye bagiriyor ne bagiriyorsun dedim bisey mi var sanki dedim annesine icten kiziyor sanirim benden cikariyor.dunden beri sogugum.isten geldi neyin var hala diyor.hala dundemisin diyor..ben de konustum artik.ben dedim saygi istiyorum baskalarinin yaninda.evde heryerde..evliligimiz guzel gitmesi adina konuscaz bunlari dedim ama seninle konusulmuyorki hep kendini hakli cikariyorsun hep uste cikiyorsun dedim.himm diyor birde..o esnada kizim uyandi.hepte can alici noktada uyanir zaten.geri dondum tekrar beyfendi yatmis yataga uyuyor gicik.
Küsmek ise yaramıyor. Konusunca da diretiyor iki taraf. Nasil olacak ben de anlamadim. Siz de salak diyin bence ona bi guzel bozulsun.

Küsmek ise yaramıyor. Konusunca da diretiyor iki taraf. Nasil olacak ben de anlamadim. Siz de salak diyin bence ona bi guzel bozulsun.
Ben ailemin yaninda onu bozcam abooo donusumuz muhtesem olur arabada baslariz kavgaya.gecende oylesine bir sohbette evdeyiz salaksin sen dedim ciddi de degil sensin o salak diyor.ben salak degilim diyor.bana hakaret ederken iyi oluyor ama dimi ben hakediyormuyum o laflari da diyorsun dedim senin dilin uzamaya basladi bu aralar diyor bundan sonra boyle dedim hakkimi ariycam.huzursuzluk cikmasin diye susuyorum ama yine de uzuluyor insan.belki boyle biseyleri anlar.

Ben benzer sorunlar yaşadığımda hiç inatlaşmıyorum sinirli ve hırçın olursam söylediklerimde haklıysam bile haksız duruma düşmemek için tamam diyorum daha sonra uygun bi dille neden istediğimi ne istediğimi açıklıyorum beni anlıyor

+1

Adam da bir nefes alsın.

Örnekleriniz çocukça geldi o_O kusura bakmayın ama devlet dairesindeki bir iş için eşin peşine takılma isteği oldukça saçma.

Sanki sıkılıyormuşsunuz da saracak yer arıyormuşsunuz gibi duruyor. Siz de bir hobi edinin arkadaş edinin, eşiniz sizi gezdirsin diye beklemeyin en güzel çözüm bu olur, gezdirilmeye ihtiyacı olan varlıklar değiliz bu işi kendimiz halledebiliriz.

Eşle birlikte güzel zaman geçirmek bambaşka bir konu oluyor.şikayetiniz bu noktada olsa yine anlamaya çalışacağım ama değil...o_O

Sorunuza gelince , Bizde tartışma olmuyor bu konularda. Ama tatil olayında yaşadığımız bir tartışma vardı, eşimle gitmek istemiş geçerli bahaneleriyle reddedilmiştim, arkadaşımla plan yaptım sonrasında. Arkadaşımla gideceğimi anlayınca gerekçelerini unutup eşim de gelmek istedi. Arkadaşım tek kalmasın diye bir arkadaşımızla daha haberleştik 4 ümüz birden gittik. İnatlaşma ikimizde de yok...

Güncel bi konuyu yazmak istedim. Markete alışverişe gideceksek bile onun istedigi zaman gidiyoruz. Ben bu aksam gidelim dersem yorgunum yarin diyebiliyor mesela.
Birlikte markete gitmek istiyorsanız eşinizin uygun olduğu bir vakitte size eşlik etmek istemesi normal.

Kendiniz giderseniz sormanıza gerek kalmaz.

X