• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte mezhep farkliligi yardim edin

böyle deyince nasıl özeniyorum :)
inan bana bende cok kolay kabullendiremedim ama benim gözlerimdeki aşkı gördüler ağladım yalvardım dedim ki pişman olursam döv söv ne yaparsan yap bak görecekin dedim sen benden daha cok seveceksin dedim öyle de oldu senin de yapabileceğini biliyorum yeterki birbirinizden vazgecmein bn 5 yıl bekledim cok şükür oldu allah sana da nasip etsin sevdğine kavuşmayı şu mubarek gecede

yarama parmak bastınız... 6 sene önce birini sevdim o da beni sevdi.. ben aleviyim o sünniydi... o kadar çok sevdim kiii ama annesi hep sorun çıkardı alevi olduğum için oysa beni tanısaydı çok severdi eminim... ama olmadı ayrıldık.. şimdi alevi biriyle evlendim.. huzurum yerinde çok şükür. ama içimde hep yara kaldı...

Sevgilinizle dini gorusunuz ayni imis, belki babaniz da zamanla yumusar o zaman. Cunku farkli dusunseydiniz zaten is yurumez..Cogunluk icin mezhep cok önemli bir unsur. Bizim aile de asla alevi kabul etmez mesela kiz olsa bile alinmaz. Ha sorsan cok dinine duskun insanlar mi hayir. Fakat iliskilerde din ve mezhep önemli bir unsur. Hakkinizda hayirlisini diliyorum..Bu mubarek gece de dua edin inşallah kabul olur.

yarama parmak bastınız... 6 sene önce birini sevdim o da beni sevdi.. ben aleviyim o sünniydi... o kadar çok sevdim kiii ama annesi hep sorun çıkardı alevi olduğum için oysa beni tanısaydı çok severdi eminim... ama olmadı ayrıldık.. şimdi alevi biriyle evlendim.. huzurum yerinde çok şükür. ama içimde hep yara kaldı...
ah ah insan ömrünce unutamaz ki

Sevgilinizle dini gorusunuz ayni imis, belki babaniz da zamanla yumusar o zaman. Cunku farkli dusunseydiniz zaten is yurumez..Cogunluk icin mezhep cok önemli bir unsur. Bizim aile de asla alevi kabul etmez mesela kiz olsa bile alinmaz. Ha sorsan cok dinine duskun insanlar mi hayir. Fakat iliskilerde din ve mezhep önemli bir unsur. Hakkinizda hayirlisini diliyorum..Bu mubarek gece de dua edin inşallah kabul olur.
teşekkür ederim inşallah

ikiniz de dinden çıkın. çıktık biz artık aramızda farklılık kalmadı diyin bence
Kesinlikle... Keşke ikiniz de ateist olsaydınız ve ailelerinize söyleseydiniz. Bizim için din anlamsız, o yüzden ailelerimizin dinleri ve mezhepleri bizi ilgilendirmiyor deseydiniz.

Ama görünen o ki ikiniz de müslümansınız. Bu durumda babanızı dinleyin derim.

bak ama cocugun hanefi olacak,bunu yarin bir gün sorun eder misin sen mesela? insanlar evlenince köklerine,ailelerine ve inanclarina daha bagli olmaya baslyiorlar tabi zamanla böyle ihtimal var yani. senin icin mesela mezhebin vazgecilmez bir unsur mudur?
Hayır efendim... O doğacak çocuk sünni-hanefi veya alevi olmayı bırakın müslüman olarak bile doğmayacak. Tamamen tertemiz bomboş bir insan olarak doğacak. Büyüyünce bir dini seçip seçmeyeceğine kendisi karar verecek.

Neden daha yeni doğmuş bir çocuğu bile alevi-sünni diye ayrıştırıyorsunuz ki? Anne-babasının müslüman veya hristiyan olması çocuğu ilgilendirmez.

Aleviler genelde Hanefi veya diger mezheplere kız vermezler. Bende Aleviydim evlendikten sonra Hanefi oldum kendi istegimle.
Sen olmayadabilirsin mesela.
Babanı nasıl ikna edersin bilmiyorum benim ailem hiç birsey demedi eskidendi ya o kız alıp vermeme durumları.

Hayır efendim... O doğacak çocuk sünni-hanefi veya alevi olmayı bırakın müslüman olarak bile doğmayacak. Tamamen tertemiz bomboş bir insan olarak doğacak. Büyüyünce bir dini seçip seçmeyeceğine kendisi karar verecek.

Neden daha yeni doğmuş bir çocuğu bile alevi-sünni diye ayrıştırıyorsunuz ki? Anne-babasının müslüman veya hristiyan olması çocuğu ilgilendirmez.
Dogan her cocuk fıtratta Muslumandır, Yanlıs yonlendirmeyin.
Efendimiz a.s.v "Her doğan, İslâm fıtratı üzerine doğar. Sonra, anne-babası onu Hristiyan, Yahudi veya Mecusi yapar."

Efendimiz a.s.v "Her doğan, İslâm fıtratı üzerine doğar. Sonra, anne-babası onu Hristiyan, Yahudi veya Mecusi yapar."

deist ya da atesitleri de aile mi yapıyo koyu dindar ailesi olup kendi atesit olan arkadaşlarım var

ayrıca her çocuk müslüman olarak doğacaksa diğer dinler neden var

Hayır... Doğan her çocuk bomboştur. Tertemizdir... Ne müslümandır, ne hristiyan ne de başkası... Bir dine sahip olup olmamaya büyüdüğünde kendisi karar verir.

Ailelerin doğan çocuklarını müslüman veya hristiyan veya musevi olarak tanımlamaları insan haklarına aykırıdır. Çocuk istismarıdır.

Efendinizin çocuklar hakkında söyledikleri sadece ona inananlar açısından geçerlidir. Yani yeni doğmuş bir çocuk için bir şey ifade etmez.

deist ya da atesitleri de aile mi yapıyo koyu dindar ailesi olup kendi atesit olan arkadaşlarım var

ayrıca her çocuk müslüman olarak doğacaksa diğer dinler neden var
Bir Kitabı okumaya baslamadan onsoz okunur.
Diger dinler Allahın varlıgını birligini dogmadıgını Allahın anne babası olmadıgını hicbirseyin hic bir seklin O'na benzemedigini teblig etmişlerdir. Zamanla dıger Peygamberlere gelen kitaplar tahrife ugradıgından buyuk bolumu degistiriliyor.

Haklisiniz. Ben aleviyim evlenmek istedigim kisi hanefi mezhebine mensup. Ancak benim babam alevi annem hanefi

Cok zor oyle soyliyim... yani ben de mezhep ayirmam insaliktir onemli olan ama bi gercek de var ki ulkemizde mezhep disi evlilikler zor cunku insanlar cok hosgorusuz. hele ki kiz verilecekse. Ama diyorsaniz ki sevgilim beni hicbir konuda kisitlamaz amenna... hosgoruluyse daha dogrusu modernse problem yok.

Senin agzina saglik bu yoruma ancak sapka cikartilir...

Haklisiniz. Ben aleviyim evlenmek istedigim kisi hanefi mezhebine mensup. Ancak benim babam alevi annem hanefi

Annen ve baban arasında da mezhep farkı varmış.
Onlar hiç mi anlaşamıyor ki izin vermiyor?
Benim de eşimle aramda mezhep farkı var.
Ben hanefiyim eşim şafii.
Hiç sorun yaşamadık.

Back
X