• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte mezhep farkliligi yardim edin

Maalesef bu bizim toplumuzda da var kiz verilmez hayatta ama alinir ne diyim ALLAH babana yumusaklik versin sonucta insan insan olsun gerisi bos:))

o zamn evlenince sıkıntı yaşiycağını zannetmiyorum.
çevredeki gorgusuz insanlara karşıda başının ağrımasını istemezsen kimseye bişy soylemezsiniz olur biter.. Onemli olan karakterlerinizin uyuşması.
inşallah sorun yaşamayız babam tamam dese istemeye gelecekler.

mutlu olmaniza çooook sevindim. Bizimde sevgilimle görüşlerimiz aynı.

Onemli olan bu zaten, yani sizden birinizin inanci digerinize sacma gelirse o is olmaz, sizin gorusleriniz paralel olmali. Babalar zaten kizlarin evlenmesine hep bir bahane bulur, cok yuzgoz olmak istemiyorsaniz anneye atin siz topu, o ikna etsin.

Onemli olan bu zaten, yani sizden birinizin inanci digerinize sacma gelirse o is olmaz, sizin gorusleriniz paralel olmali. Babalar zaten kizlarin evlenmesine hep bir bahane bulur, cok yuzgoz olmak istemiyorsaniz anneye atin siz topu, o ikna etsin.
Anneme atmıştım topu ama o da bir kere konuştu daha da bi şey demedi iş bana kaldı :(

önce sordu adı ne kaç yaşında diye sonra mezhebine geldi söyledim yok olmaz dedi

sizin kafa yapilariniz uyuyorsa ve gelin gideceginiz aile sorun yapmiyorsa ,baban zamanla senin kararli oldugunu gördükce yumusayacaktir insaallah diye düsünüyorum

Arkadaslar lutfen yardim edin..
Ben 24 yasindaym okulm yeni bitti 7 yildir gorustugm biri var artik sozlenmek istiyoruz ancak babam sorun ediyorrr. Babami ikna edebilmem icin bir fikriniz var mi? :KK43:
Canim sonucta ikinizde elhamdulillah muslumansiniz.allah inanci olan yuce rabbimize inanan insanlarsiniz.mezhep muhim degil.sen kendi mezhebinin geregini yaparsin esin kendininkini.birbirinize bu konuda karismayacaksaniz,saygi duyacaksaniz zaten aranizda sorun olmayacaktir.babana aynen bu sekilde soylersin.tovbe hasa evlenecegim erkek dinsiz inancsiz biri degil ya babacigim annecigim dersin. ben onun mezhebine degil,insanligina asik oldum.ornegin hanefi olup bana hayati zehir eden biriylemi ,alevi olup bana hayati yasatan biriylemi evlenmemi isterdiniz deyip azda demogoji yapiver ..unutma hersey dilde anlatimda dusunceyi dogru ifade etmekte biter...mutluluklar dilerim...

Daha önceden Ankarada babannemlerle birlikte yaşıyorduk o zaman babamın mezhebindeydi. 8 yıldır İstanbuldayız smdi kendi mezhebinde annem. Annem ve ben ramazanda orucumuzu tutarız.
Hmm ne guzel iste sevgilinle sorunda yasamazsin ramazanlarda biraz daha sabret baban ikna olur bence haaa bu arada desenki beni vermezsen kacarim sizin gibi ne der acaba baban:))))))

Ne kadar zormuş babamla sevdiğim arasında kalmak ya. Sevgilimin içkisi yok sigarası yok resmen ev kuşudur babam bir mezhep yüzünden kestirip atıyor

:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:
Canim sonucta ikinizde elhamdulillah muslumansiniz.allah inanci olan yuce rabbimize inanan insanlarsiniz.mezhep muhim degil.sen kendi mezhebinin geregini yaparsin esin kendininkini.birbirinize bu konuda karismayacaksaniz,saygi duyacaksaniz zaten aranizda sorun olmayacaktir.babana aynen bu sekilde soylersin.tovbe hasa evlenecegim erkek dinsiz inancsiz biri degil ya babacigim annecigim dersin. ben onun mezhebine degil,insanligina asik oldum.ornegin hanefi olup bana hayati zehir eden biriylemi ,alevi olup bana hayati yasatan biriylemi evlenmemi isterdiniz deyip azda demogoji yapiver ..unutma hersey dilde anlatimda dusunceyi dogru ifade etmekte biter...mutluluklar dilerim...

böyle güzel cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Bbabamn karşısında konuşamıyorum doğru düzgün ben ya ama cesaretimi tekrar toplayıp bunları söylemem gerekir.

inşşalah dediğiniz gibi olur

bak ama cocugun hanefi olacak,bunu yarin bir gün sorun eder misin sen mesela? insanlar evlenince köklerine,ailelerine ve inanclarina daha bagli olmaya baslyiorlar tabi zamanla böyle ihtimal var yani. senin icin mesela mezhebin vazgecilmez bir unsur mudur?

Back
X